Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 898
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Привет, момичета!

И аз съм в почти същото положение като catwalk Sad . Ние почти не сме наддали и Дари продължава да нервничи като се храни....дърпа зърното, захапва го, пуска и пак така. Направо вече не се издържа!  #Cussing out А не може да са колики.....това по цял ден. От гърдите си не мога да изцедя много....едва изцеждам по 10-20 мл Sad Аз също се замислям до дохранвам  newsm78
Даже днес сутринта, усетих, че имам леко втърдяване в едната ми гърда (този път на другата). Едва се справих миналия път и сега пак Sad но този път беше малко и успях да премахна втвърдяването навреме.

# 361
  • ВАРНА
Цитат
И аз съм в почти същото положение като catwalk . Ние почти не сме наддали и Дари продължава да нервничи като се храни....дърпа зърното, захапва го, пуска и пак така. Направо вече не се издържа!

Ами и ние го имаме този проблем.Вече всяка вечер.Да не ви разочаровам с баткото това продължи поне месец,Че той даже и повръщаше от гърчене и въобще не знаех дали изобщо нещо яде.Но всичко отмина,Аз си мислех че е тази стачка.Беше по същия начин между 2и 3ти месец.Сега пак се повтаря .но вече съм минала от там и съм, по спокойна.
За това гърчене помага първо да се успокои детето.Като почне така да опъва все едно дъвчи дъвка и да върти главата като някое животинче я вдигам и я нося малко,гушкам я.После пак я слагам да яде ,докато пак почне да се гърчи и така.И преди казах че са спокойни ако се хранят на тъмно.Много помага,но пак трябва да се успокоят малко с носене.
За да разбера това много ми помогна мъжът ми.Бях изпаднала в същото състояние като вас преди със сина ми.И една вечер мъжът ми отиде на рожден ден,И бебока почна едно гърчене реване и чудо.Не ще да яде .Ревах и накрая се обадих на мъжът да иде да купи АМ и да ми го донесе ,защото си мисля че нямам кърма и е гладен.Човека се върна от рождения ден веднага с една кутия АМ.Тогава ми каза:Не бързай да даваш това мляко.Дай да го понося малко и после пак ще опитаме да му дадеш да суче,Ако не става тогава ще направим АМ.
Носи го около 30 минути и детето се успокои,После захапа и сука половин час.Така разбрахме че детето е неспокойно и не винаги сученето успокоява.А сега усетих че и бебка когато и се спи прави така.Ако е будувала или плакала и и дам да суче пак дърпа опъва и какво ли още не.
Другото е оригването което вече разбрах че и от това се дразни.Момичетата от ЛЛЛ са обяснили това.

Вие сами ще опознаете децата си и ще усетите кое как е.Нито лекаря , нито някоя от нас знае кое е най добро за детето ви.

# 362
  • Бургас
siela , там е работата, че аз нямам опит и плача му ме плаши направо  Cry Взех да плача заедно с него и така още повече го раздразвам и става една .... Затова са толкова ценни съветите от майки, които са преминали през тези трудни моменти...Ще опитам с носенето, мисля, че би могло да помогне и при нас  Praynig

# 363
Ей момичета по - спокойно де ....

catwalk  - не плачи и ти с него,  siela правилно ти е казала  Peace Ние имахме такъв проблем - когато беше на месец. Нервничи , дърпа се, плаче, опъва ме като ластик (след това бях с разкъсано зърно) , мислих си "дали му стига" . Тогава се изцедих преди поредното кърмене и видях,че от двете гърди събрах около 250 - 260 мл (т.е. проблема не беше в глада) ... Гушках го , носих го аз , баща му , баба му , дядо му , леля му , абе изобщо цялата фамилия  Joy  с биберон пробвах , а тооо милото знаеш ли как се успокой - Като му дрънках с една играчка - дрънкалка, останала от както аз съм била бебе  hahaha И от тогава си знам  Peace Всяко бебе си има свои начин за успокоение ... пробвай едно , друго , трето  Peace

1. По колко мл изяждат на едно хранене?  - По 180 минимум. (както обясних, давала съм му кърма, чрез изцеждане, за да видя колко изяжда)
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - Не знам колко. Хапва доста често, вечер прави пауза 5 часа, може би това е ключа към заветните ни 2кг  hahaha
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - 15 , 30 40 мин
4. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? -  Водичка.
5. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на слаба нощна лампа
6. Махнахте ли вече нощното хранене? - Сам си разреди храненето. Понякога спи  5 часа , друг път се буди. Явно както му е кеф на детето.
7. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - Да, разбира се.

