Любители на кучета-20

• 69 614
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
С консервите сме на принципа:" Днес ще ям тази , утре обаче -не ."

Joy

Голяма веселба в тази тема  Heart Eyes

Веси, това с изварата е идея за гранулите. Моето куче от днес ще спи навън  Crossing Arms Докато не се научи, че вътре не е тоалетна  Twisted Evil

# 661
'Айде, че не съм се включвала от маса време. Зачекнали сте къпането и миришенето, та да си кажа.
Къпането на кучето трябва да се случва възможно най-рядко; хеле пък за късокосместите. Прекомерната употреба на измиващи средства води до рефлекторно хиперактивиране на мастните жлези, дисбалансира PH-то на кожата, намалява еластичността и естествената защита срещу микроорганизми, гъби и пр.
Горното не е в сила само и единствено при някои породи (голите кучета) и кучета с различни видове кожни заболявания и алергии (при които специалните шампоани, които се използват имат лечебен и антисептичен ефект предимно).
Кучетата миришат. Всички кучета. Парфюмите за кучета са идиотщина! Най-добре не ги използвайте. Приемете миризмата на кучето си, както приемате собствената си миризма.
От гл.т. хигиена можете спокойно да забърсвате с мокра кърпа БЕЗ шампоани и сапуни.
Атина се къпе 2-3 пъти годишно. През останалото време - кърпата. След разходка чистим лапи и корем задължително

Някой питаше за препарат срещу комари. Стронгхолд е чудесен, но скъп. По-евтин вариант - Адвокейт. Не го харесвам толкова, въпреки, че го използвам тази година. Съчетавам с препарат за външно обезпаразитяване.

# 662
  • София
Деси,честито ти новоразкрита алкохоличка Mr. Green

Мерси, мерси  Mr. Green

Абсолютно ни се размина, никакво замайване и повръщане, както очакваха ветеринарите  Peace

# 663
  • на морето
Веси , право в десетката уцели по отношение на вкуса на госпожицата - извара и сурватка папка с огромен кеф , риба също .Направо си е "рибарка " , никаква "птичарка ".  Естествено пилешкото е сварено съвсем натюр -без сол и подправки . Ще пробвам с Хилс , но ще търся малка опаковка само за дегустация , че да не правим пак благотворителни трапези ./Не ,че не ги правя редовно , но с по -финансово поносими продукти / .

И за алкохолизма при кучетата  Mr. Green Mr. Green да ви разкажа една история ,дето я чух преди време . Разказа ми я една германка , съпруга на ловец. Та , тя лекувала разстройството на кучетата им със слаба ракия - стар шнапс . Давала им по една лъжичка .Забравих обаче чаена или супена ; но не това е въпроса . Те отишли някъде , а в къщата периодично идвала една рускиня да поддържа и чисти . Върнали се и скоро след това се наложило да лекува кучетата .Не могла да намери "лекарството " И попитала жената :
-"..Да си виждала едно шише в шкафа .На него пише "Ракия за кучета "".....
И тя се затюхкала...":
- ...Ох , извинявам се , аз веднъж дойдох с мъжа ми като ви нямаше ,пък той пие ...Сега и на горките  кучетата ракията е изпил ,мизерника ! Ще го науча аз него като се прибера в къщи !...." ....

# 664
...Сега и на горките кучета ракията е изпил, мизерника!

hahaha hahaha hahaha

# 665
  • София
Привет и от нас, доста време не съм се включвала в темичката. Видях, че сте зачекнали хигиената.
Нашите зверове ги къпя понякога след разходка, защото примират от кеф да се изтъркалят в някое л***о. И като ги приберем и затворим в банята, едно такова ухание се разнася, че ти иде ритуално да се самоубиеш. А те щастливи, щастливи... Плацикам ги с някакъв френски шампоан, надявам се да е по-щадящ за косъма. Утре кокерът има записан час за фризьор, кой е като него.  Mr. Green
Нашите добитъци са само на гранули. Пинчерът е научен, откакто сме го взели, само това да яде. Кокерът в началото се мръщеше, но като видя, че друго няма да получи, започна да го яде.
Карат на различни гранули, последно бях взела Акана и някаква немска храна за ловджийски кучета. Освен нея не давам витамини допълнително, защото не ги искат. Когато им се дава, се тъпчат насилствено, независимо че уж са овкусени. Чат пат им купуваме чисто месо, което варим във водичка. Кокерът си засуква мустаците от кеф, но пинчерът не знае какво да го прави... Нали е научен само на гранули и му се чуди, изследва го, влачи го и си го "заскладява" в юргана на нашата спалня.
Вечер, когато си лягам, се случва да намирам кокали за дъвчене, играчки, онзи ден и краставица си беше "скрил", защото отново не е знаел какво се прави с нея.

Unknown_lady, пробвай по големите клиники, където имат и операционни - ЦВК, Анимо, Син Кръст, Св. Антим. Старото ни пинчерче имаше дихателен проблем, но беше свързан с трахеята. За жалост, нямам конкретен доктор УНГ.

# 666
Кокерът в началото се мръщеше, но като видя, че друго няма да получи, започна да го яде.

Дали ако настоявам ще свикне и моя пес?  Thinking Засега открих една формула - гранули, хубаво размесени с малко от консерва, достатъчно малко, че да не се подриска, и достатъчно, че да се овкуси всяка гранула и така яде, чудовището  Crazy (идеята дойде от изварата на Веси  Simple Smile)

Чат пат им купуваме чисто месо, което варим във водичка. Кокерът си засуква мустаците от кеф, но пинчерът не знае какво да го прави... Нали е научен само на гранули и му се чуди, изследва го, влачи го и си го "заскладява" в юргана на нашата спалня.

Joy

Аз си мисля вече, че моя пес няма да се научи, че дейностите по малка и голяма нужда се вършат навън.  Tired Снощи сме навън на двора, само че беше мокра тревата от дъжда, тя се помота, помота около нас, ама мрази да й е мокро, влезе вътре и се изпика в кухнята  #Cussing out Ха сега да каже някой, че не можела да стиска, диването му с диване. Няма никакво желание да се научи  Crossing Arms

# 667
Аз изварата давах всяка седмица до навършване на 8 месеца.
Дори сега като са големи я хапват с удоволствие.

# 668
Фурминейторът е тук, пробвах го, и наистина ако повторя веднъж-дваж, космите, които свалям са дооооста по-малко. Peace Харесва ми, доволна съм. Peace
Утре ще я мина първо с обикновено гребло и после с него, ще пусна яка прахосмукачка, и ще видя след колко време пак ще има. Tired
Само едно нещо малко ме озадачи, самите му зъбци са много къси, а на опаковката специално пише, че е за дългокосмести котки и кучета, как сваля това чудо подкосъма? newsm78

# 669
Блонди и ти какво направи?

# 670
Нищо, защото го видях много късно за реагиране, тя си беше легнала, аз я галих за лека нощ и като тръгнах да гася лампата видях.  Rolling Eyes
Сутрин й се карам, ако е правила поразии, а и тя самата знае явно, защото не ме посреща, а седи с клепнали уши. Хваля я, ако няма нищо, знае предполагам какво се очаква от нея, но защо не успяваме да го постигнем   33uu

# 671
Ние сме минали през подобни неща, например когато вали да отворя вратата, тя си подаде носа вътре и се връща, за да се изпишка на постелката. В този случай ( имали сме 1-2 пъти) корекцията е моментална, получава плясване по дупето. Това се използва само и единствено при подобни корекции и тя не повтаря. Излишно е да я плесна на следващата сутрин, тогава само се карам. "карането" при мен е много променен тембър. Рязко, по-плътно, вкарвам и шъткане. Гледам в очите. Идеално ме разбира.
Сега тя когато вали не обича да се мокри в тревата, но ако излизам с нея търпеливо чакам и вардя обратния път:) Щото мн. ясно, че ще предпочете да се върне. Обаче, аз стоя насредата на стълбите и на нея изглежда й е ясно, че или ще влезе в тревата, или остава под дъжда:) Така души, души пък много смешно пристъпва като Пинко пантерата, и почтиии на ръба си свършва работата. После аз я посрещам с бурни овации и дори подавам нещо поощряващо.
Бях забравила памперса пред вратата, но нали сега много вали и не съм много сигурна, когато е навън ( защото денем само отварям вратата и тя си ходи сама, не ходя с нея) дали свършва работата или се назландисва, затова пак го сложих. В Италия вали вече 2 седмици и нито веднъж не сме имали инцидент.

Това, че пишка и ака из къщата безразборно не е добре, значи не всяваш необходимия респект. Диди дори когато имаше памперс ходеше на него. Няколко пъти е 'пробвала', но аз дебна като хрътка и плясвам, и се сърдя, това е. При нея след тази степен е единствено мъжът ми да я сплаши, щото той има един тембър, дето може да замрази кръвта:)) Но ги използваме по реално предназначение, не хаотично...

# 672
Сега, като е хубаво времето и вратата е отворена, излиза навън. Сутрин, ако сляза преди 8ч да й отворя, също всичко е ок. Но мине ли 8 - работата е свършена  Rolling Eyes Както и ако е яла късно (сега промених режима заради това) или има разстройство, тогава действа и нощем. Не мога да го нарека безразборно, но според мен не полага усилия да постиска малко  Whistling
Надявам се все пак да премине, тя сега направи 9 месеца, все ми се струва, че й време вече  Simple Smile

# 673
е, 9 месеца не са много. С Дидушката инциденти имаше до година.
Според мен й отваряш късно, аз отварям в 6.20. Това куче е като жив будилник, нямам нужда вече от часовник, защото в 6.20 нахлува и почва да се тръска, което е първия намек " айде ставайте", вторият е да се покатери с 2 лапи на леглото до мен и да диша забързано. След няколко мин. нямаш избор
В неделя ни оставя докъм 8 но мъжът ми става да й отвори в 6 и после се прибира, иначе лае и съседите откачат. уТРе съм намислила едно друго нещо, да видим докога ще ме остави..
аз не мога да спя до 10 примерно, но е досадно да те будят, когато си се настроил, че е неделя.

# 674
...
Само едно нещо малко ме озадачи, самите му зъбци са много къси, а на опаковката специално пише, че е за дългокосмести котки и кучета, как сваля това чудо подкосъма? newsm78
И на мен ми беше чудно, вероятно някак ги закача и издърпва. Ама и не ме интересува особено, важното е, че се справя Simple Smile.
А наш Ари си има нова страст. Изтрепа се да яде изпопадали черници. Първия път си казах "Ми да си хапне хайвана, какво толкова ..." Ама след като се подриска юнашки, и видях колко семенца има в а...то му, се усетих, че имало какво, ама малко след дъжд качулка. Чак сега осъзнах колко много черничеви дръвчета има в Пловдив! През двайсетина метра младежът забива нос в земята, забавя темпо и се усещам, че е намерил поредно място за угощение. Няма да остане гладно това животно, преди пасеше жълтурчета досущ като козичка, сега явно де що има паднало плодче, ще си го хапваме.... Да има само кой да чисти нааканото после  Sick

Общи условия

Активация на акаунт