Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 885
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет момичета,

Commelina, честита годишнина. Да сте живи и здрави и с всеки изминал ден да се обичате все повече и повече!

migeio78, честит празник на малкото ти съкровище. Да е жив и здрав и много щастлив!!!

matza83, да е живо и здраво и твоето момче!!!

Честит празник и на всички именници днед!!!

Вчера направихме 40 дни. Ходихме в Драгалевския манастир да ми четат чиста молитва и да благословят детето. После правихме и погача вкъщи. Малко превъзбудихме детето, но като цяло мина доста добре.
Да ви кажа обаче, че в Драгалевския манастир не искат нищо да се носи искат само "да се грижим за детето и да го възпитаваме". Споделям го по повод на това, че доста от вас писаха как са им искали да носят разни неща в църквата.

За домашните любимци Ние имаме котка. Като се прибрахме с бебо я изолирахме от спалнята. Тя доста тъгува, но сякаш разбра. Разбира се, ходи пред стаята и прави опити да влезе, но се отказва бързо. Отделно като видя бебо и ококори едни очи и тръгна към него все едно си го позна. Нали 9 месеца всяка вечер се гушкаше с коремчето ми. Явно очакваше, че това гушкане ще продължи. Показахме и че не може да ходи при бебето и тя не се и опитва вече. Направо съм изумена колко толерантни могат да бъдат животните, и особено една своенравна котка, щом става дума за деца. Иначе с космите минавам местата, на които спи, всеки ден с една четка. Отделно пускаме прахосмукачка 2 пъти в седмицата, а понякога и 3, защото така или иначе се събира и доста прахоляк.

1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - най-вероятно към 6-ия месец, но ще се опитам да се водя по детето.
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - ако мислим в една посока, да; със сигурност ще чуя какво има да ми каже и ще преценя сама след това;
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - това ми е първо
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - не съм запозната все още с методите; спомням си обаче, че някой беше споменал за метод, при който се водиш по определени белези, които и marinels описа също по-горе; тази теория ми звучи добре;

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 11:05 от redreny2000

# 391
migeio78, Честит имен ден на малкото ти слънчице  bouquet. Да ви е жив и здрав Hug
И нашия батко е именник днес Simple Smile Да ми е жив и здрав Praynig Почерпете се виртуално Wink

Честито на всички именници  bouquet
Commelina, честита годишнина  bouquet Много обич и разбирателство ви желая Hug

# 392
Но аз вече наистина не знам какво да правя  Tired Дари продължава да се нерви и нищо не я успокоява! Вчера за цял ден изцдих 90 мл (благодарение на предишния пост на г-жа Стихийно бедствие Wink ) и след като я нахраних почти с борба (успя да суче 4-5 мин само от едната гърда, от другата и по-малко) та.....след това реших да й дам тези 90 мл и тя си ги изпи всичките и се успокои. След като я изкъпахме.....на следващото хранене, пак се борихме и усетих пак леко втвърдяване на едната гърда.....пробвах с помпата, защото Дари не пожела да помага (захапва и пуска) и нищо не успях да изцедя и ето ме сега в този час пред комп с горещ памперс! #Cussing out Е защо толкова често почна да ми се случва и защо не успявам да се справя с това въпреки цеденето ми цял ден. И най-интересното е, че до този момент, когато съм я кърмила, не съм изцеждала след това и не съм имала този проблем?![/b]

Буб, да не би да си започнала напоследък да използваш някаква нова козметика (вкл. сапун, душ-гел, ролче, парфюм, крем и т.н.), които да не се нравят на бебето и затова да се дърпа? Или пък да не и е удобна позата, в която се кърмите? За дърпането и нервността и през последните дни може да оказва влияние и наскоро поставяната ваксина.
Пробвала ли си да я кърмиш, когато е по-сънена? По-склонна ли е тогава да засуче? Дали да не опитате да си полежите един ден в леглото, колкото може повече да се гушкате и да имате контакт кожа-до-кожа и дори и да не иска да суче, просто да усеща голата ти кожа, миризмата ти, топлината ти? Да експериментираtе с нови пози? Ако ползвате залъгалка – да пробваш да не и я даваш, поне докато не отмине този период? Ако не иска суче, можеш да продължаваш да и даваш и изцедена кърма (като първо предлагаш гърда и след това изцеденото), но за да не привиква към по-различното и лесно хранене от шише, да пробваш да и го даваш по този начин. В тази статия може би ще откриеш нещо полезно.
Втвърдяването, за което споменаваш, може да се дължи не само на неизсукано мляко, но и на някакво притискане (да спиш върху гърдите, стегнати дрехи, сутиен с банели, колан на автомобил, дръжка на чанта и т.н.) или травмиране (лек удар, дори и бебешко ритниче). Да си променила нещо в начина си на хранене? Би могла да ограничиш транс-мазнините и да помислиш евентуално и за прием на Лецитин.
Надявам се да има подобрение, пиши как сте.
Hug

# 393
  • ВАРНА

1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - Ами след 6 тия месец.Баткото го захраних в 7 мия.
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - Ами с педиатъра почти ни съвпадат мненията.Малко само се сърди че захраних по късно.Но сега каза че захрането няма кво да ме съветва и че съм се справила добре с баткото.
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. Захраних с картофено пюре,двуомях се между оризовата каша и картофите,но все пак картофите са от наще ширини и някъде четох че е най донре захранването да бъде с продукти, които виреят в БГ.После продължих с морков тиква и тогава ориза,И всико смесено с кърма, иначе не минава през гърлото.А както не мога да се цедя се видях в чудо.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - Ами честнио казано както ми дойде на сърцето.

# 394
  • София
г-жа Стихийно бедствие, мен пък ме вдъхнови твоя пост, защото аз в момента изцеждам по около 40 мл на ден, а ми се иска да е след всяко кърмене. Утре ще си купя бирена мая, защото май само това не съм пробвала.

Маринелка, стискам ти палци за кърмата. Аз давам АМ със свито сърце всеки път и нямам намерение  да се отказвам от кърменето, така че дерзай и беба ще е по-спокойна с кърмата.

Маринелс стиснати палчета и от мен.

Да питам, момичета, бирената мая в какви дози се взима?

# 395
  • София
Здравейте и благодаря за отговорите на лексикончето ми!

Няма ли да грейне слънчице вече ....  #Cussing out

Радостани, ти освен, че пиеш течности колко пъти на ден се цедеше за да възстановиш кърмата? За всяко хранене ли имаш по 140мл.?

Връщам се да чета! Спокоен и радостен ден с бебчовците!

# 396
  • София
Наминавам да почерпя и аз за нашия именник:

Честито и на другите Бобчовци: на bobi***, migeio78 и vioila! Да са ни живи и здрави дечицата! Честит имен ден и на другите празнуващи!
Честита годишнина на Commelina!

migeio78, имаме сходен вкус за имена - и каките са ни са подобни имена  Simple Smile. А ти май сега ще трябва да се прекръстиш на migeiobo  Wink.

Не съм изчела още всичко, малко ми остава да наваксам, после ще пиша.

Малко снимчици от нас.
Commelina, питаше как държа Бобо да пишка - има една снимка, ще я видиш.

Хайде до после, ще опитам да излезем за кратка разходка, дано не ни завали.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 14:31 от Betta

# 397
Betta може ли да споделиш каква е целта на тази процедура?
Имам предвид държането над легена.

# 398
  • София
Целта, както съм писала и преди, е да се изака в легенчето, а не в памперса  Wink. Бебетата имат много очевидни признаци, че им се ака и пишка и човек, ако се старае, ще ги забележи и използва  Peace. В началото те си имат естествен инстинкт да остават чисти, който с времето се изгубва, особено ако не обръщаме внимание на това, което ни показват. Например аз знам, че ако бебето ми е на гърдата и уж заспива, а в един момент се ококори, това е, защото му се пишка/ака и просто свалям памперса. Той свършва работата в рамките на една-две минути, обличаме се и сме чисти. Или пък ако както си цока, започне да се върти на гърдата, както когато куче размята пантоф (както хубаво го описа Лилинчо), това няма общо със струята на млякото - нито че е много силна, нито че е много слаба. При нас означава например, че:
- пишка/ака му се
- спи му се и не иска да цока
- боли го коремчето/иска да се уригне
В самото начало пък ръмжеше, като му се ака, сега май по-рядко го прави. Също много успешно е да се издържи веднага след събуждане - ако е в добро настроение, разбира се; ако реве, не го мъча. Така че пробвам нещо като мой вариант на ЕБХ (естествена бебешка хигиена), ако те интересува - в интернет има много по въпроса.

Разбира се, понякога човек може да се заблуди, но мога да кажа, че рядко го издържам, без да свърши нещо - да речем 3-4 неуспешни на 6-8 успешни опита на ден. Той ака все още по много пъти, достигаме до 5-6 на ден Laughing, за разлика от други бебета, които акат веднъж на 5-6 дена, така че има полза, най-малкото за екологията, като спестим някой памперс  Laughing.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 16:05 от Betta

# 399

[/quote]

Честито и на другите Бобчовци: на bobi***, vioila! Да са ни живи и здрави дечицата! Честит имен ден и на другите празнуващи!
Честита годишнина на Commelina!

migeio78, имаме сходен вкус за имена - и каките са ни са подобни имена  Simple Smile. А ти май сега

ще трябва да се прекръстиш на migeiobo  Wink.

Betta,честит ти именник,да е жив и здрав Hug!   newsm10 много си проницателна,забелязала си  Winkами да,вече съм migeiobo  Joy Joy hahaha

# 400
  • София
Успешното кърмене зависи и от майката и от бебето. Информирах се от много места - и от форума и от книги и от интернет, от приятелки с деца кърмили успешно. Не е вярно, че става само с четене и чужд опит. Помага, когато има проблем за решаване, но не е задължително с наличната информация той да се реши. Моята информираност не ми помогна да накарам Теди да засуче като хората и да не е ленив и да не си дояжда при наличие на кърма в гърдите. И на тъмно съм го пробвала и как ли не. Сега правя всичко за да задържа кърмата и макар и от шише да си я получава докато това е възможно. Не е имало случай, в който да се наяжда от гърдата за 10-15 мин. Та той от шишето не може за толкова да изпие 150-180мл.

Във връзка с това поведение което описвате всички нека да питаме мамите чиито деца са на АМ, момичета има ли и при вас такова поведение?

[/color]

При нас няма.

Има още какво да науча по въпроса но все пак ще се опитам да отговоря:

1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - към 5-6 месец. Може да пробвам сокчетата в 4-ти...
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - ще чуя какво ще ми каже и ще преценя как да постъпя. Ако ме устройва това, което ще ми каже ще я послушам, ако не ще го обсъдим. Сляпо не бих се доверила.
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - нямам
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - симпатизирам на класическия метод. Ще чакам детето да даде сигнал, че е готово.

# 401
Коммелина, честита ви годишнина!Запазете щастието си завинаги!
Честит имен ден и на всички празнуващи!  bouquet
Амореволе, благодаря и аз за статията! Когато я прочетох разбрах каква е причината моето бебе да опъва зърното като ластик и да нервничи-бавнослизащата следваща порци млекце. Стигнах до този извод, защото, когато я сложа и млякото слиза ,тя е доволна и преглъща равномерно, а след това/спирам да усещам притока и аз/ тя започва да се дърпа, да пуска зърното и пак да го хваща.Опитвала съм компресита, но явно не я правя както трябва, защото ме боли при стискане, а дори не чувам Ева да преглъща, като правя компресия. newsm78
Преди малко се върнахме от разходка-времето е чудесно тук, малко прекапа сега, но беше много топличко. Ева спа през цялото време. Innocent
По въпросите на г-жа Стихийно бедствие:Мисля да захраня към 6 месец, но с какво-не знам, детето ще си покаже. Синът ми го захраних  2 - ри месец със сокове Shockedпо препоръка на педиатърката и още не мога да си го простя как съм слушала и съм вярвала безрезервно на нейната компетентност. После към 5-я дадох пюре, но той не го пожела, така че първата ни твърда храна беше каша, която замести следобедното мляко. Сега не знам как ще захранвам-мисля да се придържам към вкусовете на беба, а не да следя таблици и книги.

# 402
Здравейте и от мен!
Тъй като не съм, ви изчела надявам се на не повтарям поканата за кафе  Hug

Комелина  Hug  И честита ви годишнина, дълги години щастлив семеен живот

Женичка и той не искаше биба  Crazy и само я плюеше, но аз съм тъпа и упорита и му я навирах в устата. С риск и мен да ме распнат  Rolling Eyes  Но толкова ме боляха гърдите, че едвам го кърмих. Затова той реве аз му тикам бибата. И сега невинаги я иска. Но забелязах че когато е уморен и му се спи я иска, е след като сме се носили  на ръце, гушкали и т.н.  Hug Дано да съм ти помогнала  Hug Напълно те разбирам, за това че вече гушкането се е превърнало в нещо което е по задължение, че даже и изнервящо. За това и предприех това, за да си върна удоволствието от гушкането  Hug Стискам палци  Peace Може би им е по силен инстинкта за сукане  newsm78

Да отговоря на въпросите и аз  Hug
1. По колко мл изяждат на едно хранене? - не знам
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - не съм ги броила  Grinning днес обаче реших да го направя. През деня обаче яде на 2:30 - 3:00 часа. А от 2 вечера прави пауза от 5-6 часа от 22:00 - 22:30 до към 3:30 - 4:00 часа
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - за 10 минути горе долу

1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - ами нямаме такова нещо  newsm78
за 2. и 3. въпрос - само на кърма сме?  Hug
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на тъмно
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не, понякога даже 2 пъти
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - да, няма как да го оставя да плаче   newsm78

