Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 875
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Anduli, твърде много течности могат да имат обратен ефект, за това се препоръчва достатъчен прием, но не прекалено. До към 3-3.5л вода на ден, освен ако жаждата не ти диктува да пиеш повече.

Благодаря за съвета, Скреч! Не знаех! Ще спазвам препоръката! Онези големи количества изпивах т.к. наистина бях жадна. Сега не съм чак толкова и ще ми е по-лесно!  Twisted Evil

# 406
  • София
Скреч, исках да напиша това:  Peace но нещо съм щракнала малко по-нагоре Simple Smile

# 407
Добър вечер на всички,
Имам един важен въпрос, преди малко пих първото хапче антибиотик, личната ми каза ако вдигна 38 и нагоре температура да спра да кърмя и да пия аналгин/парацетамол. Само че забравих да я питам кога след като пия аналгин/парацетамол мога да почна да кърмя пак.
Благодаря предварително за отговорите, много ми е важно защото хич не съм добре Sad

# 408
Добър вечер на всички,
Имам един важен въпрос, преди малко пих първото хапче антибиотик, личната ми каза ако вдигна 38 и нагоре температура да спра да кърмя и да пия аналгин/парацетамол. Само че забравих да я питам кога след като пия аналгин/парацетамол мога да почна да кърмя пак.
Благодаря предварително за отговорите, много ми е важно защото хич не съм добре Sad
а защо трябва да спреш да кърмиш?
Ако антибиотика е подходящ какво налага спирането на кърмене?
Цитат
Друг вариант е, като усетиш че спира силният поток, да сложиш бебето на другата гърда и докато суче от втората, ти да масажираш леко първата (нежно, в посока от основата към зърното – за да помогнеш на следващата порция мляко да слезе надолу) и тогава отново да я върнеш на първата гърда. 
Точно така процедирам когато виждам че е много гладен ако търпимо мога да го понося малко с едната ръка а с другата масажирам и след около 3 мин пак слагам.

# 409
може би трябваше да напиша че с антибиотика мога да кърмя проблема е температурата и аналгин/парацетамол. Личната ми каза ако вдигна 38 и нагоре да спра да кърмя и да пия аналгин/парацетамол. Но не знам кога мога да почна да кърмя пак... като спадне само температурата ли?

# 410
стефанова, аз също бях вдигнала Т и пих парацетамол, но не съм спирала да кърмя. Предполагам, че щом може да се пие по време на бременност става и при кърмене Rolling Eyes Незнам, нека по компетентни момичета да се изкажат.
Благодаря на всички за пожеланията за именника ми Heart Eyes Hug

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 21:53 от matza83

# 411
  • ВАРНА
стефанова парацетамола си го пий спокойно,За аналгина нямам информация и никога не съм взимала.Знам че лекарства които могат да се приемат по време на кърмене са парацетамол и нош па.

# 412
моето мнение че ще навредиш на бебето повече ако спреш да кърмиш.
Много ми е интересно ако бебето беше вдигнало Т какво щеше да назначи този лекар? сигурна съм че това щеше да е панадол, основната съставка на който е парацетамол. Странно ми е момичета че  много хора тук не задават въпроса ''Защо?'' Ако пък си го задала би ли споделила какво ти е отговорила, защо точно трябва да спреш да кърмиш, кое и по какъв начин влияе на бебето?

# 413
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453160.0   ей тук има темичка за температурата, кърменето и АБ...дано свърши работа.

# 414
стефанова, сега се сетих, че след раждане пиех през 8 часа Солпадеин заради силно главоболие, който също съдържа парацетамол 500мг и това продължи две седмици. Изписаха ми го от болницата. Там ми даваха и течен аналгин. Така че мисля, че няма проблем Peace

# 415
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453160.0   ей тук има темичка за температурата, кърменето и АБ...дано свърши работа.

Темата е хубава и мерси на всички за бързите отговори Simple Smile

# 416
Здравейте, момичета!От цяла вечност не съм влизала във форума, да не говорим за писане в него.При нас положжението е направо кошмарно.По цял ден рев, рев, рев и нищо друго.По едно време едва ли не бях започнала да изпадам в някакъв вид депресия.Добре че времето се пооправи, та, макар и с рев, почнахме да излизаме навън, а не само на терасата.не знам за вас, но при нас коликите са направо ужасни.Непрекъснато го гущкаме, люляме и т.н., даваме капки, чай от копър или анасон, но нищо не помага.Абе много е зле.Или рита с крачета, или ги сгъва и се катери по нас от болка.Храни се и почва да реве, защото не може да уригне.Уригва и пак реве.Почва да хълца и пак реве.Пръцка - реве, ака - реве.Ужас.
За съжаление от 1 седмица не се кърмим.Кърма имам, макар и недостатъчно, ноима.Установих, че като го кърмя става още по-зле.Лекарят настоява за кърмене, но все пак ми обясни, че вследствие на стреса покрай болестта на малкия може да съм се изнервила и това да се е отразило и на кърмата.Та какво да ви кажа - покрай рева, майка му се цеди и за грехота хвърля кърмата.И СЕГА ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ - Понеже съм с фиброкистозна мастопатия, лекарят ми каза да изцеждам до дъно.Ако съм спряла кърменето, дали мога да вземам някакви лекарства за спиране на кърмата или да се обърна към специалист?
Не знам как е при вас, но малкия не иска да стои нито в шезлонг, нито в гнездо, нито в слинг.В количката пък едва го натиквам и то след 20-30 минути дундуркане и успокояване пред блока и то  само след като заспи.Вие как извеждате малките?Аз гледам да се нахраним и тогава.Само че ми е малко трудно, защото гледам да го облека първо и после да излизаме директно след храненето, защото ако го обличам след хранене, познайте - фонтан.За АМ - ние сме на ЛАКТАНА БИО.Колега я препоръчал на съпруга ми като най-близка до майчината кърма, а се води и био продукт.Абе то е ясно че от майчинито мляко по-хубаво няма, ама какво да се прави.Така ми липсва кърменето, но мн се уплаших като го гедах горкото какво става след като ги накърмя Sad
Това е от мен засега.Ще пробвам да ви чета по малко, за сметка на нощния ми сън  Laughing

# 417
  • София
Благодаря за бързото реагиране!
Акото ни беше мн.рядко може би 60%-70% от него попиваше в памперса(според мен),тъй като жълтеницата не ни минаваше,започнах да давам глюкоза 5%,но детето не е изпивало повече от 40мл на ден и то не всеки ден(това в последните седмица две).
Акото забелязах 2-3 пъти да е зелено,пак в седмицата преди да започнем с АМ.
Колики имаме да и давах най-вече colief,пробвах на два пъти да го заместя(след като свършеше шишенцето,давах за по 1-2 дни инфакол,но той не помагаше на Калоян - дори ставаше още по-раздразнителен и повече свиваше коремче,затова вече ползвам само colief!!!
Давам също биогая и ентерокинд.
Кърмата ми потичаше на по-голяма струя в началото и понякога детето едва успяваше да гълта. Тъй като много плачеше и се тормозеше последната седмица преди да започнем с АМ,го слагах по-често на гърда!Не се изцеждах след кърмене,тъй като не чувствах нужда. Забелязах че за 6 дни не е наддал нищо,защото имаме електронна везна(бебешка) и го теглих в къщи. Както и писах на предния пост,започваше да си и извива главата и да свива корем 5-10 мин.след началото на кърменето,като по време на тези извивки с глава не пуска зърното(ставаше едно болене и опъване. Претисних се,защото две седмици по-рано се хранеше и наддаваше добре - по 20-30гр на ден.
В семейството ми незнам някой да има алергии,аз не пия никакви хапчета за нищо.
Сега изцеждам по 80мл. кърма от едната гърда и 60мл. от другата и съхранявам във фризер.
Извинявам се за закъснението, , vikiimm!

Аз отново ще попитам, защото не съм сигурна, че разбрах. Относно измерването на детето, все на домашния кантар ли го мери и установи, че не наддава или сравняваш стойностите, които е показал лекарския кантар с измерване след 6 дена вкъщи? Възможно ли е липсата на наддаване да не е съвсем реална? Различни кантари или може би разлики в дрешките, в памперса, ако не е било чисто голо, разлика във времето на измерване спрямо храненето. За толкова кратък период и малките грамчета са от значение. Бебетата растат скокообразно, за това обичайно  ако няма нужда за изрично следене на теглото, се измерват по веднъж месечно. Когато прецениш,  че е време да прекъснеш храненето с АМ, може да обсъждаме какво се случва с кърменето, за да се внасят евентуално корекции и да видим какви ще бъдат резултатите. Междувременно може да обсъдите с лекаря дали наистина се налага прекъсване на кърменето или може да се мине и на по-леки мерки.

Относно алергията, за която се съмняваш ще можеш ли да продължиш с кърменето., Люба спомена за лактозната непоносимост. Тя е няколко вида. Галактоземията, както и няколко други подобни  са  вродени метаболитни  заболявания  и се установяват до дни след раждането и при тях . Има и временна непоносимост към лактозата, която се израства и пак се установява още в началото.  Непоносимост, която би могла да се прояви едва  сега е така наречената вторична. Тя е свързана с нараняване на червата. Появява се ако вече червата са наранени от инфекция,  възпаления, алергия към храна. Тя също е временно състояние.  Като се отстрани причинителя на нараняването, обичайно проблемът с лактозата отминава.  Ако детето приема твърде много предно мляко, би могло да реагира със симптоми на лактозна непоносимост, защото предното мляко е по-богато на лактоза. Водниста диария, акото често е пенесто и зелено, има силен кисел мирис, засилени колики и отделяне на повече газове. Това състояние също може да бъде подобрено с корекции в кърменето.

Едно кърмене как протичаше при вас – едната или и двете гърди, на едно хранене? Ако предлагаш и двете гърди, добре би било детето добре да изпразва първата гърда, преди да му бъде предложена вторатаа. Горе-долу колко хранения имате за денонощие(ако ги следиш)?

Друга причина дете, което е само на кърма да реагира с алергични реакции е чувствителност към храната на майката. Често за решаването на проблема е достатъчно майката да намали или да спре временно  приема на проблемната храна .

Вероятно би било от полза отново да обсъдите с лекарите какви са основанията да се съмняват в лактозна непоносимост и защо се налага напълно прекъсване на кърменето. А липсват и кръвни тестове. Ако едно дете е предразположено към алергия, хранене с АМ би могло да му влоши положението.

Успех ! Желая ви да се окаже, че детето си е напълно здраво и не се нуждае от специални диети.

# 418
  • до моите любими хора
Commelina Честита годишнина на патерички! Да сте живи и здрави дълги години да празнувате, винаги да се уважавате и обичате!
Честити ви именници, да са ви живи и здрави!!!
Anduli да след всяко хранене. Сега винаги я пробвам да яде от мен. Ако се откаже давам изцедена кърма и после цадя колкото е изяла от шишето, ако мога даже гледам и поне с 10 мл да е повече от изяденото. Само вечер се храни само от шишето, защото въобще не иска да засуче и вече не я мъча. Давам й 140 мл и в повечето случаи си го изяжда. Така че не знам през другото време колко изяжда и аз като не цадя за цяло хранене не са винаги 140 мл.

# 419
  • София
Добро утро, момиччета!

Въпреки дъждовното време съм оптимист  Peace

По въпроса за захранването мислили ли сте за марките сокове кашички и пюрета, които ще давате?
Ще правите ли такива в къщи или ще давате купешки?

Записала съм си час за козметик и фризьор и съм много щастлива! За питката на бебо да сме във форма  Peace

Време е и аз да кача някоя снимчица на Теди. Да се организирам и ще ни видите най-после!

До скоро и очаквам да се включите, че нещо ви няма днес ...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт