Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 847
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Добро утро момичета,

Да ви почерпя, днес имам имен ден!

Лек и спокоен ден Hug

# 466
veset0, и моя бебо от 3 дни си промени режима. Като заспи към 22ч - 22:30ч се буди чак в 4:30 да папка Grinning Преди това си се будеше през 2-3 часа. Дано ни се запази този режим Simple Smile А за бялото течение си имам откак се помня.
За млечната кухня според мен си е голямо удобство. Баткото го записах на 10м като беше и си я хапваше с удоволствие. Преди това беше на готови пюрета. Кърмихме се 9 месеца.
marinels, от къде го взе това NoseFrida и каква му е цената. Аз се чудя това или Baby Vac да взема.
Лъки, изсмуква ли сополките при хрема и така да не се стига до кашлица, че при баткото след хремата винаги следва кашлица, като се стекат надолу секретите.
katilias, да ти е жив и здрав малкия мъж и поздравления за тортата, голям майстор си  bouquet
redreny2000, честит имен ден  bouquet  bouquet  bouquet
Да си много здрава, щастлива и обичана от любимите ти хора Hug

# 467
marinels, тя тая с нашия режим хич не е ясна...утре може друго да и хрумне на беба...ама няма гладно да го държа я...тая сутрин в 4.30 почна в сънено състояние да мрънкоти...Викам си да и дам залъгалката,та да видим кво ще стане...дадох я и тя заспа  Grinning стана в 6:) дано така продължи

# 468
Редрени, честит имен ден!Най-щастливата мама бъди!
Катилиас, smile3501, голяма кулинарка си! Честито на слънчицето ти! Да те радва много и да расте здравичък!
Лъки, не знам подробности за " Гербер"и какво точно са открили вътре, но били канцерогенни. Shocked
Скреч, не ми е първо дете, ама баткото го кърмих неуспешно. Затова сега така треперя. Rolling Eyes

1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване?
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит?
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си?[/b][/i] -
1.Вярвам й, защото съм я провервала многократно. Ако се съмнявам в диагнозата и -ходя на специалист/УНГ, дерматолог или какъвто е проблемът/ и се потвърждава. Значи съм на правилното място. А и не е от тези дето изписват антибиотици за щяло и нещяло. Като сме ходили на спешния детски кабинет/редовни сме там, защото като има да става нещо , то все в почивните дни ще стане/ там веднага изписват антибиотик. След консултация с джи пи-то-  обикновено не се налага приемът му или изписва друг/по-лек/, ако е много зле положението.
2.Да, себе си лекувам, детето-също.Първо започвам с хомеопатия, имуностимуланти, евентуално температуропонижаващи...Знам вече за конкретната ситуация какво да правя-случвало ни се е многократно с баткото.Чревни вируси, хреми, температури-обичайни неща. Но , ако много започне да кашля го водя да му чуят гърдите, макар че вече съм толкова препатила, че успявам да различа горе-долу дали е сериозно положението. С малката сега може би ще се съветвам повече на първо време, че съм позабравила за толкова малки бебенца кои бяха позволените медикаменти.
3. Винаги първо гледам сама да се справя. Ситуациите често са идентични-няма смисъл да звъня на джи пи-то за една температура , примерно.
4. Зависи от методите.Някои от съветите на бабите са безобидни и не биха навредили. Но това с маслото...не го бях чувала.

# 469
marinels, от къде го взе това NoseFrida и каква му е цената. Аз се чудя това или Baby Vac да взема.

На бул.Г.М.Димитров между двете автокъщи на СофАвто има един магазин ПримаПапа,продават ПегПерего колички.От там го взех,стува 12лв и е страшно удобен,защото ако са по-навътре сополките просто поемаш повече въздух и дърпаш,т.е. сама регулираш силата на издърпване. 

# 470
Здравейте, момичета!Най-после се излъгахме да заспим та да нмеря време да седна да ви почета (макар че пералнята ме чака Wink Ние сме на голям зор със спането.Спи му се, заспива, но сложа ли го в коша - спи точно 10 минути и пак е ококорен.Ужас.А това много го изнервя Sad Освен това непрекъснато си търка венеца с ръце все едно му растт зъби.Не вярвам да е от глад, защото примерно изпива 130 мл. мляко и пак почва.Имаме бяло на езика и му давам дактарин.Само дето той мн го обича, особено ако му е на бибата залъгалка.Не знам, може би има нещо в устичката, което го тормози.Ще видим на колсултацията следващата седмица живот и здраве.Ние сме на АМ ЛАКТАНА БИО.Има ли някоя от вас която също да я ползва?На нас ни беше препоръчана като най-близка до майчиното мляко и като био продукт.Иначе засега сме ОК и се готвим за именния ден на малкия утре.Мислим да ходим на вилата на село и там да посрещаме гости.Купонът ще е общ с този на свекъра ми понеже и двамата са Георгевци Wink Само дето това време е супер гадно Sad
Независимо от това ви пожелавам един хубав и усмихнат ден.

# 471
Здравейте момичета!!!
Аз днес съм много тъжна - лекарката ни доиде да види малкия, каза че жълтеницата му почти се е изчистила (до 2-3 дни нямало да я има) и каза да продължаваме с АМ и да си спирам кърмата.Ако съм искала да си кърмя детето но на своя глава и ако състоянието му пак се влоши аз съм щяла да съм си виновна!  Cry  Cry  Cry
Направо незнам какво да правя!
Съгласих се да минем на АМ докато се изчисти жълтеницата,но защо неможе да се върнем пак на кърма и трябва да я спирам - неразбирам!   Thinking
Според докторката има някаква алергия (супер рядко се срещало такова нещо) и затова немога да го кърмя отново.

Момичета от ЛЛЛ, моля кажете ми в кои случаи е препоръчително да се спре принудително кърменето,защото би могло да навреди на бебето,защото аз недоумявам как кърмата може да му вреди???????? newsm45

# 472
  • София
Тези, които давате кърма на големите деца - чиста ли я пият децата или замаскирана с друго мляко? Защото моя не иска да пие. Само няколко глътки пи, когато родих. Казва, че не му харесва.

За сополите, понякога Никола не успява да суче спокойно заради тях, но с помпичката нищо не излиза, само се чува хъркането. Хем капвам кърма или физиологичен разтвор първо, но не мърдат.
За секретирането на окото - няколко пъти го почиствах с кърма и мина.  

Лъки, ако помпата има допълнитрлна приставка или силиконово уплътнение, пробвай със или без тях.
Thomasito, и при нас беше така с нощното хранене, само му се сменяха предпочитанията на моето дете - я супа, я банани, ябълки  ooooh!

1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване? - доста. Където не съм компетентна се доверявам. Понякога не изпълнявам точно заръките, а си ги модифицирам. Но никога не съм спокойна. Винаги в мен има притеснение и съмнение дали не е прекалила с оценката си за състоянието на детето или пък обратното.
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н. - лекувам се, ако става въпрос за контролиране на храната, пиене на чайчета, мазане и промиване на ранички... С лекарства никога не се лекувам на своя глава. Дори аналгин и аспирин никога не взимам, ако лекар не ми е казал. Хомеопатия не ползвам.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит? - зависи какво му е. Лекувам сама, ако съм уверена, че знам какво да правя(или не лекувам, а оставям детето само да се оправи) .На момента преценявам заслужава ли лекар да го погледне. Ако лекаря каже някоя притеснителна диагноза(като анемията на Митко), тогава се ровя да намеря възможно най-достоверна информация и тогава решавам.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? - зависи. Ако ми изглеждат разумни и не са опасни за здравето. Примерно ако има нужда почиствам очи и нос с кърма. Аз за болно гърло си слагах компреси с извара, за синузита си слагах торбичка с морска сол. Масло не бих сложила в носа на детето, защото може да го аспирира в дробовете.

# 473
  • София
привет в това дъждовно време  Hug

След два дена неспане, днес май бебо ще си наваксва - от сутринта се буди само, за да цока  Simple Smile. Май имаше колики, които преминаха вече, бях яла мюсли и салам и не знам от кое, но му докарах голям гърч на детето. Забелязала бях и с каката, че много я тормози мюслито. Но тя имаше и много по-силни колики, много други храни я тормозеха.

Много слънчево ми е станало бебето от няколко дена. Само ме следи с поглед, да не ме изпусне случайно  Simple Smile. Когато е в добро настроение, какви усмивки раздава и ми гууука  Heart Eyes. Казва ми "ау", аз му отговарям , то пак "ау" и така си говорим  Joy.  Аз естествено като горда майка само му правя клипчета и снимки  Laughing. Като се чуе на клипчето, още повече започва да гука  Simple Smile. А една сутрин се беше събудил и си кротува в легълцето. Като се надвесих над него, как се ухили и започна да ритка - като кученце  Simple Smile.

Намерих си тефтера, в който съм писала някои неща за каката. За съжаление сега само във форума пиша, което е жалко, защото много се забавлявах, като се попрочетох. Например:

"12-ти август - купихме нови капки против колики" (някой ни беше донесъл Лефакс от Германия). "Някой ни е сменил бебето, това цял ден спи и НЕ РЕВЕ".

"14-ти август - нашето бебе си е. Вчера цял ден не е спряло да реве и днес продължава"  Joy.

Освен да си направя дневник от хисторито на публикациите ми поне Simple Smile.

мама Веси - нашите секрети от очето спряха, не знам дали от сребърната вода, с която почиствах.

За съжаление пъпчиците още стоят. Имаме по лицето и по тялото. Вчера почиствах с термална вода на Авен и мазах с крем на Ивостин, който ми препоръча педиатърката, май има малко подобрение. От друга страна спрях и шоколада, защото се притеснявам, че може от него да е, много обичам да си хапвам. Та не знам от кое, но май има мааалко подобрение  Praynig.

Комелина, пробвай да издържаш бебето веднага след ставане или например след хранене, ако не е заспало. Гледай да се подпира на бедрата и корема ти, за да не се смачква много. Ако уцелиш момента, не забравяй да издаваш ключовите звуци.

скреч, то не е и точно ЕБХ, защото би трябвало хич да не е с памперс, ако е истинско ЕБХ. Не ползвам многократни пелени, защото не съм се наканила да купя, а и аз съм с две деца, не знам как ще ми стига времето да пера пелени.

На някои от въпросите:

За захранването писах и преди - ще захранвам след 6-тия месец, както и с каката. При нея започнах с оризова и елдена каша, правена първо с кърма, после с АМ, зеленчуково пюре, плодово пюре, месо, жълтък и т.н. Някои пюрета съм ги правила аз, ако съм имала домашни продукти, други съм купувала. Този метод си го избрах, като четох из интернет, само споделих с педиатърката, че така съм решила, а тя одобри, какво да прави  Laughing.

За ваденето от количката навън - вадя го, като реве, естествено. Той доста повече търпи да се вози в количка от кака си, но пак му е трудна да заспи в нея. Така че често го приспивам на ръце или с кърмене и тогава го слагам вътре.

За крустите: опитаха се да ни се появят, но след няколко измивания с шампоанчето на Веледа изчезнаха. Обаче забелязах, че зад ушичките му се е подсякло и сега мажа пак с крем на Веледа, много болезнено изглеждат  Cry.

Нощното хранене ни е поне по два пъти на нощ - от 10 часа после към 2-3 и към 5-6 часа. За съжаление бебо не е като кака си - аз да си спя, той да си цока до мен, а само се върти, изпуска гърдата, мрънка и накрая се принуждавам да стана и да го гушна на ръце  Confused. Тя си спеше до мен и само я прехвърлях от другата страна, като се събуди  Simple Smile.

Педиатърката на каката общо взето ми харесва, не е бъркала досега с лечението. Тя също като мен не обича грубите методи, така че ползваме антибиотици в краен случай. На бебето е различна от тази на каката, ще видим коя ще ни хареса повече. Когато избирах втората, й направих интервю - ако беше казала, че е против дългото кърмене, късното захранване и по-меките методи на лечение, нямаше да я избера  Peace.

За бабините методи има теми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54567.0 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534500.0, ако искате прочетете.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 14:54 от Betta

# 474
screch, аз му давах оня ден два пъти на моя син, ама съвсем мъничко - една глътка, защото толкова успях да изцедя след бебо. Хареса му и искаше още Simple Smile Имаше Т и хрема и според мен му повлия добре.  А как почиства оченцето на Никола - директно си капвала кърма или на памуче и външно си го почиствала. Да взема и аз да пробвам, че му секретира от време на време и неговото оченце. Сега промивам със сребърна вода, но пак се появява секрет през ден-два Whistling
1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване? - доверявам се, каквото ми изпише го прилагам стриктно. Досега големия ми син не е пил АБ, пу-пу.
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н. - да, "хващам" грипа още в зародиш с хомеопатия, за да не се стигне до по сериозни неща и АБ.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит? - веднага започвам да му давам хомеопатия и ако няма подобрение или се появят и други симптоми го водя да го преслушат.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? - ами досега само чорапки с оцет като ми направи веднъж космическите 40.1Т.
Betta, и моя сладур раздава много усмивки и гука, само да види някой пред погледа му и почва Heart Eyes Тепърва ще стават интересни малките слънчица Hug

# 475
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Simple Smile
Редрени2000, честит имен ден! Да си жива и здрава и много да те радва малкият сладур  Hug

И аз да се присъединя към твоята почерпка, защото съм ти адашка  Simple Smile  Напоследък ми се е припило червено вино със сиренце, черпя ви виртуално и вас  Hug

Имам молба към момичетата, ползващи слинг. Мисля, че успях най-накрая да го вържа и да наглася детето, даже поспа в него половин час. Качих няколко снимки, моля ви да погледнете и да кажете дали е правилно поставен  Praynig Двойно кръстосано връзване е това. Паролата е същата като на общия профил в снимка.бг.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 15:13 от Commelina

# 476
  • София
Здравейте момичета!!!
Аз днес съм много тъжна - лекарката ни доиде да види малкия, каза че жълтеницата му почти се е изчистила (до 2-3 дни нямало да я има) и каза да продължаваме с АМ и да си спирам кърмата.Ако съм искала да си кърмя детето но на своя глава и ако състоянието му пак се влоши аз съм щяла да съм си виновна!  Cry  Cry  Cry
Направо незнам какво да правя!
Съгласих се да минем на АМ докато се изчисти жълтеницата,но защо неможе да се върнем пак на кърма и трябва да я спирам - неразбирам!   Thinking
Според докторката има някаква алергия (супер рядко се срещало такова нещо) и затова немога да го кърмя отново.

Момичета от ЛЛЛ, моля кажете ми в кои случаи е препоръчително да се спре принудително кърменето,защото би могло да навреди на бебето,защото аз недоумявам как кърмата може да му вреди???????? newsm45

vikiimm, усеща се, че си доста разстроена след такива новини  Rolling Eyes
 Предполагам, че бихме могли да ти бъдем по-полезни с информация, ако каже лекарката за каква точно рядкосрещана алергия става въпрос(ако е сложно наименование, може да го запишеш на лист, за да ни го кажеш). Така, като получиш информацията, с която разполагаме, може отново да обсъдиш с лекаря дали е необходимо прекъсване или окончателно спиране на кърменето.

Аз мога само да предполагам какво има предвид лекарката. Може би щом говори за много рядко срещана алергия е възможно да има предвид вродена лактозна непоносимост. Това е наистина много рядко вродено метаболитно заболяване. НЕ е алергия. Алергията е имунен отговор. Диагнозата обикновено се поставя до дни след раждането, а симптомите са тежка диария, повръщане, обезводняване и ненаддаване на тегло. Проблемът отшумява към 6месечна възраст.
 Други подобни също рядко срещани нарушения са вроден лактазен дефицит и галактоземия. Те също се диагностицират до дни след раждането и имат сходни симптоми с вродената лактозна непоносимост.

Понеже при вас съмненията настъпват едва сега, възможно е да става въпрос за вторична лактозна непоносимост. Това е нараняване на червата от инфекциозни, възпалителни или алергични процеси. Може да възникне след операция на червата, цьолиакия или други хранителни алергии. Или всичко, което може да нарани лигавицата на червата. Вторичната непоносимост към лактоза е временно състояние и положението се оправя, когато се излекуват червата и кърменето може да продължи. А с помощта на лекаря можете да прецените какво ги наранява.

Ако сметнеш за полезно, може да използваш информацията, за да я обсъдите с лекарите на детето.

Вариант е също да се свържеш с международно сертифициран консултант по Лактация(IBCLC). За момента в България е само един такъв специалист, това е мейла й - t_ruseva@yahoo.com . Най-общо казано това е специалист в клиничния мениджмънт на кърменето.

# 477
  • София
Комелина, Редрени, честит имен ден, да сте живи и здрави!

Да попитам: който ползва легълце-люлка, до каква възраст могат да се ползват, katilias, Notova? Предполагам докъм 6 месеца?

# 478
вьпрос кьм момичетата които дават кьрма на големи деца-защо го правите?стана ми интересно-никьде не сьм чела проучвания  доказващи ползата от това, нито се препорьчва от СЗО;ако има някьде информация бихте ли ми дали линк,за да се информирам

# 479
  • София
Привет и от мен мамчета!   bouquet

За пюретата Гербер чух кофти неща за съставка, която не и е мястото в детско пюре ... Коя, обаче не се казва.... За Ганчев само добри отзиви чувам за сега.

Аз мисля да не си давам зор в кухнята докато може. Ще избера готови марки, зависи дали детето ще ги иска, но ще пробвам.
 Какво против соковете имате, момичета? Сокът е много хубаво нещо, когато е натурален (нямам предвид Капи и др.) ... Соковете (и плодови и зеленчукови) доставят течности и хранителни вещества на организма, които са полезни. А за ползата от течностите и водата мисля, че няма нужда да пиша, както и за прясно изцеден сок от ябълка или морков... Незаменими като състав и хранителна стойност! Когато се въведе друга храна освен кърма/АМ са нужни течности. Нашите бебета ще са на 6 месеца през август ... Представете си един ден да не пиете вода на 36 градуса на сянка ... Същото е с децата!

И един въпрос: Млечната кухня и детската кухня едно и също ли е? Предполагам, че едната е за по-малки дечица, а другата за такива, които вече са на обща храна ... newsm78

Маринелс, те мъжете са така...  Joy

почти съм сигурна че Денислав няма феисбук  Mr. Green и регистрация в бг-беббе.ком  hahaha hahaha hahaha hahaha

Не бъди така сигурна  Laughing Малки дяволчета са ни те  Hug

Критиката към мамите, които не са успели да прочетат нещо във форума не са основателни. Отбелязвам, че съм от четящите и мога да кажа, че се забравя. От съветите на момичетата от ЛЛЛ даже съм си записвала някои неща, но ако не се върна да погледна, вярвайте - забравя се! Например за изцеждането 7-5-3. Сетих се за него във връзка с опитите на Маринелс. Знам,че съм го срещала, но ако не беше написано сама нямаше да си го спомня ....  Peace

МАринелс:

1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване? - вярвам и
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти- не се лекувам сама, с детето също не бих рискувала. С антибиотици в никакъв случай, а за хомеопатията бих се допитала до лекар-хомеопат.
3.Как процедирате с лечението на децата си - не пробвам нищо на своя глава, ОСОБЕНО за детето!!!
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? За себе си да, за детето не ми се е налаало до сега. Дано не се налага. Бих опитала нещо, което съм убедена, че е безопасно!

Аспираторът ни за нос е много ефикасен, дърпаш въздуха с уста и вади всичко. Предварително слагам Тонимер за по-добър резултат. Как се пуска снимка в прозореца на форума за да ви сложа една? Струва 11лв. Името му е  написано на японски (т.к. е японско) и затова не мога да намеря линк в нета.

До скоро! Гласувах за срещата, дано се осъществи. Аз предлагам да е обедно време. Дори и с различни режими, по обяд всички ще сме се организирали  Peace

Общи условия

Активация на акаунт