Отговори
# 195

Току що си повърнах ампулата желязо...  Confounded
Как се изследва желязо? Сутрин на гладно?

Да сутрин на гладно...мога да те посъветвам да отидеш - може и при личния лекар /защото на мен гинеколожката ми отказа-каза да си ги направя на частно/ и да си поискаш направление за да не плащаш.

# 196
Привет и от мен,

ВаняКК- много си права за всичко това което си написала относно бенките. Дъщеря ни от бебе има много и колкото повече расте ,те толкова по големи стават,има и на главичката много,което е опасно при ресане с четка например. Ходили сме при най-добрите специалисти в Пловдив,и те са на мнение да не се пипат,а само да внимаваме да не ги дразним,особено тези по главата и така до ден днешен внимаваме много с ресането.Казаха ми,че са доброкачествени образования,и така ве4е 3 год. не сме ходили по лекари,тя расте,те си растат и така...на морето много внимаваме,мажем я нон стоп с най-силните мазила 50 фактор за бебета и тя милата все бяла се враша от море,но няма как....

Момичета,стискайте ми палчета,току що се свързах с докторът ми и може би в четвъртък ще ме приеме,каза да му звънна към 15ч за да ми даде 4ас,нямам търпение Praynig Praynig Praynig

Hug Hug Hug ви

# 197
Илианка така е да ... може би не се изразих правилно...лекарите ги критикувах за изследванията и за предписването на лекарства ... а това че ги няма в Бг е кофти -все нещо липсва тука ... моя роднина преди няколко месеца си поръчва от Англия витамин D за бебчето, че го нямаше тук .... а това са само витамини все пак, ами ако са някакви по сериозни лекарства ...

# 198
Кивити- относно морето,ти сама трябва да си решиш,има много мамита,които си ходят на море,зависи ти как се чувстваш. Аз лично не бих тръгнала,първо е далече,второ бременността ми беше тежка и така. Ако си по-наблизо няма нищо лошо да отидеш,щом ще бъдеш в 7 месец мисля,4е не е проблем. В 8 месец знам,4е е опасно,знам също така,4е не разрешават мин.води,а за морето няма проблем. Но все пак е добре да се посъветваш с лекар преди да заминеш Hug

# 199
Аз не че ги защитавам и нашите лекари защото те пък за щяло и нещяло те тъпчат с лекарства,за мен това са двете крайности и двете не водят до добро Wink

Абсолютно съм съгласна.

silvena83, не е нужно да е на гладно, взима се кръв в лаборатория, но ако решиш да го изследваш, искай освен желязо и ЖСК (желязосвързващ капацитет). И резултатите все пак трябва да се покажат на лекар после.

# 200
Силвена на мен ми се е налагало да си търся лекарство от чужбина, и то сериозно лекарство, не витамини.Наистина е много неприятно.Лекарката ми предписа заместител, който в момента се продава в България, но нямаше абсолютно никакъв ефект.След месеци търсене, намерих въпросното лекарство- Солкожин, третираха ме с него и от раничката ми, от която имах дори контактно кървене- няма и следа.

# 201
*blizoo* Благодаря ти  Hug

# 202
мен защото ме върнаха първия ден след като ми дадоха направление и аз отидох да се изследвам- бях закусвала и ми казаха на другия ден ... да трябва и ЖСК (желязосвързващ капацитет) поне на мен така ми ги изследваха ...

# 203
добре е когато човек има алтернатива за поръчване на каквото и да е от други страни  .... а когато това е свързано със здравето е от голяма полза.
Не че съм фен на разните чуждестранни продукти, но сега мисля и бебешки дршки от Англия да си поръчам. От няколко дена разглеждам сайтове и има много интересни неща , които излизат и по-ефтино ако си ги поръчам от вън. То е ясно че всичко идва от Китай, но наще прекаляват с надценки като че ли .... но това си е мое мнение някакво  Wink

# 204
Здравейте, гледам пъпки, косми, целулит обсъждане... все "необходими неща"... какво да кажа и на мен си ми излизат п 1-2 пъпчици, имам си и черни точки. Смятам да отида на козетик да ми направи едно почистване, без дарсонвал и ултразвук Peace
Целулит още нямам , но пък косми... Twisted Evil не са повече от преди, но сега колаатта ме боли и трябва да ги махам с бръсначето... къде видя, къде не Rolling Eyes
Благодаря за информацията за желязото, ще го изследвам защото и аз пия хапчета за хемоглобина.
Темата за морето... ами аз съм си на морето но чесно да ви кажа, незнам дали ще ми е комфортно да се плъосна на плажа Mr. Green
И аз нямам търпение д се стопли времето, че ми писна вече.
 Hug ви

# 205
мен защото ме върнаха първия ден след като ми дадоха направление и аз отидох да се изследвам- бях закусвала и ми казаха на другия ден ... да трябва и ЖСК (желязосвързващ капацитет) поне на мен така ми ги изследваха ...

Ако са ти правили пълна кръвна картина, трябва да е на гладно, да. Иначе ако е само за желязо, мисля, че няма значение. Важното е да не си обезводнена преди изследването, защото понякога това може да доведе до фалшиво високи резултати.

# 206
blizoo, благодаря  bouquet

# 207
Здравейте тумбачета Simple Smile

Добре дошли на новите мамчета, леко бременеене Simple Smile)

Честито на всички с добри новини след срещите с бебоците Simple Smile)

За разни "приятни" изненадки на бременността си говорите.... Петна нямам, за целолита не мога да кажа дали се е увеличил.... на места космите ми се оредяли, ноооо по корема съм като маймунче.... мнооооооооооого косми са ми се появили Sad А в лицето съм като тийнейджър - постоянно ми излизат пъпки Sad

А за моренце, както и преди съм споделяла, ако мога още сега ще замина.... ама ще видим как ще се чувствам като стане топло и ще го мислим за море...

Хубава вечер на всички :*

# 208
Ето ме и мен. Ирина има хрема и утре ще останем вкъщи:(
За кремовете против целулит и аз съм чела някъде, че не са особено препоръчителни при бременност, но не си спомням къде, ще питам сестра ми, тя работи в козметична компания. Иначе аз самата не ползвам, защото не вярвам, че действат, пък и по принцип нямам много видим целулит Embarassed
Сега трябва да правя изследвания - имам час за четвъртък, но вероятно ще отида утре следобед за направление, защото ако Ирина е добре би трябвало в четвъртък да пътуваме...
След много размисли реших каква количка искам (но разбира се още нищо не е окончателно:)) - лека:) Ето я:
http://www.cosatto.com/products/pushchairs/strollers/yo/008287
Единственият й недостатък за мен е, че няма опция да се комбинира със столче за кола, но може би не е толкова фатално. Най-голямото й предимство пък е цената - около 370 лв. ако се поръча от Великобритания:) Не че имам ограничение в бюджета, но колкото й да харесвам големи колички със зимни кошове май този път ще наблегна на удобството за мен:)

# 209
Привет момичета Hug
Гледам обсъждате петна,пъпки,целулит-имам от всичко ,по- много Heart EyesЩе взема да потърся крема за петна който Моника препоръча Peace
Мони,количката е страхотна PeaceБързо да минава на Ирина хремата Hug
Добре дошли на новите майчета  bouquet
За моренце-аз писах,че  ще го пропуснем,3 год.подред не сме скъзвали но сега няма как,не ми се рискува.Може би ще отидем на балкан за няколко дни!
Хубава вечер ви желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт