сърдечни тонове

• 6 812
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
И моя съвет е да смениш лакрката Peace А движенията на бебето как са?Усещаш ли го редовно,активно ли е?

# 16
За фетална морфология дали си правила, има ли смисъл да питам?

# 17
За фетална морфология дали си правила, има ли смисъл да питам?
освен фетална морфология, феталната ехокардиография също е препоръчителна.

# 18
  • София
Кога по принцип слушат тоновете?

Мониторирането на тоновете е едно от най-важните неща в 8 и 9 месец  Wink Тогава няма какво да се види на ехографа, но на записа на тонове може да се види много. По принцип не се поемат от Здравната каса. В 8 месец се правят на 2 седмици веднъж, в 9 месец - всяка седмица. След термни - всеки ден. Показват какво е състоянието на плода. Записа трае около 20 минути.
Пускането на пулса на ехографа е съвсем различно нещо  Wink

# 19
Усещам бебето различно,някои дни по-малко,други повече.Фетална морфология си направих мисля че някаде 23 седмица.Всичко беше наред,само че  моето бебенце като усети че го наблюдаваме  си "зарови" главичката и въпреки че доктора упорито го подбутваше да се покаже така и не можахме да му я измериме точно...Misty какво представлява феталната ехокардиография и каде са ти я правили?За морфологията се записах при д-р Марков и то 3 месеца предварително защото нямаше свободни часове.Не трябва ли с напредването на бременноста да зачестяват и прегледите,моята последна консултация беше 10 Април,а следващата ми е чак на 30 Май?!Тогава ще съм даже след средата на 8 месец.В резултат половината от 8-мия месец без да следиме тоновете на бебока....   Confused

# 20
  • Пловдив
Eдин и същи гинеколог ми следи и двете бременности.Неговата практика се различава основно от практиките на много негови колеги.Главно с това,че преглежда на всеки 2 седмици.От началото до края.Последния месец ме вика всяка седмица.Аз не си представям да чакам по месец и нещо от преглед до преглед.Много изнервящо и стряскащо ми се вижда.
Аз бих сменила лекаря,ако съм на твое място. Peace

# 21
Меги, ако си била при Марков, той със сигурност е огледал и сърцето, при него феталната ехокардиография е част от ФМ.

# 22
Скоро подхвърлих на личната ми лекарка,че искам да я сменя и тя ми каза че сигурно няма да може тъй като съм вече в края на бременноста и тя ми водела картон..дрън,дрън.Каза ми че ако много се притеснявам мога да ходя и на частно,разбирасе но никой не те пита дали имаш възможност при толкова разходи да даваш 40-50лв през седмица-две за да си осигуриш спокойствието Angry.И да,д-р Марков огледа сърчицето на бебето със доплер(мисля че така се казваше).

Между другото сега се сетих,че когато бях в началото на бременноста и още не бях избрала при кой да правя консултацийте си в моята поликлиника имаше 3-ма генеколога.Отидох едва ли не по спешност,защото от няколко дена имах силни болки ниско долу и се бях притеснила,тогава единият(мъж) беше отпуска,моята я нямаше и остана третата.Наредихме се да чакаме,защото имаше много хора,но майката на приятеля ми се беше притеснила и когато я видя да излиза от кабинета започна да и обяснява,че съм бременна и имам болки..тогава тя ни погледна и почти ни изгони с думите:-Това не значи че трябва да предреждате хората,като има болки да си ходи у болница! Laughing hahaha.Тогава никак не ми беше смешно и се питам що за лекарки са това.... newsm78

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 01:44 от AnMary

# 23
  • София
Eдин и същи гинеколог ми следи и двете бременности.Неговата практика се различава основно от практиките на много негови колеги.Главно с това,че преглежда на всеки 2 седмици.От началото до края.Последния месец ме вика всяка седмица.Аз не си представям да чакам по месец и нещо от преглед до преглед.Много изнервящо и стряскащо ми се вижда.

И какво точно гледа на 2 седмици на нормална бременност  newsm78 newsm78 newsm78 Ако идеята е майката да си гледа бебето често е отделен въпрос. Не ми изглежда нормален съвета да си смени лекаря по такива причини. Има си опредлени седмици, в които се гледат определени неща. При нормално протичаща бременност е напълно излишно гледане през 2 седмици Wink То няма какво да се види  Wink

Megi_, феталната ехография е преглед на феталото сърце. Извършва се от квалифициран ПЕДИАТЪР КАРДИОЛОГ, нарочно го подчертавам. Той трявба да е квалифициран да гледа фетално сърце. Разбира се на фетапната морфология АГ специалистите гледат и сърцето като част от Феталната анатомия. Но ехокардиографията при мен продължи около 40 минути. Лекарят гледа всяка клапичка и аретерия, вена, абе всичко на сърцето, както и как работи то.

# 24

И какво точно гледа на 2 седмици на нормална бременност  newsm78 newsm78 newsm78 Ако идеята е майката да си гледа бебето често е отделен въпрос. Не ми изглежда нормален съвета да си смени лекаря по такива причини. Има си опредлени седмици, в които се гледат определени неща. При нормално протичаща бременност е напълно излишно гледане през 2 седмици Wink То няма какво да се види  Wink

Megi_, феталната ехография е преглед на феталото сърце. Извършва се от квалифициран ПЕДИАТЪР КАРДИОЛОГ, нарочно го подчертавам. Той трявба да е квалифициран да гледа фетално сърце. Разбира се на фетапната морфология АГ специалистите гледат и сърцето като част от Феталната анатомия. Но ехокардиографията при мен продължи около 40 минути. Лекарят гледа всяка клапичка и аретерия, вена, абе всичко на сърцето, както и как работи то.
newsm10 Марков може да е добър лекар, но той не е Педиатър кардиолог.
Моята ехокардиография също продължи повече от 30 мин. и лекарката гледа САМО сърцето.

# 25
Mili Mamii.. Kazvam se tanq .. Priqtno mi e ..
Imam edin vapros kam vas ako nqkoq maika znae molq da mi otgovori..
Mnogo sam pritesnena vmomenta sam bremenna v 2-ri mesec
dnes hodih na pregled  .. Nemojaha da uluvqt sarde4ni tonove na bebeto ina4e embriona se vijda6e qsno na videozona..  
Normalno li e otna4alo da ne se ulovi sardechen ton?

-------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 16:18 от AnMary

# 26
Mili Mamii.. Kazvam se tanq .. Priqtno mi e ..
Imam edin vapros kam vas ako nqkoq maika znae molq da mi otgovori..
Mnogo sam pritesnena vmomenta sam bremenna v 2-ri mesec
dnes hodih na pregled  .. Nemojaha da uluvqt sarde4ni tonove na bebeto ina4e embriona se vijda6e qsno na videozona..  
Normalno li e otna4alo da ne se ulovi sardechen ton?

-------------
Моля, пишете на кирилица.
Какво ще рече 2-ри месец?
В коя седмица си бременна?
След 6-7 седмица по принцип се вижда сърдечна дейност. Зависи с какъв ехограф са те гледали, а най-много зависи, кой седи зад апаратното устройство.

Общи условия

Активация на акаунт