Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
catwalk и дугите са ти казали-не е лесно,но не се шашкай.Това си е нормално поведение при всички бебета.Като цяло така реагират на всички неразположения.Съвсем не е задължително да е от глад.Махни го това АМ-после ще се чудиш как да я откажеш от него.Опитай се да намериш причината-ти най-добре си познаваш детето.Ивана е така когато иска да се оригне(понякога през 2 мин я вдигам),когато има колики или когато нещо я притеснява,а е изморена и иска да заспи.Абе причини-хиляди,просто остави глада на последно място.
Аз явно нещо не съм наред,но никога не съм си мислела,че нямам кърма,не ми стига,бебето ще остане гладно и т.н.Като гледам почти всички ги имате тия страхове  newsm78
smile3521 Абсолютно. Наистина, момичета, не се вкарвайте в такива филми, безброй причини има за плач на бебето, не само от глад. Не забравяйте, че това е единственият начин да си кажат, че нещо не им е добре - може да им е студено, топло, изморено или просто да им е скучно и да искат внимание. А и в този период коликите изобщо не са за подценяване. Щом пишкат и акат бебетата, значи всичко е наред, споко  Hug
И още нещо, бебетата усещат, когато сме изнервени и моментално им се отразява  Peace

Г-жа Стихийно Бедствие, съгласна съм с теб, че е време да си говорим за захранването, както бях съгласна, преди няколко месеца за кърменето (не е по темата, ама мисля, че благодарение на това, че почнах да чета отрано, успявам да кърмя успешно). Затова и преди няколко седмици повдигнах въпроса. Засега ми е трудно да отговоря на въпросите ти. Май ще е след навършени поне 5 месеца и когато бебето си покаже. Педиатъра ще го чуя какво ще каже, но едва ли ще го следвам сляпо. За методи още не мога да кажа, не съм ги изчела всичките. Със сигурност сокчета няма да са, аз самата не ги пия и не виждам каква полза биха донесли на бебето.

# 376
1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително-мисля към 6 месец, ако успея да я опазя...баткото редовно предлага нещо за ядене на бебето...  Mr. Green
2 .Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването-НЕ твърдо, освен ако не съвпадат вижданията ни...както каза лилинчо те са за консултация, не да им вярваме сляпо....и  педкатана баткото не я слушах...дето ми обясняваше да савам сок на 2 месеца  Whistling и попара на 4.... ooooh!
3 .Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин.-захраних с оризова каша, сега мисля отново с нея, ако не си ъпдейтна инфото...ще почвам да чета из подфорума за за захранване и ще преценя с какво да е.Този път съм решена за МНОГО късно въвеждане на глутен и казеин.... Confused 
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод)
-не.

# 377
1.Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително-към 6-ти месец
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването-ами незнам,зависи от това какви са,защото аз имам някакви виждания и ако съвпадат ок.
3 .Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин.-оо не,със сигурност няма да процедирам по същия начин.Започнах захранване по препоръка на педиатъра от 2-ри или 3-ти месец(не помня вече,беше преди 8г)със сок от ябълка и морков,после се включваше плодово пюре,после към четвърти зеленчуково,после жълтък като заместител на месо и т.нт.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод)-ами не съм наясно с методите все още

# 378
Към консултантите по кърмене
Момичета, не знам дали не направих голяма грешка  Cry Преслав има силни колики и вчера си внуших, че плаче, защото е ненахранен, защото гърдите ми бяха меки. На обяд му дадох АМ - изпи 100 мл, после малко повърна и заспа за 3 ч. Вечерта стиснах гърдата, след като го накърмих и видях, че имам кърма - излизаше на силна струйка като от воден пистолет... Замислих се да не би да се е дърпал от силната струя ...
Тази вечер отново беше много неспокоен - диша тежко, маха с ръчички и крачета, като го сложа на гърдата се дърпа назад, пуска зърното и реве... Паникьосах се и днес сутринта в 9 ч. пак му дадох АМ - изпи 100 мл... Сега спи.
Много ми е объркано... до сега беше изцяло на кърма и вече писах че ака и пишка нормално.
Как да разгранича плача от колики и плача от глад... явно след консултацията, на която педиатърката ми каза, че е наддал недостатъчно (на долната граница)страховете ми стават прекалено големи и започвам да губя самоувереност, че кърмата ми му е достатъчна...
Допустимо ли е да дохранвам с АМ, в случай, че не му стига кърмата и как да го правя? Знам, че е добре да го слагам да суче колкото се може по-често, за да се стимулират жлезите и го правя, но този непрестанен плач и дърпане ме карат да си мисля какви ли не глупости...

Catwalk, често се случва майките да се притесняват дали бебето им не е гладно и дали това е причината за плача му. Обичайно, плачът е вече късен признак за глад - ако ранните признаци за глад (неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста, плезене на езика и въртене настрани на главата) се пропуснат и бебето започне да плаче от глад, то често вече е твърде нервно и раздразнено, за да засуче добре и спокойно. Възможно е и гладът да е причина плач, но със сигурност не само той е единствен „виновник” - възможно е това да се дължи на нещо друго – бебето да е жадно, да му е топло или студено, да има колики, да го боли нещо, да е разстроено от нещо, да е натрупало твърде много емоции, да му се спи, да се страхува, да му е пълен памперсът, да изпитва някакъв дискомфорт, да се чувства самотно, да има нужда някой да го гушне и утеши и т.н., и т.н. Възможно е да минава през т.нар. „период на усилен растеж” - децата често се дърпат и са неспокойни, когато преминават през тези етапи. Бебетата имат незряла нервна система, с плача си те изразяват цяла палитра от емоции и нужди. Обичайно, първата реакция е да гушнем бебето. Може би това е инстинкт, на който не бива да се противопоставяме и в много случаи действително помага. Някои родители се притесняват с повече гушкане и разнасяне да не разглезят бебето и да го „научат на ръце” – но за толкова малки, по на 1-2 месеца, едва ли има такава опасност. Напротив – те имат нужда да бъдат гушкани и да усещат, че не са сами – съвсем от скоро са дошли в този огромен, неразбираем, понякога страшен свят, а преди това са били на топло и сигурно в майчината утроба ...
Има по-спокойни бебета, но има и такива, които са по-чувствителни/темпераментни и имат нужда от повече внимание. В началото действително е трудно да се разбере защо точно плаче детето, но постепенно родителите започват да разпознават видовете плач. Някои майки споделят, че бебета им най-често плачат от колики в късния следобед или вечерта, като плачът е силен и пронизителен, може да трае дълго време (дори с часове); понякога плачът е съпътстван и от свиване на коремните мускули (коремчето е твърдо да пипане), присвиване на коленете към коремчето, или обратното – изпъване на краката, повдигане на главата, зачервяване на лицето, изпускане на газове, свиване на юмручета и т.н.
Случва се, докато пишем нещо, да намираме отговори на въпросите, които задаваме, още в процеса на писането. Както и сама си се досетила – щом кърмата ти излиза на силна струя, значи от една страна имаш мляко, а от друга - действително е възможно Преслав да се е дърпал точно заради силна струя. В предишния си отговор ти бях писала как би могла да се справиш с нея, както и как да му помогнеш да достигне до задното, по-засищащо мляко.
Би могла да опиташ да направиш малка промяна в кърменето и да видиш как ще му се отрази. Това дърпане на главата няколко минути след започването на кърменето, за което споменаваш, е възможно да се дължи на силна струя. Ако усетиш, че тогава ти слиза млякото, може да извадиш внимателно гърдата от устичката му (пъхваш леко пръст в ъгъла на устничките му, за да отпусне захапката) и да се изцедиш лекичко, докато силната струя намалее (или пък да притиснеш леко с длан гърдата отпред) и отново да му дадеш да суче. Пишеш, че трудно можеш да изцедиш, така че по-скоро може и друга да е причината за това дърпане – като изсуче първата „порция” мляко, да става нетърпелив, че следващата се бави и по-трудно може да си я „дръпне”. Можеш да му помогнеш, като спре да суче ефективно, да приложиш компресия, а когато и след нея спре да суче ефективно, да му предложиш и втората гърда. С компресията може да се задържи по-дълго на гърдата, да изсуче повече и по-калорично и засищащо мляко. Ако е гладен, ще си похапне и от втората гърда, ако е успял да се засити с първата – вероятно ще ти откаже. Ако продължава и след втората гърда да си търси, можеш и на нея да приложиш компресия, и дори отново пак да предложиш първата – изобщо – да му предлагаш няколко пъти, според търсенето му, като сменяш гърдите, след като добре е „изпразнил” всяка една от тях. Нощното кърмене оказва положително влияние на лактацията (тогава нивата на хормона пролактин, отговорен за образуването на млякото, са най-високи).
Кърмене кожа-до-кожа, в по-сънено състояние, в по-затъмнена стая, пускане на „бял шум” също биха могли да ви помогнат. Ако бебето пълни добре памперсите (както споделяш), по-скоро е възможно да плаче (И) заради нещо друго, не заради глад.
Опитай се да се поуспокоиш – бебетата усещат нашите емоции и е възможно безпокойството ти да му се отразява и затова и той да е неспокоен. Ако имаш възможност, пробвай да зарежеш домакинстването и другите ангажименти, и да прекарваш повече време с Преслав в леглото – да се кърмите, гушкате и подремвате, ти да си почиваш повече с него. Доста майки споделят, че това им е помогнало да се справят в подобни ситуации. Ако прецениш, би могла да опиташ и да го кърмиш с компресия и да му предлагаш по няколко пъти гърдите на едно кърмене (както по-горе ти писах), без АМ, и да видиш дали ще има някаква промяна.

За теб, Bub555, Женичка, и другите момичета, които споделят за подобни притеснения с бебета, които се дърпат и нервничат, докато ги кърмят – може би в тази статия ще намерите нещо, което да ви е полезно.

И аз съм в почти същото положение като catwalk Sad . Ние почти не сме наддали и Дари продължава да нервничи като се храни....дърпа зърното, захапва го, пуска и пак така. Направо вече не се издържа!  #Cussing out А не може да са колики.....това по цял ден. От гърдите си не мога да изцедя много....едва изцеждам по 10-20 мл Sad Аз също се замислям до дохранвам  newsm78
Даже днес сутринта, усетих, че имам леко втърдяване в едната ми гърда (този път на другата). Едва се справих миналия път и сега пак Sad но този път беше малко и успях да премахна втвърдяването навреме. [/b]

Bub555, радвам се, че си реагирала навреме и си се справила с втвърдяването. Понякога, ако се усети по-рано това, поставяне на бебето да суче веднага, може да предотврати по-нататъшния дискомфорт. Втвърдяването по-скоро е сигнал, че може би имаш запушено каналче, а това, че успяваш да изцедиш малко кърма, не означава автоматично, че тя Е малко. Както вече няколко пъти писахме (включително и майки от темата го споделиха) – възможно е дълго и успешно кърмене, дори и без да се изцежда голямо количество мляко. Надявам се дискомфорта и нервниченето на Дари скоро да отшумят.

Ето ме и мен в редиците на ревящи майчета и бебоци  Tired
catwalk,и ние сме с абсолютно същия проблем,само дето сме по-малки- след няколко дни ставаме на месец.Не знам криза ли е някаква,но какво ли не започва да ми се върти из главата.Сменям цял ден гърдите,уж да стимулираме,но явно изобщо не и стига,и реве та се къса,че и аз с нея.Мъжа ми предложи да изкарвам замразената кърма,но аз още се инатя-нали уж е най-добре да суче бебето.Второ дете ми е,но нали с първото не съм кърмила и сега ми много непознато всичко.Днес цял ден не е мигнала,миличката,за повече от 10 мин.През останалото време все за мен е закачена.Сега заспа,и ми се струва,че е по-дълбок сънят и,но не знам дали е от преумора,или вече си е хапнала колкото и е необходимо.Така че търпеливо ще чакам и аз отговора на консултантите.Днес сменям памперси на всеки 20-30 мин,кои са леко зацапани,кои по-пълнички.Незнам да не е измръзнало това дете,че чак толкова начесто да ака... newsm78

Женичка, а какво е акото – като цвят, консистенция, мирис? Има ли промяна в честотата на акането в последните няколко часа?

Bub555, Женичка, надявам се, че нямате нищо против, че отговорих по-подробно на Catwalk – просто въпросите ви са сходни и написаното към нея покрива голяма част и от вашите питания. Надявам се да успеете да се поуспокоите и вие, и бебетата –  има и по-тежки, изнервящи и уморителни периоди, но наистина отминават.
Hug

# 379
  • Стара Загора

Женичка, а какво е акото – като цвят, консистенция, мирис? Има ли промяна в честотата на акането в последните няколко часа?

