Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 30 199
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
silvia maria, ако Бехлюл не обичаше Бихтер, този филм изобщо нямаше да съществува. Това е съвременния прочит на историята за Ромео и Жулиета. Сигурно и Ромео не е обичал Жулиета, хахахахах, и не са избягали заедно! Пишеш, за да дразниш в темата, само че никой не се дразни, има и много мъдри хора, просто се забавлявам безкрайно на такива вампирчета като теб!

Този филм е за  видовете любов и за съпоставянето на
 грешната страст с истинската любов.

Жената ,която  за Бехлюл е по-важна от НЕГОВИЯ ОГРОМЕН ЕГОИЗЪМ е Нихал

# 346
 djoleva-филмът съществува,следователно Б обича Б по това,което си написала.
 Всеки вижда различни неща във филма,аз лично не бих ги определила като Ромео и Жулиета,а като една поредна отправна  гледна точка към любовта с цялото й многообразие.Шекспировата трагедия е за това докъде може да стигне човешката омраза и падание и как всичко може да бъде победено от Любовта-истинската,голямата,чистата и единствената.Вричането един на друг дори и в смъртта в крайна сметка слага край на вековна вражда и кръвопролития,със саможертвата си в името на Любовта дават урок на семействата си кои са истински важните неща в живота-  "затова светът до днес не е виждал Любов по-чиста и по-клета от тази на Ромео и Жулиета".

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 15:07 от charovnica

# 347
Бихтер обича Бехлюл за това съм повече от сигурна , но не мога да съм сигурна в обратното ,не съм убедена че тази любов е споделена с еднаква сила на чувствата.Бехлюл не обича Бихтер не и така както би трябвало за да ги сравним  с Ромео и Жулиета. 

# 348
Големият проблем не е в липсата на чувства у Бехлюл. Няма смисъл да влизам в обяснения и подробности, всеки е свободен да възприема и тълкува по свой собствен начин сюжета и събитията. И тук виждаме историята за невъзможната любов, която в крайна сметка завършва трагично, какъвто е и края на любовта в "Ромео и Жулиета". Историите не биха могли да съвпадат тотално, разбира се, но безспорен факт е, че колкото повече пречки и трудности има за любовта, толкова по-силна и унищожителна е тя.

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 15:18 от Tristan77

# 349
Само един тук сравнява Б и Б- с Ромео и Жулиета-съвсем неуместно и с цел ирония...............
Явно отскоро си в темата.

Чар-и на рима го докара!   Laughing

# 350
Тук маргаритка,там маргаритка...
Обича Бехлюл Бихтер,не обича Бехлюл Бихтер...
Въпрос древен колкото света,но той ще получи отговор когато разберем  кое е първото -яйцето или кокошката.

# 351
Големият проблем не е в липсата на чувства у Бехлюл. Няма смисъл да влизам в обяснения и подробности, всеки е свободен да възприема и тълкува по свой собствен начин сюжета и събитията.

Автора е подчертал ,че Бехлюл е ЖЕНКАР.
Женкарите " обичат" много жената с която са
,но не се ангажират ,а скоро я зарязват ..........     и  преминават на следващата .
Някои забравят ,че Бехлюл  е правил  това с много жени досега

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 15:32 от silvia_maria

# 352
Ти колко женкара си имала, та имаш такова категорично мнение?

# 353
  biskit-това е финалният стих от  "Ромео и Жулиета" ,на Шекспир е,не е мое творение  Peace  

# 354
Само един тук сравнява Б и Б- с Ромео и Жулиета-съвсем неуместно и с цел ирония...............
Явно отскоро си в темата.

Не е моя и случайна идеята ,за това сравнение  newsm78
 hahahaот фенките на БиБ е Joy

# 355
charovnica   bouquet

# 356
Ти колко женкара си имала, та имаш такова категорично мнение?

Ако питаш мен -достатъчно.
Прочети  подписа ми

# 357
Може би ако Бихтер беше дъщеря на Хилми а не съпруга на Аднан а Бехлюл си беше племенник на Аднан и ако любовта им беше споделена можеше да се доближат малко до Ромеои Жулиета / това е в кръга на шегата/

# 358
  Tristan77   Hug

# 359
  • Асеновград
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт