Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 467
  • 508
  •   1
Отговори
# 30
  • bulgaria
Лично аз нямам нищо против. Но тъй като е редно да се съобразявамв със всички(имащи страх, гнусливи, алергични и тн) , мисля, че е най-удачен варианта да се разреши превозването на животните само в транспортна кутия и с билет. Въпроса е, че не всички стопани имат личен автомобил или възможност за ползване на таксиметрови услуги, а понякога се налага. Това, че някой има огромен ротвайлер-ами извинявам се, но има и големи клетки. Все пак се предполага, че става въпрос за инцидентно ползване на ГТ и никой не е длъжен да обере принудително козината на нечие куче. Камо ли ако си тръгнал за работа и си облечен с черен костюм например. Ми не е приятно Thinking

# 31
Да се качват от първата врата и шофьорът конкретно за всяко животно да преценява дали да се качи или не. Съответно при инцидент той да носи отговорност, както и да има право да свали във всеки момент стопанин с животно, например ако има оплакване от останалите возещи се. Би трябвало да има такова правило и за вонящи или беснеещи човешки екземпляри в транспорта.
А безусловно да се разреши достъп за кучета-водачи. Чувала съм инвалиди с такова куче да се оплакват, че ги гонят, което не ми се струва нито редно, нито хуманно.

# 32
Сега се сетих за една бездомна кучка, която преди години се качваше на 280 от Университета, ходеше до Студентски град, а после се връщаше със следващия рейс. Беше станала легенда.  Mr. Green 

# 33
Лелее, наесен ще дойда в София с пръча на нашето село, Пенчо. През тоя период миризмата му се усеща през четири преки по посока на вятъра, а в автобус ще молите водача да спре, да слезите преждевременно, очите ще ви се насълзят, дрехите ви ще миришат и след една седмица.

# 34
Аз моето куче в тези мръсни рейсове няма да го кача! Naughty
хаха, чудесна си! По темата- не би ме притеснило куче в автобус. Пък и както вече доста хора писаха-не е ежедневие да се виждат кучета в автобуса.

# 35
  • На земята, която е всъщност звезда.
...

Това, че някой има огромен ротвайлер-ами извинявам се, но има и големи клетки.

...

За пръв път чувам, че има толкова големи клетки. Rolling Eyes Как се придвижва такова нещо, как се качва по стълби, това са животни по 40-50 кг. newsm78 Можеш ли да пуснеш някакви снимки или инфо, стана ми интересно, досега съм виждала само някакви малки?

По темата: за съм. Но доколкото разбирам, в наредбата са цитирани изрично кучета и котки, а не целия набор от селскостопански животни.   Simple Smile
Има си правила, има си глоби, в такъв случай трябва да бъде както във всяка нормална държава: да се допускат в автобуси, магазини, хотели. Това, че животните щели да миришат кофти е твърдение на хора, които просто не ги понасят. Козината им се усеща, само ако си доближиш лицето много близо, което няма причина да се прави в градския транспорт. От друга страна, няма по- гадна миризма от застояла пот  и непрани дрехи, кофти дъх или любител на чесъна, който редовно си похапва. А тези човешки миризми са доста по- нависоко и съответно близо до пътниците.    

# 36
  • out of space
Да се качват от първата врата и шофьорът конкретно за всяко животно да преценява дали да се качи или не. Съответно при инцидент той да носи отговорност, както и да има право да свали във всеки момент стопанин с животно, например ако има оплакване от останалите возещи се. Би трябвало да има такова правило и за вонящи или беснеещи човешки екземпляри в транспорта.
А безусловно да се разреши достъп за кучета-водачи. Чувала съм инвалиди с такова куче да се оплакват, че ги гонят, което не ми се струва нито редно, нито хуманно.

Госпожо, вие сте пили сладък коктейл.

# 37

Коя нормална държава по-точно имаш предвид?
Например във Франция не е разрешено да превозваш куче в градския транспорт, освен ако не е куче-водач, и то с намордник. Може и малки животни в сак, контейнер или клетка.

Има си правила, има си глоби, в такъв случай трябва да бъде както във всяка нормална държава: да се допускат в автобуси, магазини, хотели.

# 38

Нещо по-конкретно, освен хумор?  Grinning

Госпожо, вие сте пили сладък коктейл.

# 39

Коя нормална държава по-точно имаш предвид?
Например във Франция не е разрешено да превозваш куче в градския транспорт, освен ако не е куче-водач, и то с намордник. Може и малки животни в сак, контейнер или клетка.

Има си правила, има си глоби, в такъв случай трябва да бъде както във всяка нормална държава: да се допускат в автобуси, магазини, хотели.

Швейцария, виждала съм кучета в магазини, вкл. за храна. В Германия и Чехия мои приятели са посещавали не само хотел, но и ресторант.

# 40
Например във Франция не е разрешено да превозваш куче в градския транспорт,
Швейцария, виждала съм кучета в магазини, вкл. за храна. В Германия и Чехия мои приятели са посещавали не само хотел, но и ресторант.

Погледнете темата, има интересни неща за това къде може/не може, бива/не бива да пускат кучета и разни начини за това. Peace

# 41
Става дума за градския транспорт.
За Чехия чета, че се разрешава малки животни в клетка, големи - с намордник и каишка.
В Англия са разрешени по правило кучета-водачи, за останалите шофьорът във всеки момент може да откаже да качи кучето, примерно ако му се стори опасно. Някои от големите им автобусни компании изобщо не разрешават любимци - примерно Грейхаунд.
В Стокхолм, Швеция, има специално обособени и маркирани за превоз на любимци отделения в превозните средства.
В Америка едни градове и щати допускат превоз на любимци, а други не.
Явно всяка държава, дори и най-белите, решават този въпрос различно.

labrex, действително интересна тема, но не става дума за градски транспорт в нея.
По-надолу попаднах и на следното любопитно мнение:

Новият проекто на Столична община е безумие. Той е синвол за безсилието, некомпетентността и болната амбиция на общината. Как си представят да се водят кучета на повод 80 см и с наморник?????? Да - съгласна съм - че има кучета, които трябва да се гледат в определени условия, но това са кучетата по улиците и къде е общината??? Значи - ние ще си слагаме наморници и бездомните кучета ще разкъсат и нас и нашите кучета??? Общината как ще защити нашите кучета на нас редовните и честни данекоплатци??

Малко се колебаех досега, но при този начин на разсъждение и тази неграмотна безкритичност, вече съм сигурна, че ще има доста проблеми и ядове с нововъведението.

# 42
...

labrex, действително интересна тема, но не става дума за градски транспорт в нея.
...

# 43

На табелата пише, че кучетата трябва да са с намордник и каишка.

# 44
И пак стигаме до това, че би могло да стане, ако имаше кой да изпълнява наредбата както е редно и кой да следи за изпълнението й.

Общи условия

Активация на акаунт