Отговори
# 480
  • София
Здравейте! Пак се обсъжда неизчерпаемата тема за болници, избори, лекари... Аз много отдавна съм направила моя избор и съм много доволна от това т.к изобщо това вече не ме вълнува и тревожи. При мен понякога голямото колебание ми е много лош приятел и за това съм много спокойна и сигурна че всичко ще е наред. Аз например избрах болницата първо, след което започнах да се интересувам, чета и разпитвам за лекари (за Шейново става въпрос) докато се насоча към подходящ. Мисля че всеки сам си поставя критериите които са му важни при избор и на болница и на екип. За мен например условията са важни но не на първо място. Никога не съм лежала в болница а сестра ми при която съм ходила на свиждане като ражда беше във ВИП в Шейново и после в частна и не ми е критерий, т.е нямам лични наблюдения. Не ми е проблем (даже в някои случеи е по-добре според мен) бебето да го носят на 3 часа, стига да не му дават АМ ако имам достатъчно кърма. Някак си не си представям стая с 4 жени и 4 бебета 24 часа  #Crazy newsm78
За присъствие на таткото: аз искам но той не. Както  mmmshushy80 каза, моят мъж също каза че не може да понесе да ме гледа когато изпитвам болка и също ако не хареса на някой отношението може да стане бой  Simple Smile
Ох след малко изчезвам, защо и двете дати за засичане на парно които са ни дали са в работно време  #Cussing out трябва да бягам до вкъщи.

# 481
Здравейте! Hug
Гледам за болници и лекари говорите Flutter
Аз първо избрах болницата, заради апаратурата, общественото мнение и накрая се оказа, че и лекарят, който искам да ме изражда, работи там. Peace Замислях се за частна клиника, ноооо всеки ме разубеждаваше, а и днес получих поредното доказателство. Едно момиче с изключително лека и безпроблемна бременност и планово секцио в частна клиника сподели, че след като бебто се родило се оказало, че бебчето има не особено безобидна инфекция Confused а въпросната частна клиника не разполагала с необходиия специалист и необходимия кувиоз, за да се погрижат за детето Cry спешно прехвърляне в държавна болница с апаратура и специалист, та след седмица лечение, слава Богу бебето е добре Praynig ама какво и е било на тая майка да лежи в частната болница, а детето и на километри в друга, да нямаинформация за него?!? ooooh! А не ми се мисли, ако ковиозът е зает от друго бебе, с приоритет родено във въпросната държавна болница Tired
За това смятам, че на хотел и лукс ще се радвам след като си родя детенцето Peace Hug

А, сега да питам, гледате ли кралската сватба?!? Mr. Green

# 482
....

Mr. Green Не. Защото и те не са гледали нашата  smile3534

# 483
Здравейте и от мен!
Прочетох всичко, което сте написали за болниците и критериите, по които ги избирате. Ще се опитам да си изкажа мнението без някой да си помисли, че му хвърлям ръкавица за някакъв словесен двубой....
Много съм съгласна с това, че обстановката не е определяща за избора, но все пак трябва да има някакъв минимум, а за мен това е напр. санитарен възел в стаята, не си представям току що родила жена, секцио или вагинално да вземе да метри по няк. коридор в тоалетни със съмнителна чистота.
Съгласна съм и с мнението, че не във всички частни болници човек получава отношението което би очаквал, предвид на това че си плаща солидна сума. Имаше едно мнение че персоналът, който е в частните болници все пак идва от държавна такава, и е вече "социализиран" в определен начин на работа, маниери и общуване, и наистина е така. Аз не мога да се оплача от гинеколога, който ми водеше раждането в частна болница, но не всички акушерки бяха любезни (напр. запомнила съм една която  ми троснато ми отговори, когато й поисках термометър, че леки постоперативни температури били съвсем нормални, е дори и да беше права, предполагам че можеше да го обясни по-любезно). Основното, което този път ме кара да избера държавна, а не частна болница, е фактът че в частната болница не получих цялата информация от която се нуждаех, за да се почувствам сигурна и че нещата са под контрол и в компетентни ръце...основно говоря за периода след секциото по спешност...

# 484
...сложиха я в кувиоз и не ми обясниха  състоянието й, защо се налага това и какво трябваше да се случи за да я извадят от кувиоза...общо взето ме информираха пост-фактум ...казаха ми че има майчино-фетална инфекция, и толкоз - не разбрах какво я беше предизвикало и в какво се изразяваше...даже нещо повече, педиатърът случайно се изпусна, че бебето ми се води с такава диагноза...неонатоложките от държавна болница идваха всеки ден, обаче за 5 дни дойдоха при мен само веднъж и то повече за да ме разпитат, отколкото за да ми дадат информация. В крайна сметка акушерките бяха тези, които ми предаваха , че състоянието на бебчето ми е по-добро, че еди кога си са я извадили от кувиоз и т.н. ...До последно не искаха да ми кажат дали ще ни изпишат в срок или ще ни оставят още...Всичко това, наред със секциото по спешност, което ми дойде изневиделица, ме накара да си помисля че няма кой знае каква разлика от престоя ми в частна болница, освен основно по-добрите материални условия...Иначе за гинеколога мога да кажа само добри неща като отношение , но все си мисля че и в държавна болница може да се намери свестен доктор....Фактът че в големите държавните болници (разбира се това важи и за Токуда, която е частна) има постоянно анестезиолог, неонатолог и специализирана апартура в неонатологично отделение ми натежава повече отколкото това че процентът на нелюбезния персонал да е по-голям отколкото в частната...и още нещо, което може да разочарова някои...

# 485
(обещавам това е последният постинг по темата  Embarassed)
...нещо, което може да разочарова някои от вас. Това си е лично мое мнение, защото нямам  "веществени доказателства" за него, а именно че в малките частни болници (ще го кажа по мекия начин) определено не са големи привърженици на раждането по естествен път. Дали заради изцяло меркантилни мотиви  или защото предпочитат "да вкарат процеса в по-предвидим коловоз" (имам предвид оперативна намеса) и при най-малкия сигнал, че нещо не върви добре, те прибягват до секциото. Нямам кой знае колко твърди доказателства, но докато бях там имаше мисля 5 раждания, всичките бяха секцио. Всеки да си прави изводите сам...

# 486
ужаааасТ! Shocked днес реших да се престраша и се качих на кантара +9 от началото на бременността.. #Crazy Crazy до август ще се търкалям.. Cry Сега ще видя наш'та докторица какво ще каже по въпроса.. Mr. Green
Споделете някаква диета с която да не навредя на малкото.. Praynig

А като говорите за присъствието на таткото, си го представям моичкият кви очи ще оцъкли Shocked и сигурно с него ще трябва да се занимават вместо с бебето.. Joy Joy За това- я по-добре в къщи при малкия.. Mr. Green

Друг е въпросът доколко специалистът ще ти обърне внимание там, щото голяма полза няма от неговия професионализъм, ако не се проектира върху теб и детето. Не вижам голям смисъл да раждаш в болницата с най-големите професионалисти, ако никой от тях не се погрижи за теб и детето.
Тогава не говорим за професионализъм, а за други неща...с финансови знаци.. Money Mr. Green Мисля, че няма да имам нужда от такъв "професионализъм".. Stop Peace

а именно че в малките частни болници (ще го кажа по мекия начин) определено не са големи привърженици на раждането по естествен път. Дали заради изцяло меркантилни мотиви  или защото предпочитат "да вкарат процеса в по-предвидим коловоз" (имам предвид оперативна намеса) и при най-малкия сигнал, че нещо не върви добре, те прибягват до секциото. Нямам кой знае колко твърди доказателства, но докато бях там имаше мисля 5 раждания, всичките бяха секцио.
Миленита, това определено не го чувам за първи път! Peace Wink значи има някаква истина... Crazy

# 487
Здравейте бремелинки  Hug

Малко съм се притеснила, че довечера след 19:00 ще звъня на лекарката да видим имам ли антитела нямам ли, та да ви се пооплаче, че никой не ме разбира  Rolling Eyes

Относно диетите, моята лекарка ми каза да спра тестените закуски, до 2 филийки пълнозърнест хляб на ден, сладките по-рядко, ама ... на мен си ми се ядат точно тези неща  newsm78

За болниците - още не съм решила, обаче лекарката ми е в Тина Киркова, така че може би там  Grinning

Пожелавам ви хубави съботно неделни дни  newsm53

# 488
 newsm51  аз само да се запиша преди да е свършила и тази тема,че имам да прочитам и 10 страници от старата   #Crazy #Crazy #Crazy идея нямам какво сте обсъждали тези 2 седмици,които ме нямаше  Simple Smile отивам да метна едно око!!!

# 489
Априлче, не знам, честно казано нищо за антителата  Embarassed, дали трябва да имаш или не, но стискам палци всичко да е наред. Много е трудно това със закуските, аз си хапвам всеки ден закусчица и то си ми личи по килограмите, но здраве да е. Хубав уикенд и на теб! Heart Eyes
Кетка  Hug

# 490
  • София
Здравейте момичета. Няколко дни не съм влизала в бгмама и днес едвам смогнах да ви изчета Simple Smile
Аз също съм решила да раждам във втора градска. Дори тази седмица ходих на отворените врати. Не мога да кажа дали ми е харесало или не, защото в друго родилно (на друга болница) не съм ходила. Само се чуда дали да е с избор на екип или без. Една акушерка (от тина киркова мисля че беше) ми каза, че било по-добре без избор, защото като си с избор и другите лекари не ти обръщали толкова много внимание, защото си бил пациент на еди-кой си доктор. Което не ми се вярва обаче.
А относно присъствието на таткото. Аз като казах на нашия, че във втора градска е забранено да присъства таткото той издъхна и каза "Слава богу,че няма да ме караш. Ако дойда да гледам сигурно ще припадна "  Mr. Green
Килцата началото на месеца бях +6 но доки каза, че е нормално. Надявам се в началото на май като отида и да не съм повече от +7, ама май няма да стане, защото постоянно съм гладна. Леле увлекох се Simple Smile

# 491
За секциото в частните болници наистина доста такива твърдения чувам, аз лично си раждах нормално без да имам каквито и да било претенции, и то с термин на Нова Година, никой не е мрънкал.

# 492
....

Mr. Green Не. Защото и те не са гледали нашата  smile3534

хахахаа Иве, разби ме хахахах
 smile3532

# 493
  • София
Здравейте, момичета
Гледам за болници обсъждате. Аз засега клоня към Тина Киркова, освен ако бебо не тръгне по-рано. Тогава ще се засилвам към МД...но тая надежди да не се налага

# 494

Едно момиче с изключително лека и безпроблемна бременност и планово секцио в частна клиника сподели, че след като бебто се родило се оказало, че бебчето има не особено безобидна инфекция Confused а въпросната частна клиника не разполагала с необходиия специалист и необходимия кувиоз, за да се погрижат за детето

за коя клиника става върпос, тъй като аз за момента съм се насочила към клиника с горе-долу такова описание?

Общи условия

Активация на акаунт