Tasha  котката ви искрено ме разсмя  hahaha hahaha hahaha

marinels успех миличка, ще се радвам, ако постигнете успех

# 364
1. По колко мл изяждат на едно хранене? - не знам
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - ами пак не знам колко са,различно през различни интервали от време,но със сигурност не са по-малко от осем newsm78
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - за 10 минути горе долу
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - не го чистя
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на тъмно
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не даже са две,а понякога и повече
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - да

# 365
  • Пловдив
И аз съм в почти същото положение като catwalk Sad . Ние почти не сме наддали и Дари продължава да нервничи като се храни....дърпа зърното, захапва го, пуска и пак така. Направо вече не се издържа!  #Cussing out А не може да са колики.....това по цял ден. От гърдите си не мога да изцедя много....едва изцеждам по 10-20 мл Sad
Здравейте, само не се притеснявайте, не знам дали ще ви е успокоение, но ние сме на АМ изцяло и положението е същото - нервност , свиване, реване, и така... Така че явно не  е проблема в сукането.
Лек ден и дано са по-спокойни бебенцата днес Hug

# 366
  • Стара Загора
Ето ме и мен в редиците на ревящи майчета и бебоци  Tired
catwalk,и ние сме с абсолютно същия проблем,само дето сме по-малки- след няколко дни ставаме на месец.Не знам криза ли е някаква,но какво ли не започва да ми се върти из главата.Сменям цял ден гърдите,уж да стимулираме,но явно изобщо не и стига,и реве та се къса,че и аз с нея.Мъжа ми предложи да изкарвам замразената кърма,но аз още се инатя-нали уж е най-добре да суче бебето.Второ дете ми е,но нали с първото не съм кърмила и сега ми много непознато всичко.Днес цял ден не е мигнала,миличката,за повече от 10 мин.През останалото време все за мен е закачена.Сега заспа,и ми се струва,че е по-дълбок сънят и,но не знам дали е от преумора,или вече си е хапнала колкото и е необходимо.Така че търпеливо ще чакам и аз отговора на консултантите.Днес сменям памперси на всеки 20-30 мин,кои са леко зацапани,кои по-пълнички.Незнам да не е измръзнало това дете,че чак толкова начесто да ака... newsm78
Миш,благодаря за съвета-още сега се стягам и отивам да изкупя залъгалките от детския магазин.Дано с някоя успея да я залъжа,че болката в гърба,кръста и раменете е вече непоносима.То при мен стана така,че гушкането на бебето се превърна в болезнено задължение,а не в удоволствие newsm45

# 367
  • Пловдив
Хайде момичета, не се притеснявайте, че бебенцата от време на време нервничат, не им се яде, плачкат миличките, все пак и ние, хем големи хора, не винаги сме в настроение, с апетит, доволни и усмихнати. Колкото е по-спокойна мамата, толкова и детенце е по-спокойно. Ще чакаме да се похвалите с успех  baby_neutral
katillias чудех се къде изчезна, а ти обикаляш из други форуми Laughing Laughing  Извинявай, че те издадох, ама ще чакаме снимчици на вкусната тортичка  Hug Hug Hug, а също и да споделиш как си с голямото бебоче.  Heart Eyes

# 368
Момичета хиляди благодарности за подкрепата,много сте мотивиращи  Hug Засега малката не иска да се върне на гърдата - като я сложа се сърди,плаче,бута зърното,но аз се старая колкото може повече да цедя с помпата и на ръка. Но днес споделих на една приятелка и познайте какво ми каза:"Аууу,не,не,не в никакъв случай щом веднъж си спряла недей да започваш пак,защото ДЕТЕТО ЩЕ ИМА ЛОШИ ОЧИ" #Cussing out #2gunfire Joy Joy Не знаех да се смея ли,какво да й отговоря и накрая казах,че не вярвам в тези бабини деветини и тя ми отговори,че не искала да ме плаши с разни истории за хора които не вярвали,но им се случили много лоши неща.В кой век живеем бе  newsm78

Иначе онзи ден бяхме на гастроентеролог в мед.център Детско здраве и бях меко казано разочарована,тъй като докторката постоянно гледаше в компютъра си,пишеше си нещо и дори не я погледна.Назначи ни кръвни изследвания,който задължително трябвало там да направи и като отидохме при лаборантката  #Cussing out Пристяга й всички възможни места,докато накрая не си призна че не може да й вземе кръв.Тръгнахме си и реших,че там повече няма  да стъпя.
Алерголожката там ме попита дали не слагам сол във водата,с която я къпем  Shocked Shocked

1. По колко мл изяждат на едно хранене? - около 120мл,но ние сме на Аптамил АР а той става като пяна.
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - около 7,но понякога нощем си иска и осмо.
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - за 10 минути и по-малко
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - имахме афтички ,които оправихме с Дактарин
Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка?- да,по малко но май трябва повече да давам
3. Какво АМ давате?Аптамил АР
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на нощна ампал
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - през повечето нощи да

Хайде лек и спорен ден  Heart Eyes

# 369
  • Русе
И при нас го има това нервничене докато се храни. И то основно вечер. При нас помага сешоара- явно се залисва от звука му и успява да засуче и да се нахрани, понякога дори заспива, докато е пуснат...

