Отговори
# 435
Привет и от мен мами! Детски стаи гледам оглеждате - ние за сега нямаме това щастие, на квартира сме и нямам намерение да се хвърлям за готино обзавеждане, ще видим какво ще направим по въпроса. mmmshushy80, зависи за какво пътуване става въпрос относно преносимата кошара, защото и ние много пътуваме, но до сега където и да сме ходили, винаги са се предлагали от сгъваемите кошари и никога не ни се е налагало да носим. Както Ариана вече е споделила, аз съм ЗА дървената, такава, каквато я е описала. Ползваме я вече четвърта година и съм много доволна.
С кг съм зле - много качвам. +6кг от началото на бременността /+ още 3, които бях свалила първите месеци/. Забременях 54, вече съм 60, което за моя ръст 1,60 си е цифра, явно и този път ще ги докарам 70 кг Embarassed Embarassed Embarassed.

# 436
Лелее за кг, говорите, мен ме е срам да кажа  Embarassed от началто бяха 5кг, а за последния месец 6, общо 11 :cry
Лошото е ,че изпитвам неистов глад почти постоянно Embarassed, никога не съм се лишавала и не съм внимавала какво ям, дали е калорично, за да се тъпча сега под предтескт,че съм бременна, просто наистина умирам от глад от както не ми се гади.

# 437
ние си взехме вече дървено легълце на две нива, сега ни остана гардеробчето и количката...(че от количката на баткото нищо не остана от толкова търталясване по кварталите нон-стоп Mr. Green Crazy)..За кошарка, не мисля да давам пари, като си спомням колко седяха децата на моите приятелки в тях... пък и нашия батко не е ползвал таквоз Mr. Green...та май няма много смисъл.. Rolling Eyes В Чиполино има готини неща, но в комплект ми се виждат доста дебелинка.. Crazy имайки в предвид, че ще се ползват макс до 3 год. и после ще се чудя какво да ги правя Crazy аз лично си прецених, че и без тях мога.. Peace
А относно Майчин дом..първото ми раждане беше там. Grinning Вярно, доста е неугледен външно, но горе по стаите и коридорите си е чистичко и подредено. WinkВъпреки, че за мен беше (и е) важно лекарите да са читави и да работят с професионализъм, пък вида на  стаята и обстановката ми е последна грижа Wink(все пак не съм отишла на курорт Laughing Laughing) Там отидох по препоръка на други майки и мои лични, странични наблюдения.. Rolling Eyes Останах доволна Peaceот ангажимента и вниманието към мен и бебето, въпреки че бях по здравна каса, без да си избирам екип и без допълнителните му парични екстри че квато съм стисня... Mr. Green Но пък в крайна сметка всичко си е въпрос на лична преценка... Wink  М/у другото за Шейново отзивите също са много добри! Wink за разлика от Св. София и Токуда.. Crazy

# 438
  • Sofia
за разлика от Св. София и Токуда.. Crazy[/sub]

Какви са отзивите за Токуда?

# 439
  • София
за разлика от Св. София и Токуда.. Crazy[/sub]

Какви са отзивите за Токуда?

NBM
, изпревари ме, тъкмо това щях да питам и аз.

# 440
Ами като във всяка болница и хубави и не чак толкова хубави.. Rolling Eyes Mr. Green с тая разлика, че тук ти искат доста парички и би трябвало да те изслушват и да ти отговарят поне, когато се интересуваш от състоянието си и това на детето Crazy..Твърде много са заети за въпроси, но да не изпадам в подробности, гафове има по всички болници, просто на някои места си плащаш кеш за тях..на всичкото отгоре.. Mr. Green иначе както казват европейска визия, но персонала си е нашенски.. Wink Laughing

# 441
Малко пресилено ми се струва подобно обобщение.

# 442
  • София
Ами като във всяка болница и хубави и не чак толкова хубави.. Rolling Eyes Mr. Green с тая разлика, че тук ти искат доста парички и би трябвало да те изслушват и да ти отговарят поне, когато се интересуваш от състоянието си и това на детето Crazy..Твърде много са заети за въпроси, но да не изпадам в подробности, гафове има по всички болници, просто на някои места си плащаш кеш за тях..на всичкото отгоре.. Mr. Green иначе както казват европейска визия, но персонала си е нашенски.. Wink Laughing

Ама това от лични впечатления или просто по разкази на очевидци. Не ме разбирай погрешно,просто наистина ме интересува. Ако аз правя обощение за нещо със сигурност съм го посещавала и имам лични впечатления, които и споделих по-горе.

