Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 819
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Зеленият цвят означава че бебчето може да е настинало,също и много силни колики.Това няма нищо общо с млякото,ако се кърмите,а по-рядкото може да е свързано с нещо което ти си се хранила.

# 511
  • София
Привет момичета,

Ние днес пак сме кисели, дори навън си поревахме прилично.

Да ви питам какво направихте с парчетата от погачата, които отделихте за Богородица и за бебето?

1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване? По принцип се допитвам до личната лекарка, когато не става дума за сериозни заболявания и ако ми трябва за някакви документи най-вече. Когато имам по-сериозен проблем се доверявам на проверен и доверен специалист. За педиатрите все още нямам изградено мнение, дано и скоро не ми се налага. Но си мисля, че ако се наложи нещо сериозно, най-вероятно ще се доверим на някой частен специалист.
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н.[/b] За щастие не съм пила антиобиотик от години. Ако е настинка, бих се лекувала сама, даже така предпочитам. Естествено, докато бях бременна винаги се допитвах.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит?[/b] Не мога да кажа, когато изпадна в ситуация в бъдеще, тогава ще кажа.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? бабешки методи или нараодна медицина - да, защо не, но все пак всичко трябва да е премерено и да съм убедена, че ако не помогне, то със сигурност няма да навреди.

# 512
Мами, да ви кажа за памперсите: открих, че тройката на Памперс са два вида - напоследък партидите в в Kауфланд и Метро са от по-лошите, а тези в DM са по-нови - произведени са март 2011 и на тях пише "Extra new absorbing zones" и има нарисувано жълто зайче спящо върху полумесец - на тях наистина гелът е значително повече, а и цялата зона на дупенцето е с гел, както и отстрани е повече. Та внимавайте какво купувате. Тези в Кауфланд, за които писах, че сега са на промоция, са от по-скапаните - купих си и ги сравних с тези от DM.
На г-жа Стихията и аз не знам вече какво да кажа ... Wink Още трябва да чета май ... Ама на сока гледам само като на много кратък етап детето да усети за пръв път вкусовете на зеленчуците и после на плодовете, и да ги приеме, за да мина на същите пюрета; а не, че ще продължа да ги давам активно (сокчетата, имам предвид).
 Честит имен ден на всички именници Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 23:16 от sirence

# 513
  • София
Въпрос към ЛЛЛ
Какви са симптомите на лактазната непоносимост? Моето бебче от вчера ака по-зелено, по-рчдко и страшно много се присвива? Да кажа, че сме само на кърма?Дали е възможно да е тази непоносимост? Съжелявам, ако вече сте коментирали въпроса, но нямам много време да чета!
За увеличаване на кърмата искам да кажа, че при мен житото много помага.Увеличи се доста с малко количество жито.

(уточнявам - има лактАзен дефицит и лактОзна непоносимост) Придобитата лактозна непоносимост може да се прояви в силни колики,  кръв в акото, зелено пенесто от диария ако с остра кисела миризма. Но до такова състояние може да се стигне след операция на червата, гастроентерит, цьолиакия или друга хранителна алергия или друга причина за нараняване на червата. Подобни симптоми може да има при претоварване с лактоза, ако по някаква причина детето пие твърде много предно мляко(примерно ако имаш хиперлактация и след като се е нахранило детето, в гърдата остава много мляко).
 Зеленикаво ако могат да имат понякога бебетата и без да има някакъв проблем, а има и доста причини за присвиването на детето, които не са непременно здравословен проблем.
 Ако все пак не се чувстваш спокойна, би могла да заведеш детето на преглед, за да прецени лекар дали има проблем.

Ако може да ми пратиш графика с предстоящите през май.

skrech в София живея.
Аморе не може да пише в момента, за това пускам аз програмата за май в София. Макар темите да не са по твоя въпрос, може след срещата/лекцията да поговориш с помощник или лидер. На бебешкото кафе се обсъждат всякакви кърмачески теми и всеки може да повдигне темата, която го вълнува:
Ла Лече Лига Лекции
 15.05.2011 г., неделя, 11 ч., гр. София, "Тук-таме", ул. "Гео Милев" 22, вх. А, Тема: "Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми"
Ла Лече Лига срещи
16.05.2011 г., сряда, 11 ч., гр. София, "Морско конче", ул. "Чамкория" №1 (на гърба на парк "Заимов"), Тема: “Раждане и първи дни с кърмачето. Влияние на раждането върху началото на кърменето."
Бебешко кафе с Ла Лече Лига
 29.05.2011 г., неделя, 11 -12.30 ч., гр. София, "Made in Home", ул. "Ангел Кънчев" № 30А, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"

# 514
И аз да кажа за храненето.Малката много рядко изяжда 120мл.бях ви споменала че започва да яде и като останат към 30 40 мл.и почва да нервничи и не иска на всички посоки я въртя но не става работата.Тя спи по цяла нощ още от родилния дом(.ние сме на АМ)Но пак има друго като се събуди сутринта си изяжда жсичко без да нервничи.През деня я храня на 3 часа и не ги изяжда 120мл.Според вас трябва ли да и увелича часовете на хранене 3.5 ,4.0ч. или да сменя АМ.Дайте савет как да постъпя.През деня е спокойна и си спи ако не спи си кротува в кошарата.Дайте съвет.

Не мога да разбера от какво се притесняваш от това ,че спи цяла нощ, от това ,че си изяжда всичко или от това,че понякога остава?! Разни бебета - разни идеали  Mr. Green
АМ се освоява по - бавно и може би повече засища. Вечерта щом ти прави пауза на сутринта може би е просто една идея по - гладна от колкото през деня.  baby_neutral
Незнам дали ме разбра или се успокои, но поста ти е малко объркан. Според МЕН нямаш място за пристеснение  Hug  Hug Hug

# 515
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
Явно вчера  повечето от нас са били по именници, та никакви ни няма тази сутрин, аз първа. Grinning
Включвам се само да пожелая лек и усмихнат ден, дано иднес е слънчево като вчера, че да си показваме носовете навън.
ена4, как беше на Бачково? Сигурно е било пълно с хора? На такива свети празници църквите се препълват, жалко, че извън църквата хората рядко се държат по божията воля.
Благодаря на момичетата, които казаха за храненето, аз много се успокоих, няма да тормозим детето да яде повече, като не иска /то проблема е повече в мъжо, само ме ръчка да я будя през нощта, за да я храня, сутрин също, щото много малко ядяла, ами колкото, толкова/
Чао ви

# 516
Притеснява ме това че преди си изяждаше всичките 120мл без проблем а сега като изяде 90лм.и повече неиска започва да нервничи.Помислих си че може да не иска вече АМ.и да го сменя с друго но пък когато се сабуди от сън и е много гладна изяжда всичко.

# 517
  • София
Притеснява ме това че преди си изяждаше всичките 120мл без проблем а сега като изяде 90лм.и повече неиска започва да нервничи.Помислих си че може да не иска вече АМ.и да го сменя с друго но пък когато се сабуди от сън и е много гладна изяжда всичко.

natali05225, имай предвид, че смяната на мляко, може да доведе до колики. Ако детето е добре, не мисля, че трябва да се притесняваш, че понякога яде по-малко. Ти винаги ли изяждаш едно и също количество? Hug

# 518
sirence зададох ти въпроса защото мисля че грешиш изначално, имам усещането че мислиш че сока не е захранване, а всъщност всичко което попаднало в устата на детето ти освен мляко и вода би трябвало да се приема като захранване включително така обичаната от българските педиатри оризова вода или овесена вода, която с такава лекота препоръчват при запек или разтройство.
Половин кафена лъжица сок също приеми като захранване, как точно ще захранваш детенцето си е твое решение, просто трябва да си наясно какво правиш, това че аз няма да правя като теб или някой няма да захранва така както аз преценя не означава неправилно, трябва всеки да намери правилното за неговото дете, само че наистина трябва да чете и наблюдава детето си иначе не очаквай да видиш някакви знаци за това дали детето ти е готово да пие сок.

# 519
Момичета идвам набързо да ви пусна едно видео... голям смях падна... търсих гимнастика за бебета,а какво открииххх....направо останах ей така  Shocked Shocked Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy
http://www.ebaumsworld.com/video/watch/1033720/
 #Crazy Joy hahaha

# 520
Момичета идвам набързо да ви пусна едно видео... голям смях падна... търсих гимнастика за бебета,а какво открииххх....направо останах ей така  Shocked Shocked Shocked Shocked #Crazy #Crazy #Crazy
http://www.ebaumsworld.com/video/watch/1033720/
 #Crazy Joy hahaha

Малииии,едвам го изгледах.Бррррр

# 521
Горкото, как не му измъкнаха ръчичките?! #Crazy #Crazy #Crazy

# 522
Според мен това е фото измишльотина като тия клипчета за синхронно танцуващите бебета по памперси. Иначе и аз настръхнах, докато го гледах тоя луд как си размята детето #Crazy #2gunfire

# 523
  • София
Моето детенце два дена е в отбора на ревливичките. Тази вечер само промрънкваше де, но беше доста неспокоен, а вчера вечерта направо си пореваваше. Но не можеше и на гърда да се успокои, защото млякото ми шурти направо и той не може да го контролира(а тази вечер не бях така шуртяща и успя да суче без да пие мляко, за това сигурно беше по-леко). Обаче не беше от колики. Май емоционално претоварване, че цял ден се развявахме из града и сред тарапана. Точно докато ревеше пък брат му се събуди от сън и ревна, че бил гладен(защото заспа преди да вечеря). Абе егати и олелията, но точно този ден пък баща им си беше вкъщи, та пое гладника.

Commelina, висят крачетата, но от коленете надолу. А от дупето до коленете ги поддържат лентите. Това връзване само с кръстосани ленти може би е по-подходящо като поодрастат децата и няма да имат нужда от толкова прикрепване да гръбчето. За малките бебоци препоръката е да се получат три ленти, ако е слинг-шал. Но го казвам, като прочела тук-там, а не като компетентна по темата, да го имаш предвид  Mr. Green Другото е, че на малките бебета главата трябва да им е облегната настрани на майката и покрита с едната странична лента. Еййй, това ни веднъж не можах да го направя.  А днес като ревеше, го сложих в слинга и след още малко мрънкане заспа в него(но се разхождах и шетах докато заспи)

За масажа на оченцето прави се само в едната посока, т.е. от външната страна на оченцето към вътрешната. Като задължително трябва да сте си намазали пръста с нещо мазно, за да не се претрие кожичката. Масажа е само в едната посока, защото иначе не може да се отпуши каналчето а си остава вътре секрета.  Peace  
Весе, аз друго имах предвид - но от къде да ги взема тия думи, че да го обясня  Rolling Eyes Значи, почистването да е от вън на окото навътре към носа и само в тази посока. А за масажа имах предвид друго, не което ти казваш. Та, с измития малък пръст са масажира отстрани на носа в посока от отвора към окото, все едно, че избутваме секретите към слъзния канал, за да излязат. После отгоре от към веждата надолу пак към слъзния канал(където боли, ако имаш синузит). И така не се получава двупосочно масажиране на едно и също място, а отгоре и отдолу се прикарват секретите към вътрешния ъгъл на окото, където е слъзния канал.   Rolling Eyes Дали го обясних разбираемо
tuncho , СЗО не препоръчва поне до 6 месеца кърмене, а поне до 2г.  Simple Smile
 А, щях да пускам малко информация за кърмене на по-големи кърмачета. Мартенски кърмачета, наздраве  Mr. Green : http://missby.wordpress.com/2008/05/09/filial-piety/
matza83 , благодаря, че сподели предположението си, защото ми стана много гадно докато гледах. Чудех се дали не е някакъв суперспециалист, който прави нещо суперпрофесионално, пък да е чудо невиждано за нас.

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 23:51 от skrech

# 524
  • Бургас
Добро утро, момичета. Явно днес сте поспаланки  Mr. Green Дано е така и не сте имали тежка вечер. Praynig
 Аз се радвам,че вчера излизахме в парка на разходка, защото тук днес май ще вали цял ден  Sad
Има ли някоя от вас, която пие бирена мая за повече кърма? Аз си взех някакави немски хапченца на Soma, но пия по едно на ден... въпреки, че дозировката е от 3 до 6 на ден.
При нас положението е по-спокойно - ужасно силните колики отминаха и се надявам да не се връщат.
Иначе се борихме с друго нещо - обрив от памперса... Понеже вечер бебока спи по 4-5 часа без да се буди, явно и от топлината в стаята и запотяването, между крачетата му се появиха пъпчици и мястото стана зачервено и болезнено. Постоянно си търкаше крачетата в матрака, неспокоен и раздразнителен беше, търкаше си лицето с ръце и то му ставаше червено... Спрях да използвам мокри кърпички и само с топла вода го мия при смяна на памперса, мажа го със Судокрем и взе да му минава.
Като се събуди след по-дълъг сън не ми дава да му сменям памперса - реве ужасно... върти се, затова се принудих да го кърмя 10-15 мин. и след това да го мия, но понякога повръща след такава процедура  Confused
Връщам се да ви чета, че пак много съм пропуснала. Лек ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт