Великденски яйца червени, за ЯНУАРСКИТЕ деца засмени! /9/

• 29 945
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Сакси, аз не излизам всеки ден - само когато е хубаво времето. обикновено съм сама защото не мога да си уговаря среща с някой - или ще се наака, когато излизаме, или ще заспи по никое време, или ще огладнее.... абсурд е да спазя някаква уговорка, а колко тенекии съм вързала досега.... затова самичка  Confused

# 226
наска, нашият педиатър каза да си къпем след баня, но ние пропуснахме един ден за всеки случай! иначе нито й се зачерви, нито се поду, ама страх лозе пази Simple Smile

на мен пък понякога ми се иска да съм сама, когато излизам. социална съм и то много, ама като започнат тези ми ти уговорки - то едната, то другата пишман да станеш Simple Smile но пък е по-весело, не усещаш как минава времето.

# 227
Бира и ние сме така днес  Simple Smile, гладни децата, нека ядат, утре ще мине  Simple Smile обаче и корема нещо я понаболява май

Абе аз не мога да си гушкам детето нормално...., като я подържа малко по дълго и като се опира на гърдите ми и веднага теквам  Confused

Не се разхождаме всеки ден, кофти е времето, а като е мрачно нищо не ми се прави, ако се умираше от мързел, аз щях да съм заминала отдавна вече  Simple Smile

# 228
  • В две тъмни очички
Биричке има скок в 3-я месец, после в 6-я  Peace Аз ще си идвам м/у 9 и 15 другия месец, че имам 2 изпита и ще гледам да остана поне 2-3 дена, та да се пошматкаме и да седнем да пийнем по 1 бира, не за друго, ми децата да се видят  hahaha  hahaha  hahaha

От няколко дена насам малката се е научила да си дърпа одеялото докато лежи и в крайна сметка се завива през глава, а краката са й отвити  Joy

# 229
  • Сандански
Куркума добре дошла Hug

Гледам за коремите си говорите - ами моя все още не е както трябва.Една кожа виси и едни стрии.....ужас! EmbarassedСтриите ги мажа с Мустела за стрии и има ефект- по-малко се забелязват,ама тая висяща кожа не знам какво ще я правя.Заради нея не мога да си закопчавам панталоните Crazy

За спането - Дари си спи по гръб от раждането Peace

Момичета вашите бебчовци по колко спят?Дари спи 3 пъти на ден по 30-40 мин.Не е ли малко това за бебе на 3 месеца newsm78Даже и на вън не спи повече.

# 230
Куркума, привет  wavey

Аз пък да се похваля- днес мойте шушулки цял ден къртят, досега не са били толкова спокойни и спящи в домашно. Обаче...Какво ли ме чака довечера? Дали няма да будуват през нощта и да искат развлечения?

mariyap, а по колко спи през нощта...Може пък да и стига по-малко сън?А може и да е период...

# 231
Eха! Ноеми  Hug Дръж се Пловдив!
(за капак съм раждана в Пловдив и ми е любим! Обаче се отказах да мъкна и количка и ще летя със кошницата за кола за която купих рамка - грозно колкото си щеш, но пък мога да метна бебо и сестра му във всяка такси, независимо от газовата бутилка!)

Тонче - за ДжиПиЕс мъжът ти години наред ще те благославя! и Киндълите са хубави! моят е фен и на бормашини  Crazy

Бебеш - на 2-ри юни съм си в София... хайде!

Куркума - добре дошла!

Обаче аз имам една срамна тайна - не пия бира  Mr. Green Но пък пия вино  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Крис спи по 2-3 пъти/ден, но ако го измъкна на студено спи докато сме навън  Grinning

# 232
Куркума, добре дошла!

Коремче и аз си имам, но много ме мързи да правя упражнения, надявам се от повечето движение като се затопли да се поприбере. За сметка на това си нямам стрии Mr. Green  newsm44  , и при двете бременности я нямам тази екстра   smile3533

# 233
 Hug на всички мамчета!
За спането си зависи от детето. Макар това да ми е трето, не спирам да се учудвам как си се раждат изградени личности! Дъщеря ми спи много добре, въпреки че я мъчи рефлукса, но откакто открих, че по корем се чувства добре, проблеми няма. Даже ми се струва прекалено. Кърмя я на три часа и будна издържа най-много половин час след хранене. После започва да мрънка и като я сложа в кошарката си откъртва. Вечер последно я храня в 19.30 и после се събужда чак към 04. Последните две-три нощи, обаче, реши, че пак иска да яде към 01. Не знам от скок в разстежа ли е, какво ли, ама аз така или иначе нея слушам - когато иска, тогава. Всяко дете си знае кога е гладно и кога му се спи, освен ако не го мъчи нещо. Поне по мои наблюдения е така.

# 234
  • В две тъмни очички
Eха! Ноеми  Hug Дръж се Пловдив!
(за капак съм раждана в Пловдив и ми е любим! Обаче се отказах да мъкна и количка и ще летя със кошницата за кола за която купих рамка - грозно колкото си щеш, но пък мога да метна бебо и сестра му във всяка такси, независимо от газовата бутилка!)

Обаче аз имам една срамна тайна - не пия бира  Mr. Green Но пък пия вино  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Их...яко! И аз там съм родена и си поживях 20-тина години де  Mr. Green

Бира, вино... все тая, градус да има  hahaha

# 235
за излизането- ако е хубаво времето излизам 2-3 пъти за по 1 час в квартала. В повечето случаи съм сама, защото много трудно мога да се организирам с приятелки. Просто не знам кога ще огладнее, кога ще вкисне или ще се наака и не искам да връзвам никой със себе си. Намерила съм си една алея, по която движа нагоре - надолу, защото не ми се седи по пейките, на детето му е добре, че количката се движи, и на мама също. По трасето обаче постоянно срещам познати с деца, защото в квартала сме известни като блока с многото бебета. И с всяка като се спра за по 10 минути.....
След месец си отиваме на вилата и там ще ми е спокойно, че постоянно ще е на чист въздух, но няма да ми е спокойно, че ще съм със свекърите в една къща Laughing но ще трябва да се изтърпим взаимно

Ако е лошо времето обикновенно ми е сънливо и мързеливо и не ми се занимава да се оправям себе си и бебе за 15 минути навън. Все още не ходя и по парковете, защото с това кърмене, сгъване на колички  #Crazy мерси. Като стане по-голям и се засища и спи повече, тогава

иначе и аз съм доволна, че нямам стрии, което е странно, защото кожата ми е тънка и суха. Така че в момента съм дебела, но спокойна. Щом няма стрии все ще се стегне тоя корем, има ли стрии обаче трудна работа

# 236
Бебеш - на 2-ри юни съм си в София... хайде

Toгава сме на преглед на Тея и може да се видим  Flutter

И аз не пия бира  Whistling

Пловдив ми е любимия град, живяла съм там 4 год  Heart Eyes

Тея спи 2-3 пъти по 10 мин през деня, в количка не стои и излизаме с  кенгуруто,само да не духа. Никога не съм сама защото излизаме с двете деца. Ако детето ми спеше в количка нямаше да се прибирам  Wink

# 237
  • Пазарджик
...
ЛЛЛ дами - през Май ще се наложи да съм разделена от бебо за 1 седмица. Предполага, че няма да мога да събера достатъчно кърма и ще му се дава и добавка. Въпросът ми е как да запазя лактацията докато сме разделени и как да я възстановя след това?
(купих си и малка ръчна помпа за да мога да цедя практически навсякъде)

Здравей Agent Provocateur,

понякога се налага раздяла, а това може да е предизвикателство за майката. Поддържането на лактацията е едно от нещата, което е наистина важно и добре да се помисли за него предварително, както ти правиш. В повечето случаи се препоръчва, по време на раздялата, майката да се цеди приблизително когато обикновено кърми бебето, като е добре цеденето да е ефективно и достатъчно продължително, за да симулира донякъде сученето. Като цяло се препоръчва броят на изцежданията да е поне 8. Достатъчно честото изцеждане освен, че вероятно ще запази добрата лактация, ще предотврати и евентуални препълвания и свързаните с това неудобства, едно от които е и намаляване на кърмата.

Няколко трика за подпомагане на рефлекса на потичане и по-лесното изцеждане:
- любима топла напитка преди изцеждането (например чай)
- предварително затопляне на гърдата (топъл компрес, топъл душ/вана)
- масаж преди и по време на изцеждането
- тиха, затъмнена и приятна обстановка (доколто е възможно)
- да се мисли за бебето, може да се гледа снимка или пък да се носи дрешка с мириса - това действа на ниво емоции, при което също се отделят хормоните, отговорини за производството и предвижването на кърмата и това значително улеснява рефлекса на потичане.

Може би ще искаш да помислиш и за алтернативни на шишето начини за хранене на бебчето, тъй като вероятността от отказ на гърда след употреба на шише, съществува, дори и при по-големи бебета. Ето и някои алтернативи:
- чашка (учудващо за мнозина, бебетата пият прекрасно от чашка - или може би не точно пият, а по-скоро лочат, като котенца)
- спринцовка без игла - това може да се съчетае с чист пръст и по този начин едновременно да се задоволява и сукателния рефлекс
- пипетка - за по-големи количества е малко неудобно
- лъжичка - изглежда доста трудоемко, но бебчетата се справят много добре с приемане на кърма от лъжичка. Има и с контейнерчата.
- ако все пак, решиш бебето да се дохранва с шише, е добре да бъде с широка основа, по-дълго зърно и по възможност бебето да е необходимо да полага усилия, за да тече.

Може да е добра идея предварително да опитате с човека, който ще храни бебето, различни методи на хранене и да видите как ще реагира и кой ще е най-удачния за вас.  Hug

# 238
  • София
Така... и аз ще дойда в Пловдив Mr. Green Само да има кой да ни превози, че не съм моторизирана. Бира пия  Whistling

На разходка излизаме всеки ден, с изключение на дните когато вали, а и тогава понякога. То и друг шанс нямам, иначе малкия ще ме побърка в къщи, хич не ще да спи  ooooh!

Коремът ми не се е прибрал още, то и преди си имах де Embarassed

# 239
Днес таман изчетох всичко и седнах да пиша и ми спряха нета  #2gunfire

Тонче, каркит-а също нещо полезно, особено ако кара активно и говори по тел-а  Flutter

Искам и аз в Пловдив-а, обичам този град, като дете ходех често там, че в тиин годините и гадже имах Mr. Green

Биричке
и Ели си държи главата, а ако имаше коса 100% щеше да я скубе  Crazy

Куркума  welcome

На разходка сме всеки ден, няма пропуск, откакто се върнах на работа излиза или с баба си или с мен, аз си сядам на някоя пейка в парка и чета книжка, а от както родих как ми се пие биричка, а преди не пиех  Flutter

Днес на Ели й беше първия урок по плуване, като се прибрахме спа 4 часа и пропусна едно ядене  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт