а кои са най-новите методи? Да си имаш педиатър, на който да можеш да се довериш е супер, но все пак може би не е излишно да се сверява информацията. Хубавото при захранването е, че няма един правилен начин. То май с всичко при децата е така.
. И Никола обича да похапва юмруци. Никак не е от останалите гладни обаче.
. Има организми, които изискват повече течност. Не само водата, но и разните билки и чаеве, които имат славата на лактогонни, могат да подтискат лактацията, ако са в твърде големи количества. А вече подробност е това пък, че някои болестни състояние водят до засилена жажда.
незнам да цедя ли след като се нахрани гардата или не?от няколко седмици като го изкъпем и си легне към 9-10 часа,става чак 1,2часа през нощта.тази нощ обаче би всички рекорди ,бяше ял в 21:30 стана в 2:30ч.при което гърдата от която трябваше да давам беше супер твърда и все е едно с много бучици.събудих го и хапна доста и тя се изпразни.
Параноята ме гони вече.
И моето бебе прави така с гърдата-пуска и хваща по 100 пъти, след като е понамаляло първоначалното мляко, но аз си мисля, че е заради нетърпението да дойде следващата порция кърма, която тоооолкова бавно идва.... чак се чудя идва ли изобщо. 
. Вероятно би се съобразила и с тяхното мнение, все пак децата са си наши. А за марки пюрета-със сина ми преди 4 години пробвах всичките възможни, докато си избере той, че никак не ги обичаше зеленчуковите/ама , ако ги опитате ще ви стане ясно защо не ги искат децата
/ Накрая си хареса "Гербер", но сега чувам, че били намерили някакви забранени съставки в тях.
Пробвах и да му приготвям домашни, но и тях отказваше.
Не знам дали има връзка с това, че след соковете започнах да давам между храненията плодови пюрета. Нали казват, че се свиквало със сладкия вкус и после зеленчуците им се виждали блудкави/каквито са си, де
/
незнам да цедя ли след като се нахрани гардата или не?от няколко седмици като го изкъпем и си легне към 9-10 часа,става чак 1,2часа през нощта.тази нощ обаче би всички рекорди ,бяше ял в 21:30 стана в 2:30ч.при което гърдата от която трябваше да давам беше супер твърда и все е едно с много бучици.събудих го и хапна доста и тя се изпразни.

. За моето бебе смятам, че е от дискомфорт в стомаха. Понякога го оригвам и продължава да суче спокойно, но по-често се случва да продължи да нервничи, да пръцка или да ака и след това да се успокои или пък нищо от изброените не става и просто по някое време се кротва. Може да е и след като е приключил с гърдата и вече само се гушкаме.
, защото всички ги наричаме нови, а всъщност ново е ранното захранване със сокове и пюрета, защото то е възникнало сравнително скоро(преди 50тина години да речем). На фона на от както свят светува тия 50 години са си доста нова тенденция. Просто най-новите тенденции са да се върне човек към корените си и старите методи доказани с векове методи.
: Първата е написана от общопрактикуващ лекар(дори не е педиатър). В нея има противоречия. Първо се твърди, че захранването започва след 4ти месец, а после - плодов сок на 2 месеца. Няма обяснение поради що се налага въвеждането на сок в толкова крехка възраст, а също и за пюретата. Както логиката, вековната история, така и проучвания по въпроса доказват, че майчиното мляко напълно може да задоволи хранителните нужди на бебето до около половин годинка и дори месеци след това. Не съм компетентна по въпроса с АМ, но до колкото разбирам, съвременното АМ също би могло да покрие хранителните нужди на детето до към половин годинка. Дете, което се храни с Ам с малко завишен риск от алергии, така че за него пък е още по-важно да се захранва внимателно.Препоръчани теми