Великденски яйца червени, за ЯНУАРСКИТЕ деца засмени! /9/

• 29 811
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Мартин – 3м8д
имам питанка към консултантите на ЛЛЛ и мамите, които имат опит с кърменето:
възможно ли е бебето да губи интерес към сукането и дали това е знак свише, че е време за захранване?
От няколко дни Мартин не проявява никакъв интерес към яденето и сукането. Суче 2 минути, после почва да зяпа, да се усмихва, пуска гърдата, пак я хваща. Ако не го сложа на гърдата като дойде време за ядене имам чувството, че няма и да се сети да яде

Здравей, look_at_me,

Възрастта, на която е Мартин, се свързва с началото на т.нар. кърмаческа стачка. Повече за нея можеш да прочетеш тук.
В статията има и идеи как можеш да върнеш интереса на Марти към гърдата, но ето и от мен едно резюме:
 - контакт кожа до кожа
 - носене на бебето в кенгуру или слинг и често предлагане на гърда
 - кърмене в тихо и/или затъмнено помещение
 - може да си сложиш гердан или шарен шал, така че да привлечеш вниманието на Марти и така да го задържиш малко по-дълго време на гърдата
 - кърмене, докато вървиш и леко го полюшваш (кърменето в кенгуру или слинг са удобно решение за този начин)

Препоръчва се да го слагаш на гърда по-често от обикновено, така че количеството кърма, което той ще поеме, пак да остане непроменено от обичайното.
Колкото до захранването – всички авторитетни здравни институции препоръчват това да става не по-рано от навършен 6ти месец на бебето. Някои от признаците за бебе, готово за захранване, са поникване на зъбче, бебето да може да седи, да проявява интерес към храната на възрастните. Не е задължително всички да са налице, за да започне захранване (някои бебета изкарват първо зъбче на 10 месеца, а други проявяват интерес към нашата храна още на 3 месеца). Затова най-сигурният признак е възрастта на бебето. По-ранното захранване се свързва с отключване на алергии, по-чувствителни черва и други неразположения.

# 421
Ети,не ги водя на консултации,а на ваксина.Има разлика. Peace
Минат ли ваксините кракът ми няма да стъпи в болницата.
Бубе,радвам се за теб.да в София има добри специалисти,но в Бургас за съжаление не. Sad

# 422
  • В две тъмни очички
elenia , АГ-то , Зъболекаря и Фризьорката ми са в Пловдив  Mr. Green

# 423
  • София
Момичета, абсурдно е да слагате всички лекари под един знаменател. Да, навсякъде има неудачници, но нека помислим за хилядите, които всеки ден спасяват човешки животи. Да, има лекарски грешки. Дано не се случи някоя от нас да пострада от такава, но лекарите също са хора и нека само ако има някой безгрешен да си позволи да хвърля камък по тях. Съжалявам, че съм остра, но ние имаме лекар в семейството и знам през какво минава, как работи на две места, колко спи, како преживява, за да може да лекува и помага на хората. Нагло е да смятаме, че само защото сме прочели нещо в интернет или сме обсъдили във форума, знаем повече.

еления, ти си решаваш. А аз ти пожелавам да не се и налага да ги водиш.

# 424
  • Пазарджик
Дайте да сменим темата ,че ще се изпокараме пак. Hug    friendship Я мамите ,които днес боядисаха яйцата да кажат коя боя е хубава та да реагирам навреме

# 425
  • София
Кажете ми за това зачервеното след ваксината, че да си легна, мооооля.

И къде е Сакси да качи снимките от днес????

# 426
Момичета, абсурдно е да слагате всички лекари под един знаменател. Да, навсякъде има неудачници, но нека помислим за хилядите, които всеки ден спасяват човешки животи. Да, има лекарски грешки. Дано не се случи някоя от нас да пострада от такава, но лекарите също са хора и нека само ако има някой безгрешен да си позволи да хвърля камък по тях. Съжалявам, че съм остра, но ние имаме лекар в семейството и знам през какво минава, как работи на две места, колко спи, како преживява, за да може да лекува и помага на хората. Нагло е да смятаме, че само защото сме прочели нещо в интернет или сме обсъдили във форума, знаем повече.

еления, ти си решаваш. А аз ти пожелавам да не се и налага да ги водиш.
Кой е казал това? Аз прочетох,че елениа е изгубила доверие в лекарите newsm78

Ети, за зачервеното - при педи -тя знае най-добре Wink

# 427
  • Пазарджик

Продължавай с компресите,не е страшно.Аз слагах спирт и вода 1:1.На Нели също от едната ваксина се бе зачервило и леко подуло.

# 428
 Hug
Споделям само моя горчив опит.Както казах,радвам се за вас,че сте доволни и сте уцелили лекари.
Аз също се моля да не ни се налага да стигаме до лекар ooooh!че тогава сме я загазили...
Тути ,днес боядисвахме с тези дето са като ампулки.Добре мажат Mr. Green
Ети колко време е минало от поставянето на ваксина?

# 429
  • В две тъмни очички

Ети, мисля ,че на 1 от 10 ваксини се получава топче (нещо такова беше) Продължавай с компресите,ако не вдига Т е ок!

# 430
  • София
еления, вчера сутринта я сложиха.

Бебеш, не мога да се обадя на човека в десет вечерта. Утре сутрин ще му звънна преди да се юрнем по пътищата.
Никой не е казал в прав текст, но имаше много постове в този дух и понеже си имаме доктор, се разстроих.

# 431

ети, съвсем нормална реакция. питала съм лекар. спокойно. значе че организма се бори с васкината. слагай реванол и спи спокойно. след това е нормално да и има и удебеляване на мястото  Peace само температура да няма над 38.

# 432
Ама  аз да кажа за лекарите Laughing

На ЛЛ нямам вяра за нищо, стоя при нея защото е добричка. Но имам хирург на който вярвам и детска лекърка също. Ако видя зора там ходя. А, кожна също имам на която имам доверие. Инае тези дето са ЛЛ не разбират от всички болести пък се старая да ги излекуват,по метода налучкване. Laughing

Еления, броколите бяха отврат, готово пюре, разреждах ги с кърма за да имат някакъв по нормален вкус.

Яйцата ни станаха много красиви. Боята е седефена-2.50

Днес ходихме на мерки и теглилки, за 15 дена- 200гр. Било малко според докторите. Ами на кърма сме... какво да я правя, не иска повече да яде. Наистина и на мен ми се вижда малко.

# 433
  • София
Etomira,  в листовката на ваксината пише, че при 1 на 10 деца се появява бучица, а зачервяване и по-често. Виждам, че и Бубето ти е отговорила. ЕЛЧ, аз бях в Заимов следобед. Много исках и на срещата в Борисовата да дойда, но боядисвах яйца.

# 434
  • София
И аз потвърждавам, срещата в Борисовата беше много хубава, пак ще направим. Аз също хванах малко тен на бузите, следващия път със слънцезащитен крем.

Тина пък хапна в началото на срещата и се отряза - спа докрая и пропусна фотосесията.

По отношение на лекарите - ако не беше моята ендокриноложка, Тина нямаше да я има сега. На педиатърката и АГ-то имам доверие. Личната ни лекарка е пич, ако не разбира - праща на специалист.

Отивам да стягам багаж, че утре палим към Чепеларе. Весели празници на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт