Великденски яйца червени, за ЯНУАРСКИТЕ деца засмени! /9/

• 29 770
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • София, Лагера
Добро утро!

Клечо, 900 грама качи Тервел третия месец, но и според мен не си сравнявай твоето хлапе с другите. Нормата е 500 гр, може и твоя кантар да не е наред. Peace

Снощи реших да се възползвам от отсъствието на баткото и да оставя Тервел да спи в креватчето си в детската стая (той има едно там и едно в нашата спалня, но досега само при нас е спал). Не стана  Confused Както по принцип си заспива сам, само с леко погалване на креватчето при нас, така в детската стая не искаше. Заспа си спокойно в началото, след 30 мин се събуди, после поспа пак 10 мин, събуди се... и така 7-8 пъти. И накрая станах и си го взех при нас... Чудя се как да го привикна да спи там.

Мацки, да ви попитам нещо:
Бебоците ви стоят ли си тихо самички понякога? Тервел иска постоянно внимание. Не че ми представлява кой знае какъв проблем, ама от време на време трябва и да готвя. Той тогава седи до мен и му говоря, но това не му стига. Иска да се занимавам с него. При вас така ли е?

# 586
Ноеми така е. Освен да и се говори иска да вижда, че е обзела цялото внимание. На моменти даже се смеем, че не и стига един, ами иска всички присъстващи в стаята да са прави и на разположение. Mr. Green

# 587
  • sofia
При нас не е така. Лия стои предимно в спалнята и си играе с висящи играчки от люлката или креватчето. Когато и се доспи ме вика с мрънкане, така до към 16ч редува спане и игри. Към 18ч я къпем и следва нощния сън към 19ч
Бяхме на вилата и там този режим не работи. През деня спа в количката по-дълго, а вечерта заспа в 22-23ч, направо в чудо се видях.
В момента си е в креватчето и я чувам, че дрънка с играчките, баща и хърка до нея.

# 588
Добро утро Simple Smile

Да се включа най после и аз пост-празнично. Ние изкарахме спокойно - останахме в София и се мотахме по паркове и молове. Заведох бебандец до зоологическата градина (уффф и пак ми стана мн мъчно за животните), но на него му хареса (не че разбира, просто всичко различно от вкъщи му е интересно.

Вчера бяхме на консултация. Четвъртия месец + 900 гр и 4 см. Биха му и ваксини. Много мъжки се справи. Разрева се само на момента на слагането и спря в момента, в който го гушнах. Мн съм доволна. Сега има малка бучица и се чудя да и слагам ли нещо или сама ще се разнесе  newsm78

За количките и аз се чудя дали да не слагам вече летния кош. Стефан се надига да гледа през зимния и понеже не успява почва да реве.

Ноеми, Стефан преди седеше сам и се занимаваше не активната гимнастика в спалнята, но вече не иска. Не винаги мрънка да ми е в ръцете, но държи да е на място от което да ни вижда. През деня го оставям на столчето и му давам някакви играчки да си дъвче и може да изкара доста време така. Като се местя между кухнята и хола го мъкна с мен защото иначе киселее.

# 589
Ноеми, и  Самуил в по-голяма част от времето иска да му се обръща внимание. От няколко дни има моменти в които си стои самичък, обикновено спокоен докато ръцете му са в устата. Не ми се иска да си смуче пръстите, понеже не иска биберон, но за да свърша нещо го оставям.
Четете ли приказки на бебчетата си?

# 590
на мен педиатърът ми се скара, че не мажа дара със слънцезащитен крем (цитирам "поне 50-ти фактор"), което ме кара да мисля, че е по-вредно да изарят от слънцето, отколкото да не се мажат. да не говорим, че когато на дара й се бяха зачервили бузките й излязоха и малки пъпчици. предполагам, че е от слънцето. при това е била през цялото време на сянка, така че пепита не разчитай на одеалцето според мен.

п.п. все пак уточнявам, че дара е с много мнооооого бяла кожа. може би има значение... освен това и косата й е червеникава...

# 591
Четете ли приказки на бебчетата си?

Чета, не че той много ме слуша, ама пък на мен ми е така мило да си спомням любимите детски книжки Simple Smile

# 592
  • София, Лагера
Ноеми така е. Освен да и се говори иска да вижда, че е обзела цялото внимание. На моменти даже се смеем, че не и стига един, ами иска всички присъстващи в стаята да са прави и на разположение. Mr. Green
Joy и аз така искам  Mr. Green

Люба, ей така ми беше голямото дете  Wink. Само че си го държах в стаята при мен и му говорих през цялото време (сигурно затова сега устата му не млъква  ooooh! Heart Eyes). Ама така мога 10 да отгледам!  Flutter

А така като гледам какво са писали другите мами... значи просто си имам глезун...  Mr. Green

Мишел, ако някой ден имаш път към Будапеща, непременно да посетиш тамошния зоопарк! Прекрасно нещо! Животните не са в клетки, а просто оградени със стъкла в естествена им среда. Площта на всеки "дом" е голяма, но няма вероятност да пропуснеш да видиш някой животинка, защото има по много от един вид. Обожавам горилите и шимпанзетата! Те са на семейства, то си се вижда. Имат си бебета, дечица, майките и лелите си играят с тях, мъжките си ги пазят. До всяка клетка има описание на вида, има снимки с имената и рождената дата на всяко животно, както и родствените им връзки (или откъде са докарани). През клетката на орангутаните минава река. Дребните ваймуни живеят по естествени дървета, чиито клони се простират включително и над главите на хората. Няма опасност да те докопат, има мрежа, по която тече слаб ток.  Wink Еееех... животните, които не са опасни (японски зайци, фламинга, сърни, лами) се разхождат по алеите и тревните площи между посетителите. В средата на зоопарка има изкуствено напавена огромна скала. Можеш да се качиш на нея, има стълби и оттам да разгледаш както зоорапка, така и самия град - наистина е висока. В подножието й в кръг са разположени "клетките" на животните, обитаващи в природата скалисти местности. Друго интересно - тюлените и други водни животинки както можеш да ги видиш отгоре откъм сушата, така можеш да влезеш в нещо като подлез и там до си ги гледаш през стъкло какво правят под водата. Те също те виждат и ти правят някакви номерца, закачат се  Heart Eyes Но най-якото - има няколко тематично сгради - Южноамериканска, Пустинна, Нощна, Африканска, Пеперудена, Амазонска - в които пак в естествена среда и естествен кимат се отглеждат животинките с опредерен начин на живот. При това голяма част от тях не са затворени, а се разхождат сред хората. Аз неведнъж съм гушкала ленивец, просто това е единственото, което мога да докопам  Mr. Green Ох, още мога да разказвам, обожавам това място, ама да не ви отегчавам  Wink

# 593
Ехеее, как сте мацки! Как изкарахте празниците! Ние бяхме в Кърджали, беше страхотно, едни разходки, едни чудесии и с толкова много хора се видях, направо живнах.

Ние официално сме с диагноза АБКМ  Sick, кофти но какво да се прави, ще се мъчим.

Ноеми аз не трябва много да давам Ема за пример, ама тя никога не е стояла самичка, иска цялото внимание- или да се носи или да и се говори, абсурдсама да стои, надава писъци.

Друго какво щях да ви пиша, вече забравих  newsm78, викам отвреме на време една рехабилитаторка и правим масажи и гимнастика на малката боболечка, дори в момента спи като заклана след един сеанс  baby_neutral

# 594
Добро утро и от мен!

И ние си изкарахме страхотно почивката. Бяхме в Родопите, обикаляхме по планините, карахме колелета ... Сега сме два дена в София колкото да подменим багажа и пак заминаваме, кеф, лятото започна за нас  newsm44

Клечо, вчера направихме 3 месеца и я премерих - качила е 650 грама (1-ия - 1050, 2-ия - 900 г). Докато направи 3 месеца, може да стигне 500 г, което си е ОК. Нормално е да започнат да качват по доста по-малко.
Тя мойта Калинка не спи по цял ден и рита и ръкомаха нон стоп, аз след такъв фитнес не само да съм си върнала отдавна килата, а и да съм изчезнала.

И мойто дете си иска вниманието и като ту едната, ту другата кака са все надвесени над нея, мачкат я, разнасят я... и когато остана сама  #Crazy Не само че трябва да й говоря или пея, ами трябва и в очите да я гледам, иначе започва да крещи  Mr. Green

За спането Калина спи сама в креватчето си от самото начало. Снощи дори я сложих будна, не беше заспала на гърдата ми за първи път вечерта. Очаквах повикване, обаче не, заспа си само детето  Heart Eyes

За водата Още не съм давала, но смятам да взема сега с нас - розова Девин. Ще пътуваме доста в колата и си става жегичка в кошчето, колкото и да поддържаме добра температура в купето.

# 595
 Здравейте и от мен!
 Ети, благодаря за кафето и закуската!
 Ние също си бяхме тук по празниците, на това хубаво време, не се спряхме, а и честно казано отдавна не бях виждала София толкова спокойна и празна.
 Да се включа и аз по темите, за количката - не смея да я повдигам още, въпреки ,че напоследък Ивайла много се надига, изглежда така сякаш прави коремни преси, много е смешна. И тя става много активна, когато е съблечена, вчера за пръв път се обърна от гръб по корем. Сенедра май питаше, дали има и други, които не искат да седят в количата, има... След като се наспи, иска да я вземам на ръце, иначе започва едно мрънкане, което преминава в плач и така докато не я вдигна. Даже се чудих дали да не си взема кенгуро за тези случаи.
 Слънцезащитен крем не ползвам, притеснява ме това, че постоянно е олигавена и ръцете са и все в устата, дори понякога като ги засмуче едно звучно...търсих да взема чадърче, но нямаше, ако някой ползва, нека даде отзиви.
 За вниманието - забелязвам, че стои сама от време на време, но обикновенно в тези случаи, е съсредоточена в това как по добре да налапа и двете ръце, явно доста я тормозят зъбките, иначе иска да сме и в полезрението, да и се говори, обича музика, често да се разхождаме с нея и да си зяпа.
 Много се отплеснах май...отивам да видя малката, хубав ден

# 596
  • София
мишел, и ние имаме малки бучки от ваксините, които сложиха вчера. може по принцип да се прави компрес с риванол, но за момента не мисля да правя нищо.

# 597
айй, празниците.. сериозен катарзис! посрещах гости и си останахме в Сф, съвсем очаквано слугинстване, недоимък на сън и т.н. в тоя ред. пропуснахме нощното бдение с/у Възкресение за сефте, но пък и на Разпети петък, и на Възкресение ползвахме предимство на опашката;) сетне свекър ми катастрофира със зълвата по пътя обратно към Русе, тоталка, добре, че са останали живи, та се върнаха за още ден. на Светли понеделник Мартин счупи една енергоспестяваща крушка, та се ошашках заради живака вътре. в бързината пък изпуснах върху лицето на малката тубичка с крем (не стига, че й слагам веднъж на петилетка, но ето на; и то защото я бях забравила със същия памперс 8!! часа - ми боядисване на яйца, готвене, посрещане, бла-бла, та си наумих, че за всеки случай ще сложа). добре, че беше най-леката от наличните (бейбитан) - вряза се в едната ноздричка, ужас, но поне не беше око. и.. какво ли не още. бе, красота!  Crazy

вода - от втория месец пълня шишето с непреварена розова Девин, която обаче изхвърлям най-редовно, просто защото много много рядко смуква по мъничко.

от десетина дни вдигам на 30-45° кошчето на количката, защото много се върти и иска да наблюдава всичко.

силно се надявам да е наддала нормално, или поне малко над минимума. след +1200, +650 предните месеци. консултацията ни за третия месец е този петък, с 2 седмици по-късно, заради следващата доза ваксини.

въпреки че и Екатерина е светла и пастьозна, нямам намерение да плескотя (скоро, ако въобще) с какъвто и да било слънцезащитен крем, просто завъртам така че да не я напича пряко и пазя, или внимавам уж да дозирам експозицията на слънце. надявам се да съм достатъчно сенсибилизирана по темата с моето витилиго от 9 г. насам и да не поемам непремерени рискове с кожата й..

стои сама доста често, гука си и си съзерцава пръстите или играчката над кошарата. виж, батко й беше много обсебващо бебе, но и аз тогава имах дооооста повече време и енергия да се занимавам с него. все още не държим съзнателно предмети.., само ако й заврем в ръката нещо, при това съвсем за кратко.   Thinking ..и косата ми, най-редовно ме оскубва. )) всички ли вече посягате към играчка? още някой с нулев интерес към гризалките/чесалки за венци като нас (опитва се само да я суче)?

Инка, неприятно! гуш  Hug

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 12:17 от careener

# 598
Добър ви ден и от мен!
Празниците минаха нормално-основно разходки и ядене на корем.
Количката все още не съм повдигала,ама напоследък взе да се кокори и май скоро ще я вдигна на 30 градуса.
Вода давам на Девин розова,не я преварявам.
Калина си стои сама,особенно ако й дам някоя шумоляща торбичка или страница от вестник-подивява от игра с тях,откарва до около час ,после се уморява и иска някой да й обърне внимание.
careener , и аз съм с витилиго.Наскоро четох една статия,че можело да се предаде на децата-имаш ли някакво инфо по този въпрос?  newsm78

# 599
careener , и аз съм с витилиго.Наскоро четох една статия,че можело да се предаде на децата-имаш ли някакво инфо по този въпрос?  newsm78

ам, изчела съм какво ли не вече.. защото при нас има и друго - три броя шизофреници по пряка роднинска линия на мъжа ми. за витилиго - накратко, не е доказана унаследимост еднозначно, както при всички състояния с неизяснена етиология. но ако си наясно с твоята и следиш внимателно как се развива във времето, можеш да предположиш вероятността да се отключи при децата. аз например си знам откъде ми дойде - хроничен негативен стрес поради violenza domestica. иначе емпирично - имам познати с големи деца и внуци без унаследяване, и (важен едит: много по-малко - само 1 фамилия) такива с. във всички случаи е добре да се самонаблюдаваме и пазим детето/децата от фактори, сходни с тези, отключили го у нас.

сори на останалите за фрама.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 13:07 от careener

Общи условия

Активация на акаунт