Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 29 008
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Нямаше обич и ти си само луда по мен"
"И да ме остави Нихал пак няма да съм с теб"
ЛЮБОВТА... това е:
~ да гледаш другия с очите на сърцето и душата си, защото думите могат да излъжат, но очите винаги казват истината...

# 91
Juja-аз също не симпатизирам на никой от геройте във филма ,но в момента в който изказах по негативно мнение за Бихтер ме причислиха към определен отбор. Относно самоубииството  не мисля че е изход  но това е личен избор.Казваш че Бихтер остава сама накрая а защо-защо не допуска никой до себе си , защо отказа да говори с Пейкер -тя доста добре познава Бехлюл и можеше да и помогне . След като и Аднан и  иска развод значи нещата съвсем са излезли от релси. В някои моменти изпитвам жал към Бихтер но не одобрявам методите и скоито се опитва  да си върне Бехлюл

# 92

Три неща никога не се връщат обратно:
~ ВРЕМЕ, ДУМА, ВЪЗМОЖНОСТ!

Три неща никога не трябва да се губят:
~ СПОКОЙСТВИЕ, НАДЕЖДА, ЧЕСТ!

Три неща са най-ценни в живота:
~ ЛЮБОВ, УБЕЖДЕНИЯ, ПРИЯТЕЛСТВО!

Три неща никога не са сигурни:
~ ВЛАСТ, КЪСМЕТ, СЪСТОЯНИЕ!

Три неща определят човека:
~ ТРУД, ЧЕСТНОСТ, ПОСТИЖЕНИЯ!

Три неща погубват човека:
~ ВИНО, ГОРДОСТ, ЗЛОБА!

~ . ~ . ~

Автор - неизвестен

# 93
Честит празник на всички! Празнуващите да са живи и здрави!

silvia_maria хващаш се за 5 цитати в рамките на 3 серии, като увавник за сламка. Хората са направили цял сериал да гледаме и би следвало да се замислим цялостно, а не върху 2 думи.

Аз не се хващам за цитатите,а показвам всички признаци ,че Бех си е плейбой  и Бих не е по различна от другите жени за него.
Последната серия Пейкер и каза "Бехлюл  да не те е подлъгал"-,но никой не чува
Има ли човек ,който да е по-наясно какъв е Бехлюл?
Бех е влюбен  в Бих,но не я обича
Всеки ,който познава женкарите е наясно ,че ще му" мине "/влюбването/-скоро ,
а тя си мисли ,че е обичана #Crazy
Попитах стотици пъти тук
Покажете ми едно доказателство,че Бих не е поредната и ,че Бех я обича ?
Ако отговориш: Бехлюл я обича ,  защото Бихтер му каза :Ти обичаш мен Joy

hahahaИма един фен клуб БиБ/ромео и жулиета/ и който се чувства ,че е негов член си е негов проблем

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 16:55 от silvia_maria

# 94
ЛЮБОВТА... това е:
~ да гледаш другия с очите на сърцето и душата си, защото думите могат да излъжат, но очите винаги казват истината...
[/quote]

предполагам ,че това е цитат,
Ще ти припомня как да правим разлика между страст и любов

Любов или страст?

Любовта и страстта са дълбоко-свързани емоции, които се възпроизвеждат на дълбоко психично, физично, телесно и умствено ниво. Тоест, по малко на всяко едно.

В този шеметен процес на съвкупление, назряване и пламване на подобни усещания, ние често може да се подведем от това какво точно изпитваме.

Когато ни завладее страстта, трудно разграничаваме дали сме влюбени или просто увлечени.

Хормоните, които ни карат да искаме обекта на желанията си, лесно могат да се объркат с любовното чувство.

Особено трудно е да разбереш дали партньорът ти е влюбен в теб или това е просто фаза на страстно желание, прикрита зад маската на любовта. За да разберете дали е така, представяме ви част от невидимите признаци, които различават двете понятия.

Страст е, ако:

* Се усещаш тотално захласнат по външния вид на някого и те привлича тялото и лицето му.
    * Дори преди да го познаваш се усещаш влюбен в него.
    * В съзнанието ти преминават по-скоро сексуални помисли, отколкото трайни разсъждения какво ли семейство би имал той.
    * Не ти пречи, ако с него нямате нищо общо като характери, не те вълнува и какво точно се случва с него.
    * Прекарвате време заедно само, за да правите секс и гледате да се измъкнете, когато може да прекарате време на общо събиране, кино, разходка, гости и др.
    * Заявявате връзката си, но в същото време не се поколебавате да флиртувате с други.
    * След секса се измъквате и си заминавате, вместо да прекарате нощта заедно

Любов е ако:

* 6919_1.jpgСексът е само едно от нещата и далеч не основното.
    * Намирате партньора си за един от най-неустоимо привлекателните хора, макар и да не е нищо особено.
    * Искате да знаете какво му харесва, какво го възбужда и какво не му се нрави.
    * Обожавате моментите, когато имате възможност просто да лежите до него, или да го прегърнете мълчаливо.
    * Всичко, което искате е да сте заедно и не ви интересува ще правите ли секс или не.
    * Готови сте да жертвате собственото си удоволствие за него.
    * Планирате бъдещето си заедно.
    * Споделяте му постоянно и за всичко, което ви се случва.
    * Всеки път когато може да го зарадвате с малък жест, не пропускате тази възможност.
    * Имате желание да го запознаете с колегите, приятелите и дори семейството си.

Разбира се, двата процеса много се различават, но преди всичко са и взаимосвързани. Любовта носи със себе си страст, а от страстта може да произтече най-силната и пламенна любов.

# 95
Честит празник на всички именници!!
Честит празник на всички, които имат роднини и приятели именници!!
Честит празник на всички, които празнуват и без да са именници!!

Благодаря на всички дами, които списват в тази тема. Чета ви от един-два месеца, но съм се включвала рядко, много от моите развсъждения са написани от други дами, и мисля, че та изразили чувствата и мислите, които ме вълнуват, богато и изчерпателно.

За съжаление споделям с вас, че не възнамерявам да влизам повече в тази тема, или поне не редовно, както и няма да коментирам (тъй като не съм била активен участник в темата, не смятам , че това ще е голяма загуба).
Причината, поради която напускам, а и смятам, че и други преди мен са направили стъпката поради подобни съображения, е агресията, която се упражнява от лицето Силвия-Мария.
Разрових се из интернет (понеже аз самата не съм психолог), прочетох тук там материали, написани от професионалисти, и стигнах до извода, че лицето Силвия-Мария упражнява директна активна вербална агресия към много от участничките във форума. Материали за този тип агресия в интернет бол, описани са и характерни прояви, както и предполагаеми причини (които не са моя грижа). Който иска, може да прочете. Който иска, може да не се съгласи с мен. Ваша воля - мен малко ме интересува. За себе си осъзнах, че четейки нейните постове, а дори и опитвайки се да ги пропусна, те ми се навират в лицето - изписани на всякакви шрифтове, подчертани, оцветени, като за деца от първи клас, ми се отразява негативно, и не може да балансира положителните емоции от други постове.
Всеки има право да има свое виждане  и оформи свое мнение по каквито и да е било житейски ситуации (реални или фикшън), но никой няма право да налага да бъде прието неговото мнение, бидейки агресивен, и използвайки подигравателни епитети, а в много случаи и явни обиди. Няма да коментирам и елементарния стил на поднасяне на тезите, както и изключително бедната граматика на лицето, която е мъчение за четящия.
На девойките, които продължават да списват, желая много успехи, и здрави нерви!!!

# 96
 gospojata-да ти е жива и здрава и още дълго да й се радваш  Hug
  didakis_a-по-спокойно,а,какво ще кажеш.Палиш се толкова само от едно мнение и цяла тирада си изнесла,а ако някой непрекъснато те нападаше и обиждаше,какво ли щеше да направиш?! Отнасяй се към другите така както искаш да се отнасят към теб.

Би ли се извинила на didakis_a ,за неуважителния си пост,
защото тя не се отнесла неуважително към теб

Ти и компания , прогонвате всички различно мислещи.
Дълго пишех без да засягам никого/освен Бихтер/-факт ,
Но обиди,нападки ,забележки за правопис и лични квалификации,гонения и заплахи ме принудиха да слизам на нивото ти и някои други.

Ако някой се обижда ,че е фен на БиБ/ромео и жулиета/ -си е негов проблем
Да вземе да стане фен на   филма "Забранена любов"

И кое е неуважителното в поста?
А ти кога смяташ да се извиниш?

Честит празник на всички празнуващи   bouquet

Не помня да съм те обиждала.
Казах ,че майка ти изказва собствени мнения ,а Фердефс -НЕ
Ти ненужно ,се намеси в спор ,чий цитат е монолога на Фердефс-при положение ,че Чаровна се заяде за глупост.
 Изобщо няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ-дали цитата е на автора на книгата или автора на филма

# 97
Дали няма начин да се блокират някой хора за определено време newsm78
Да си починат малко и ние от тях.
Пък след малко мълчание вземат станат по толерантни.
Да,ама не.Това няма да го бъде за съжаление.
То без друго пишат основно 5-6 човека,викам ние другите наистина да си ходим.

# 98
Нужно е време,
~ за да разбереш тънката разлика между преплетени ръце и оковани души...

Да осъзнаеш,
~ че любовта не е вечно упование, а човекът до теб - сигурност за цял живот...

Да прозреш,
~ че целувките не подпечатват договори, а подаръците не означават обещания...

Да срещаш пораженията си
~ с вдигната глава и смел поглед - силен като голям човек, а не раним като малко дете...

Да разбереш,
~ че пътищата се проправят днес, защото земята утре е несигурна за градеж...

Нужно е време,
~ за да разбереш, че дори топлите лъчи на слънцето изпепеляват, ако стоиш твърде дълго под тях...

Затова,
~ посади сам цветята в градината на душата си - не чакай случаен букет...

Накрая ще видиш,
~ че можеш да оцелееш,
~ че си наистина издръжлив,
~ че си действително силен,
~ че си истински ценен...

И ще се учиш,
~ и ще научаваш нещо ново при всяко сбогуване...

Veronica A. Shoffstall
Беше ми приятно да ВИ четя, но .......!
Филма е страхотен! Страхотно е че има различни мнения в спора се ражда истината, но все пак това е филм.....! Hug

# 99

Уважаема госпожо,
Вие сте тази ,която сте ме квалифицирали,обиждали, иронизирали ,гонили.
Аз не помня да съм ви обидила или квалифицирала -факт.
В този форум не е задължително да пишат само хора ,които се харесват само на Вас.
Успяхте да прогоните доста  от различно пишещите и понеже нямате шанс да ме засегнете сега се жалвате.
Как имате доблестта да пишете за неуважение към съфорумци -прочетете си постовете

# 100
Моля ,не хранете троловете - за мен поне, интересно четиво, за това го споделям с вас
http://www.fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=ar … hno&Itemid=90

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 15:25 от nikita1

# 101
Ти ненужно ,се намеси в спор ,чий цитат е монолога на Фердефс-при положение ,че Чаровна се заяде за глупост.
 Изобщо няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ-дали цитата е на автора на книгата или автора на филма[/b]
Имаш ли нужда от помощ - да ти припомня? Или сама ще се справиш с това?
Това, че не помниш, не означава, че си права.

# 102
 Изобщо няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ-дали цитата е на автора на книгата или автора на филма[/b]
Имаш ли нужда от помощ - да ти припомня? Или сама ще се справиш с това?
Това, че не помниш, не означава, че си права.

Peace
Ако съм те засегнала лично ,не помня -съжалявам
Надявам се ще признаеш ,че когато влязох в този форум , бях нападната и обиждана единствено ,защото пишех против Бихтер.
Ако съм отвърнала на някой,е станало по-късно ,защото явно така е прието тук.
В момента чаровна апелира за едно ,а прави точно обратното./Не визирам себе си/
 Peace

# 103
Спрете се вече!!! За изясняването на личните отношения, преминете на лични! Не искам да ви чета глупостите, за които се заяждате непрекъснато, още повече, че нямат нищо общо със сериала.

# 104
Моля ,не хранете троловете - за мен поне, интересно четиво, за това го споделям с вас
http://www.fortisimo.eu/index.php?option=com_content&view=ar … hno&Itemid=90

Моля, не хранете троловете!

Познавате ли тролове? Не, не говоря за приказни същества, а за една специфична порода интернет потребители. Те са винаги недоволни и само мрънкат.

Те обиждат автора, а не текста. Те са вечните коректори, те са всезнаещи, те са… уеб вандали, Сигурен съм, че в съзнанието ви веднага изплуваха поне няколко имена, които от днес нататък ще наричаме дружно… тролове.

В скандинавската митология троловете са грозни и зли великани с твърде малко интелект. Точно такива са и част от Интернет вандалите. Обединява ги графата „прости тролове”. Не само защото псуват и редят като каруцари, ами защото има и „сложни тролове”.

Преди да довършим спецификацията на различните видове заядливци, – нека да уточня. Прозвището „трол” не идва от фолклорните истории, а от името на техника за улов на шарани, позната като trolling. При нея стръвта се влачи бавно по водата.

Защото целта на трола е точно такава – да те хване на кукичката си и да предизвика реакция. Да стане Интернет скандал, който задължително трябва да е видим за останалите потребители. Рядко тролът ще си позволи да ви храни чрез лични съобщения или e-mail-и. Така не му е интересно.

Сега да се върнем към „простите тролове”. Те са най-скучните. Първични и цинични. Не са в състояние да впечатлят други, освен себеподобни. Живеят със своите социални комплекси и разчитат на факта, че ако „нахраниш” някого виртуално, това едва ли ще ти донесе физически проблеми. Точно тази заблуда подхранва он-лайн агресията. В определени среди ги наричат хардкор тролове. За тях всеки е нещастник, пе*ал, комплексар, некадърник или просто приказва глупости…

„Сложните тролове” са по-интересният представител на тази виртуална субкултура. Те добре познават правилата и знаят как да предизвикват разправии без да обиждат директно. Често целта им е да отместят вниманието от някоя тема и да превърнат нейното обсъждане в махленски скандал. Обичат да атакуват с факти, но си позволяват да примесват истини с лъжи, безпочвени обвинения, компромати и слухове. Насочват ги към автора на материала (какъвто и да е той) и останалите коментатори. Сложният трол винаги се заблуждава, че неговото мнение е изключително ценно за останалите.

Доста тролове са изпуснали часовете по български език, но има и такива, наречени „коректори”. Те нападат ожесточено всеки фактологичен и, не дай боже, правописен пропуск. Вярно е, че трябва да се стремим да пишем максимално грамотно, но е досадно, когато някой тръгне да се заяжда за дреболии. Лесно можеш да разбереш дали един автор е неграмотен или просто е допуснал пропуск.

Тролове-спамъри – те са навсякъде. Пишат, без значение къде. Повечето рекламират свои блогове и сайтове, а други искат само да оставят следа в чуждото пространство. Без да е нужно да казват нещо конкретно.

Можем да продължим с класификацията до безкрай. В момента най-модерни са Facebook троловете. За тях обаче ще говорим друг път. Важното е, че сега лесно ще разпознавате тези мрачни „фентъзи” герои. И накрая – да ви кажа какъв е единственият метод за борба с тях.

Оставете ги гладни. Не ги хранете с думи. Игнорирайте ги. Сигурно сте срещали абревиатурата DNFTT, която произлиза от максимата "Do not feed the trolls". Запомнете я добре!

Знам, че е трудно, но се научете да преглъщате обидите в Интернет. Няма смисъл да отговаряте на троловете. Вниманието им дава сили и ги възпламенява. Да спориш с трол е като да гасиш пожар с нафта Wink Не става!

Общи условия

Активация на акаунт