Еркан Петеккайа в Öyle Bir Geçer Zaman ki # 14

• 28 503
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
# 91

Лека нощ и цветни сънища  Hug Hug Hug

# 92
Честита цветница ,момичета!

Запазете доброто в себе си,топлата усмивка, лъчезарното излъчване и нека всеки ваш ден е облян със слънчеви лъчи!

Честит празник на всички, които празнуват днес! Бъдете здрави, щастливи, много слънце в душите, блясък в очите и късметът никога да не ви напуска! Хубав ден!

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 08:15 от MAMA-AN

# 93

Цветен поздрав за цветното момиче в темата!

Кралице

Носи красотата в живота си и любовта в сърцето си! Бъди здрава, усмихната, щастлива и влюбена!!!

Обичай и бъди обичана!!!!!

Нека само обич топли твоите очи,
нека слънцето огрява дните ти с лъчи,
здравето да ти е спътник всеки божи ден
и 100 години да празнуваш този имен ден.

# 94

Днес кафето е от мен - заредила съм кафемашината има кафе за всички

погрижила съм се и за десерта - цветен като празника!!!!!

Да ви е сладко!!!!!!!

# 95
# 96

Честита ви ...  ЦВЕТНИЦА !!!

Сутринта над портите на всяка къща се закачват венчета от върбови клонки, които предпазват от зло и неплодородие. Лазарувалите предния ден моми се събират на реката, като всяка носи свое венче и омесения предварително обреден хляб (кукла) и изпълняват обича "кумичене". Венчетата и парчета от хляба се нареждат на дъсчица и се пускат по течението. Момата, чието венче излезе най-напред, се избира за "кумица" и тя повежда моминското хоро към своята къща. Главно в Североизточна България на този ден се извършват и поминални обреди свързани с вярването, че на Връбница "разпускат умрелите", т.е. те излизат от гробовете си и очакват родствениците си да им донесат нещо. Преди изгрев слънце жените отиват на гробища с върбови клонки, плява (или царевични стъбла), кадилница и вода. Прекадяват и преливат гробовете на своите родственици. След това забиват клончета от върбата до гробните паметници и с плявата (царевичните стъбла) запалват огън. Въпреки строгия великденски пост, на този ден се разрешава консумирането на риба.

Седмицата, която започва в понеделник след Цветница, се нарича Страстната седмица и означава мъка и страдание.

Честит празник на всички наши, момичета!
Да сте винаги здрави, красиви, усмихнати и цветни!
Живи, здрави и щастливи, росни и красиви като цветята.
Носете си името със здраве и късмет!

# 97

Здравейте, добър ден на този светъл ден!  bouquet
Светъл и за мен.....разбира се, да почерпим.....най-напред! smile3521 smile3521 smile3506

# 98
Кралице, още веднъж честит празник в този хубав ден

пожелавам ти здраве, за да смаеш медицината,

бистър ум, за да се къпеш в пари,

любов, за да обичаш  и да бъдеш обичана от най-прекрасния мъж,

крила, за да покориш всички висоти,

издражливост, за да се почерпим яко днес

НАЗДРАВЕ!!!!!!

Благодаря за почерпката  Hug Hug Hug

# 99

Това е обядът, да ви е сладко....дано ви допадне менюто ми, празничното! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Заповядайте, днес се яде риба...както, разбрахте! Naughty

Наздраве, Мамче.....и за теб и всички именници, днес! bowuu bowuu bowuu

# 100

Цветен поздрав за цветното момиче в темата!

Кралице

Носи красотата в живота си и любовта в сърцето си! Бъди здрава, усмихната, щастлива и влюбена!!!

Обичай и бъди обичана!!!!!

Нека само обич топли твоите очи,
нека слънцето огрява дните ти с лъчи,
здравето да ти е спътник всеки божи ден
и 100 години да празнуваш този имен ден.

МАМАН, благодаря ти скъпа......много хубави пожелания, клипчето и то е прекрасно....искренно се радвам, благодаря!
Честит празник и у вас у дома, на близките ти хора, живи и здрави..най-вече! Hug Hug Hug

# 101

Това е обядът, да ви е сладко....дано ви допадне менюто ми, празничното! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Наздраве скъпа

# 102

Наздраве скъпа
..."Наздраве"..и за твое, скъпа!   bouquet  bouquet  bouquet

# 103
Кралице, нашата дружка къде се загуби.....Да не би още да лазарува, или е отишла да си хвърли лазарското венче в реката  Thinking......Взех да се притеснявам за нея.....Или пък да не е отишла да издирва капитан Али...... Thinking Тревожни мисли ме налягат  #Crazy #Crazy #Crazy
Аз съм й намерила едно аватарче - дано да го хареса......

# 104

Общи условия

Активация на акаунт