Bub555, Женичка, надявам се, че нямате нищо против, че отговорих по-подробно на Catwalk – просто въпросите ви са сходни и написаното към нея покрива голяма част и от вашите питания. Надявам се да успеете да се поуспокоите и вие, и бебетата –  има и по-тежки, изнервящи и уморителни периоди, но наистина отминават.
Hug

Абсолютно нищо против нямам,дори съм ти благодарна,че си отговорила и на мен.От два дена е така нервна в периода сутрин от 7 до 17-18ч следобяд.Имам чувството,че през този период кърмата ми е по-малко,но пък от друга страна виждам как докато реве и се дърпа от ъгълчетата на устенцата  и си излиза мляко.Днес съм сменила за този период около 10 памперса-всички изцапани с ако-консистенцията си е нормална,може би маалко по-редичко от обичайното.Като ака пак се чува този звук като при диария,но тя си ака така по принцип.Мирише си по обичайния начин-не е на вкиснато,но и с тези миришещи на кремче памперси понякога не знам дали успявам да уловвя точната миризма  newsm78 Възможно ли е да ака толкова често в този интервал от време7-18ч именно заради непрекъснатото висене на гърда точно в тези часове?Последно в 19ч беше наакана,изкъпах я,хапна и заспа.От тогава незнам какво е положението с памперса.Сега ще ми спи до 24ч,ще папка и после пак към 3-4 ще се събуди.Поне така направи предните две денонощия-предполагам и днес ще е така newsm78

# 380
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - Давам чайче след млякото
2. Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка?- да,давам чай
3. Какво АМ давате? - Аптамил
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? -  На нощна лампа спим
5. Махнахте ли вече нощното хранене? Ако да споделете как. - Аз не виждам начин ние да махнем нощното хранене...според мен бебето само си прави режима...Ванеса в 21.00 часа като я искъпим,като се напапа и става да яде в 3 часа...прави си паузата...това от 2-3 дена...дано да продължи така,ако ли не..храня си я ако поиска нощем
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - до сега не съм,не ми се е налагало..за храненията се прибираме,а и си спи в количката..

1.Към каква възраст мислите да започнете със захранването - Към 4-ти месец
2.Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването-Ще слушам педито...
3 .Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин- тук немога да отговоря:)първо ми е
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод)-Както каже педито-така...ще я слушам..тя е запозната с най-новите методи...

# 381
Да се включа и аз за захранването Simple Smile

1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително - между 4 и 6-ти месец, не съм решила още, но няма да е с плодово сокче, по-скоро със зеленчук Simple Smile
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването - ако съвпада с моето ще го слушам, иначе не  Peace
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин - първо ми е
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - не, ще ги пробваме в движение

# 382
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте мамчета,

по въпросите за захранването:

1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително - в петък за първи път му дадох 3 кафени лъжички сокче от моркови (прясно изцеден), след 1 седмица ще му дам отново и по следващата също, малко по малко.
2. Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването - за сега не му знам мнението, ще го чуя, но дали ще го послушам - най вероятно - не.
3. Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин - първото си детенце го захраних пак със сокче от моркови, до 4 месец освен сокче нищо друго не съм давала, от четвъртия в обедното мляко слагах по лъжичка от един вид пюре, на следващия ден - две и така малко по малко обеда стана изцяло от пюре. Вечерното хранене - по същия начин. И за това ни бебче смятам по същия начин да процедирам, тъй като вече имам опита от първото и нямаше никакви проблеми.
4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - не, чета доста, но предпочитам да се придържам към вътрешното си усещане как да стават нещата.

# 383
Bub555, радвам се, че си реагирала навреме и си се справила с втвърдяването. Понякога, ако се усети по-рано това, поставяне на бебето да суче веднага, може да предотврати по-нататъшния дискомфорт. Втвърдяването по-скоро е сигнал, че може би имаш запушено каналче, а това, че успяваш да изцедиш малко кърма, не означава автоматично, че тя Е малко. Както вече няколко пъти писахме (включително и майки от темата го споделиха) – възможно е дълго и успешно кърмене, дори и без да се изцежда голямо количество мляко. Надявам се дискомфорта и нервниченето на Дари скоро да отшумят.

Bub555, Женичка, надявам се, че нямате нищо против, че отговорих по-подробно на Catwalk – просто въпросите ви са сходни и написаното към нея покрива голяма част и от вашите питания. Надявам се да успеете да се поуспокоите и вие, и бебетата –  има и по-тежки, изнервящи и уморителни периоди, но наистина отминават. [/color] Hug
Amorevole, благодаря за отговора ти. Hug
Но аз вече наистина не знам какво да правя  Tired Дари продължава да се нерви и нищо не я успокоява! Вчера за цял ден изцдих 90 мл (благодарение на предишния пост на г-жа Стихийно бедствие Wink ) и след като я нахраних почти с борба (успя да суче 4-5 мин само от едната гърда, от другата и по-малко) та.....след това реших да й дам тези 90 мл и тя си ги изпи всичките и се успокои. След като я изкъпахме.....на следващото хранене, пак се борихме и усетих пак леко втвърдяване на едната гърда.....пробвах с помпата, защото Дари не пожела да помага (захапва и пуска) и нищо не успях да изцедя и ето ме сега в този час пред комп с горещ памперс! #Cussing out Е защо толкова често почна да ми се случва и защо не успявам да се справя с това въпреки цеденето ми цял ден. И най-интересното е, че до този момент, когато съм я кърмила, не съм изцеждала след това и не съм имала този проблем?!

# 384
1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително - не знам дали 6те бъде на точна възраст, по-скоро мисля да започна когато 1.вече можем да стоим седнали (или полу) 2.облизва се като гледа ние как се храним и третото беше не6то за езичето, но трябва да погледна какво точно. Ако това не се случи до края на 6тия месец може би 6те започна, но ако се случи преди 6тия със сигурност няма, тъй като си мисля че стомахчето трябва да съзрее малко, за да поема други видове храна.
2. Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването - за сега не му знам мнението, ще го чуя, но дали ще го послушам - 6те чуя какво има да каже по въпроса, но ако не сме на едно мнение 6те послушам себе си. Все пак има педиатри, които съветват от 2рия месец да се започне със сокчетата  Shocked newsm78
3. Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин - това ми е първото, но мисля да започна с течност(сок), постепенно да се въвежда по-твърда храна. И понеже Анастасия показва проблеми с коремчето не мисля да дейдствам по стандартната схема "всеки ден увеличаваш лъжичките", а по-бавно.
4. Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - купила съм си една "тухла" за захранване и скоро почвам да чета, за момента не знам кой метод кой е.

# 385
  • до моите любими хора
Въпросчетата по различните анкетки:

1. По колко мл изяждат на едно хранене? - когато суче яде по-малко(поне така си мисля). Ако трябва да дохранвам с изцъдена кърма изяжда различно така че незнам. Вечер поне се храним само от шише и изяжда между 120-140мл.
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - около 6, а през ноща задължително прави една пауза от 5-6 часа
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - ако суче, 10 минути и се отказва рядко стигаме до 15, ако е от шише най-малко 30-40 мин.

За миенето на главичките на бебче - мия с шампуан през ден, а тялото всеки ден„
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата?- не го чистя
2. Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка?- дохранвам само с кърма
3. Какво АМ давате?- не давам
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата?- на нощна лампа
5. Махнахте ли вече нощното хранене? Ако да споделете как- храни се през ноща поне 1 път, понякога и 2 пъти
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън?- само 1-2 пъти до сега

1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително - решила съм, че колкото по-късно толкова по-добре, ако мога ще гледам да не е по-рано от 5-6 месец
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването- по-скоро не, защото техните съвети са вече да даваме сокчета
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин - ами не искам като първото, защото по съветите на доктора започнахме сокчетата като навършихме 2 месеца и така само си засилихме коликите, които и без това си бяха МНОГО.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - не знам все още не съм чела толкова подробно

marinels браво на теб. Дано да успееш да я върнеш на гърда, ако не и с шише да и даваш кърма вместо АМ и това е добре. Пък другите не ги слушай, какви са тези коментари направо не знам  Rolling Eyes
Anduli значи трябва да цадиш по-често. На 4-4.30 мин. мисля, че е много. Пък сега прочетох, че не е хубаво повече от 3-3.5 л вода на ден, може и да вземем да я намалим малко вода. Моята кърма пак намаля, пак в следствие на стрес с баткото(миналия ден за малко да го блъсне кола) и сега пак съм в омагьосания кръг с цаденето. Но не се отказвам. От 20 ден, когато за първи път имахме проблеми с кърменето до сега съм купила една кутия НАН и все още не съм я отворила. Тъпо и упорито цадя и не давам АМ. Пък дано не ми се наложи  Praynig

Момичета, не мога да си обясня защо като е сукала от мен, дала съм и допълнително с шише кърма и сама се е отказала, след 10 мин. най-много и започва едно ядене на ръце направо не спира  Crazy Пробвам пак да и дам да яде и от мен и от шише и не желае. Сега вече 1 час след като е яла и не спира да си млящи ръцете. Не знам дали това е признак на глад, като отказва да яде. Давам и биберона не го иска, но от ръцете не се отказва и гладна и сита.
Да се похваля и ние от 1-2 дни се обръщаме малко трудничко, но го прави. Понякога и трябват 3-4 мин., но не се отказва. За сега е само от корем на гръб, като я сложа на дъската за преповиване.
За акането всяка сутрин се напъва по 1-2 часа, а после през деня си ака нормално, но сутрин е едно нервничене, едно напъване  Shocked До като се изака какво пръцкане пада не е истина  ooooh! А сме само на кърма и капки за колики не сме пили никога.

# 386
  • Пловдив
1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - мисля около пети месец, стига да ни са се оправили проблемите със стомахчето.
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - ами имам си някакво мнение, ако ми харесат съветите, ще ги следвам, ако не, ще правя каквото реша.
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. ами за съжаление го захраних с плодово сокче, пак около пети месец, сега мисля да започна със зеленчуково пюре - картоф, морков, такива неща. плодовете по-късничко
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - не, мисля да спазвам някакви основни положения, като се съобразявам с това, което детенце понася.

# 387
  • Бургас
Amorevole, благодаря за отговора и статията -  Peace наистина получих нова и ценна з а мен информация.
И на теб и на всички момичета, които писаха по въпросите, които ме вълнуват и се включиха със своя опит искам да кажа, че действително това, което прочетох ме успокои и ми вдъхна увереност...  Благодаря ви, мацки   bouquet  bouquet  bouquet Не познавам никоя от вас лично, но наистина не знаете как ме успокоихте и окуражихте...
Започнах да внимавам повече за позата, гледам да го уригвам по-често, когато се върти го вдигам и разхождам, следя го и се даверявам на вътрешното си чувство дали действително плаче от глад или има друга причина... Явно чак сега, когато детето започна по-категорично да проявява характера си и аз трябва да се науча да разпознавам сигналите му. И... още нещо... постоянно си повтарям, че имам кърма.  Hug

# 388
Добро утро!Честит имен ден на Борис, Боряна, Борислав!Да са им живи и здрави имената!
И аз днес имам повод да почерпя

# 389
  • Пловдив
Момичета, не мога да си обясня защо като е сукала от мен, дала съм и допълнително с шише кърма и сама се е отказала, след 10 мин. най-много и започва едно ядене на ръце направо не спира  Crazy Пробвам пак да и дам да яде и от мен и от шише и не желае. Сега вече 1 час след като е яла и не спира да си млящи ръцете. Не знам дали това е признак на глад, като отказва да яде. Давам и биберона не го иска, но от ръцете не се отказва и гладна и сита.
Да се похваля и ние от 1-2 дни се обръщаме малко трудничко, но го прави. Понякога и трябват 3-4 мин., но не се отказва. За сега е само от корем на гръб, като я сложа на дъската за преповиване.
За акането всяка сутрин се напъва по 1-2 часа, а после през деня си ака нормално, но сутрин е едно нервничене, едно напъване  Shocked До като се изака какво пръцкане пада не е истина  ooooh! А сме само на кърма и капки за колики не сме пили никога.

Радостани, Тошко прави така, като му се доспи. Не знае милото как да се успокои и почва да нервничи и да лапа ръцете. Биберон не ползваме. Единствено от глад и за сън плаче най-силно, предлагам цица, ако не иска, почвам да успокоявам и приспивам.
От газове и колики и той така - яко напъване и пъшкане по 2-3 часа. От няколко дни взе да разрежда аканията и сутрин прави 1 голямо пъшкане. Иначе няма запек, мекичко си е, просто изхожда повечко наведнъж.

Мигеио78, честит празник, да си жива и здрава и ти и малкият сладур  Hug

Добре че  е Мигеио да каже за празника, та да се сетя, че имаме годишнина  hahaha Crazy съвсем съм изключила. Хайде и аз да ви почерпя. Днес ни е първата годишнина от сватбата Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 10:55 от Commelina

Общи условия

Активация на акаунт