Отговори
# 465
Ееее, ама не всички държавни болници пък са толкова далече от вида на Токуда Wink

# 466
Така е, сега бавно, но сигурно вървят към обновяване и това е обещаващо. Окръжна в София например е супер (родилното, ходила съм на свиждане при една приятелка), не видях голяма разлика между стаята там и тази, в която аз лежах, освен че моята беше по-скоро подобна на хотелска (но и с ужасно високо легло). Във 2ра градска май също имаше ремонт.

# 467
Аз за Окръжна говорех конкретно.. След ремонта съм гледала само снимки, ама и преди ремонта поне чистиха съвсем редовно и всичко си беше чистичко и свежичко.  Peace

# 468
За щастие не съм обикаляла по всички болници.  Laughing Но аз не съм претенциозна, повече ме интересува отношението, отколкото обстановката.
А в Майчин дом всъщност май е най-добрата неонатология в България изобщо.  newsm78

Сега да сменя малко темата - какво е мнението ви за присъствието. на бащата на раждането?

Моят ще присъства, но мисля, че е важно мъжът да е вътрешно убеден, че го иска. В крайна сметка това е решение на двойката, трябва и двамата да са съгласни.

# 469
Да, отношението и за мен е много по-важно, за болнични инфекции и това колко човека има в стаята не се притеснявам, но груб или още по-зле необръщащ внимание персонал не бих понесла. Не ми се нрави и прекаленото внимание, но явно няма златна среда:)

# 470
https://picasaweb.google.com/116309879594780113635/28042011?auth … 00738043213517362      снимах един ритник на бебенцето ми    newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44  moresmile

# 471
Не искам да плаша никого, но отличната неонатология в Токуда също си има цена - на една позната бебето се роди в началото на 7 месец и плащаха по около 50 лв. на ден за престоя му там  newsm78
мдаа.. пък на сестра ми бебето се задави с околоплодни води и седя седмица и нещо в кувьоз..чудесно й се отрази и на психиката и на джоба...Crazy Ей за тва, ако ще ми се дави бебето, нека поне мина по-тънко, викам аз.. Sunglasses
Честно да ви кажа, не виждам защо трябва да разграничаваме Токуда от Майчин дом?! newsm78 Ако базата определя професионализма... Rolling Eyes кофти! Crazy Щото примерно, всички доктори от Токуда идват от същите тези мизерни държавни болници, пък това не значи, че са по-добри специалисти от останалите защото на всички ни е известно как се назначават нови кадри за скъпоплатени постове в Б-я..със сигурност с подходящите познанства, не толкова с кадърност! Wink Sunglasses + това, манталитета им едва ли ще се е променил много само защото са в частната болница и получават по-добри заплати..парите могат да ги стимулират да бъдат по-усмихнати и любезни, но това едва ли ще ги направи по-добри професионалисти, ако те не са.. Wink а в това гаранция-Франция! Crazy

dididonev Поздравления!   bouquet

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 00:42 от Bebeto 2

# 472
За присъствие на бащата на раждането съм резервирана... Не мисля, че там му е мястото (това си е мое мнение). Поне моята половинка му причернява само като му обяснявам за самото раждане, а представям си ако е там... не мога и него да мисля  smile3506
Предпочитам да е до мен преди и след самото раждане Simple Smile

А за болница, аз още не съм се спряла, имам си впечатления и от Токуда, и от Шейново (мой си лични). Но ако трябва да избирам между двете - няма да е Токуда....  Но всеки сам си решава Simple Smile

# 473
  • Sofia
За специалистите спор няма - най-добрите са в Майчин дом. Друг е въпросът доколко специалистът ще ти обърне внимание там, щото голяма полза няма от неговия професионализъм, ако не се проектира върху теб и детето. Не вижам голям смисъл да раждаш в болницата с най-големите професионалисти, ако никой от тях не се погрижи за теб и детето.
А че базата няма значение не съм съгласна, аз например не бих раждала в малка частна клиника, където няма апаратура и неонатология, колкото и да са хубави условията. На всеки специалист добрата апаратура му е от голяма полза.

# 474
Да, повечето частни болници са за родилки без проблеми, а както се знае проблем винаги може да се появи. Един познати така в Правителствена, всичко точно, ама като се родило бебето имало проблем и хайде към Майчин дом. Та язък за парите. Е бебето е ок де Simple Smile

# 475
Здравейте Simple Smile ,гледам за болниците си говорите.Аз съм много объркана в това отношение.Засега съм се насочила към Тина Киркова,само защото моята док,която ми следи бременността може да ме изроди там и най-вероятно ще е с т.нар.избор на екип.Но друго се чудя newsm78
Ако стане нещо и се откажа от Т.Киркова как ще си избера лекар в друга болница Thinking
Да речем ще чета за хубавите отзиви за някой,ще звънна и ще се опитам да се уговорим,но дали ще стане така?

# 476
  • София
Вал, в повечето болници може и да стане, разбира се, ако не отидеш в 9 месец. Все пак ако се наложи има болници, където никой няма да те върне предполагам.
Защо не харесаш още някой лекар някъде и не се срещнеш с него за всеки случай да имаш резервен вариант?

# 477
Здравейте, с интерес чета всичко за болниците и повечето върпоси се въртят около самите доктори, апаратурата и обстановката. Малко ми е странно да го задам този въпрос ама всъшност каква точно апаратура е необходима, защото аз само за кувиоз съм чувала ??
А за бащата- моя със сигурност няма да присъства. Знам, че няма желание а и на мен ще ми е по-спокойно, защото и него трябва да мисля.

# 478
Теди,това си мисля и аз,имам нещо предвид за лекар от друга болница,но в такъв случай ще ангажирам и двамата,дали няма да се получи кофти Thinking,освен това за да отида при лекаря от друга болница ще трябва поне един път да сме се видели предварително,а доколкото знам не всички се съгласявали да приемат "пациентката",ако не са и следили бременността Thinking.Преди около месец пробвах така с една лекарка и тя ми отказа Sad

# 479
  Добро утро от мен момичета   bouquet
  Като ви чета как се вълнувате за болниците и прочие и аз започвам така , но за мен най-важното е лекаря, който ще ме изражда да му имам доверие и да знам , че е на мое разположение ... а как е вътре , дали е ново или хотел , не смятам, че е от такова значение , важното е да е чисто и хигиената да е на добро ниво. Просто като знам , че може да заспя при операция например искам да съм в сигурни ръце. Тако бях и при двата кюретажа , когато те приспят си в ръцете на въпросния човек.
   За присъствието на таткото, моето мнение е че ако самия той няма желание, не е нужно да го караме насила , моя съпруг примерно просто ще се побърка от това , че мен примерно ме боли и той не може да стори нищо. Може и да налети на някой да го ступа , затова навън  Simple Smile

dididonev , страхотно  Crazy
  Хубав ден желая на всички и много положителни емоции

Общи условия

Активация на акаунт