За неспокойните и нервни бебчета и ние имахме един такъв период и разбрах че колкото съм по изнервена аз, толкова по изнервен е и той. Гушкаме се и му говоря, на помощ идва и бибата, успокоява се и като види кака си  Mr. Green Не е въпроса в количеството кърма  Peace имате си достатъчно, но бебета са в някакъв такъв един период нервен  Rolling Eyes  Mr. Green и става лудница,  ooooh!  знам защото и ние бяхме така и аз останах без ръце и без гръб и аз се чудих дали му е достатъчно млякото и мъжа ми даже искаше да купува АМ.  Shocked Но аз тъпо и упорито не та не, и дрънкалки и музикални играчки и пеех  Mr. Green какво ли не пробвах  ooooh!  тогава се съгласих на бибата и една вечер след като бях останала без грам сили  Shocked  накарах да я купи. Но както каза и Penmar добре е да намерите нещо с което да се успокои, тя поне е имала на разположение цялата рода, а аз имах на разположение само себе си  Crazy Другото което забелязах е че ги изморява и прекалено дългото носене, тогава правя друго оставям го на дивана/ леглото където ми е удобно в момента и започвам да му сгъвам крачетата към коремчето и това го успокоява, не знам защо но newsm78 е факт  Mr. Green Успех на всички изнервени мами.  Hug

skrech Аз се къпя вечер  hahaha когато съм сигурна че е заспал и каката също е в леглото Само веднъж ми се наложи да се къпя през деня и беше за около 5мин. но без косата. И пак докато изляза беше ревнал  Crazy

marinels ооо боже ама и ти имаш едни приятелки   hahaha  Joy извинявай дано не те обидя, но по голяма глупост не бях чувала. А за протокола, какво значи "Лоши очи"   newsm78
А защо те е питала Алерголожката дали слагате сол във водата ?  newsm78

1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - Към 6-тия месец някъде  newsm78 още не съм го мислила
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - Имам си мнение по въпроса и ако неговите препоръки не съвпаднат с моите, е то е ясно  hahaha
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - Ами предполагам, че по същия начин. Започнах със сок от ябълка, знам че не е захранване това, но това е първото което и дадох, за да я пробвам как ще го понесе  и след това дадох зеленчуково пюре, но не помня от какъв зеленчук беше  Blush но ще попрочета за това.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - Ами не съм следвала определен модел/ метод действах по инстинкт и по книгите т.е. комбинирах  Mr. Green

А за непрекъснато задаване на едни и същи въпроси Мисля че се дължи на това, че повечето мами, не четат написаното от ЛЛЛ / не искам да обиждам никоя/ когато нямат проблеми. И когато ги застигнат същите проблеми вече дискотирани от другите, те не знаят как да реагират и пак питат нали не са чели  Peace Така че момичета четете  Peace няма да ви е излишно.  Hug

Thomasito
Цитат
Този път съм решена за МНОГО късно въвеждане на глутен и казеин...
  Аз заради страх от алергии късно ги въведох  Peace

radostani това сукане не е от глад а от силен инстинкт за сукане  Peace и за това си смуче ръчичката, нашия смуче бибата  Peace
И моя сладкиш много пръцка  Shocked даже се буди ако е заспал  ooooh! той и без това спи за по 20-30 мин. Но ние акаме на 5 дни 1 път  ooooh!

migeio78, matza83, Betta Честити ви именници да са ви живи и здрави  Hug

# 403
Betta извинявай вероятно не съм чела постовете ти преди Embarassed
Ще почета за този метод просто щото ми е интересно и да съм в час с новите "заморочки" има думи на руски които не подлежат на превод. Grinning

# 404
Амореволе, благодаря и аз за статията! Когато я прочетох разбрах каква е причината моето бебе да опъва зърното като ластик и да нервничи-бавнослизащата следваща порци млекце. Стигнах до този извод, защото, когато я сложа и млякото слиза ,тя е доволна и преглъща равномерно, а след това/спирам да усещам притока и аз/ тя започва да се дърпа, да пуска зърното и пак да го хваща.Опитвала съм компресита, но явно не я правя както трябва, защото ме боли при стискане, а дори не чувам Ева да преглъща, като правя компресия. newsm78

ena4, радвам се, че си намерила нещо полезно за себе си! Flutter

Да не би да стискаш твърде силно, като правиш компресия и затова да те боли? Thinking Дали да не опиташ по-леко, или да поставиш пръстите си на различно място от това, което си пробвала до момента (например, големият пръст от външната страна на гърдата, а останалите пръсти – откъм вътрешната, а не големият отгоре, а останалите отдолу – или както ти е удобно и неболезнено)? Пръстите не бива и да се „смъкват” надолу, а да е само стационарно притискане. Друг вариант е, като усетиш че спира силният поток, да сложиш бебето на другата гърда и докато суче от втората, ти да масажираш леко първата (нежно, в посока от основата към зърното – за да помогнеш на следващата порция мляко да слезе надолу) и тогава отново да я върнеш на първата гърда.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт