Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 866
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте ,аз съм нова мама във форума и нещо трудно се ориентирам.Родих второто си момченце на 28 март 2011 казва се Константин- 2800 се роди и 49 см,ако може да ни включите в заглавната страница.Чета форума когато имам време защото с 2 деца е малко трудно да следя всичко.Големият ми син е на 2.8 месеца.Прочетох във форума за болничните,аз така и немога да вляза в сайта на нои и да видя дали са ми занесени документите,кога ми е изплатен болничния,сигурно нещо не правя както трябва,защото при първото раждане си следях всичко в сайта на нои.Моля някоя майка която е наясно да ми напише подробно как влиза и къде точно-имам персонален код.Благодаря предварително

# 421
  • Карлово
Здравейте, момичета!От цяла вечност не съм влизала във форума, да не говорим за писане в него.При нас положжението е направо кошмарно.По цял ден рев, рев, рев и нищо друго.По едно време едва ли не бях започнала да изпадам в някакъв вид депресия.Добре че времето се пооправи, та, макар и с рев, почнахме да излизаме навън, а не само на терасата.не знам за вас, но при нас коликите са направо ужасни.Непрекъснато го гущкаме, люляме и т.н., даваме капки, чай от копър или анасон, но нищо не помага.Абе много е зле.Или рита с крачета, или ги сгъва и се катери по нас от болка.Храни се и почва да реве, защото не може да уригне.Уригва и пак реве.Почва да хълца и пак реве.Пръцка - реве, ака - реве.Ужас.
За съжаление от 1 седмица не се кърмим.Кърма имам, макар и недостатъчно, ноима.Установих, че като го кърмя става още по-зле.Лекарят настоява за кърмене, но все пак ми обясни, че вследствие на стреса покрай болестта на малкия може да съм се изнервила и това да се е отразило и на кърмата.Та какво да ви кажа - покрай рева, майка му се цеди и за грехота хвърля кърмата.И СЕГА ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ - Понеже съм с фиброкистозна мастопатия, лекарят ми каза да изцеждам до дъно.Ако съм спряла кърменето, дали мога да вземам някакви лекарства за спиране на кърмата или да се обърна към специалист?

hellen_law3, съжалявам за проблемите, с които ти се налага да се справяш. За коликите пробвала ли си този
масаж
, доста майки споделят, че помага. В тази   тема от форума може да прочетеш за петте правила на д-р Карп и споделеното от майки как действат при тях.
Чудесно е, че имаш лекар, който те насърчава да продължиш да  кърмиш. Нервността ти не се отразява на свойствата на кърмата, а евентуално на рефлекса на потичане би могла да повлияе. Сукането е един от начините за справяне с коликите. Но трябва бебето да се оставя да суче достатъчно дълго от първата гърда. Честата смяна на гърдите води до по-голям прием на мляко, което означава, че приема повече лактоза. Виж тази статия Първо довърши първата гърда .
За фиброкистозната мастопатия. Добре е да се разбере защо лекарят те е посъветвал да цедиш до дъно, както и той да предпише някакви лекарства, ако прецени за нужно спирането на кърмата по този начин. Вероятно образованието, което е видял, има вероятност да се разкара с такова по-подължително цедене. В такъв случай, кърменето много би помогнало за това. Рязкото отбиване и приемът на лекарства за спиране на кърмата е най-нещадящия начин за прекъсване на кърменето при такова образование. Често такива образувания се повлияват много добре от едно по-продължително кърмене. Лекарят, който е препоръчал изцеждането и лекарят, който настоява да кърмиш не е един и същи, нали? Ти приемаш ли някакви медикаменти за мастопатията? Ако избереш да цедиш, вместо да хвърляш кърмата, би могла да я даваш чрез шише на бебето.

микки , да отговоря- не се цедя , оставям кърмата да си изтече върху хавлиена кърпа , малката не признава изцедена кърма , залъгалки , нищо освен кърма от гърда , и аз си мислех , че е от силна струя , защото няма запушено носле или нещо друго , но въпреки всичките ми опити да я улесня го прави непрекъснато   Rolling Eyes .Вече не знам как да постъпя, плаче ми се като я гледам как я мъча и незнам вече какво да опитам  Sad

ino4kada, аз имах предвид не да даваш изцедена кърма на Дари, а просто да изцедиш първоначалната силна струя, докато започне да тече по-умерено и тогава да я сложиш на гърда. Опитвала ли си поза, в която бебето е върху майката, така гравитацията пречи на силната струя? Казваш, че нощем не е така. Какво е различното в кърменето нощем и денем като пози, място? Опитай и през деня да наподобиш максимално обстановката. Може би нощем заради съненото състояние суче по-спокойно. Вариант е и денем да й предложи още в сънено състояние, докато още не се е разсънила добре. От една или две гърди храниш?

# 422
Skrech благодаря за отговора.Тегленето е само и единствено на моя кантар.
Ако всичко е наред тази седмица трябва да е последна с АМ и от другата да се върнем към кърмене.От както сме на АМ (вече една седмица) Калоян е качил 400гр(пак по моя кантар), не плаче както преди, но пък има страшно много газове(пръцка сигурно по 100 пъти на ден), незнам нормално ли е толкова много,ака 1-2 пъти на ден.
Притеснява ме,че сега като не суче,успявам да се изцеждам 2-3 пъти само на ден и кърмата ми значително е намаляла, незнам после ако минем пак на кърма (което искрено се надявам да стане),дали ще му стига кърмата,как отново да увелича количеството и, в началото ако се налага как и по-колко да дохранвам.За дохранване смятам да използвам замразената кърма.
Нужно ли е да подготвя гърдите по някакъв начин да произвеждат по-голямо количество кърма предварително(примерно 2-3 дни преди да се върнем пак към кърменето) и как да стане това.?

# 423
  • Пловдив
redreny2000 , matza83 , Betta , ena4 , mama_vessy, radostani  Hug благодаря ви за хубавите пожелания Simple Smile

Betta , на патерици да ти е жив и здрав именникът  Hug Много са сладки с каката.
Благодаря за снимката. И да те питам, преди да почнеш да го издържаш, издаваше ли някакви звуци, докато ака, за да ги свързва с изхождането? Или направо почна да го издържаш?
Аз от няколко дни като го усетя, че ака, му ръмжа и напъвам с него, уж да свърже звука с действието. Днес го пробвах на 2 пъти над легенчето, но нещо не ни се получава. Май изпускам момента, защото като го разповия вече е мокра пеленката. newsm78

Anduli, твърде много течности могат да имат обратен ефект, за това се препоръчва достатъчен прием, но не прекалено. До към 3-3.5л вода на ден, освен ако жаждата не ти диктува да пиеш повече.
skrech , може ли да обясниш защо приемането на прекалено много течности вди до намаляване на кърмата?  Аз откакто се помня пия повече вода от "нормалните" хора. Просто ми се пие, минавам 5 л на ден. Ако трябва да се ограничам малко  newsm78

# 424
Здравейте, милички мамчета  Hug
Не съм писала от цяла вечност, но си ви чета редовно.
Бяхме болни, вече уж се оправяме. Да кажа, за който се сблъска с проблема с малките аспираторчета за нос: купете си Baby Vac. Това нещо е вълшебно. Победихме сополите на малката с него. Хем ги дърпа са секунди, хем звука на прахосмукачката успокоява. Кати спи като й ги махаме с BV, а с обикновените аспираторчета се скъсва да плаче.
Ходихме на сватба с нея в друг град. Не беше както сме свикнали: в 22:00 вече си бяхме в хотела, но трябва да се свиква, че сме тричленно семейство вече. Тя беше много послушна  Heart Eyes и направихме малка екскурзия след това. Кърмихме се на Околчица. Мъжа ми гордо заяви на приятели като се прибрахме, че беба вече е закърмена с идеята за свободата  hahaha Ето снимков материал:

1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - хммм  newsm78 , понякога след кърмене и остава едно такова побелеличко, но с вода и памуче го махам , ако за това става въпрос.
за 2. и 3. въпрос - само на кърма сме  
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на нощна лампа.
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - кърмим се в 00:00 и после в 6:00. Не съм махала нощното, тя сама си го махна. Ако я оставя и до 8:00 сутринта ще спи, но според мен е още много малка за толкова голяма пауза.
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - не. Тя спи непрекъснато. Няма причина да го правя.

1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - Надявам се да издържим до годинка да се кърмим, но ... ще видим.
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - разбира се, че имам мнение...кой няма ???Тя ми каза, че ако продължавам така ми забранява поне да 6ти месец да се докосвам до сокове и пюрета. Аз съм съгласна. Кога точно ще почнем не знам.
3. Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - за сега сме с един брой.
 4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) -Прочетох това онова, но за сега не мога да се спра на конкретен.

за непрекъснато задаване на едни и същи въпроси - за това не съм писала от много време. Чаках кротко да се посмени темата. г-жа Стихийно бедствие е започнала нова  Hug. Такава, която мноооого скоро ще е доста актуална и е хубаво да почнем от сега.
А за постовете на ЛЛЛ мога да кажа само   bouquet. Не съм се сблъскала с доста от проблемите , които се обсъждат във връзка с кърменето, но чета всяка дума написана от тях. Знанието е злато, а и постовете им са някак ведри и надъхващи. Зареждат те с положителна енергия. Момичета СТРАХОТНИ СТЕ.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 16:38 от Magica_de_Spell

# 425
Здравейте мами много сте готини,чета ви постоянно,но нямам навика да пиша.Искам да съобщя,че на 05.04 най накрая(термина беше за 26.03) се появи синът ми Виктор 3.300кг и 51см,родих по нормален път.Ако може да ни отразите на началната страничка Simple Smile

# 426
hellen_law3 как ми звучи познато това с рева и депресията - бях стигнала до там, че я зарязвах да реве в едната стая, а аз ходех в другата да плача  Confused

Anduli   приятно разкрасяване и с нетърпение чакаме снимки

Magica_de_Spell like-нах няколко снимки във фейсбук, но всичките са супер. За прибирането и ние на годишнината така бяхме - след нейното хранене около 19ч седнахме в ресторанта и за 3те часа до следва6тото си направихме празнична вечеря и в 10 вече бяхме в стаята. Но както казваш трябва да свикнем с разрастналото се семейство.

Добре дошли на БИБИ80 и rraallii

Ние вчера бяхме на ехограф за бъбреците - отново са доста увеличени и двата и теорията е че от пикочния мехур се връ6та урина. Пуснахме ПКК, ЦРП, билирубин и днес урина и познайте - ЦРП завишено, Билирубин Завишен,а в урината при граница на левкоцитите от 0 до 5 нейните са 250  Shocked Shocked
 Днес бяхме на гастроентеролог и ме успокой че това не е алергия към белтъка на млякото, а по-скоро странична реакция от проблема с бъбреците, веднага запазихме час за детски нефролог,но първия свободен беше за 13.05. Дотогава трябва да пуснем стерилна урина и исках да питам КАК СЕ ВЗЕМА СТЕРИЛНА УРИНА НА БЕБЕ? Обикновената днес взехме с едни колектори, но стерилна идея си нямам как се взима?

И друг въпрос - между срамните устни имате ли беличко и какъв цвят ви е там? Тъй като днес когато ни видя лекарката каза че много съм сбъркала да не почиствам там, че имала гъбички и задължително трябвало при всеки тоалет да разтварям и да изчиствам всичко бяло.

А за мен - оказа се че задържаната кръв в матката не се е изчистила с метергина и в понеделник 6те ми правят абразио  Confused За което съм изключително притеснена, тъй като както вече сте разбрали имам сериозни страхове към всякакъв вид интервенции. Ако може някой на който му е правено да сподели как е минало 6те съм много благодарна.

И за капак на това другата седмица имам 3 презентации на курсови задачи и 3 контролни, та съм на ръба на силите си. Но пак упорито гледам да се цедя поне по 3-4 пъти на ден, за да увелича кърмата. Засега бавно, но славно напредвам.

# 427
marinels, ти си герой  bouquet. Много мъчно ми стана като прочетох поста ти Confused. Стискам палци всичко с бебенцето ти да се нормализира и да нямаш притеснения вече Praynig Praynig Praynig И при теб всичко да се оправи бързо Praynig И за курсовите работи ще успееш, сигурна съм Hug
А стерилна урина аз знам, че се взима чрез тези колекторчета дето си показала.

Magica de spell, много сте готини  bouquet

Добре дошли на новите мами Hug

# 428
  • София
Здравейте  bouquet
Не съм влизала тези дни и имам доста да чета.........след малко се връщам Wink
Днес бяхме на консултация-пораснали сме Hug,но ни сложиха и двете ваксини  и доста си порева милото и сега е  много крива newsm45
Момичета, почерпете се за наше здраве, днес аз и малкият ми син сме рожденници newsm38

# 429
Майски, честит ви двоен празник! Да сте много щастливи!
Маринелс, искрено се надявам с бебка да се оправи здравословният проблем бързичко. Praynig А абразиото е за 10-тина минути, мисля, че е като аборта. Прави се с пълна упойка и после след няколко часа си вкъщи! Дано мине безпроблемно тази интервенция! Praynig
Днес моята щерка не е мигнала за повече от половин час цял ден. Crossing ArmsДобре, че майка ми е при нея сега, че ми се схвана гърбът да я разнасям. ooooh! А и баткото снощи хич не слушаше, бях изцедена. Понякога се изморявам повече емоционално, отколкото физически. Weary

# 430
  • Лондон
Ето и моите отговори:

1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - 5-6 месеца
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - нямам педиатър, тук ходиш на педиатър само ако има проблем и ЛЛ те прати
3. Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - към 5-6 месец, започнах с оризова каша, после зеленчуци, плодове и т.н.
 4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) -по английската система

ЧРД, Майски3!  bouquet

И добре дошли на новите момичета!

Маринелс,  ти се скъса да ходиш по лекари, а те пък те скъсаха от интервенции и диагнози! Няма край! Дано скоро всичко се оправи - и с кърменето, и със здравето Hug

Ето нещо за развеселяване на всички с депресии и проблеми

Ако бебетата пишеха по форуми, какви ли биха били заглавията?Simple Smile

“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, и т.н.?”
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”
“Не ми дават да късам тапетите!!!”
“Как да се промъкна до котката?”
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”
“Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?”
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”
“Какво трябва да може мама на 27 години?”
“А вас целуват ли ви по дупето?”
“Препоръчайте ми логопед за баба”
“Колко джиесема сте осмукали досега?”
“Help! Обуха ми обувки - как да стана прав?”
“Как да се науча да спя, без да изпускам цицата? След като заспя, ми се изплъзва..”
“Услуги: художествено размазване на каша по лицето”
“Носът на мама изобщо не е еластичен. Нормално ли е това?”
“Помогнете! Расте ми коса!”
“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46″
“Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”
“Какво да изям, за да акам виолетово?”
“Слънчите, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”
“Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”
“На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?”
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”
“Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми социална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”
“Зайченцето бяло”… “Хей, ръчички”… А какъв е творческият потенциал на вашите родители?”

Неизвестен източник

# 431
Здрвейте мами!
Аз днес не мога да напиша и 2 реда. Моя сладкиш е много крив  smile3518 само дано не го разболявам  newsm45 че мен ме боли многоооо гърлото от 2 дни, но съм без температура. Дано се разминем, че на 5.05 сме на консултация и сега си мисля да я отложа за следващата седмица  newsm78  не ми се иска да го бодат ако има някаква вероятност да се е разболял.  no

Magica_de_Spell страхотни сте  Peace

marinels мила много ти се е събрало. Стискам палци всичко да мине бързо и безпроблемно.
Това което си показала на картинката е това което се използва за взимане на стерилна урина  Peace преди това се измива добре дупето. След това се отлепя лепенката и се залепя върху срамните устни така че да може като пишка да влезе вътре урината и внимателно се слага памперса.  Peace
За почистването да така е  Peace трябва да се разтварят външните срамни устни за да може да се почисти между тях и вътрешните събрания секрет с памуче и водичка  Peace не е болезнено за бебето  Peace
За абразиото / кюртажа прави се с пълна упойка, нищо не разбираш и усещаш. След няколко часа те пускат да си ходиш.

maiski3 страхотно е че сте на един ден със сладура, но ти нищо не разбираш от РД  Laughing Много усмивки и весело детство на баткото   Gift и много подаръци  Mr. Green
Малката кукла ще се оправи и утре ще е вече добре. Ние да видим как ще се справим, че още не са ни били нито една  ooooh!

Добре дошли на БИБИ80 и rraallii   bouquet

Виждам че и други бебчета са раздразнителни днес  ooooh! явно е от времето. Този дъжд вече ми писна  #Cussing out

БИБИ80 За НОИ http://www.noi.bg/ влизаш в сайта, след това избираш СПРАВКИ от там отиваш на най долната: Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане Там си въвеждаш ЕГН и ПИК. Преди това има предупреждение че отиваш на сайт с по слаба защита но въпреки това продължаваш  Peace и това е.  Дано съм го написала разбрано   Peace

eya  Peace

# 432
Отдавна искам да ви препоръчам едно страхотно билково кремче, ползвам го за какво ли не, Крум пъпките му минаха от него, подсечено ако има, на батко за раните и порязвания.
http://sibzdrave.com/?p=56

# 433
еуа   smile3532, искрено се посмях  Joy

# 434

Общи условия

Активация на акаунт