Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 918
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Стара Загора
Привет,мами.Включвам се на бързо,да се отчета за първото ни теглене от изписването-шишка е качила 650гр за 16 дни-много съм щастлива newsm44.И жълтеницата ни е  изчезнала без да съм давала глюкоза и други такива newsm44Лудницата при нас е пълна и тези дни изобщо не мога да ви чета.Дано в събота таткото вземе малкия за риба,че да се почувствам бял човек и аз.До скоро Hug

# 241
П.П-на вас изписа ли капки, ако се засили секрета?На мен ми изписа, но каза само в краен случай само ако много се засили.
Да, изписа ни тобрин, но само в случай, че се засекрети много силно и ако не може да си отвори оченцето. Да не стигаме до там!  Praynig

# 242
Майски3 стискам палци всичко да мине бързо  Praynig Да разбира се че трябваше доки да каже какво е.  Hug Ще се справите сигурна съм.  Hug
Буб555 стискам палци и на вас  Praynig сигурна съм че ще се справите и вие  Hug

Женичка Браво на вас  Hug Дано таткото да се смили над теб  Hug

redreny2000 браво и на вас. Ние първата ваксина я пропуснахме и сега ще видим на 5 май как ще му се отрази  Sunglasses

Sabria1 Ние от както сме излезли от болницата акаме на 5 дни 1 път и на мен не ми харесва това положение, но какво да се прави. Няма да го тормозя с ходене по лекари  Sick стига ми. А вие на кърма ли сте само?

lo80 Много ти благодаря .  Hug Аз днес го намазах с кремчето дето ми го даде една приятелка за тялото и дупето. той обаче е правен и като че ли сега е по добре, но ще видим.

# 243
Мама Веси, нашите крусти почти изчезнаха с крема на Авен. Много съм доволна. Peace
Браво на всички добренаддаващи бебета! Simple Smile Аз отивам да къпя Ева, лека вечер и дано да поспим повече. Crazy

# 244
  • София
Мама Веси ние се мажем с мустела и съм доволна  Grinning

# 245
mama_vessy-явно нещата опират до различни практики в различни страни.Иначе педи е американец от руски произход.Избрах него понеже приема бебета без ваксини.За втори път чувам за даването на вода със захар за акото,но така или иначе не мисля да давам.
крустите-мазах само един път главичката и веждите с бебешко масажно олио.Това около 10 мин преди баня.Сложих памучна шапчица и чак към края на къпането я махнах,масажирах,сресах косичката с много ситен и мек гребен,за да се излющят и изплакнах.Не са чак толкова много нейните крусти,така че,не мисля да повтарям процедурата.

# 246
ena4,janica25 благодаря  Hug

Забравих да пиша, че питах доки кога мога да започна с коремните преси   и ми каза след 3-тия месец  newsm78 Аз имам вибриращ колан и си мисля да пробвам с него  newsm78 Вие вече почнахте ли с упражненията? на мен много ми се иска  Joy ама.... нещо не ми стига времето или силите  Mr. Green Аз от вчера съм с мускулна треска на краката от разнасяне на малкия  Crazy

lilincho много странно за водата, но си права за различните практики. Ние на главичката почти нямаме, само на веждите се появиха сега  newsm78

# 247
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте мамчета, страшно много сте изписали  Simple Smile по-късно ще ви изчета.

Да споделя и при нас как оправихме запека - още при прибиране от болницата (въпреки че беше на кърма) акаше на 2-3 дни по веднъж, не твърдо, нормално ако. По това време почнахме и еспумизан да му даваме.
Накиснах малко овесени ядки и с водата му направих мляко, хапна много малко, явно не му хареса, но след това се изака  Naughty
Спряхме еспумизана, понеже и той запичал  Naughty
Правихме гимнастика с крачетата като въртене на колело и му масажирах коремчето по посока на часовниковата стрелка  Naughty
От аптеката ни дадоха дуфалак мисля беше, там в упътването пише за кърмачета как се дава, малко с едно наум му го дадохме, но вече се чудихме и ние какво да направим за да се изака  Naughty
В момента се изхожда по веднъж на ден, но с количество  Wink олеква му на коремчето и после е много весел.

# 248
  • София
Ехооо! Ей ме на в цялата ми прелест. Изкарах си добре у селско. Митко по цял ден играе в двора, а аз се препичам на слънце с Никола. Яд ме е, че чак последните няколко дена ми дойде на акъла, че вместо да му се любувам как спи, може да пошия гоблен.
 Абе много расте това дете. Половината гардероб му омаля. Смеех се на снаха ми, че с нейните едри деца се е прецакала, хем има бебе, хем няма мъниче, а то и моето вече натежава. Лелеее, как лети времето! Вече кара 3ти месец Никола, а аз още не съм му се нарадвала! Ще се ражда трето, няма коя да е, много бързо порастват децата и не мога да им се насладя.

Около нас новото е секретиращо оченце. На село от 5 деца все имаше някое, което да е сополиво или кашлящо. Никола се размина само с похъркващо носле, а сега и окото му. Надявам се да се оправи бързо.
 Няколко пъти се случи да има колики и ми разваляше сутрешното излежаване, но ми беше толкова мило да го гушкам след като се е успокоил и спинка върху мен  Heart Eyes

Някой да има проблем с хемороиди? На мен се опитва да ми се обажда един, но за сега не е нещо страшно. Миналия път беше ужасителен ужас и трагична трагедия.

Срещичка в София ще имаме ли  Sunglasses Искам да общувам на живо със себеподобни. (аз не знам как мога да ходя по срещи, като баткото няма да иска да седи на едно място де, ама да опитам все пак)

Не си спомням коя точно какво писа, за това ще коментирам само темата:
за спонтанното изтичане на мляко - аз преди 3 години правех грешката силно да притискам зърното, за да спра потока и така нищо не се получаваше. После установих, че е необходимо само леко да притисна зърното, без да прилагам силен натиск. И така изчаквам докато отмине "опасността"  Simple Smile (не винаги ме спасява де, но за това пък навън по-често съм с подплънки)
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - памперс, мокри кърпи, а ако съм за цял ден някъде взимам и комплект дрешки.
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате? - сменям.  Ако е хладно, гледам да съм по-бърза и от вятъра.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - не. по принцип не го печа на слънце. Митко го мажех, но сега се чудя какво точно да ползвам като дойдат жегите.
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - не мисля. слинговете ми вършеха чудесна работа до почти 2 години с баткото.
Как спят децата ви през деня? - много е различно. Може да спи по цял ден, ако е навън или да будува цял ден, като само придремва са съвсем кратко.
Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често? - размърдва се, за да сигнализира, че е гладен. Не съм забеляза колко често, но и не го отчитам за будене, защото си дрема или дори спя.
Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - не. Не мога да поема този ангажимент. Когато Митко беше бебе, имахме препоръка да го запишем на плуване, заради нещо с гръдния кош, но и тогава мъжа ми не намери време да ни заведе(тогава софиянци ползваха басейн в Банкя, сега не знам как е), а камо ли сега.

emsy - вашия педиатър мери едно към гьотере, а  Wink пък дори да е 700гр, тя колко иска, че да е доволна?
lilincho, ти още ли си в щатите? Сега да не си си намерила педиатър българин, а  Laughing .
Penmar - как така си пред болница? Това топче какво е според лекаря? Боли ли, имаш ли симптоми за запушен канал? Температура, зачервяване, изобщо нещо има ли в допълнение към топчето? Ако симптомите отговарят на запушен канал и ти смяташ, че е това, масажите на самото място може да ги правиш с кръгови движения с върха на пръстите и после с поглаждане от основата на гърдата към зърното. Топлите компреси непосредствено преди кърмене, а брадичката на бебето да сочи към топчето. Може да говориш с лекаря да започнеш да пиеш лецитин по 3-4 капсули на ден от 1200мг. И да помислиш от какво може да се е появило запушването, за да не се повтаря.

# 249
Моята Белослава е станала супер нервачка тези дни. Успокоява се, както от самото си раждане, само на цица. Ако е яла скоро, и предлагам изпразнената, ако не-другата. Обаче дребното започна да реве като заколено и да иска да суче постоянно когато е нервна- сиреч почти през целия ден.
Доколко грешно би могло да бъде предлагането ми на гърда постоянно? Относно себе си  нямам скрупули, боли ме само когато тя не може да се приспи и дърпа зърната като ластик без даже да суче. Какви последици за евентуалния режим и спокойствие по-нататък би могло да има?
 И още един въпрос- има ли бебета с родилни петна по гръбчето и дупето- мисля, че ги наричат монголски петна? Синът ми е много бял, но тази госпойца е взела моята боя (скъпата мургава) и дупето и основата на гръбчето са като насинени. Какво трябва да знам за тези петна?

# 250
  • Русе
Добро утро!
Да ви се похвалим - и Ади вече се обръща от коремче по гръб  Heart Eyes

И още един въпрос- има ли бебета с родилни петна по гръбчето и дупето- мисля, че ги наричат монголски петна? Синът ми е много бял, но тази госпойца е взела моята боя (скъпата мургава) и дупето и основата на гръбчето са като насинени. Какво трябва да знам за тези петна?
Каката като се роди, имаше синьо петънце на дупето, явно е била притисната в някое ребро (поне аз така си го обяснявам). С времето сякаш се посмали... Ади има отсрани на бедрото.
Мисля, че не изчезват, тъй като сестра ми още си има

# 251
mistela не казвам,че е фатално,ама с тая водичка направо сте го захранили детето Simple Smile Не за друго,ама в овесените ядки има глутен,а той се въвежда доста по-нататък.Иначе и мен ме караха да давам дуфалак,а аз съм по-склонна да си поиграя с термометъра  newsm78 .Принципно де,иначе нищо не смятам да правя.Ака си един път на 5 дена и това е.Пък и вече свикнах да не бърша наакано дупе и ми е добре Grinning
skrech-добре завърнала се Hug
Писах по-нагоре,че педиатъра си е американец(от руски произход де).Тепърва сигурно ще ме изненадват с техните практики.Този обаче го харесвам.Не настоява за нищо,не държи да слага ваксини и като цяло ми вдъхва увереност.
И мен ме тормози един хемороид .За сега не ме боли,но не иска да се скрива пущинака.След раждането си слагах едни като малки мокри кърпички напоени с witch hazel.До колкото знам има и хомеопатичен вариант,но не съм вземала от него.
Пипиллота не приемай това кото ще напиша за меродавно,но понеже сега се сблъсквам с този проблем при кумата ми ще споделя.Нейното момиче е вече на почти 7 месеца,но определено е пристрастена към цицата и това е голям проблем.Повратна точка при тях беше едно пътуване със самолет за ваканция при което майката дава гърда за успокоение през цялото време.И преди това се ползваше с тази цел,но след ваканцията детето е буквално залепено за нея.Отделно,че не иска да спи,понякога я преспиват 2-3 часа,събужда се от най-най- малкия шум и всичко започва отначало,а вечер става през един час  #Crazy.Най се тормозят при заспиването-дори малката да е супер изморена и да заспи за 5 мин на гърдата,после няма местене.Тя си е като пиявичка.Дано не съм те наплашила много.Със сигурност пристрастяването към цицата не е единствения и проблем,така,че пак ти казвам не приемай всичко което написах за еднозначен отговор на въпроса ти.
Ще помоля момичетата от ЛЛЛ за коментар.Благодаря предварително!Да допълня,че е изпробвана тактиката за откачане от гърдата (с цел НЕсъбуждане на детето) придържане на брадичката към горната челюст.Както и среднощно разнасяне от бащата при всяко събуждане,като се дава на майката само за кърмене.Нищо не работи.Даже не знам дали проблема е от вашата компетенция,но родителите са се видяли в чудо и не знаят към кой да се обърнат за помощ.

# 252
  • Пловдив
Добро утро, момиченца!
Отново ви черпя с виртуално кафенце /за сега без закусчица  Twisted Evil/,  и ще чакам някоя по- чевръста мама да ни почерпи с истинско. Аз иначе си пия днес второто.
Ей, скреч, добре дошла. Радваме се да те видим отново, дано не се губиш пак така, или ако се губиш, пак да е за хубава почивчица   Hug
Адриана, браво на детенце! Все така да е  Heart Eyes
Пипилота и моят син има родилно петно на крачето под дупето, той вече е на почти пет години и петното не изчезва, а става по-голямо. Няма страшно, не е нещо, за което да следва да се притесняваш. По този повод да ви разкажа един майтап - една моя приятелка, чийто мъж е негър, упс чернокож, като родила и й донесли бебенцето, й се взел акъла, като видяла на гърба голямо синь о петно. И като им се развикала на акушерките, че са го изпускали бебенцето на пода hahaha, как не са внимавали, а то се оказва, че при чернокожите при раждането, дори и да се родят по-светли /в нейния случай бебенце си е било почти бяло/ имат такова петно, което да оказва расата. Laughing. Та мисълта ми е , че такива "петънца" не са нищо страшно, а и аз лично ги намирам за сладки и много симпатични.
Майски, дано нещата се разминат, и то бързо и без усилия
А за висенето на гърда - имам голям опит с пристрастеното към цица момченце, което дори и сега изпада в захлас като види женски гърди, особено моите  Sunglasses. Отгледах си цицоман. Поне на мен ми беше много трудно да имам бебче, което ми виси по 22 часа на циците и когато го махнеш, се буди и реве, а през нощта просто спеше при мен и като писне, хоп, цица, иначе беше нетърпимо. Но това продължи дълго дълго време. Майкките от квартала само шушукаха какво лошо детенце имам... Да, ама като започнаха да се очовечват моето се оказа най-интелигентно и най-послушно. Ама това е друга тема, де. Дано консулвтантите от ЛЛЛ да се включат със съвет, защото аз този проблем не го бях решила. А повратния момент явно е точно към 6-7 месец, тъй като точно по същото време ,като при тези хора, моето детенце се разболя много сериозно и цицата го спаси от болницата и системите, но заради това и сука после три години.
Лек ден, и дано поне някои мами успеят да се разходят, че тук в Пловдив времето е пак гадно. Sad

# 253
Момичета, благодаря за мненията! Ситуацията при нас не е толкова крайна- висене по 22 часа. Спи нормално, нямам проблем с разкачването и преместването, седи в количка, заглежда се в играчки , всички нормални неща. Просто се успокоява с цицата, когато е много нервна и изморена. Засега не мисля, че има зависимост-успява да се успокои от вниманието на баща си или баба си примерно, но трудно. Не знам как ще се развият нещата нататък обаче, защото тя будува все повече и се нерви  от все повече неща. Да спомена също така, че тя няма още месец. Наистина бих оценила ако някой от ЛЛЛ даде мнение, моля ви!

# 254
Добро утро! Grinning
Това висене на гърдите е доста досадно. И аз съм в това положение и затова искам да попитам момичетата от ЛЛЛ на колко трябва да стане бебето ми, че да спре да си иска на час и половина да суче? Вярно, че така стимулирам лактацията, но защо на майките, чийто деца сучат на 3 часа, не им намалва кърмата и им стига на децата?Означва ли това често искане, че не ми е достатъчна кърмата?Или моята бебка обича да хапвя често по малко? newsm78
За хемороидите 2 мами бяха писали. Да ви кажа мен какво ме спаси, а бях много зле. Може и да съм писала вече:1 с.л. медицинска сяра и 1 с.л. свинска несолена мас се разбъркват много добре.Сярата се продава в аптеките. Маже се сутрин и вечер външно и се измива след 15 мин. Вълшебно действие след няколко дни. Peace

Общи условия

Активация на акаунт