Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 850
  • 741
  •   1
Отговори
# 450

skrech те лекарите сока не го водят за захранване Joy Joy Joy така че по тяхно мнение може с литри да се дава.

# 451
Skrech като цяло имах предвид,че най-важно е за мен да започна с зеленчук,когато реша да започнем със захранването... Съгласна съм,че тези 4 хранения са АБСОЛЮТнО недостатъчни Simple Smile)) аз и по повече ям  Mr. Green Mr. Green Mr. Green ...  Ще се водя по бебана...тя смятам ще покаже кога е време за захранване....определено няма да е по-рано от 4-5 месец...

Имам един въпрос към мамите със секцио...пък и към нормално родилите..то не мисля,че в случая има значение... Лохии нямам отдавна...ама си имам бяло течение и не спира та не спира...има ли мами с подобно неудобство????

# 452
Здравейте мами   bouquet  bouquet

И днес е един гаден ден, но ние все пак излязохме на въздух и той беше много доволен  Mr. Green за мен се подразбира същото  Joy
 Аз все да ви питам ама нали нещо го давам склери напоследък  Crazy как са бебечетата със секретиращите оченца Има ли подобрение?

Буб555 и Майски3 Как върви масажа, нищо не сте казали? Напредвате ли? Чакаме добри резултати  Peace

iliana_t Добре дошла и ти  Hug

skrech
Цитат
1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - около 6ти месец може би. Вероятно няма да е по-рано заради стила на захранване, който предпочитам, но може да е по-късно.
4.мислили ли сте за марките сокове кашички и пюрета, които ще давате? Ще правите ли такива в къщи или ще давате купешки? - не мисля да купувам нито да правя. Мисля да захраня детето на такава възраст, в която ще е способно да яде храната без тя да му бъде пасирана.
Имам само един въпрос  Rolling Eyes как на 6 месеца бебе или дори по голямо което не е яло нищо друго освен мляко, ще може да яде несмляна храна  Shocked или аз нещо не разбирам правилно  newsm78  Иначе съм за това да не се пасира храната до 3г.  Crazy както една моя позната. Каката много малка я научих да яде непасирана храна имам предвид преди да навърши 1 годинка, както я оставях и сама да се храни.  Peace  На 1 година и 2 месеца, когато я заведохме на море и вече си беше на обща храна.
Дано брат ти пак се върже  newsm62
А за срещата Какво имаш предвид  newsm78 колко часа ще сме навън или в колко часа ще е срещата?  newsm78

ena4 Аз съм ЗА млечната кухня, стига да имам наблизо. С каката си готвих, не че не съм купувала и готова в бурканчета, но тогава се заговори за консервантите, които използват в тях и аз реших да готвя  Peace А нямаше близо до мен млечна кухня, иначе нея щях да ползвам  Peace

БИБИ80 Тук 80% от бебета имаха или имат такива пъпчици  Peace

Миш Заведи я да я видят да не  е инфекция за да се лекувате  Peace

mistela Качваш снимката, например в Снимка.бг и там има линк който можеш да сложиш тук като при пупликуването го маркираш и избираш от менюто горе иконката за вмъкване на изображение   Peace
А за яденето защо се тормозиш  newsm78 така му е било на кеф на бебо  Peace тои ти всеки ден не ядеш под час и едно и също количество  Peace Успокой се нали той е спокоен  Hug

# 453
Ей момичета нямам време да ви изчитам ...

Ние започнахме ремонт на спалнята (пребоядисване и пренареждане) .... Ама,че работа  ooooh!

Добре дошли на новите мами.   Hug
Мисля, че г-жа Стихийно бедствие добре прави, като ни "подритва" , няма да се усетим и маниците ще са станали на по 5 - 6 месеца.

1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - Сокче към 5 месеца , а за каши и пюрета се надявам сам да ми подскаже. Чела съм това онова по въпроса.
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - Има две мнения по въпроса грешното и моето  Joy шегувам се. Зависи. Тя може да каже съвети и мнения , но аз като майка ще взема решението  bowuu
4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - Педагогически метод! т.е. естествено въвеждане на твърдите храни Simple Smile

ena4
- решила съм сама да приготвям пюрета и каши, не че до мен няма млечна кухня, но предпочитам аз да правя и без това любимото място в къщи ми е в кухнята , и най вече до хладилника  Mr. Green
eya  hahaha hahaha hahaha почти съм сигурна че Денислав няма феисбук  Mr. Green и регистрация в бг-беббе.ком  hahaha hahaha hahaha hahaha

Миш
и ние имахме проблем с дясното оченце - сълзеше , леко зачервено и с гурлички. Предписаха ни Тобрадекс и Фуситамик. А при вас щом има и леко зачервяване на другото имаи предвид ,че сълзния канал е свързан и инфекцията може да се предаде и на другото око. Най - добре го заведи при ЛЛ да погледне.

mama_vessy при нас има подобрение  Peace

mistela  - нямаш повод за притеснения. Това е най - редовния номер на моя синковец. Случвало се е дори 180 мл да ги яде на 3 х 60 мл .... като спи за 10 - 15 мин  hahaha

Това е момичета засега  Hug По - късно пак мога да се включа , ако нашия тати се смили над мен и изкъпе сам дечко  Mr. Green

# 454
аз сьщо сьм твьрдо за захранване след 6-ия месец-с оризова каша или зеленчук;сок-само фреш,разреден 1:10 с вода и след годинката;между 6месеца и 1 година-вода или мляко за пиене(кьрма или АМ);плодовете-пасирани,не като сок;

за глутена наистина има проучвания,че прекалено кьсно вьвеждане увеличава риска от алергии;

ще давам или готови пюрета или ще готвя отделно-не може бебето да яде от нашата храна,защото все пак слагам малко сол и подправки;

и наистина най-важното е детето да е готово-да има желание да опитва от храната;(има и други признаци-някой ги беше изброил...)

# 455
А кой е правилния момент за въвеждането на глутена и казейна.....ровя, ровя и противоречива информация? Мен пък това ме вълнува в захранването.... smile3506 и аз да питам кой, кога мисли да ги въведе?

# 456
Предполагам причината за притеснението ти от глутена и казеина, но да ти кажа аз засега не намирам логичното обяснение защо са ги превърнали във врагове.
Ще чета и ще мисля още, добре че има време.

# 457
Здравейте!
Да споделя и аз какво се случва с нас...
Аз храня беба от шише с кърма, понеже имам плоски зърна и въпреки упоритите ми усилия първия месец преди всяко хранене да я слагам на гърдата, тя отказваше категорично. От известно време спрях с опитите, но снощи както си лежахме реших пак да я пробвам. Направих гънка като хванах зърното и малко от ареолата с палец и показалец и тя взе че засука. Около 1.30 - 2.00 часа продължихме и със сигурност изсука известно количество, може би малко, но все пак... Днес, обаче, отново не желае да засуче. Явно снощи беше на някакъв извънреден кеф. Аз ще продължа да опитвам, но искам да разбера има ли майки с плоски зърна, които са успяли да кърмят? Момичетата от ЛЛЛ познават ли такива, имали ли са подобни случаи? Получила съм много съвети до сега, но на теория е едно, на практика съвсем друго, затова искам да сподели опит някой в моето положение.

Акаша, може би снощи си улучила точния момент и работещия при вас начин да дадеш на Александра да засуче. Дали да не опитваш в същата посока – спокойна обстановка, (може и в затъмнена стая), да си лежите заедно голички – тя да усеща кожата, топлината, аромата ти, да опознава гърдите ти; да и предлагаш, когато е сънена? Или пък да и дадеш да хапне малко от шишето (колкото да се поуспокои, ако е гладна, но преди да се е заситила) и след няколко суквания от него да и предложиш гърда?
Теорията, с която разполагаме в ЛЛЛ се базира на дългогодишния опит на хиляди лидери в работата им с майки и споделеното от тях. Може би за теб действително би било положително освен информацията, която си изчела, също да общуваш и с други майки, преминаващи (или преминали) през подобна ситуация. Има доста теми във форума, в които се е обменял опит по този въпрос - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309259, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=402210, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202725, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=204411.0. Ако желаеш, би могла да посетиш и някоя среща или Бебешко кафе, органиазирани от ЛЛЛ и да поговориш както с лидер (или помощник за кърмене), така и с други майки (разбира се, ако са на подходящо за теб място и в удобно за теб време - мога да ти изпратя график с предстоящите през май събития). Можеш да споделиш и в страницата ни във Фейсбук. Друг вариант е да се обадиш на националния телефон на ЛЛЛ – 0888 555 385.

Надявам се да откриеш най-доброто и ефективното за теб и Али разрешение.
Hug

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 23:31 от Amorevole

# 458
  • София
Софиянки и mama_vessy   Grinning, за В колко часа ще си организираме срещата?
Веси, до колкото на мен ми е известно, когато народа масово започва да храни с АМ и кисело мляко(а някогашното АМ не е било като сегашното), се оказва, че масово децата започват да страдат от всевъзможни неща, включително имат проблем с недостиг на витамини и минерали. От там идва и идеята да се захранват по-рано децата. Но те са още твърде малки за да се хранят както е обичайно и естествено, за това се налага да започне да им се пасира храната и да им се куса в устата. Но здрави доносени бебета обичайно около 6тия месец или малко по-късно започват да могат да се хранят с парчета мека храна и да изплюят това, което не успеят да смачкат с венците си или преценят, че е голямо за гълтане. Дори вероятността едно бебе да се задави с кремообразна или течна храна е по-голяма, от колкото парче храна(когато детето е на достатъчна възраст да седи самостоятелно или поне облегнато). Говорим за захранване тогава, когато детето е показало ясно, че е готово. Понеже и аз и ти сме закърмени със знанието, че бебетата се хранят с бебешка храна - пюре/каша, за това е малко странно да чуеш че едно бебе може да се храни с парчета храна, още повече, че може да се храни самО с тази храна, но е много приятно да откриеш, че твоето собствено дете го може също  Simple Smile
Акаша, ти от кой град беше?
veset0, с бяло течение се боря от тинейджърка още, но сега след раждането е доста по-слабо от обичайното ми състояние. Ходи на гинеколог да ти пусне едно изследване.

# 459
Здравейте, мами и бебоци Simple Smile еуа, добре ни разведри Simple Smile Много теми сте подхванали, аз пиша, пиша и докато публикувам още сте изписали...пак чета и пиша...и то не идва време да публикувам  Grinning
Първо да кажа за нас. Бяхме с Ади на преглед, расте момичето - вече е 5600 кг, 60 см. За 2-те ваксини, които обсъждахме, че се бият заедно, джипито каза, че ще ни ги слага в 2 поредни дни "за да не си правим живота сложен". Иначе били съвместими, но по-добре се повлиявало детето да не са на куп. Още не е дошъл ортопедът, нещо все се разминаваме с него, сега пък е в чужбина, дано другата седмица вече да дойде, че много закъсняхме с този преглед.
Режимът на Ади много не ме устройва, има ли начин да го променя? Вечер винаги бодърства някъде от 18.30 до 1.30, а сутрин спи до към 11.30 като се буди само за кърмене. Редуваме се кой да бодърства с нея по нощите, но вече с таткото доста се изтощихме. Днес за първи път заспа в 12 часа. Друга вечер дори и да заспи по-рано, само да усети, че я оставяме в леглото и отваря очите. Стане ли 1.30 и хоро да играем, тя си спи  hahaha
Госпожа Стихийно бедствие, като те прочетох и започнах да изцеждам на баткото по 20 мл кърма всеки ден  Mr. Green Чудя се по колко мл би имало някакъв ефект да му давам (на 1.7 години, 12 кг, 92 см) и да увеличавам постепенно дозата му. Таткото се видя в чудо, като не си бил наваксал баткото с кърмата като бебе - сега подяждал сестра си  hahaha Само че имам един проблем. Някоя мама цеди ли се с ръчната помпа на Авент? Не може въобще да ми направи вакуум на гърдите и нищо не излиза дори в момент, когато гърдите ми текат  newsm78 Чудя се каква е причината, а на ръка ми е трудно да цедя повече. И по-рано съм пробвала, че исках и да замразявам, но не става, а с тази помпа съм се цедила преди с баткото  newsm78 Възможно ли е причината да е, че са ми се уголемили много гърдите в момента  Shocked
Commelina, честита годишнина! Всеки ден да ви е празник и да запазите чувството, което ви е завело пред олтара всеки ден от съвместния ви живот   bouquet
Betta , на патерици да ти е жив и здрав именникът  Hug
maiski3, честито на теб и малкия рожденик! Много здраве и на двама ви  Hug
ena4, може ли повече инфо за "Гербер".  Shocked Аз само от тях съм купувала от време на време на баткото и той си ги хапваше с желание. За кухнята - не съм фен, ще си готвя вкъщи, нямам доверие нито какви продукти слагат, нито каква хигиена спазват. Имам си уред за готвене на пара и пасиране, в него става всичко бързо и лесно.
Подкрепям Magica_de_Spell за Baby Vac. И на нас ни се наложи да го ползваме и само благодарение на него се оправиха и баткото и Ади. Просто се чудех откъде излизат толкова много сополи от тези малки нослета
Да отговоря и на анкетите
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - никак
за 2. и 3. въпрос - само на кърма сме  
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на тъмно, светкам нощна лампа само като се кърмим и то не заради Ади, а за да мога да чета
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не сме. Някои вечери имаме такова, други не. Снощи например заспа в 1.30 и се събуди сутринта в 8
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - не сме излизали с количка досега, само в слинг и я вадя от него, само ако ще се кърмим

1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - около 6-ти месец
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - той ми е същия като на баткото и е в течение, че се информирам достатъчно и не налага мнение
3. Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - захраних го 6-ти месец с тиква и сок от ябълка. Имах домашни и реших, че със сигурност имат по-полезни вещества, отколкото АМ с всичките му добавки и витамини. Въпреки че всички отричат сока, аз ябълката я тача много. Синът ми беше по това време вече на АМ, така че си въведох и вода и сок да си пие. В момента всеки ден изпива поне по 200-300 мл фреш от ябълка.
 4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) -Не, правя си микс, както на мен да ми хареса - от всеки по нещо
за непрекъснато задаване на едни и същи въпроси ги разбирам мамите, които не четат. Всички са заети и не им остава време. Когато не ги вълнува дадена тема я прескачат. Нищо не ни пречи на нас, които сме чели, да прескочим повторенията.

# 460
С малко закъснение, но от сърце, да почерпя за порасналото ми момче.

Това е миналогодишната торта, която собственоръчно направих за 1я му рожден ден. Тъй като ще празнуваме в събота, новата му торта още не е готова. Проектът е за торта - паяк, защото много ги обича. И уж само няколко дечица, с майките и бащите се събраха 25 човека Shocked Та от вчера пека сладки, днес изпекох 18 блата за торта (два броя). Имам стройна организация как ще се справя до събота.
Във вторник (3ти май, рожденният ден) празнувахме само ние, четиримата. Сутринта имахме лек "провал" с подаръка - бяхме му купили една от тези коли с акумлаторите - е, рожденникът не я хареса. Погледна я, натисна копчето, с което се "пали" и реши, че не му харесва. Опита се да я покрие с опаковъчната хартия, после започна да повтаря "scared, scared". Откъде пък му хрумна тази дума - не знам. Добре, че имах и вариант "Б" подарък - барабани - тях оцени по достойнство, но близо час трябваше да пеем с баща му любимата му песен. После ходихме в един много хубав парк - Александър си кара колелото, игра в пясъка, "свири" на странните музикални инструменти. А след това завършихме в една винарна, с много хубав детски двор - ние пийнахме по винце, рожденника се наскача и наигра. А София спа през цялото време.
А сега да отговоря и на анкетите
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - никак, тя си има бяло по езичето, но нищо притеснително.
за 2. и 3. въпрос - само на кърма сме  
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на тъмно, нищо не светвам, пък и София се буди веднъж може би към 3, бутам и цицата в устата и продължаваме да спим.
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не сме. Но не ме и притеснява, както написах в предния въпрос - София заспива към 7.30 - 8.00, буди се веднъж към 3 и после чак към 7.30. Колкото иска да яде - толкова. Аз не мога да си махна нощното пикане от години, нищо, че се опитвам, а какво ли остава да се опитвам да махна нещо на дете, което явно има нужда от това.
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - Ето този ми е любимия въпрос. Не, забождам я с няколко топлийки, да не би да мръдне, и не я вадя никога и изобщо.  Shocked Разбира се, че я вадя - има дни, в които сме навън от 8 до 5, храня я, сменям и памперс, гушкам я, показвам и света около нас.

1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - около 6-тия месец, но ще гледам за признаците, по които ще позная, че е готова - проявяване на интерес към храната, преглъщане, посягане и разни такива. Имайки в предвид размерите на София, може и по-рано. В момента тя е почти толкова, колкото е бил Александър на 5 месеца  Shocked, така, че ще се ръководя от детето, ще гледам да е възможно най-късно (защото ме мързи да готвя)
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - нямам педиатър, само медицинска сестра, с която се виждаме от време на време на консултациите. Но както много пъти съм писала - тук всички препоръки са еднакви и няма никакви противоречия и объркана информация. След 6тия месец, първо с оризова каша или зеленчуково пюре - по-скоро малко зеленчук, пасиран с кърма/вода. По няколко лъжички. И никой не се стреми да замества ядене. Първо се кърми, и след това се предлага пюре - колкото, толкова. След това плодове, след това ориз, месо и т.н. Сокове тук не препоръчват - вода за пиене, а плодовете - в натуралния им вид.
3. Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - захраних го седмица, преди да навърши  6 месеца с пюре от картоф с вода (опитах се да изцедя нещо - нищо не излезе, така, че с вода). След това дадох морков, след това картоф и морков, тиква, сладък картоф. ПОсле дадох плодове и така. Следвах таблицата, която дават тук и нямам никакви проблеми със сина ми. Обича плодове, може само тях да яде, пие вода, яде всичко. Алергии засега не е проявил към нищо.
 4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - Следвам препоръките на СЗО, а след време, когато съм въвела достатъчно неща, предлагам мънички дози от нашата храна (педагогическо захранване).
за непрекъснато задаване на едни и същи въпроси   - ами аз ги прескачам тези въпроси, но някакси не мога да подмина един друг вид въпроси - тези, лишени от логика и здрав разум.
Кухня - тук няма нищо подобно. Така, че аз си готвя. Пък и препоръката тук е - след 1 година, децата да се хранят от храната, предазначена за цялото семейство (разбира се, няма да дам индийско или нещо подобно), макар, че нашите индийски приятели си хранят детето с тяхната си люта храна.

# 461
katilias    Heart Eyes Да ти е живо и здраво момчето!

# 462
Добро утрооо:) Днес времето за нещастие ми изглежда,че май май няма да е отново хубаво....
Аз да се похваля:) моята маймунка гооям герой:) започна да си прави режима сама... предните дни като я изчипаме и като я нахраним в 21.00 и ставаше да яде в 3.00...вчера пропусна 3.00 и стана в 4.30...а снощи в 21.00 като се напапа и стана тая сутрин в 6.00  newsm44 Дадо така да продължава...Не ние,а децата сами си правят режима и сами преценят кога да премахнат ТЕ,а не Ние нищното хранене..

# 463
veset0 Браво на детето! Дано се задържи режима!
Аз още се боря с последствията от лепенката за хернията....корема нали беше притиснат и не ядеше много...30-50 мл но през час  Crazy Хернията е ОК, махнахме лепенката и тепърва се боря да храня около 2 часа интервал....взе да яде около 80мл ... Mr. Green какъв рекорд само  Joy
За нощното ядене...индивидуално си е...баткото до 3 г ставаше да си търси нощното мляко  ooooh! ...после започна да става и да си рови в шкафа за някоя друга "нощна бисквитЪ"  hahaha  Да не ви отчайвам, но има деца дълго хапват нощем...отскоро започна да спи по цяла нощ без да хапва...но сутрин се събужда освирепял от глад.

# 464
Добро утро момичета,
като ви чета се чувствам доста неподготвена с тема за захранването,добре че от рано я подхванахме. Г-жа Стихийно бедствие  bowuu bowuu

Thomasito моя мъж все още не си е махнал нощното хранене,а е на 25год  Joy

veset0 как ми се иска и на мен такъв режим,еххх  Praynig

katilias Честит рожденник,да ти е жив и здрав. А тортата е уникална,поздравления  Hug

За BabyVac - аз се притесних от това издърпване с прахосмукачка и си взех NoseFrida,принципа е същия,но дърпаш с уста

Penmar пожелавам ви бързо да свършите,аз много обичам резулататите след ремонт,но самата процедура ми е много тягостна

Ние вчера пуснахме пак урина,този път пуснах двата вида и обикновена и стерилна: излезе вчета само обикновената и резултатите на бяха добри - левкоцитите предния ден бяха 250,а вчера 500 (при граници 0-5).Имаше следи от белтък и т.н, Сега чакам резултата от стерилната да излезе. А иначе се оказа че не мога да намеря педиатър-нефролог,който  може да ни приеме веднага. В Токуда часа ни е за 13.05. В Детска педиатрия нефроложката била отпуска,а д-р Момчилов от Пирогов не си вдига телефона вчера цял ден,което ме навежда на мисълта че и той почива. Някой ако знае друг нефролог-педиатър да пише моля Praynig.
Ще кажете че прекалявам с тези доктори (и аз си го мисля понякога),но пък се притеснявам...

И по този повод да пусна няколко въпросчета редом с темата за захранването:
1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване?
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н.
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит?
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си?
- Държа да кажа защо пускам този въпрос - когато си бяхме в Ловеч бях оставила малката за 2,3 часа на моята баба (66годишна) и малката беше с хрема.Баба взела че и сложила краве масло в носа,за да и се изчисти.Аз като разбрах побеснях,развиках се и няма нужда да разказвам какво последва не това ми беше целта на разказа.

Общи условия

Активация на акаунт