Любители на кучета-20

• 69 628
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Gugito, даваш ли някакви витамини? Много по-често пърхута е от недостиг на витамини отколкото от проблем с кожата и се решава от вътре навън така да се каже. Може да е и от храната, каква даваш? При Нереа се беше получил пърхут точно от храната.

# 646
  • Пловдив
Ох,честно казано съм малко немърлива по отношение даването на витамини,давах известно време, но малкото зло хич не ги искаше и ми писна да се разправяме, а по- недоволна съм от храненето, почти не опитва гранули, а от консервите напоследък яде все скапания педигри пал, знам,че не е добре,но пред алтернативата да стои напълно гладна и ги давам, с една дума лошо куче Confused

# 647
Диди имаше пърхот преди време, но от самосебе си изчезна.
Храна давам 2 пъти дневно аз, сутрин суха ( Фрискас май яде сега), вечер пастет или друго 'манджа" от консерва. Не съм я забелязала да яде лай..на, не облизва препарати.. да не е гениално това куче Grinning  Къпана е веднъж откакто е родена ( сега е на година и 6 месеца), мисля това лято да я къпя. Кучето според мен не мирише поради тази причина. Виж, ако я навали дъжда, както онзи ден.. понамирисва за час-два  Crazy

# 648
Ами значи проблема при вас най-вероятно е от храната и какъвто и шампоан да вземете няма да решите проблема с пърхута. Кучетата не са като хората. Витамините може да ги слагаш в храната, както и бирената мая. Колкото до консервите аз съм с много негативно мнение, по-добре готвено. Съставянето на една седмична диета и приготвянето ѝ няма да отнемат толкова много време. Замръзяваш, после размръзяваш ден за ден и си ок.  

10 c's искаш да кажеш, че кучето не мирише, защото не го къпеш ли?

# 649
И Чери имаше пърхут като я взехме, но малко след това изчезна. Иначе и аз бих клекнала с радост на консерви, ако не се подрискваше така и не бяха пълни кой знае с какво.

Gugito, като те чета, означава че приемането и лапането с охота на гранули няма да стане с времето и със свикване, така ли?  Tired

И Чери мирише, ако не я къпем  Rolling Eyes

# 650
Да. Мисля, че къпането колкото е по-често толкова повече провокира секреция на тези жлези, к. са в основата на косъма ( поне така си го представям) и толкова повече мирише на 'куче'.
Нашият ветеринар също е на мнение, че 1-2 пъти годишно е достатъчно, а и с други хора съм разговаряла, които също къпят рядко. Чистотата също така е нещо субективно, животните в природата не взимат душ, справят се инстинктивно. Диди е оставена макс. на нейната природа, съчетана с дресировката, к й е нужна, за да живее с нас. Никога не съм я виждала мърлява, може би откакто е родена веднъж съм мила лапи, например, задник абсурд да измия,чудесно си го достига и сама Simple Smile Вярно, че Диди не е градско куче, т.е не е в много мръсна среда, освен това паразитите примерно се контролират и получавам имейл, ако има нужда да я водя за нещо. Горе долу се знаят заплахите за нея / и за вс. кучета/ в квартала и ветеринарят се грижи.
За лятото ме тревожат само комарите, трябва да питам какво се прави да я защитим от комари, че тука има много.
Не знам какво мислите за моите разсъждения ...

# 651
Те ма.ка им обаче само консерви искат! Голям зор един пакет от 3кг. да се изяде, когато има вероятност нещо да се появи тип манджа;)

Искам да попитам някой пробвал ли е тези гранули, които са на Фрискас мисля, и могат да се киснат и във вода и става 'манджа"? Мн. искам такива да й взема и вечерното й ядене да го правя така...

# 652
Ами аз като цяло не съм много съгласна. Смятам, че породата на кучето е силно изменена откакто е влезнало по домовете на хората. Няма как да не къпя кучето като почне да ми  мирише, може да е на 2-3 месеца, зимата като е цялото окаляно също няма как да влезне в къщи без да е измито. Има породи, които не миришат на куче, например самоеда. Животните в природата не взимат душ, но едно куче не може да оцелее само в природата, затова не може да се сметне за диво животно. Както и коня и кравата имат нужда от чесане, както овцата трябва да се стриже, така и кучето трябва да се реши и да се къпе.

Фрискас доколкото знам никак не се препоръчват като пълноценна храна, както и Педигри. Това с разтварянето във вода ми звучи като супите дето си ги разтваряш във вода.  Все едно това да ти е основното хранене. Аз не бих давала.

# 653
Искам да попитам някой пробвал ли е тези гранули, които са на Фрискас мисля, и могат да се киснат и във вода и става 'манджа"? Мн. искам такива да й взема и вечерното й ядене да го правя така...

Вчера взех, пак на Пурина  Tired

И аз се подлъгах колко ще е хубаво, ама не. Вярно, че като сипеш вода и водичката се оцветява, но си остава все такова, че кучетата, необичащи сухи, продължават да не ги обичат  Crazy

И съдържат 4 процента месо, за разлика от Хилс например, които съдържат 55. Не, че ги яде пак, де  Crazy

Но все пак накиснати изяжда порцията си за деня, докато ако са оставени сухи минават поне два дни, докато я изяде.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 21:20 от Блонди

# 654
Ааа, тогава няма да взимам  Confused

Деси, от една страна си права, съжителството с човека си има своите условия. От друга страна отнемането на животинското у едно животно и прекаленото му очовечаване не го приемам.За мен къпането ( често), парфюмирането,слагането на памперс , миенето на задник, освен в краен случай са такива неща. Ся, зависи и от кучето, има различни породи, нужди...като се върне мърляво отвън, мн. ясно, че ще миеш и лапи и т.н, никой не иска да му мърсят хора или животни...юДидушката е малко куче,къс косъм, никога не е правила стъпки с лапи или подобни неща:)

Има хора, които са направо бръмнали да обгрижват едно животно като родно чедо. Снощи гледахме Цезар Милан и една бабинка, която има една булонка "снежинка" , която от година и половина се е настанила на съседната на мъжа й възглавница и тя отишла да спи в стаята за гости, щото Снежинка като я види й се зъби...кучетата са глутни животни, не са хора...

# 655
Да, аз също не съм съгласна с тези крайности. Нито парфюмирам кучето, нито го къпя прекалено често. Само като усетя, че мирише, но със сигурност ще е повече от 2 пъти в годината. Ние я имаме от 3 месеца и сме я къпали 1 път само с вода, 2 пъти със сух шампоан и 1 път основно. Къпането само с вода не е проблем, щото тя много се забавлява, освен това за нея водате е естествена среда. Сухите шампоани не ми харесват много попринцип, но като слагахме ваксините още  нямаше как, а беше почнала направо да смърди. Лапите ги мия, защото просто не мога да си представя да ходи из къщи така, все едно аз да си ходя с обувките. Въпроса тук не е очовечаване, а спазване на някаква хигиена.
Памперс не знам кой си слага на кучето, доста гадно ми  звучи. Аз казвам памерс на едни такива дето се постилат на  земята, които привличат кучето да пишка върху тях когато е малко. Освен ако не става дума за кащичките, които слагат някои хора при разгонване. Там просто се налага, не всички кучета успяват да се чистят сами.
До една степен кучето е като дете  да, то не може само да се грижи за себе си и човекът трябва да му осигури най-добрия възможен и пълноценен живот, като качествена храна, упражнения, възпитание, игри... Това отнема доста време и грижи.

Сизър попринцип не го харесвам особено, но за някои неща мога да се съглася с него.

