Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 842
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Честит имен ден на именничките!Живи и здрави бъдете вие и хората около вас!  bouquet  bouquet  bouquet

# 481
аспиратор за нос и нашия като на Маринелка, от тук
http://family-bg.com/prX_2014.htm?osCsid=5fjm04tkc1gq4lc31iuvlorap7
За захранването  с парченца а не с пюре, Веси виж линка който давах и аз в момента чета тази тема.
Ето го пак
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566953.0;topicseen
skrech за кърмата писах че той я обърка с обикновено мляко и аз реших да не разкривам истинския произход, сега ни стана като ритуал аз се изцеждам някъде към 17.30 той горе долу по това време се прибира и намира на неговата масичка чаша с мляко:)
Има още неща които исках да пиша, ама сега отиваме да ни четат чиста молитва и като се върнем ще продължа.

# 482
  • София
matza83 , предполагам, че го правя както ти със сребърната вода - на тампон(ползвам такъв за грим, че да няма власинки от памука) почиствам като нежно избърсвам от вън навътре. То детето си затваря окото. И сега се сетих, че педиатърката каза да правя масаж, а аз съм забравила  ooooh! С чист пръст нежно да масажирам все едно избутвам секретите да излязатотстрани на носа в посока слъзния канал и после отгоре от към веждичката пак надолу към слъзния канал.
Commelina, не съм сигурна, че виждам добре, но мисля, че детето не е достатъчно стегнато. Също лентите трябва да бъдат разпределени добре по цялото гръбче на детето. Всяка лента трябва да придържа детето от едната свивка на коляното, до другата, а то на практика си свива крачетата, като жабче, не са му пуснати надолу. Също двете ленти е добре да ти покриват цялата раменна става, а не да са само на рамото, но това е за твое удобство. Не виждам добре как е вързан слинга, но обичайно се получава така, че под или над лентите трябва да има още един слой плат, който е хоризонтално и също обхваща цялото бебе.
 Нямам претенциите да умея да връзвам безпогрешно слинг, но ще ти покажа една моя снимка, ако в следващия си пост ме подсетиш, защото сега нямам време да търся.
вьпрос кьм момичетата които дават кьрма на големи деца-защо го правите?стана ми интересно-никьде не сьм чела проучвания  доказващи ползата от това, нито се препорьчва от СЗО;ако има някьде информация бихте ли ми дали линк,за да се информирам
По пътя на логиката  Grinning . Кърмата има все едни и същи свойства, независимо далия пие бебе на 2 месеца или старец на 70години. Ако ме подсетите, ще ви покажа малко интересни неща за пиенето на кърма от възрастни  Mr. Green То ги има и във форума, може да сте попадали на тях.

# 483
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Лек и усмихнат остатък от деня.
Днес не мога да ви дочета, а и да пиша, че малката заспива и се буди непрекъснато. Пу.
За каквото прочетох
marinels много неприятно, и най-лошото е, че няма кой да реагира веднага, за да ви каже какво да правите  Hug Hug 13 не е много далече, но дано намерите някой по-бързо. Е каква сме държава да няма повече от двама специалисти по една болест, не знам. Наистина стискам палци да намерите някой бързо да ви консултира.
hellen_law3 добре дошла отново Peace, много се беше изгубила, дано малчо ти позволява повече време за тебе си. За АМ Лактана Био също четох много хубави неща, и щом ви понася, е супер. Само да вметна, че по принцип никое от АМ не може да е близо до кърмата, тъй като те са на казеинова основа, а човешкото мляко е на съвсем друга. Това да го имат пред вид и мамите, които смятат да отбягват казеина - тогава не бива да дават АМ. В този смисъл да ви кажа една смешка - млякото, което е най-близо до майчиното човешко е ... КОНСКОТО. хихихихи, такива сме си кобилки. bowuu
1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване?-ами вярвам горе-долу, но понеже детето си е мое, вече първо питам себе си, но общо взето спазвам съветите /от страх/
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н. - аз никога не се разболявам и съответно не се лекувам, когато съм кашляла , кихала, не съм пила хапчета, малко съм инат, а антибиотик не съм виждала поне от 15 години. Същото не мога да кажа за голямото си момченце,което въпреки кърменето е доста кекавко и все се разболява /макар и не тежко/, а на всичкото отгоре и вдига температури огромни - виждала съм 41.2 на термометъра и н евикнах бърза помощ.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит? - както казах по-горе, за по-голямо дете първо пробвам със сиропи, чайчета, витамини и т.н. Ако не мине за два дни - лекар. За бебе обаче, веднага тичам на спешен кабинет /както каза ена4, белите винаги стават вечер и в уикенда/
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си - ами ако знам, бих ползвала. Ама като не знам много... Това за оцета само, но го комбинирам и с разни други препарати /цяла схема ми беше обяснил един възрастен педиатър, да е жив и здрав,  и понеже момченцето ми е абонат за високи температури,се оправям с тях с комбинирани методи/, ама за други неща си нямам и идея. Мисля, че няма нищо лошо в бабешките методи и те са много неагресивни и биха помогнали при доста проблеми.
Спирам, че малката се размърда, и се връщам да ви чета после.
Много приятни емоции
Кати, да ти е живо и здраво рожденничето!!! И да покажеш и другата торта , весело изкарване

# 484
skrech, аз я давам чиста кърмата и даже му казвам на баткото, че е от млякото на Ади Simple Smile Той ме гледа с голямо любопитство, когато я кърмя и сигурно му е интересно да пие от същото мляко. За помпата ще пробвам сега без силиконовото уплътнение, дано стане нещо  newsm78
За BabyVac първоначално бях притеснена от това издърпване с прахосмукачка и си взех от тези, с които дърпаш с уста. Мъжът ми остана без дробове да смуче с тази помпа и пак оставаха сополи. Тогава взехме BabyVac и я ползваме на максимални обороти на прахосмукачката за баткото и на около 1000 за Ади. matza83, всичко изсмуква и не слиза секретаа към гърлото и гърдите, препоръчвам я.
redreny2000, честит имен ден, нямам идея какъв празник е днес. Аз ще черпя утре с агнешко, печено цяла нощ  Laughing
hellen_law3, с баткото бяхме на ЛАКТАНА БИО и бях много доволна. Сменихме преди това Нан, Хип розов и все не бяхме доволни. Лактаната има по-странен вкус и много деца не искат да я пият, ако я харесва детето си я ползвай  Peace
tuncho давам кьрма на баткото, за да е здрав  Heart Eyes Бях му купила Коластра на Аквасорс, но не я харесва на вкус  Peace Явно предпочита вкуса на маминото мляко пред този на новозеландски пасбищни крави  Laughing
katilias, да ти е живо и здраво момчето  Hug Тортата изглежда страхотна. Ако можеш, сподели рецепта, че съм купила една форма камион и смятам да правя с баткото за 1-ви юни. А за подаръците и аз винаги се подсигурявам с резервен, за да няма изненади  Peace
1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване? - много вярвам на личния лекар на децата. Харесва ми, че когато смята, че трябва да ни изпише лекарства от "тежката артилерия" винаги ни дава направление да ни види и друг лекар да си каже мнението.
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н. - да, лекувам се само с хомеопатия.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит? - зависи какво му е. Обикновено лекувам с хомеопатия ден-два и ако виждам, че се влошава отивам на преглед.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? - ползвам някои, но като поотрасна детето. За Ади още не смея, че са все алергени - мед, лайка...

# 485
  • София
Момичета,

Благодаря ви за пожеланията:)

Commelina, много се зарадвах, че си имам адашка в групичката.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ТЕБ!!! ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО ИМЕТО И МНОГО ДА ТЕ РАДВА И ОБИЧА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!!! Hug

# 486
Commelina, redreny2000, честит имен ден!   bouquet  bouquet С радост и късмет да си носите името и занапред! Весел празник Едно от любимите ми женски имена е Ирина (ако имаше девойка бяхме решили така да я кръстим Simple Smile
Честит рожден ден на патерички и на порасналото момче на katilias! Весело и безгрижно дестство!

Лъки, при мен се е случвало да не прави вакуум, причината не е в силиконовото уплътнение. В комплекта има резервни части, от които е едно беличко кръгличко, ако то е разместено или износено не се получава вакуум.

# 487
Честит имен ден Commelina и redreny2000 да сте живи и здрави,момичета!  newsm51 newsm51

# 488
Лъки, и моята помпа е на Авент ръчната и при мен забелязвам, че не изсмуква хубаво. Аз досега два пъти само съм пробвала да се цедя и то веднага след кърмене, за да стимулирам малко кърма. Ще пробвам и аз без гумения уплътнител да видим как ще е.
А, сега виждам, че marys е писала  bouquet На мен не ми харесва в тая помпа това, че когата се цедиш не отива веднага капката в шишето, а трябва да се събере малко количество, за да мине през точно това беличкото. Ама и аз как го обясних само, който я има, знае за какво иде реч Simple Smile
А за Baby Vac - моята прахосмукачка няма избор на обороти и ме е страх пък да не е много силно за бебо, ако се наложи, но щом не пише, че няма някакво ограничение значи няма да има проблем предполагам newsm78
Commelina, честито и на теб  bouquet Много здраве и любов и много да те радва малкото човече

# 489
здравейте момичета
честито на именичките. да сте живи и здрави

Лъки по скоро се увери че всички части са си на мястото.marys ти е писала за това беличкото... също така ако капачето (където е дръжката) го няма също не прави вакум

# 490
  • Пловдив
Betta  Hug veset0  Hug redreny2000  Hug marys  Hug migeio78  Hug matza83  Hug KATRIN_24  Hug
БЛАГОДАРЯ!

Commelina, не съм сигурна, че виждам добре, но мисля, че детето не е достатъчно стегнато. Също лентите трябва да бъдат разпределени добре по цялото гръбче на детето. Всяка лента трябва да придържа детето от едната свивка на коляното, до другата, а то на практика си свива крачетата, като жабче, не са му пуснати надолу. Също двете ленти е добре да ти покриват цялата раменна става, а не да са само на рамото, но това е за твое удобство. Не виждам добре как е вързан слинга, но обичайно се получава така, че под или над лентите трябва да има още един слой плат, който е хоризонтално и също обхваща цялото бебе.
 Нямам претенциите да умея да връзвам безпогрешно слинг, но ще ти покажа една моя снимка, ако в следващия си пост ме подсетиш, защото сега нямам време да търся.
Дамм, права си, така като ми ги каза човек отстрани, успях и сама да си видя грешките Simple Smile ОПитах се да се поправя http://irinaiivanzlatkovi.snimka.bg/maternity/sling.590467. Само че хоризонтална лента няма в това връзване, само тези 2-те кръстосаните са. Ето  това съм опитала да докарам http://www.estestveno.com/node/185 Гледам, че и на бебето в сайта пак му висят краката  newsm78 по-прибрани от това май не мога да ги направя.
Подсещам за снимка Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 18:57 от Commelina

# 491
  • В Космоса

Акаша, може би снощи си улучила точния момент и работещия при вас начин да дадеш на Александра да засуче. Дали да не опитваш в същата посока – спокойна обстановка, (може и в затъмнена стая), да си лежите заедно голички – тя да усеща кожата, топлината, аромата ти, да опознава гърдите ти; да и предлагаш, когато е сънена? Или пък да и дадеш да хапне малко от шишето (колкото да се поуспокои, ако е гладна, но преди да се е заситила) и след няколко суквания от него да и предложиш гърда?
Теорията, с която разполагаме в ЛЛЛ се базира на дългогодишния опит на хиляди лидери в работата им с майки и споделеното от тях. Може би за теб действително би било положително освен информацията, която си изчела, също да общуваш и с други майки, преминаващи (или преминали) през подобна ситуация. Има доста теми във форума, в които се е обменял опит по този въпрос - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309259, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=402210, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202725, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=204411.0. Ако желаеш, би могла да посетиш и някоя среща или Бебешко кафе, органиазирани от ЛЛЛ и да поговориш както с лидер (или помощник за кърмене), така и с други майки (разбира се, ако са на подходящо за теб място и в удобно за теб време - мога да ти изпратя график с предстоящите през май събития). Можеш да споделиш и в страницата ни във Фейсбук. Друг вариант е да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385.

Надявам се да откриеш най-доброто и ефективното за теб и Али разрешение.
Hug

Благодаря за насоките. Ще я пробвам пак, но ми се струва, че няма да постигнем пълен успех и да започне да се храни изцяло на гърдата... Ако може да ми пратиш графика с предстоящите през май.

skrech в София живея.

Честито на именичките! Да сте живи и здрави вие и всички около вас!

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 18:50 от Акаша

# 492
Здравейте мами!   bouquet

Това слънце нещо много ни бяга  Whistling вече ми писна искааааамммм слънцееее  smile3511
Днес не можахме да се видим с ортопеда  Whistling друг вид направление ни трябвало за да не си плащаме  ooooh!

skrech Аз съм за храната на парченца  Peace и съм го прилагала на каката и сега пак си мисля така да е. Но като първа храна си и дадох пасирана за да свикне с новия начин на хранене  Mr. Green и след това започнах да я пасирам по малко. Към 8-9 месец вече не я пасирах, само по на ситно нарязана беше  Peace Може и да ме е страх малко и затова ми се вижда твърде оптимистично да му дам веднага не пасирана храна  newsm78
За срещата В понеделник не виждам как ще се получи, защото е най студения и дъждовен ден. То май и цялата седмица е такава  ooooh! ама няма оправяне това време, поне да не валеше  ooooh!

За глутена, се препоръчва да се въведе задължително след 6 месец, но не по късно от 8месец. Поне по това  което съм чела Иначе имало вероятност от проява на алергия към него.  Thinking На каката някъде 7-8 месец и дадох, след като я захраних 6-ти месец. Когато я захраних тогава следих по опаковките какво пише и внимавах, но това което ми направи впечатление тогава беше че имаше каши за 4м. бебета с глутен  newsm78 Така че е добре сега като започнем за захранваме да четем  Peace

katilias Честит ти рожденник   Gift Много красива торта  Hug  Да снимаш и новата  Peace

veset0 Браво на вас. Ние посмъртно не можем да се приспим толкова рано  Shocked поне да стане 22:00 - 22:30 до тогава е кукуряк  Mr. Green

redreny2000, Commelina Честит ви имен ден! Много усмивки и прегръдки!

Маринелс
1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване?
- Умерено  Peace Много рядко ми се налага да ползвам за себе си ЛЛ. За каката си ходя на частно при по сериозни проблеми. Защото на него си имам доверие  Peace и досега не ме е подвел.
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н.
- Лекувам се само ако е нещо много леко, както е обикновено при мен. Но не и с АБ. С тях не експериментирам  Peace Обикновено хомеопатия  Peace
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит?
Зависи какъв е проблема, ако нещо леко, тогава пробвам сама, но ако нещата не се оправят за 2-3 дни се води на лекар  Peace
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си?
Да използвала съм но все пак зависи какви са. Обаче ако бебето/детето има някакъв друг проблем, то трябва много внимателно да се подхожда. Някой най безобиден метод за всяко друго дете, за вас може да е много опасен. За това трябва  да се проявява внимава към каквито и да било самоинициативи  Peace Поне аз така си мисля.  Peace
А за ходенето по лекари   Кой какво мисли не е важно. Вие си имате проблем, който трябва да бъде решен. Най важното е да се намери правилната диагноза и да се приложи правилното лечение, за да е здрава малката.  Praynig

vikiimm Ти може да не си влизала тогава във форума, но ние имахме същия проблем със жълтеницата. Даже в болница влизахме  ooooh! Това моето ми казаха, че продължителноста на нашата жълтеница се дължи на  кърмата. Което не е чак толкова често, но се случва. Но те нито за момент не са ме спирали да кърмя  #Crazy Имаше и такава опция, но се спира само за няколко дни до седмица и след това пак се връща кърменето, след като отшуми жълтеницата. Нас като ни изписаха  все още бяхме с високи нива на билирубин/ т.е. си бяхме още жълтички/ но постепенно се изчисти без да се е налагало да спирам кърменето. Според мен тази педи нещо не е в час Иди на второ мнение, не се оставяй така. Няма такова нещо като вредна кърма. Просто в нашата се съдържали някакви ензими в повече, които забавяли изхвърлянето на билирубина.  Peace А твоята педи обясни ли ти каква е точно тази алергия  newsm78

Betta И ние сме с такова, но до 6-тия месец само ако е по кротко детето  Peace Ти ще го усетиш. Каката едвам устиска до 4-тия, сега този мъник ще го видим.  Peace  

г-жа Стихийно бедствие сега ще го прочета  Peace

За масажа на оченцето прави се само в едната посока, т.е. от външната страна на оченцето към вътрешната. Като задължително трябва да сте си намазали пръста с нещо мазно, за да не се претрие кожичката. Масажа е само в едната посока, защото иначе не може да се отпуши каналчето а си остава вътре секрета.  Peace  

Оххх колко много изписах пак  #Crazy Ама като съм на всяка манджа меродия  Mr. Green

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 20:29 от mama_vessy

# 493
Момичета, благодаря ви на всички за отговорите за помпата. KATRIN_24, всички части са ми налице, нищо не липсва. marys, лошото е, че не мога да си намеря резервните части и да го сменя кръглото беличко. Ще пробвам да го наместя пак, дано да стане.
matza83, в упътването на Baby Vac пише да се ползва от 800 до 1800 оборота. Виж си упътването на прахосмукачката, ако е в тези граници ще е съвместимо, но за бебе определено е по-добре на по-ниските обороти.  Peace
Commelina, при връзването на слинга, ако започнеш отпред назад ще ти се получи накрая една хоризонтална линия отпред както е показано тук. Удобно е, че след като сложиш бебето в кръстосаните презрамки издърпваш отгоре хоризонталната линия и бебето става като повито и е по-стабилно. Не се налага да го придържаш с ръце даже.
Забравих да кажа на варненските мами - има лекция "Масаж и гимнастика на кърмачето", който се интересува

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 22:24 от Лъки

# 494
Здравейте, момичета Simple Smile

Всеки ден с малкия е различен, и все не ми остава време да пиша, но ви чета почти редовно.

Ние сме вече 5 500гр (на 2 месеца и 10 дни сме), продължавам със смесеното хранене като редувам кърмене и хранене с Хип 1 Плюс пробиотик - понякога в поредни хранения, а понякога с дохранване скед кърмене. Но напоследък през деня (между 6 и 16 удържаме само на кърма, което си е  голям успех). Яде вечер последно към 10.30 - 11, и после се буди към 3.30 - 4, кърмя го за кратко на тъмно, и ако не е наакан, не сменям памперс, за да не го разбудя; и после пак заспива до към 6.30, и тогава вече давам АМ.

С това захранване (как да бъде при моето дете) съвсем се обърках. Бих тръгнала от сокчета след 4-ти месец (както иска педиатърът) само за да се въведе морковът или ябълката, а после постепенно да мина на съответните пюрета. Ще наблюдавам за знаците у детето, разбира се, за да избера точния момент.

Моля да кажете на всички ли след втория месец биха  ваксината pentaxim, защото на нас ни биха друг вариант -  infanrix?

Да ви кажа, че в Кауфланд тези дни има промоция на Памперс - 112 бройки в кашонче за 31.99лв - това е за номер 3 (от 4 до 9 кг), но на същата цена са и другите, само че варира бройката.

Аз искам да дойда на софийската среща, но съм с градския транспорт, и затова за мен е възможно само в убедително слънчев ден, и то не в пиковите часове на деня.

Аничка , и ти не пишеш напоследък, май?

Общи условия

Активация на акаунт