Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 448
  • 508
  •   1
Отговори
# 75
Начи моето куче първо ще го развеждам из градинките, за да закуси с някоя бабичка и после евентуално ще го кача в трамвая.Уверявам те няма да е гладно. Wink

# 76
Нали затова намордниците ще бъдат задължителни  Simple Smile

То и каишките са задължителни навън, но всеки ден виждам пуснати свободно.
Нямам никакво доверие, че ще се спазва от собствениците, нито, че ще има контрол от страна на държавата, защо ли? Защото просто си пускат някакви закони, но никой не им обръща внимание.

SANDS, де да хапеха само, когато са гладни...

# 77
...
В Австрия съм виждала кучета по магазините и моловете...
Но все пак там - за да отглеждаш опасна порода, ти трябва специално разрешение, при строги условия и не се дава на всеки. Да не говорим, че в др. страни, които видях тук като пример, че можело да си го качиш в автобуса - Англия, Швейцария, Германия и т.н., са забранени сумати породи. Да ги забранят и тук, и съм съгласна.

Права си, в по предишния си пост съм обяснила какво имам предвид. Аз съм също против отглеждането на опасните породи кучета, защото те изискват изключително много време и желание за възпитание. Да не говорим такива кучета да бъдат на обществени места. Но тези развити държави са толкова напред в отношението си към животните, че просто няма как да правим сравнение. Защото освен, че там кучетата имат достъп и до магазини и до ГТ, те си имат и специални кучешки градинки / оградени/, където на никой не пречат.

А какво ще кажете ако кучето няма зъби ... на моята бабичка почти не и останаха такива  Joy

# 78
Азаф,
не ти ли правиха тестове за алерията?
Ако е сенна хрема, можеш да я контролираш, но ако е от кучето, има ли смисъл да се мъчиш така?...

Правиха ми тестове и днес трябва да излязат резултатите.
Надявам се да е сенна хрема. Т.е. надявам се да не е, а да се окаже я от някой препарат (кученцето изкара 1 седмица в апартамента и аз постоянно търках с някакви препарати, та може и от това да е), за да не се налага всяка пролет да подсмърчам.
Ако не е и се окаже от кучето, просто ще се радвам на Бетовен от по-голямо разстояние. Той живее на двора и няма да е трудно, колкото и да ми е мъчно, че няма да може да се борим (а и той расте с такива бързи темпове, че скоро надали ще посмея). С другите животни вкъщи нямам проблем.

# 79
Ясно е, че пребиваването в градския транспорт на кучета трябва да става при определени условия. Кой говори за хапещи и мръсни кучета, пуснати свободно по рейсовете? Както винаги си интерпретираме принципни въпроси през призмата на изключенията. Травмите от ухапвания не са пример, който да послужи като довод за забрана кучета да ползват градския транспорт, извинете. Защото при такъв довод, кучетата водачи веднага трябва да се забранят.
Не сърди човече, мисля че разбирам тревогата ти, но в случая въпросът е съвсем друг. Възпитанието на кучетата (като функция на това на техните стопани) се обсъжда в едни други теми.

# 80

И наистина има хора дето от миризмата им и на въпросния пръч, дето Вълкът щеше да го качва в трамвая, ще му се насълзят очите.
Моите няма да се насълзят, аз съм селянин - на софиянците ще се насълзят.

# 81
  • на брега на морето
На кои софиянци, на новите ли?

# 82
Ясно е, че пребиваването в градския транспорт на кучета трябва да става при определени условия. Кой говори за хапещи и мръсни кучета, пуснати свободно по рейсовете? Както винаги си интерпретираме принципни въпроси през призмата на изключенията. Травмите от ухапвания не са пример, който да послужи като довод за забрана кучета да ползват градския транспорт, извинете. Защото при такъв довод, кучетата водачи веднага трябва да се забранят.
Не сърди човече, мисля че разбирам тревогата ти, но в случая въпросът е съвсем друг. Възпитанието на кучетата (като функция на това на техните стопани) се обсъжда в едни други теми.

За да стане едно куче водач минава през специално обучение, другите не, затова и поведението им е различно.

Смятам, че е нормално да се притеснявам, че няма да се спазват ограниченията, опитът ни дотук с животните говори достатъчно, това новото с транспорта няма да е по-различно. Не виждам как този, който не спазва изискването за разходна на каишка, ще спазва онова за возенето.

И не го приемай лично, това си е наша черта, на всички българи, и столчетата за кола са задължителни, но често не се спазва. На някои хора не им пука за собствените деца, затова не очаквам и да ги е грижа, че кучето им ще нахапе чужд задник.

# 83
  • на брега на морето
Някъде в началото на темата се писа, че кучетата се изпускат от стрес. Ето много убедително доказателство: http://vbox7.com/play:e6ea5d07

# 84
  • София
Котьо, уби ме с тоз клип. Joy Joy Joy

# 85
Искаш да кажеш, че когато види куче водач, човек със страх от кучета някак си се успокоява и не го е страх, защото подсъзнанието му казва, че кучето не хапе? Не разбирам, но хайде така да е....
Права си за останалото, но точно това означава, че въпросът не опира до принципа, а до неспазване на правилата, което не изключва възможността за съществуването на правилото.
Знаейки, че българските шофьори са лоши шофьори или невъзпитани или неспазващи правилника за движение, от там следва ли да се забрани карането на коли? Не може да налагаме забрани само защото се водим от евентуалното неспазване на условията на разрешението.
Не знам как по-елементарно да го обясня и аз...  newsm78 Надявам се ми разбрахте мисълта.

# 86
Да, penumbra, не ме е страх от кучета водачи. Някъде да си чула куче водач да е нападнало някой?

За шофьорите, като пътуваме имам наблюдения, че има доста патрули, спирали са ни и профилактично, просто за проверка, контролът е различен, работи се по него, не знам дали си запозната с данните за 2010 г., но от 50 г. насам не е имало толкова малко жертви, а колите и интензивността на ползването им са огромни, в сравнение с преди 50 г. Това не се постига само със закон, но и с контрол. Дори и корупцията помага, колкото и да е неприятно, като се наложи да дадат на ръка няколко пъти, джобът им олеква и следващия път се замислят.

За кучетата, просто не вярвам, че ще има контрол, нито вярвам, че собствениците изведнъж ще проявят здрав разум. Мисля, че избързват със закона, първо контрол на сегашното положение и след като го овладеят - тогава и другото.

# 87
аз съм ЗА, най-вече заради хората с увреден слух или зрение, възрастните хора, изобщо хората с увреждания това е незаменим приятел

# 88
Когато се сравняват кучета с деца, ми иде ...

Какво ти иде?

# 89
  • В една Дупка.
аз съм ЗА, най-вече заради хората с увреден слух или зрение, възрастните хора, изобщо хората с увреждания това е незаменим приятел
За пръв път чувам, че човек с увреден слух има нужда от куче водач...
По темата- абсолютно съм против кучетата да се возят в ГТ. Има порода  и порода, нрав и нрав, стопанин и стопанин, хигиена  и хигиена.. Wink
 Ами я си представете пет кучета в трамвая,  и някое дете надуе свирката от клипа.. Joy

Общи условия

Активация на акаунт