# 443
От Токуда впечатления нямам, но първото ми раждане е в частна клиника, както и следенето на бременността и с радост мога да кажа, че си е заслужавало всяко левче, а от персонала бях особено впечатлена!

# 444
Малко пресилено ми се струва подобно обобщение.
Пресилено е колкото е пресилено обощението за останалите болници.. Wink В крайна сметка всеки се ръководи от личния си опит и на тази база си гради мнение..с което, естствено, никой не се задължава да се съгласява!  Wink Peace

TEDDY_BEAR, аз за това казах "да не изпадам в подробности", сестра ми роди второто си дете там майка ми също лежа там, но по други причини..и от нея разбрах, че не е добра идея да раждам там.. Crazy просто за мен си остава болница като всяка друга, и не ми се дават пари за лустра обстановка ако ще получавам същото отношение като в другите болници.. WinkPeace И естествено това си е мое мнение! Wink

# 445
Обстановката и "луксът" са последното, заради което съм избрала Токуда.

# 446
И на мен може да ми сложите розовите гащички Simple Smile и ние ще си имаме мома Simple Smile

# 447
Обстановката и "луксът" са последното, заради което съм избрала Токуда.
Нищо не казвам! Wink

slanchiceto_pld , честито! Hug и аз много исках мома, ама май ще се моля за внучки..ако доживеем.. Mr. Green

# 448
# 449
  • София
Шуши, ако за пътуване ще купувате, изчакай да видиш дали изобщо бебето ще хареса да спи в кошара и дали ще имате място в колата за нея. Моят син хич не си спеше в кошарата до година и половина, докато го отбих. После пък като започнахме по-интензивно пътуване - да се чуди човек кое по-напред да опакова и сложи в багажника. То колички, то багажи, снаха ми без стерилизатора и каната за преваряване никъде не мърдаше, защото син и беше на изкуствено хранене, дрехи, завивки, кенгура... Crazy Но щом ще е за път избери по-компактна, такава, която има и сак за пренасяне. Матрачето да е сгъваемо. Идеята за дупката с цип си остава.

Аз за Майчин дом чувам добри отзиви, но за 12 етаж, а там май вече е само платено - 40лв за двойна стая. Но горе-долу на там се насочвам, за мен е важно бебето да е при мен постоянно и колкото може по-рано. Да има комуникация с акушерките и неонатолозите и не на последно място, защото съм сигурна че имат добра лаборатория на място и всички изследвания на мен и бебето ще бъдат направени в срок. С Кало лежах в Тина Киркова. Тъкмо щяха да ни изписват на 6 ден и патките в неонатологията се сетиха да изследват билирубина на бебето. Оказа се, че е с много силна жълтеница и ще ни задържат още. Представете си - настроила съм се да излизам, след 5 дневен престой и изведнъж - БАМ! няма да излизаме. Чаках два дни да изпратят (вероятно с кон и каруца) проби и да му изследват кръвната група, за да установят дали това е причината. Като ги питах защо чакаха да му изследват билирубина едва като решихме да си тръгнем, ми отговориха "Ами не ни се е видял жълт до вчера  Shocked" професионалн оизказване, от всякъде погледнато!!! Та в крайна сметка излязохме чак на 10 ден. Е, сега и с по-голямо дете, няма да им изтърпя щуротиите!!!
Шейново за мен отпада, заради това, че бебетата не са при майките постоянно и трудно се комуникира с неонатолозите. Токуда пък ми е по-скъпа и все още не съм сигурна, че могат да реагират при по-особени случаи. Но има време, де, ще го измислим...то зависи и в този отпускарски сезон на какъв гинеколог ще попадна Wink

Общи условия

Активация на акаунт