Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 456
  • 508
  •   1
Отговори
# 90
  • bulgaria
...

Това, че някой има огромен ротвайлер-ами извинявам се, но има и големи клетки.

...

За пръв път чувам, че има толкова големи клетки. Rolling Eyes Как се придвижва такова нещо, как се качва по стълби, това са животни по 40-50 кг. newsm78 Можеш ли да пуснеш някакви снимки или инфо, стана ми интересно, досега съм виждала само някакви малки?

Има, има, В самолетите големите животни ги слагат в такива клетки. Инак, ясно, че са тежки и не е лесно, но просто си коментирам, че не всички обичат животни и наистина не е редно да караме такива хора да се съобразяват. (Имах Дого аржентино и си представям на какво щяха да ме направят бабичките в рейса ако беше разрешено това навремето )  Mr. Green Laughing

# 91
Но на българските кучета нямам доверие, за съжаление, защото стопаните им не се отнасят сериозно към отговорността си и ухапванията от домашни кучета са прекалено често и ненаказвано явление. 

Недейте да слагате всички кучета под един знаменател. Ако стопаните са възпитани и отговорни, то и кучето им ще е такова. Освен това, тези, който и в момента си ги возят явно не се интересуват дали имат право или не.

Не искам да слагам всички под един знаменател, просто реалността е че ИМА лоши стопани и то много, и заради тях не си струва да се рискува. Ако един такъв се качи и кучето му ме ухапе, какво ме грее че останалите са възпитани? Точно тези дето "не се интересуват дали имат право или не" биха могли да нарушат и правилото с намордника, и стана белята.

# 92
 hahahaАз мислех, че ще задължават контрольорите да се движат с домашен любимец — доберман-перфоратор.
Ако пътника не си перфорирал билетчето сам,  добермана го перфорира заедно с някои части на пътника...... devil    Joy Joy

# 93
99,9% от собствениците на кучета в София са ненадеждни, мръсни, и не изпълняват наредбите. Те не са изключения, а правило. Ако им се разреши да ползват градския транспорт с определени условия, те няма да ги спазват в същия процент. Така че - не бива нищо да им се разрешава, категорично.

# 94
  • София
Не, Ирис, не са 99,9%. Само 90% са. Mr. Green
Останалите 10% поне си плащат данъка, което може би значи, че са съвестни.

# 95
99,9% от собствениците на кучета в София са ненадеждни, мръсни, и не изпълняват наредбите. Те не са изключения, а правило. Ако им се разреши да ползват градския транспорт с определени условия, те няма да ги спазват в същия процент. Така че - не бива нищо да им се разрешава, категорично.

За кучетата ли става въпрос или за хората Shocked

# 96
  • Пловдив
Естественно, че съм ЗА, нали се правим на европейци, нека и мисленето ни е такова!
Щом като в другите бели страни може, не виждам причина и в България да не е разрешено Mr. Green
Друг е въпроса, че аз никога не бих причинила на кучето си този стрес и да го натикам в рейс с разните му там хора!

# 97
Не, Ирис, не са 99,9%. Само 90% са. Mr. Green
Останалите 10% поне си плащат данъка, което може би значи, че са съвестни.

Ама пак са мръсни - не си събират лайната. Оставям 1% за тия дето ги събират, и то само защото го твърдят във форума. Лично не съм видяла нито един да го прави.

За хората става въпрос, Лока. Човек, който оставя лайно след себе си на улицата или в парка е мръсен, въпреки претенциите си и независимо че не е лично негово.

# 98
аз съм ЗА, най-вече заради хората с увреден слух или зрение, възрастните хора, изобщо хората с увреждания това е незаменим приятел
За пръв път чувам, че човек с увреден слух има нужда от куче водач...

Не се учудвам, че за пръв път чуваш, но има. Обучението им е малко по различно от това за слепи, но темпераментът и възпитанието са същите.

# 99
Естественно, че съм ЗА, нали се правим на европейци, нека и мисленето ни е такова!
Щом като в другите бели страни може, не виждам причина и в България да не е разрешено Mr. Green
Друг е въпроса, че аз никога не бих причинила на кучето си този стрес и да го натикам в рейс с разните му там хора!

Нали говорихме вече за това - в "белите" държави има цял списък със забранени породи, не само в транспорта, по улиците и т.н., а напълно забранени. Тези породи тук се отглеждат без никакво обучение и контрол. Това е причината, заради която не може да се сравняваме с тях.

Именно. Не разбирам как след като години наред собствениците на кучета не оправдават доверието - изхвърлят си кучетата на улицата, не ги водят на каишка, не чистят след тях, малтретират ги и т.н., сега изведнъж им се дават още права и доверие. Честно, не го разбирам.
Вярно, че има и свестни, но масата не е.

# 100
Между другото в България все още не се обучават кучета за глухонеми. Едвам се обучават и тези за незрящите. А има 18 000 такива.

# 101
  • На земята, която е всъщност звезда.

По- голяма и преувеличена глупост от този пост отдавна не бях чела.  Shocked Особено подчертаната част!!!   

# 102

По- голяма и преувеличена глупост от този пост отдавна не бях чела.  Shocked Особено подчертаната част!!!   

Така ли? Сега сигурно ще се сложиш в единия процент дето си чисти след кучето. Нямам нищо против. Но другите са точно такива.

# 103
Далеч не във всички "бели държави" е разрешено, много се спекулира с това.
Навсякъде е различно и най-вече - при определени условия и с уговорки, преобладаващо се разрешават по-малки кучета, на много места е забранено.
Ако беше разрешено, нямаше да има толкова много сайтове за "pet friendly хотели и заведения. Това е, защото никак не се подразбира, че хора с домашни любимци са добре дошли навсякъде.
След като мислиш повече за стреса на кучето си, а не ти пука за стреса на някои хора от кучета и не си в състояние да степенуваш кое е по-важно, това е доста показателно за манталитета въобще и за това доколко ще се спазват правилата за достъп на любимци до градския транспорт.
Всичко ще е с уговорки, кой както прецени лично и главно на принципа "ама вие биете негрите" и "я се виж ти ма". 

# 104
Между другото в България все още не се обучават кучета за глухонеми. Едвам се обучават и тези за незрящите. А има 18 000 такива.
От 2000 година има обучено куче, ако не и по-рано. През 2001 дъщерята на това куче бе ученичка за водач на глухи. В Плевен щяха да правят училище, не знам какво стана.

Общи условия

Активация на акаунт