# 656
  • София
Аз съм съгласна с Якамоз - лапите задължително се бършат след разходка. Ние поне нямаме проблем с кална козина, защото като вали не излизаме, и изобщо не ви завиждам с големите кучета  Wink

Джесика е почти на година и половина и е къпана само един път миналото лято, защото я бяха напудрили срещу бълхи и това нещо смърдеше ужасно. Нашите ветове също казват 1-2 пъти в годината и аз не мисля да е по-често, освен ако не се оплеска с нещо (на село, примерно). И не мирише - като я гушна си мирише на кучешки шампоан от одеялцето (с него пера), явно се отърква в него и се самопочиства.
Дупе някой път се налага да се избърше, това е неизбежно, но поради малките ни размери е простимо  Mr. Green

Да си кажа и за гранулите, дето се накисват. Аз лично на нещо, което изглежда страшно апетитно в рекламите, му нямам голяма вяра  Peace

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 23:49 от -=Деси=-

# 657
Ние с къпането нямаме проблеми - Жужа няма козина, а тази която има е рядка, няма подкосъм и т.н., така че къпането е често и без последствия.  Тя има пори и се поти като човек, не се охлажда от езика. И като спи при нас под одеалата се поти и почва да мирише. На нас в началото също ни казаха, че можем да я къпем 1-2 пъти годишно, после започнахме да ровим в нета и да четем за породата. Оказа се, че тази порода може да се къпе колкото искаш. Така че, тази вечер при мен ще спи една току що къпана, чистичка и мекичка Жужа.

# 658
  • на морето

За къпане ли говорите  или на мене ми се е причуло ?
Пък мене ме къпаха миналия месец за първи път от както моята кака ме прибра в града . Инъче от първия ден ми бърше лапите с един парцал като си влезем в къщи .... Е,  после ме къпа още веднъж , защото като си играхме с едно приятелче бретонче в дъжда и се гонихме в един пясъчник станахме мърльовци . Обещала е да ме води да се къпем в морето ...ама още не знам какво е това .....и дали ще ми хареса ..... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Така , след като Лора се изказа по въпроса , да довърша и аз - също съм чула и чела , че не е много удачно да се къпе често кучето без причина  .Достатъчно е 2-3 пъти в годината . Обяснението в едни стари популярни книжки за домашни любимци беше , че по кожата с времето се получава един вид "защитен слой " който пази кучето . Когато се къпе често , този слой се измива и то е по - податливо на истинки и заболявания . /говоря за литературни шедьоври от преди поне 30 г./  Аз не усещам някаква особенна миризма от нея , освен като я намокри дъжд .

Гранули също не щем да ядем . Прежали се и от време на време в последните дни хрусва по малко една кучешка храна  Хепи дог . Педигри гранули изобщо не ги отрази .Така си отидоха за благотворителен обяд на местните улични кучета . С консервите сме на принципа:" Днес ще ям тази , утре обаче -не ." Единствено на Педигрито не се мръщеше , но след 3 -тата консерва отказа и тях . А аз да не съм Рокфелер , че да купувам и после да хвърлям , т.е. да храня не нея , а уличните кучета ....Сега караме на готвено -пиле с ориз и малко дробче да вкус.  Идея е да пробвам с Хилс , въпреки , че май ще ме бият през кръста финансово ...Ще ми се да почне да яде суха храна , защото в тези горещини всичко друго се разваля барзо .

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 09:02 от asha

# 659
asha това за къпането 30г. след това още си е вярно  Peace Даже в книжката на Royal Canin за бебета го пише (бяхме взели заради малките), а и нашия вет също ни предупреди.

За храната - не си правете експерименти с ниските класове (Педигри и прочие храни от супера). Може да ви се струва сега по на сметка финансово, но по-късно идват здрависловни проблеми от тези храни и всичко "спестено" и отгоре си го даваш, ама за лечение, вместо папо.

На нас като ни дойде нанагорнище с бебетата на Royal Canin - все пак са 8 и по 1,6 кг. отиват на ден- потърсихме европейски храни висок клас и сега минахме на Natural Trainer. Много добре се отразява на малките, та пробваме и Акито на тази марка, да разнообрази малко.

Иначе за мръщене и цупене на купата - Акито е цар на това. В такива случаи му смесвам гранилките с бульон ор сварено месце (без подправки) или малко риба тон или извара.. все неща, които да не може да оближе и остави гранула  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт