Дари продължава да се нерви и нищо не я успокоява! Вчера за цял ден изцдих 90 мл (благодарение на предишния пост на г-жа Стихийно бедствие
) и след като я нахраних почти с борба (успя да суче 4-5 мин само от едната гърда, от другата и по-малко) та.....след това реших да й дам тези 90 мл и тя си ги изпи всичките и се успокои. След като я изкъпахме.....на следващото хранене, пак се борихме и усетих пак леко втвърдяване на едната гърда.....пробвах с помпата, защото Дари не пожела да помага (захапва и пуска) и нищо не успях да изцедя и ето ме сега в този час пред комп с горещ памперс!
Е защо толкова често почна да ми се случва и защо не успявам да се справя с това въпреки цеденето ми цял ден. И най-интересното е, че до този момент, когато съм я кърмила, не съм изцеждала след това и не съм имала този проблем?![/b]

. А ти май сега ще трябва да се прекръстиш на migeiobo
.
. Бебетата имат много очевидни признаци, че им се ака и пишка и човек, ако се старае, ще ги забележи и използва
. В началото те си имат естествен инстинкт да остават чисти, който с времето се изгубва, особено ако не обръщаме внимание на това, което ни показват. Например аз знам, че ако бебето ми е на гърдата и уж заспива, а в един момент се ококори, това е, защото му се пишка/ака и просто свалям памперса. Той свършва работата в рамките на една-две минути, обличаме се и сме чисти. Или пък ако както си цока, започне да се върти на гърдата, както когато куче размята пантоф (както хубаво го описа Лилинчо), това няма общо със струята на млякото - нито че е много силна, нито че е много слаба. При нас означава например, че:
. А ти май сега
.
!
много си проницателна,забелязала си
ами да,вече съм migeiobo

И честита ви годишнина, дълги години щастлив семеен живот
и само я плюеше, но аз съм тъпа и упорита и му я навирах в устата. С риск и мен да ме распнат
Дано да съм ти помогнала
Напълно те разбирам, за това че вече гушкането се е превърнало в нещо което е по задължение, че даже и изнервящо. За това и предприех това, за да си върна удоволствието от гушкането
Стискам палци
Може би им е по силен инстинкта за сукане
днес обаче реших да го направя. През деня обаче яде на 2:30 - 3:00 часа. А от 2 вечера прави пауза от 5-6 часа от 22:00 - 22:30 до към 3:30 - 4:00 часа

имате си достатъчно, но бебета са в някакъв такъв един период нервен
знам защото и ние бяхме така и аз останах без ръце и без гръб и аз се чудих дали му е достатъчно млякото и мъжа ми даже искаше да купува АМ.
тогава се съгласих на бибата и една вечер след като бях останала без грам сили
Другото което забелязах е че ги изморява и прекалено дългото носене, тогава правя друго оставям го на дивана/ леглото където ми е удобно в момента и започвам да му сгъвам крачетата към коремчето и това го успокоява, не знам защо но
е факт 
когато съм сигурна че е заспал и каката също е в леглото Само веднъж ми се наложи да се къпя през деня и беше за около 5мин. но без косата. И пак докато изляза беше ревнал
извинявай дано не те обидя, но по голяма глупост не бях чувала. А за протокола, какво значи "Лоши очи"
още не съм го мислила 
но ще попрочета за това.
Така че момичета четете
няма да ви е излишно. 

и за това си смуче ръчичката, нашия смуче бибата 
той и без това спи за по 20-30 мин. Но ние акаме на 5 дни 1 път

Дали да не опиташ по-леко, или да поставиш пръстите си на различно място от това, което си пробвала до момента (например, големият пръст от външната страна на гърдата, а останалите пръсти – откъм вътрешната, а не големият отгоре, а останалите отдолу – или както ти е удобно и неболезнено)? Пръстите не бива и да се „смъкват” надолу, а да е само стационарно притискане. Друг вариант е, като усетиш че спира силният поток, да сложиш бебето на другата гърда и докато суче от втората, ти да масажираш леко първата (нежно, в посока от основата към зърното – за да помогнеш на следващата порция мляко да слезе надолу) и тогава отново да я върнеш на първата гърда. 
Препоръчани теми