# 370
Във връзка с това поведение което описвате всички нека да питаме мамите чиито деца са на АМ, момичета има ли и при вас такова поведение?
Имам и още един въпрос или по точно предложение, преди да ми откажете моля да си спомните колко пъти ви молих да си поговорим за кърменето до като бременяхме заедно, почти никой не отговори тогава на моя призив а сега едни и същи въпроси се задават в темата по повод кърмене, затова предлагам да помислим по въпроса за захранването.
Затова нека да задам няколко въпроса.
1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително.
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването.
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод)

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 17:39 от г-жа Стихийно бедствие

# 371
  • гр.София
 Simple Smile Здравейте мамчета,

за въпросите:

1. По колко мл изяждат на едно хранене? - правя му 120мл, понякога всичките, понякога 80-90-100мл изяжда.
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - не съм ги броила, но са през около 2,30-3 часа, като нощното е само едно.
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - различно, до 20 -25 мин. с почивките, яде първо лакомо 60мл после много бавно по 10мл с почивки
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - с някакво кремче беше
Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка?- да, чайче хип храносмилателно
3. Какво АМ давате? нутрилон 1
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - да
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не

# 372
Ехооо
Мен нещо ме е хванала нервата ooooh! Бяха ни дали една вълшебна люлка на заем за малко и Ивана взе,че я хареса.Чак вълшебна не де,но поне имах сигурни 15-20 мин дълбок сън.Днес си я взеха и с мъжо обиколихме 100 магазина и никъде я нямаше.За капак ивана се скъса от рев в колата.Нищо де и утре е ден,ама аз като съм се запънала,че днес трябва да е...
skrech-втората ситуация май по-добре ми се струва.И аз имах зор с къпането,ама ти си с две дечица все пак.
1. По колко мл изяждат на едно хранене? - не знам
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? --не знам.както дойде
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - -различно всеки път.Вчера за заспиване сука 45 мин
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на слаба нощна лампа
5. Махнахте ли вече нощното хранене? --ако сама не пожелае,иначе не мисля да го спирам
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? --да,ако искам да я гушна,да я нахраня или сменя
catwalk и дугите са ти казали-не е лесно,но не се шашкай.Това си е нормално поведение при всички бебета.Като цяло така реагират на всички неразположения.Съвсем не е задължително да е от глад.Махни го това АМ-после ще се чудиш как да я откажеш от него.Опитай се да намериш причината-ти най-добре си познаваш детето.Ивана е така когато иска да се оригне(понякога през 2 мин я вдигам),когато има колики или когато нещо я притеснява,а е изморена и иска да заспи.Абе причини-хиляди,просто остави глада на последно място.
Аз явно нещо не съм наред,но никога не съм си мислела,че нямам кърма,не ми стига,бебето ще остане гладно и т.н.Като гледам почти всички ги имате тия страхове  newsm78

# 373
: г-жа Стихийно бедствие -наближава този момент,да.Ще трябва да почета малко повече по въпроса.Не мога да отговоря на всичките ти въпроси,но за сега:
1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително.-приблизително към 6-я месец
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. както и за всичко останало-имам си мнение.Не знам дали е правилно,но не съм от хората дето вярват сляпо на доктора(нищо,че цялата ми фамилия са доктори Laughing )Както казва майка ми-"ти ходиш на доктор само за консултация" Laughing Поклон пред знанията и труда на всички лекари,но много малко от тях се ъпдейтват.
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин........това ми е първото,но като цяло дори и след 10 години да имам второ,ще се водя по детето.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) -както казах,не съм чела достатъчно по въпроса,но хич не ми се иска да гледам мерки и теглилки.Нещо по-лежерно така... Laughing Каквото и по колкото иска детето(е не съвсем де,приблизително)
Много съм компетентна по въпроса-няма що  Embarassed  Grinning

# 374
скреч, аз се къпя като баткото отиде на градина и бебо го слагам в коридора в шезлонга и го наблюдавам от душ кабината. А ако си е вкъщи си играе на някоя игра на компютъра и бебо пак си е в шезлонга в коридора. Сами без надзор не ги оставям, че незнам какво може да му роди главата на моя щурчо.
маринелс, стискам палци да успееш да върнеш малката на гърда Praynig
Таша, много готина снимка, и бебо и котаранчо са много сладки Heart Eyes Hug
По въпросите:
1. По колко мл изяждат на едно хранене? - незнам
2. По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - честно казано никога не съм ги броила, кърмим се през час - час и половина, максимум два.
3. За колко време се наяждат ориентировъчно? - за около 10-15 минути общо и от двете гърди.
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на тъмно и като се събуди светвам нощна лампа докато се нахрани.
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не, храним се по 2-3 пъти.
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - да, като се храним.
И по въпросите на г-жа Стихийно бедствие:
1. Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. - може би към 4-ти-5-ти месец. И аз незнам още.
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. - аз ако я слушам трябва да почна от 2-рия месец захранване със сок. Така ме беше посъветвала със баткото но кой ли я послуша Laughing
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. - ами захраних го пак със сок ама беше около 4-ти месец. Сега мисля да поизчакам малко.
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод) - нямам.

Общи условия

Активация на акаунт