Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 440
  • 508
  •   1
Отговори
# 105
  • на брега на морето
След като мислиш повече за стреса на кучето си, а не ти пука за стреса на някои хора от кучета и не си в състояние да степенуваш кое е по-важно, това е доста показателно за манталитета въобще и за това доколко ще се спазват правилата за достъп на любимци до градския транспорт.

Ако имам куче ще помисля първо за него. Резултатът от това мислене ще е еднакво добър за него и за хората, които не биха го изтърпели където и да е.

# 106
  • На земята, която е всъщност звезда.
99,9% от собствениците на кучета в София са ненадеждни, мръсни, и не изпълняват наредбите. Те не са изключения, а правило. Ако им се разреши да ползват градския транспорт с определени условия, те няма да ги спазват в същия процент. Така че - не бива нищо да им се разрешава, категорично.

По- голяма и преувеличена глупост от този пост отдавна не бях чела.  Shocked Особено подчертаната част!!!   

Така ли? Сега сигурно ще се сложиш в единия процент дето си чисти след кучето. Нямам нищо против. Но другите са точно такива.

Не, не са. Много по- мръсни и миризливи некучкари съм виждала, отколкото кучкари. Дори не бих се учудила, ако половината радетелки на чистотата в градския транспорт тук са скарани с нея.
Както и да е, самото цитиране на 99,9% е адски несериозно и това го осъзнават дори върлите некучкарки тук.

# 107
Тази формула е много неработеща, особено в държава с население без всякакво чувство за това, че самодисциплината и дисциплината имат и добри страни.
Нормално е да решиш, примерно, че за твоето куче няма нужда от намордник, много кофти му стяга и не може да хапе уличните песове, ако ви нападнат. Но за всички останали по улиците, които не познават твоето куче и не знаят с колко благ характер е то, намордникът е напълно необходима превантивна мярка.
А най-красноречивото доказателство за липсата на отговорност у стопаните на кучета, е че ги оставят да се разплождат безконтролно с улични псета или пускат новите котила на улицата. Понеже на "кучето така му е по-добре" и "му е стрес" да е кастрирано, да не се съвокуплява и плоди.

Ако имам куче ще помисля първо за него. Резултатът от това мислене ще е еднакво добър за него и за хората, които не биха го изтърпели където и да е.

# 108

Ти разбра ли изобщо за какво става въпрос?
Никой не си събира лайната на кучето в парка или на улицата. Такъв човек аз наричам мръсен - не ме убеждавай, че човек който оставя след себе си лайна е чист, колко пъти се къпе на ден не ме интересува, но това което оставя след себе си - да. Затова  категорично такъв човек е мръсен замърсител - и процента е точно такъв, какъвто съм казала. И след като не спазват наредбата за чистотата тотално, дали имаме основание да предполагаме, че същите тези хора ще спазват правилата за возене на кучетата в градския транспорт?
   Колко от хората с които разхождате заедно кучетата си си събирате лайната?

# 109
вселена, аз на този етап не се заглеждам кой е мръсен, кой чист, даже и лайната им не са ми на преден план, но наистина, около мен всички разхождат кучетата пуснати, с изключение на едни съседи, които след като го губиха 2 пъти, вече си го връзват. За намордници пък да не говорим, броят се на пръсти, въобще в целия град, които съм виждала.
Така че не знам точно какъв е %-тът на неизпълняващите наредбите, но не е много далеч от истината.

# 110
99,9% от собствениците на кучета в София са ненадеждни, мръсни, и не изпълняват наредбите. Те не са изключения, а правило. Ако им се разреши да ползват градския транспорт с определени условия, те няма да ги спазват в същия процент. Така че - не бива нищо да им се разрешава, категорично.

По- голяма и преувеличена глупост от този пост отдавна не бях чела.  Shocked Особено подчертаната част!!!    

Така ли? Сега сигурно ще се сложиш в единия процент дето си чисти след кучето. Нямам нищо против. Но другите са точно такива.

Не, не са. Много по- мръсни и миризливи некучкари съм виждала, отколкото кучкари. Дори не бих се учудила, ако половината радетелки на чистотата в градския транспорт тук са скарани с нея.
Както и да е, самото цитиране на 99,9% е адски несериозно и това го осъзнават дори върлите некучкарки тук.
Най после се разделихме на две групи, чак на осма страница.
Сега е редно да се пусне анкета кои са в по-голям процент миризливи - кучкарите, или другите.
Допускам вероятността кучкарките да не миришат чак, но не бих целувал дланите или връхчетата на пръстите й, като знам, че след разходка мие гъза на кучето си.

# 111

Ти разбра ли изобщо за какво става въпрос?
Никой не си събира лайната на кучето в парка или на улицата. Такъв човек аз наричам мръсен - не ме убеждавай, че човек който оставя след себе си лайна е чист, колко пъти се къпе на ден не ме интересува, но това което оставя след себе си - да. Затова за мен категорично такъв човек е мръсен - и процента е точно такъв, какъвто съм казала. И след като не спазват наредбата за чистотата тотално, дали имаме основание да предполагаме, че същите тези хора ще спазват правилата за возене на кучетата в градския транспорт?
   Колко от хората с които разхождате заедно кучетата си си събирате лайната?

Нямам куче, моите лайна не си ги събирам, ползвам тоалетна. Виж, ако ти ходиш навън, дано да си ги събираш.Laughing

Интересно, след като по твоята логика над 50% от хората са мръсни /защото хвърлят боклуци и фасове на земята, пикаят или изхождат децата си на открито, плюят или се секнат по тротоарите, изхвърлят боклука си до кофата, а не в нея/, защо градският транспорт и парковете са разрешени за хора.  Или да те перефразирам: И след като не спазват наредбата за чистотата тотално, дали имаме основание да предполагаме, че същите тези хора ще спазват правилата за возене в градския транспорт? newsm78

Същият въпрос се отнася и до Ружа, която твърди цитирам: държава с население без всякакво чувство за това, че самодисциплината и дисциплината имат и добри страни.

# 112
Стига сте се гъбаркали с градския транспорт. "Градски" идва от гражданин от човек, и е за хора.
 Ако колата ти е счупена има таксита.  Клетката в таксито (едно комби със свалени седалки събира най-големите клетки), "Едрьо, марш в клетката!" и 50 килограмовия любимец отива на ветеринар (примерно).  Като нямаш пари за едно такси, къде си тръгнал да гледаш куче? Още малко ще поискате и ветеринарите да минават по здравна каса.
Куче в автобус значи стрес и за пътниците и за кучето.

# 113
Градски значи, че се движи в града. Има и междуградски, те транспортират хора между два или повече града.

# 114

На хората няма как да им попречиш да ползват градски транспорт И поради причината, че плащат данъци и са част от причините да я има инфраструктурата, която ползват.
Нарушителите - замърсители и вандали - са против закона, но няма кой да ги санкционира достатъчно. Към тези нарушители ще се добавят и онези с кучетата. Което поне може да се предотврати, докато оправим първо проблема с мръсните и рушащи граждани.
При положение, че не можеш да направиш забележка дори на някой, който люпи семки на улицата, защото нищо чудно да си изядеш и боя, или най-малко обидите, дето хем нямат право да хвърлят отпадък на улицата, представям си какво ще е с нахаканите кучкари, които не обичат да спазват правилата и им се разреши достъп до ГТ. Нови проблеми, конфликти и караници, без да сме се справили с вече съществуващите.
Отделен е въпросът, че има много хора, които се плашат от животни, особено големи, както и други, които са алергични. Тяхното отношение не може да се пренебрегне.
Проблемът на хората, които са против кучета в градския транспорт не е с кучетата, а със стопаните им. Като в подобни теми за пореден път се убеждавам, че има основание - винаги се подхожда с агресия и насмешка към онези, които не искат или не могат да търпят куче около себе си. Това е много показателно.

# 115
Това е абсолютно грешна логика, която води точно до това: масово неспазване на правилата и разпоредбите. И резултатът е виден!  ooooh!Вместо да научим /редувайки тояга и морков/ хората как да ги спазват, ние ги ограничаваме, защото видиш ли, те по презумция щели да са нарушители. Ами те така никога няма да се научат на ред и дисциплина, независимо дали става дума за кучкари или некучкари!!!  И вие, вместо да се възмущавате и да наблягате на санкциите и тяхното прилагане, дрънкате, че виждаш ли "има куче, има проблем".

# 116

Отделен е въпросът, че има много хора, които се плашат от животни, особено големи, както и други, които са алергични. Тяхното отношение не може да се пренебрегне.
Проблемът на хората, които са против кучета в градския транспорт не е с кучетата, а със стопаните им.
Проблема е точно в кучето.
Всъщност си нямаш на идея какво може да направи едно 20кг куче, като изпадне в амок от прекомерния шум и огромния брой нови миризми в автобус.
Дори 90% от стопаните на кучета не подозират на какво е способен любимеца им в напълно обикновени ситуации, а камо ли в претъпкан автобус.

Вълкът с дълъг ник, знам какво е градски транспорт и затова съм сложил кавички.

# 117
Искам и аз да си кажа мнението по темата. Първо-мисля, че тя е доста незначителна по отношение на "обикновените" домашни любимци...Аз имам кученце от 7 години и съм го качвала в автобус 1 път (за да го закарам у една приятелка, която щеше да го гледа).Кучето ми се държеше на ръце през цялото време...Просто не разбирам какви, различни от спешните причини-ветеринар и  т.н. може да накара собствениците на домашни любимци, да ги возят в градския транспорт. Това е ужасно преживяване за животното, а и за собственика му и останалите пътници, ако домашния любимец е неспокоен (моето куче скимти непрекъснато по време на път даже и в позната кола), да не говорим -агресивен.
По отношение на кучетата-водачи, обаче мисля, че няма какво да спорим-те би трябвало да имат пълен достъп до всички публични места, вкл. и градския транспорт...Друг е въпросът, че аз подобна картинка не мога да си представя лесно...нашите превозни средства не са пригодени за самите хора с увреждания, пък камо ли за кучетата им. А пък за метрото да не говорим-подлези, ескалатори, бариери, блъсканица...то на мен ми е трудно понякога даже да сляза на желаната спирка (без куче, котка и т.н.), а уж съм бързак... Sad(((((((

А "Д"ържавата , вместо да измисля все по-малоумни правила, да вземе да уреди въпроса с уличните кучета и местата за разходка на домашните любимци...Пред блоковете и във всички градинки около тях, децата вместо в трева, газят в лайна...

# 118
 Като нямаш пари за едно такси, къде си тръгнал да гледаш куче?

Въпросният единствен път, когато возих кучето си в автобус, това се случи, защото такситата не искат да возят домашни любимци...страх ги е животинчето да не повърне и ми отказаха да ме качат с него...

# 119
  • София
Стига сте се гъбаркали с градския транспорт. "Градски" идва от гражданин от човек, и е за хора.

Всъщност "гражданин" идва от град, ама нейсе.

Общи условия

Активация на акаунт