Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 455
  • 508
  •   1
Отговори
# 60
Oфтопик, но аз имам страх, почти ужас от кучета. Особено от големи. Само с един черен лабрадор ретрийвър съм общувала отблизо, верно- възпитано и терапевтично куче, но наистина разбрах, че може и да не ме е страх когато започнах да се сблъсквам с възпитани, вързани и намордени:) кучета.

Специално лабрадорите и ретривърите мисля, че ги използват и с тази цел, затова и те са подходящи за семейства с деца.

Корнезов направи разпалено изказване, в което попита какво ще стане, ако боят е с петли – националният символ на Франция, а от президиума председателят на парламента Цецка Цачева репликира, че петлите не били гръбначни животни, Корнезов дискретно я поправи[/b]"

муахаха Joy Joy

# 61

По темата - съгласна съм, ако това не пречи на околните.

Но пък последното ми възражение е в сила и за разлигавени кресливи дечица.

Когато се сравняват кучета с деца, ми иде ...

# 62
За някои хора са като деца.

# 63
  • София
Нямам нищо против. Но аз така или иначе от доста години не ползвам градски транспорт. Много е мизерен, явно не заради кучетата, защото за тях все още е забранен. Peace

# 64
Много са ми чудни изказванията за приноса на животните към миризмата в градския транспорт! Без да коментирам мириса на напарфюмираните ни съграждани, никое животно не мирише така, както миришат клошарите. Че и не ми се мисли какво оставят след себе си по седалките и местата за хващане...
Кучета и животни и досега се качват в градски транспорт. Смятам, че трябва да има изисквания и, може би, и да се дупчат билети за тях. Нямам нищо против, още повече, че не вярвам някой да си качи животното в автобус, просто за да му разнообрази ежедневната разходка.

# 65
Честно казанол колебая се в отгово,а си Ако наистина кучето е на къс поводл с намордник и тн нямам против. И стига да не е твърде дружелюбно. И стига някои хора да не решат сега да доказват силата на новия закон, без да се съобразяват с околните.
В противен случай, абсолютно против съм, защото ме е страх от кучета (чужди). Обичам животните. Отглеждаме 2 котки и 2 кучета, но не би ми минало и през ума да ги кача в градския транспорт - като знам особено едната котка какъв ужас изпитва да излиза от дома и да се вози в кола - возили сме я, а тя си затваря очите и се опитва да се пъхне в пазвата ми. А малкото куче пък се напикава в кола.
Т.е. важно е съобразяването.
Единственото безумно е, че има алергични хора. На самата мен скоро ми откриха алергия и още не е изяснено дали не е от полени или е от новото куче (то е с много гъста козина). Преди да играя с него и след това пия алергозан, сменям си дрехите и после пак с дни се задушавам от кашлица (твърде много се обикнахме взаимно, за да го дам на някого). Пък какво остава да се возя 20 мин. близо до някое огромно космато животинче...

# 66
Азаф,
не ти ли правиха тестове за алерията?
Ако е сенна хрема, можеш да я контролираш, но ако е от кучето, има ли смисъл да се мъчиш така?...

# 67
Аз съм возила кучето си в градски транспорт. Бях ученичка и ми се наложи да го заведа до центъра да го подстригват. Бяхме двамата с брат ми (още по-малък от мен) и кучето. Кучето беше на каишка, с отделен билет, с паспорт и с намордник. Естествено качи се контрольорка и ни спретна скандал, което моментално раздели рейса на три групи - възмутени граждани, подкрепяща ни агитка и въздържали се сеирджии (не ще описвам как изглежда булонка с най-малкия размер намордник, въпреки което все пак голям за муцуната нашата ябълка на раздора). Освен че станахме обект на присмех, оплюване и закрила, трябваше да убеждаване контролата, че при наличието на всички необходими атрибути, е разрешено превозването на домашни любимци в автобуса. В резултат брат ми почти се разрева, аз не знаех къде да се дена, но със съдействието на нашата агитка, която скандираше "я да оставиш децата на мира, бе!", успяхме дружно да убедим контролата, че сме в правото си. Така вместо да отнесем глоба (без основание), се сдобихме с една попържня и това беше.
Сега като се сещам ми е смешно, но тогава хич не ми беше весело. След този инцидент го закарвахме винаги с кола, но наистина не всеки има тази възможност. Както ние тогава я нямахме.
И аз имам алергия към мръсни простаци в транспорта, но никой не ме пита нали... Да не говорим, че за разлика от циганите, домашните кучета обикновено нямат бълхи или въшки.  Tired

# 68
Да не говорим, че за разлика от циганите, домашните кучета обикновено нямат бълхи или въшки.  Tired
Чел съм в тоя форум потребителки да се оплакват и да питат как да се очистят и от бълхи, и от въшки. Следва ли от думите ти, че са циганки?

# 69
...
В Австрия съм виждала кучета по магазините и моловете...

Но все пак там - за да отглеждаш опасна порода, ти трябва специално разрешение, при строги условия и не се дава на всеки. Да не говорим, че в др. страни, които видях тук като пример, че можело да си го качиш в автобуса - Англия, Швейцария, Германия и т.н., са забранени сумати породи. Да ги забранят и тук, и съм съгласна.
Така че като сравнявате България с другите държави, майте предвид, че при нас е пълна анархия, нито има ограничения, нито кучетата са минавали някакво обучение, нито мястото в градския транспорт е достатъчно за едно нормално пътуване.
Трябва да има забрана за пиковите часове, не е нужно да обяснявам защо.

penumbra, като сме избрали да живеем в населено място, ще търпим хората, като идем в гората, ще се съобразяваме с животните.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 13:04 от Не се сърди, човече

# 70

Чел съм в тоя форум потребителки да се оплакват и да питат как да се очистят и от бълхи, и от въшки. Следва ли от думите ти, че са циганки?
[/quote]

Следва, че или са циганки, или до тях са седяли циганки в градския транспорт, или са научни работнички, които изследват въшките, а има и още много възможности (предполагам разполагаш с фантазия). И защо те вълнува какви са точно?

penumbra, като сме избрали да живеем в населено място, ще търпим хората, като идем в гората, ще се съобразяваме с животните.
[/quote]

Аз достатъчно се съобразявам с всичката хорска простотия, че дори прекалено ми се струва. Но ще се радвам поне един път някой да се съобрази с нуждата на останалите да имат домашен любимец (първо защото това е емоционална необходимост и второ, защо има известна разлика между диво животно и любимец).

# 71
penumbra, за да се отглеждат домашни любимци и да е безопасно за хората, трябват много строги мерки, което за нашата страна не съм убедена, че е възможно на този етап. Физическите и психически страдания на хората след нападения, които са резултат от тази анархия, са причините, заради които хората са негативно настроени.

# 72
То щото нали всички пишещи в този форум са безкрайно културни и нито те, нито отрочетата им не цапат, не плюят семки , не си оставят празните бутилки от минерална вода, не драскат седалките и не ги късат. Предполагам го правят само и единствено кучетата.
 И наистина има хора дето от миризмата им и на въпросния пръч, дето Вълкът щеше да го качва в трамвая, ще му се насълзят очите.

# 73
То щото нали всички пишещи в този форум са безкрайно културни и нито те, нито отрочетата им не цапат, не плюят семки , не си оставят празните бутилки от минерална вода, не драскат седалките и не ги късат. Предполагам го правят само и единствено кучетата.
 И наистина има хора дето от миризмата им и на въпросния пръч, дето Вълкът щеше да го качва в трамвая, ще му се насълзят очите.

За щастие нямат такава силна захапка и зъби като кучетата.

# 74
  • София
Нали затова намордниците ще бъдат задължителни  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт