Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 843
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Льки мерси за отговора; аз кьрмих Ема много малко заради усложненията от операцията, а сега имам кьрма и затова питам-ако трябва да изцеждам.Когато бях питала(лекар,който работи в банка за кьрма) дали има смисьл да се дава кьрма на по-голямо дете ми казаха че ако е след 6 месеца няма,защото антителата от кьрмата са необходими на новороденото тьй като то има изключително слаб имунитет,но дете след 6 месечна вьзраст би трябвало да си е изградило; затова и всички проучвания намират разлика в заболеваемостта междъ кьрмени и некьрмени деца до 6 месечна вьзраст(от там и препорьката на СЗО за кьрмене поне през пьрвите 6 месеца)-не че след това вреди,но няма данни за значителни ползи.Намаляването на риска от алергии в по-кьсна вьзраст сьщо се отнася за кьрмене през пьрвите 6 месеца,когато риска от алергизиране е най-голям.Но  сигурно е че няма да навреди.

# 496
Цитат
С това захранване (как да бъде при моето дете) съвсем се обърках. Бих тръгнала от сокчета след 4-ти месец (както иска педиатърът) само за да се въведе морковът или ябълката, а после постепенно да мина на съответните пюрета. Ще наблюдавам за знаците у детето, разбира се, за да избера точния момент
Ако правилно съм разбрала че вече започвам да се бъркам в нелогичните постове на някой момичета, би ли споделила за какви знаци ще наблюдаваш за да захраниш със сок, по точно какви знаци трябва да ти подаде детето, че ти да решиш че то вече може да пие сок Shocked
Обърквам се Shocked

# 497
 bye
от няколко дни ви чета "със закъснение"
Честит празник на redreny2000 и на Commelina   bouquet Със здраве да си носите името

Я да питам, вие как миете бебчовците? На мен беби вече много ми натежава, като го държа с една ръка, нещо не ми е ясно как ще продължаваме занапред  newsm78
хайде  smile3524

# 498
Здравейте и от мен, рано-рано! Чета ви редовно, не ми се отдава да пиша, понеже най-често съм с Белослава на циците. Бяхме вчера на втора консултация, за месец е наддала кило и 200, 5 см- едни бузи е отпрала, една гушка... Grinning Коликите я връхлитат още, не всеки ден, но почти не пропускат-и тя реве без да си поема въздух понякога, посинява... навън я вадя от количката, направо събираме погледите по улиците. Абе бебешки неволи!
Не съм отговаряла на въпросите ви досега, ама имам сега време- ще се включа и аз този път:
1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване?-Вярвам, нали това е идеята на избора на лекар. Моето педи ми израстна баткото, самата тя има 3 деца, изключително кърмени, не изписва АБ за щяло и нещяло (Давид е пил общо 2 пъти за 11 години), толерира билкови и хомеопатични средства, и най-важното за мен, когато прецени че има нужда от консулт от специалист, не се прави на компетентна, а дава направление. Надявам се силно и дъщеря ми да е така здрава и не-боледуваща като баткото, и да се виждаме с педито само по ваксини и профилактични прегледи. Пожелавам ви го на всички, знам, че тръгне ли се по лекари, няма спиране- всеки има различно мнение и лечение.
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти- предписвам си това-онова, като слаби болкоуспокояващи, имуностимуланти и билки. Като цяло не съм паника. Опит се трупа с децата.
3.Как процедирате с лечението на децата си- и аз пробвам първо чайчета, диета, горещ душ-ама баткото е вече голям, даже мога да му се доверя и на неговите инстинкти. При повече симптоми се консултирам с  ЛЛ. Опитвам се да залагам на профилактиката- живеем до морето, тук децата лесно развиват хронични респираторни проблеми, затова лятото задължително му сменям климата за около месец- високо на планина. Не обличам много , не претоплям у дома, опитвам се да възпитавам що-годе здравословно хранене и вслушване във вродените инстинкти за лечение на всеки. Убедена съм, че тялото на всеки човек знае най-добре какво му помага и подава точните сигнали.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си- донякъде, зависи кое е "бабешко". Гореща вода за краката, нощно изпотяване, загрята морска сол на синусите, ментови капки за коремче, точков масаж за главоболие- това са все методи , които покойната ми баба ми прилагаше като дете, не спирам да ги използвам.
 Относно захранването- почвам да чета линковете от г-жа Стихийно бедствие и скреч, баткото го захраних доста късно според тогавашните препоръки, но пък побързах после да го запиша на детска кухня, и съм нямала оплаквания. Определено искам да променя нещо този път-тези цедени ябълки и моркови и после 3 вида пюррета и каши на ден бяха много изнервящи за детето ми, и скъпоструващи за мен. Побъркващо е , ако си бил само на кърма, където вкуса е гарантиран Simple Smile, да ти бутат 3-4 различни нови вкуса всеки ден, си  мисля. Яваш-яваш смятам да я карам този път, но определено ще почета и ще се решавам в движение според нуждите на дребната.
 Леле, колко изписах!Хайде хубав ден от нас! А, и да питам, някой да знае ще има ли лято тази година? Аман от това време, за срамотиите ходим още с дебелите якета и обувки....

# 499
  • Пловдив
Добро утро, мамички!
Честит празник на всички именници, да са живи и здрави и много, много щастливи
Весели празници и на останалите, добре да си починем всички  и мъжовете да помагат  Grinning
Аз имам въпрос, който наистина скоро пак дискутирахме, но все пак да обменят опит мамите  с бебета на АМ: По колко изяждат бебенцата ви? /за 24 часа/ Питам, защото на нас джипито ни каза на нашата възраст да ядем по 100-110  на хранене, 7 пъти, като навършим два месеца 120 и така. А моята буба, откакто ака по-малко взе да яде по 70-90, и като си махна осмото хранене, излиза че изяжда адски малко за 24 часа - около 600-630 мл. Малко се притеснявам, тъй като не наддава добре, както всички знаят.Ако си качваше нормално, нямаше да ми пука, ама ... Та за това питам, да ми кажете какво правите вие в такава ситуация?
Момичета, и пожелавам това скапано майско време най-накрая да се сети, че е пролет и идва лятоо. Praynig
п.С. и да благодаря на г-жа Стихийно бедствие, че ни ръчка с важните въпроси, тъй като наистина времето лети и трябва да сме готови за захранването с необходимото инфо. Peace

# 500
Честит имен ден на имениците! Живи и здрави да са!

Люба.....И ние сме от неядящите много за 24 часа изяжда между 500-750 мл....средно иде около 600 на ден. Може да не качва много, но расте на см/за 2 месеца +10см/...това е добре, каза педката.. Blush няма как насила да и дам да яде повече, просто свива устни, или избутва млякото.

# 501
  • София
Добро утро момичета,

Да се отчета сега, че после не знам дали ще имам време. Вчера цял ден Виктор почти не е спал и беше един кисел, и ревеше. Направо в определени моменти не знаехме какво да го правим, само си го прехвърляхме с мъжа ми. За щастие обаче поне след банята заспа и явно толкова се е изморил и той, че му дръпна един сън от 23:30 до 7:30, след което пак успях да го припса и сега спи от 8:15 пък ще видим докога... Не знам, то това не е работо, аз разбирам да будува, ама не да реве...Ако отсега нататък ще е така, ще е много трудно. Нямаше и колики да кажеш, че е от това.

БЛАГОДАРЯ МНОГО НА ВСИЧКИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА!!!

Относно АМ Виктор изяжда към 100 - 110 мл на хранене, в които обаче има 4 дози АМ и е на 6 хранения, значи за 24 часа се събират 600 - 660 мл. Обаче, ако е много изтощен след банята яде по-малко, понякога изяжда едва 40 - 50 мл.

Лек и спокоен ден на всички Hug

# 502
Момичета аз днес имам именник! Не знам обаче как се качват снимки, иначе щях да кача снимка да почерпя виртуално с едно кафенце Simple Smile)) чувствайте се почерпени за здравето на мъжа ми Simple Smile)). На мен не ми остава много време да влизам и да пиша, но и аз да се отчета- на втората консултация за 43 дена сме станали 4650 (изписаха ни 3130) и сме 55 см. (50 сме се родили)

# 503

Моля да кажете на всички ли след втория месец биха  ваксината pentaxim, защото на нас ни биха друг вариант -  infanrix?

и на нас ни биха infarix както и synflorix . в един и същи ден.... направо се скъса да реве бебчо

# 504
Честит празник на всички! Специални поздрави за Лъки!Бъди щастлива и винаги побеждаваща в живота!Тука слънцето изпече, чакаме Ева да се наспи и тръгваме на разходка на Бачковския манастир, че баткото дава зор да видел отново водопадите. Grinning Прекрасен ден на всички!

# 505
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ,ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ

# 506
vikiimm Ти може да не си влизала тогава във форума, но ние имахме същия проблем със жълтеницата. Даже в болница влизахме  ooooh! Това моето ми казаха, че продължителноста на нашата жълтеница се дължи на  кърмата. Което не е чак толкова често, но се случва. Но те нито за момент не са ме спирали да кърмя  #Crazy Имаше и такава опция, но се спира само за няколко дни до седмица и след това пак се връща кърменето, след като отшуми жълтеницата. Нас като ни изписаха  все още бяхме с високи нива на билирубин/ т.е. си бяхме още жълтички/ но постепенно се изчисти без да се е налагало да спирам кърменето. Според мен тази педи нещо не е в час Иди на второ мнение, не се оставяй така. Няма такова нещо като вредна кърма. Просто в нашата се съдържали някакви ензими в повече, които забавяли изхвърлянето на билирубина.  Peace А твоята педи обясни ли ти каква е точно тази алергия  newsm78
Не неможа да ми обясни! Каза че ние физиологична жълтеница нямаме тъй като аз,бебето и баща му сме 0+ кръвна група (за да има физиологична жълтеница трябвало да сме нещо смесено - аз А таткото 0, аз Б таткото А , или някакви такива комбинации), затова тази нашата жълтеница не била тази физиологичната, а се дължала на кърмата ми  #Crazy newsm78
Затова и трябвало да спра да кърмя и да си давам само АМ. После пък и за алергия,която също неможе да обясни ми говори и така и аз незнам точно,защо трябва да спра да кърмя завинаги,
(а докато се чудя кърмата ми вече съвсем намаля вече едва изцеждам 40-60 мл. общо от двете гърди  Sad )
За пръв път чувам такова нещо. А пък се води супер прехвалена докторка в Ст.Загора!!!!

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 13:27 от vikiimm

# 507
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22297     Thinking тук попаднах на много хубава статия за жълтеницата....

"Дори и в редките случаи когато жълтеницата е причинена от кърмата, няма причина за отбиване, напротив – на лице са всички основания да продължите да давате на бебето си най-добрата възможна храна – майчиното мляко."

# 508
И аз да кажа за храненето.Малката много рядко изяжда 120мл.бях ви споменала че започва да яде и като останат към 30 40 мл.и почва да нервничи и не иска на всички посоки я въртя но не става работата.Тя спи по цяла нощ още от родилния дом(.ние сме на АМ)Но пак има друго като се събуди сутринта си изяжда жсичко без да нервничи.През деня я храня на 3 часа и не ги изяжда 120мл.Според вас трябва ли да и увелича часовете на хранене 3.5 ,4.0ч. или да сменя АМ.Дайте савет как да постъпя.През деня е спокойна и си спи ако не спи си кротува в кошарата.Дайте съвет.

# 509
Въпрос към ЛЛЛ
Какви са симптомите на лактазната непоносимост? Моето бебче от вчера ака по-зелено, по-рчдко и страшно много се присвива? Да кажа, че сме само на кърма?Дали е възможно да е тази непоносимост? Съжелявам, ако вече сте коментирали въпроса, но нямам много време да чета!
За увеличаване на кърмата искам да кажа, че при мен житото много помага.Увеличи се доста с малко количество жито.

Общи условия

Активация на акаунт