Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 513
  • 508
  •   1
Отговори
# 15
Против, с изключение на дребен добитък, както каза Байбиби.
Мотивите ми са същите, а и остро се съмнявам в добронамереността и изпълнителността на 90% от стопаните.

# 16
Возила съм и смятам да си возя кучето в ГТ. Кучето ми е доста по- чисто и мирише доста по- добре от много от човеците в ГТ. Нали не смятате, че някой би качил агресивното си животно да го повози. Мнението, че животното ще пикае в ГТ може да е само на човек, който никога не е гледал куче. Естествено винаги съм дупчила и ще дупча билет. Както и отдавна събирам изпражненията. Това обаче не означава, че не газя в чужди. Крайно време е да се разбере, че кучето е приятел на човека, а не негов враг. Достатъчно ми е да гледам промиването на мозъци по ТВ. Айде де, стига вече!

# 17
Нали не смятате, че някой би качил агресивното си животно да го повози.

Неее, не смятаме, ама сме свидетели.

# 18
Лошото е, че не всички са като теб, Беа.

# 19
  • София
... Нали не смятате, че някой би качил агресивното си животно да го повози. Мнението, че животното ще пикае в ГТ може да е само на човек, който никога не е гледал куче.
Да,смятам,че някои собственици са доста безотговорни и както изакват питомците си до играещите деца в парка,нищо не би ми попречило и това.А относно изпишкването-онзи ден в асансьора имаше кучешка пикня.Какво би му попречило на кучето да свърши същата работа и в превозното средство!?

# 20
  • София
Не. Народът ни е много прост за такъв закон. Още си разтоварват кучетата къде ли не без да им чистят - представям си какво ще настъпи в транспорта....И си представям лятото в жегата как някой доберман ще диша учестено право в лицето ми ако седя или в лицето на детето ми. А може и да повърне животното и да е с разстройство - разбира се, че ще има и такива случаи....
А и козина ще сменява - която ще остава по дрехите на хората. Докато се лашка рейса или там в каквото е, ще си преплита всичките лапи, ще го настъпвап и .....о, боже....поредната простотия е това....Или си представям как някоя майка с количка иска да се качи, но няма място, щот се е качила каракачанска овчарка преди нея Mr. Green, а ако успее да се качи ще пътува лице в муцуна с косматия пътник....Голям купон ще настане.....Пък ако се качат два мъжкара . . . мал-и-и-и......

# 21
Да,смятам,че някои собственици са доста безотговорни и както изакват питомците си до играещите деца в парка,нищо не би ми попречило и това.А относно изпишкването-онзи ден в асансьора имаше кучешка пикня.Какво би му попречило на кучето да свърши същата работа и в превозното средство!?

Не че нещо, но...как разбра, че е кучешка  Laughing Crazy
По темата- защо не? Несравнимо по-гнусно би ми било да се возя с голям процент от хомо сапиенс, отколкото в компанията на  по-низшите божии творения, били те с гръбнак, или лишени от такъв  Laughing
Пак сме по-големи католици от папата. Не знам как си представяте, че от сега нататък градският транспорт ще се насели с все породи кучета, дишащи, с разстройство, повръщащи и линеещи...Много ще се забавляват, дори собствениците им могат да ги научат сами да пътуват и да ходят на гости на другите кучета.
Чудя се, у Европата кучетата не линеят ли, не дишат ли, че не е повод на размисли въпросът да пътуват ли в ГТ, или не. Свекърва ми ми е разказвала как в Русия, преди повече от 20 години, са и отстъпили място, защото е носила малкото си кученце в ръце.  Това е въпрос на обществена зрялост и на дух, не на нещо друго...

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 21:59 от елиас

# 22
Аз моето куче в тези мръсни рейсове няма да го кача! Naughty

# 23
Много пъти съм виждала хора возещи се в ГТ с кучетата си - особенно в трамвай 22  Wink.  Никога не съм имала проблем с това. Много по-приятно ми е да пътувам с куче, отколкото с някой нечистоплътен мургавелко (в трамвай 22 те са в изобилие  Mr. Green).

# 24
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Аз съм бил свидетел как циганин с маймунка се возеше в автобуса и маймунката най кротко си стоеше на седалката и никому лошо не правеше. Бил съм свидетел и как други маймуни от рода на хомосапиенс са  се държали като стадо диви бизони.

# 25
Що пък си мислите, че всички ще се юрнат с кучетата по рейсовете. Тези, които ги качват го правят и сега, без да имат право. Не съм съгласна, че всички кучета миришат. Ако се спазва добра хигиена, избощо няма да ги усетите, за разлика от тежкотоварни човеци, които си мислят, че дезедоранта може да замести къпането Peace

елиас, уби ме  Joy

# 26
  • София
Понеже съм с количка в момента - твърдо против големи добитъци.
Гледала съм дого аржентино. Представям си едно такова до количката в рейса!
В най-добрия случай ще оближе детето. Mr. Green
И аз не бих качила куче в автобус, между другото.

# 27
аз съм 'за'. намордник дори не мисля, че е необходим освен за едри породи
разбира се, не ги виждам да се возят в пикови часове, в претъпкани превозни средства:)
някаква регулации, условия  и правилата са нужни

например едно време в София ни учиха, че  майки с колички по правило плс възрастни хора се качват от първата врата. или по/точно в началото на трамвая/рейса/тролея. Така че ако се спазват неписаните и писаните правила ( за който ги помни) или бъдат запознати новите столичани с тях, няма да има опастност някоя количка да бъде облизана от някой пес, достатъчно е да се качи от последната врата.

# 28
Че то винаги е било позволено да се вози куче в столичния градски транспорт, ако е снабдено с каишка, намордник и паспорт, който да удостоверява ваксинациите му. Много се учудих като чух, че се говори за това, като за нещо ново.

Странно... Сега прочетох, че в настоящата наредба за градския транспорт се забранява. Ние сме гледали куче от 1987 до 2002 г. и си спомням добре как, в редките случаи когато сме го качвали с родителите ми на автобус, винаги сме му слагали намордник и каишка, и сме носили паспорта му. Дори са ни проверявали и не е имало проблем. Мислех си, че това е реда. newsm78

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 23:51 от Анонимен

# 29
Ако ползвах градски транспорт бих предпочела да не се возят и домашните любимци

Общи условия

Активация на акаунт