Ще се облека във рокля черна, за темата Дюканска юбилейна - 250

• 38 331
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Цацата може да се приготви с равни количества вода и оцет- по една малка кафена чашка, сол, дафинов лист, бахар и зърна черен пипер, пече се в тавичка под фолио до готовност, след, което отнемаш фолиото и запичаш, да се поприпече малко и да изври соса и готово.

# 496
  • Варна
Цацата може да се приготви с равни количества вода и оцет- по една малка кафена чашка, сол, дафинов лист, бахар и зърна черен пипер, пече се в тавичка под фолио до готовност, след, което отнемаш фолиото и запичаш, да се поприпече малко и да изври соса и готово.
Много благодаря - обезателно ще пробвам!А от оцета не става ли кисело,като мариновано? Embarassed
Признавам си,зле съм с готвенето!Ако не беше Тумбето с нейните рецепти,какво ли щях да правя? newsm78

# 497
Цацата приготвям с трици и яйце, всичко това се обърква добре и се слага в тефлонов тиган, става като истиснка цаца. Рецептата е от темите някъде, но съм я взимала отдавна.

А иначе 3 яйца с кофичка мляко и извара (яйцата ми по панагюрски) за мен са си много, добре се наяждам. За друг може да са малко, но чак пък да ги наречем изключително малко храна  Thinking

# 498
desitka страх ме е,че ако ям по много и няма да свалям,моля ви кажете си мнението по въпроса Hugимам въпросчета вие вечер в колко часа вечеряте и някой ползва ли ленено семе и дали е по дюкянски

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 12:14 от p_i_i

# 499
  • Бургас
Здравейте и от мен Hug
При мен няма нищо ново,покрай МЦ и мускулната треска,си седя на същите килограми,вече 2 ден,но съм убедена,че когато се разкарат и двете ,ще скачам от кеф на поне 2кг намаление.
Колкото до храненето,вярвайте ми много малко ми се яде,задоволявам се с малки количества,а съм с 40 кила отгоре,не съм малка жена,но не искам да се тъпча,почувствам ли глад ям,иначе не.
p_i_i,яж колкото ти се яде,когато свалях предния път,ядях по страшно много,всички ме бъзикаха,но виждаха как се топя пред очите им.
Иначе не смятам,че е необходимо месо на всяко ядене,има и други високо протеинови храни.
Днес съм решила да си купя телешко месо,ако някой ми даде идея как да стане крехко и вкусно с разрешените продукти и подправки ще съм много благодарна. Peace
Лек ден и пийте вода!

# 500
  • Варна
Днес съм решила да си купя телешко месо,ако някой ми даде идея как да стане крехко и вкусно с разрешените продукти и подправки ще съм много благодарна. Peace

Аз лично съм много доволна от ето тази рецепта:
Ето и едно много вкусно телешко от мен!

Продукти: телешко месо, около 1/2 кг, една глава лук-малка, 1ч.л соев сос, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 2 скилидки чесън, черен пипер, сол /мъничко/, чубрица.
Сварих месото на бавен огън, около 1 час му трябваше, докато остана много малко гъст бульон. Сложих го в тавичка, нарязах лука на шайби, поръсих със соевия сос и запекох докато омекна лука. След това направих заливката от яйцето с киселото мляко и в него сложих чесъна и подправките. Отново запекох само на горен реотан. Става много вкусно, опитайте и няма да съжалявате!

Бон апети! 

Пробвах няколко други преди нея,все режимни,взети от темата за Дюкански рецепти,но тази най-ми допадна като резултат!
Дано съм ти помогнала!

# 501
  • Лутаща се
Аз приготвям телешкото по следния начин:
Слагам го да се вари, чак като заври и обера пяната слагам подправките: лук, нарязан на полумесеци, морков /ако съм в ПЗ дни/, бахар и черен пипер на зърна, риган, мащерка, индийско орехче, сол.

Ядем го направо или готвя - гювеч, със зелен боб, с домати и лук на фурна, миш-маш, със зеле , с гъби, или пък правя супа - каквото ми скимне.   chef

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 12:01 от skarlet71

# 502
вие по колко килограма сваляхте в първа фаза-10дневна Hug

# 503
вие по колко килограма сваляхте в първа фаза-10дневна Hug
Първа фаза я карах 7дни и свалих около 2кг.,а общо за първия месец свалих 4кг.Можеш да ползваш ленено семе,аз си слагам по една ч.л. сутрин към триците.

# 504
вечеря - порция цаца с жълтък и 1л. трици.

Shocked А как я приготвяш тази цаца?Аз обичам цаца,но се сещам само за пържена и затова не кусвам.Дай линк за рецепта,ако имаш такава.

Кали, аз вчера си правих цаца на фурна. Първо й махнах главите и я накиснах в марината от оцет, сол и вода /солта ми е малко/. После след половин час я измих от маринатата. Сложих я в тавичка, поръсих черен пипер, 1 дафинов лист и малко водичка, но да не я облива отгоре. Печеш я, докато изври водата. Чудна ми стана. И естествено малката тавичка замина за един ден. Crazy
Днес закусвах с правен десерт. Направих си дюки кекс /2 яйца, 1 бакпулвер огасен в 1 ч. кис.мляко 0,1%, 1л. подсладител издържащ на високи Т и 6 супени лъжици трици/ Пека го в тава с хартия отдолу. Като стана го нарязох на малки квадратчета. Сложих ги в йенска чиния и залях със смес за крем карамел /3 яйца и 500 гр. пр. мляко 0,1%., ванилия и подсладител/ Сложих йенската чиния в една тава с вода и изпекох на фурна, докато се стегна кремът. Като изстина го прибрах де престои вечерта в хладилника и да стегне хубаво. Дозата е за два дни. Тази сутрин изядох 1/4 от това и се заситих добре. Та ако беше по трайно, спокойно човек може да го яде и по 4 дни Laughing

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 13:13 от veroni76

# 505
  • Ispania
Nimowe , много ти благодаря за бьрзият отговор Hug Hug Hug. Зна4и е по_добре да не слагам пШени4ни трици в Тричавият хляб ... От много време правя тази диета, но никога не си бях правила хляба и ми стана много вкусен Blush. Сега Ще го правя само с овесените трици Hug Hug

# 506
Здравейте дами! Днес кантара сутринта ми показа -0.500 кг. Незнам дали е похвално или не, но смятам ударната ми фаза да продължи 5 дни и след това да ползвам схемата 5/5.
desitka вчера ядох само воденички, защото си бях сварила половин килограм, а те не стоят в хладилника затова реших да ги оползотворя още същия ден. За днес съм опекла 2 пилешки бутчета едното ще го хапна на обяд без кожата разбира се, а другото смятам да го направя на фрикасе за вечеря. По въпроса за порциите и часа на приемане искам да споделя, че аз обикновенно се храня за вечеря около 11 часа. Обяда ми е в 3.30 следобяд, след това спя от 6 до 9 и в 11 вечерям. Лягам си около 3 през нощта. Какво ще кажете? Мисля че няма да има проблем кога и колко се яде стига да е от режимните храни.
И сега 2 въпроса. Може ли в ПЗ дните да ям аспержи на пара овкусени с лимон и още нещо да попитам някой чувал ли е за КЕФИР и може ли да ми каже дали мога да пия айрян приготвен с кефир от обезмаслено пр. мляко. Много ще се радвам на отговорите ви.

Хубав ден момичета. Hug

# 507
  • Пловдив
Дойде май отново време да си спомним за култовата фраза на мъжа на Цоци "Жена, стига си яла, вече отслабна достатъчно". Отслабва се с ядене, не с гладуване. Важното е  да е режимно.

# 508
  • София
kiki.riki , няма проблем за едно месо на ден, стига да не е всеки ден така Simple Smile и то не, че не е съгласно режима, просто може да ти омръзне по-бързо и дотегне и да залитнеш в нежелана посока  Peace
За другите ти въпроси-да: може аспержи да се яде, може и млякото от кефир да се пие, много момичета пият за ускоряване на метаболизма и разграждане на мазнини.
За часовете на хранене н емога да се изкажа, но предполагам са ОК съгл. дневния ти режим. Само дето трябва и да закусваш, за препоръчване-с триците за деня.

Телешкото месо си го правя само със спанак и зелен лук, когато имам ПЗ ден. Обожавам го така, става за "секунди" в тенджерата под налягане: кипвам вода със сол, добавям тел. месо, отпенвам и добавям 2 връзки лук, нарязан на едро, спанак (количество колкото на месото, аз слагам по половин кило) и варя в тенджерата под налягане, колкото е нужно за месото. след това добавям на тънка струйка 1 разбито яйце, за да стане "на конци" иииии...с еразбивам от ядене  Rolling Eyes

p_i_i, 1-ва фаза съм била 7 дни и свалих 0.8 кг. Казвали сме многократно, че при всеки е различно. Някои жени свалят по 6-8 кг. на месец, аз толкова свалям за половин година...

Попаднах на калкулатор за измерване на необходимото количество вода на ден.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 15:23 от desitka*

# 509
desitka*, чудесен калкулатор си изнамерила newsm10 Според него трябва да пия минимум 1,950 л. вода, а аз пия 2,240 л. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт