Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Здравейте и от мен Simple Smile
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - Не го чистя, нормално е  да има беличко при кърмените деца.
2. Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка? - Не дохранвам.
3. Какво АМ давате? - Не давам.
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - На нощна лампа.
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - Не, даже хапва по 2 пъти през нощта  Crazy
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - Да, като се разреве  hahaha

# 346
vikiimm , възможна е не алергия към кърмата, а едно от двете: или лактозна непоносимост /не преработва лактозата/ тогава следва диария, отслабване /моята мома го има това/ в такъв случай кърма не може да се дава, тъй като в нея има доста лактоза. Това е единствения случай, когато наистина кърмата не е най-доброто решение, тогава се дава специално лечебно безлактозно АМ - АЛ 110 или подобно има също на Аптамил, може би има и други марки. но лактозната непоносимост би трябвало да мине за 1-2 седмици , слезд което да се премине пак към кърма, все пак лактозата в кърмата не дава такива неприятни последици, както например , ако се дава АМ с лактоза при наличие на лактозна непоносимост.
Другия варианте бебето да има алергия към белтъка на кравето мляко, тогава кърмата е най-доброто решение, но майката трябва да спазва специална диета, без прием на млечни и т.н. - има специална тема във форумите, може да я погледнеш. На теб какво мляко ти изписаха? И от какво е провокирана тази "алергия"? Аз си позволявам да пиша, макар че чакаме и мнението на консултантите на ЛЛЛ, тъй като моето дете има нещо подобно и сменихме доста млека, прочетох доста литература по въпроса и така. Каквото и да е, дано се оправите бързо, ти не се притеснявай.

И ние имахме диария и не наддаваше,както писах и си мисля, че може би е лактозна непоносимост(но пък като се замисля,акото му винаги е било такова,стана по-гъсто(като горчица) след като минахме на АМ)!
Млякото което давам обаче е FRISO HA ,което по-скоро е за алергия към белтъка на кравето мляко,и затова малкия пие и капки за алергия!
Отново ли са същите симтомите (диария и отслабване) при алергия към белтъка на кравето мляко,както при лактозната непоносимост и ако е лактозна непоносимост,защо от това мляко се чувства по-добре   Thinking
Незнам много съм объркана  Cry

# 347
Мами влизам с един бърз въпрос и то към тези , които имат домашни любимци- кучета, котки и т.н.- как реагират те спрямо бебето, давате ли да го даближават, лаят ли и разни такива, абе като цяло как реагират

# 348
marinels разплака ме поста ти  bouquet
Ако бях до теб щях да помагам с каквото мога за да подкрепя желанието ти да върнеш малката на гърда.
Това че си изцедила 10 мл въобще не е малко, аз преди 2 седмици купих колиф на Крум, той нали се пие с мляко та ми се наложе да се изцедя, за колифа трябва 15 мл ами не успях и 10 да изцедя, при положение че се кърмим и не сме прекъсвали. Бях малко шашната и даже се усъмних дали въобще имам кърма, но това е друга история. Цяла седмица съм изцеждала около 20-30 гр кърма за цял ден за да дам капките, преди десетина дни може и по малко големия ми син се прибра от сутришна разходка с татко,  бях оставила чашката с кърмата на неговата масичка (тъкмо се приготвих да правя капки) масичката е негова затова реши че и млякото е неговото, вдигна чашата и изгълта цялата дневна доза, Joy наложе ми се още веднъж да се цедя.
Съпруга ми като се прибра каза че забелязал че Емил киха и май има сополи, вечерта нямаше и следа от сополите, естествено аз реших че това е резултат от изпитата кърма Blush е от тогава взех решение вместо да му давам имуностимуланти ще се опитам да увелича млякото и ще му цедя по 50 гр на ден.
В началото хич не ми беше лесно, трябваше по няколко пъти на ден да цедя по малко за да изцедя поне 40мл, за да има за капки и ако остане малко давах на Емил. Всеки ден цедих по лесно и по повече, днес изцедих спокойно за 15 мин 50 гр на Емил и 30 грама за капките на Крум, има и още нещо Крум стана по спокоен  преди въобще не чувах как гълта а сега мога даже легнала да го кърмя той да лежи по корем върху мен.
Така че с малко повече упоритост кърма може да се навакса. Лицетини и бирената мая също много помагат.

# 349
  • София

Към момичетата от  ЛЛЛ !!!
До 36-тия ден Калоян беше само на кърма, на 30-тия ден ходихме на консултация и беше пораснал с 3 см. и наддал 800гр. Все още беше с жълтеница и затова не му сложиха ваксина. От тогава обаче спря да наддава дори свали 20-30гр до 36-тия ден.В къщи имаме кантарче и няколко пъти правих пробно кърмене,но не изяждаше повече от 40-60гр на ядене
 през тези 6 дни,постоянно плачеше и свиваше коремче, дори пищеше чак! Когато се кърмихме 5 мин.след като започнеше да суче-започваше да извива глава,да присвива корем. Заведох го отново на лекар,казаха заради жълтеницата,която има да спра да го кърмя и да мине само на адаптирано мляко.Много плаках тъй като много исках да си е на кърма докато имам,но послушах лекарката и започнах само с адаптираното мляко - детето веднага се успокои,спря да реве, не свиваше вече коремче,започна да спи и през деня по-спокойно.На другия ден го прегледа и друга лекарка,която потвърди препоръката на първата,че трябва задължително 2 седмици да се спре кърмата,за да мине жълтеницата.Каза също и че детето е спряло да наддава,защото имало някаква непоносимост към кърмата ми(нещо като алергия),  #Crazy та сега пием и капки против алергия. За сега изцеждам и замръзявам кърмата, с надеждата след тези две седмици да кърмя детето си отново,но било възможно и да се наложело да си спирам кърмата преждевременно и детето да продължи с адаптираното мляко,ако се окаже,че наистина има тази непоносимост към майчината кърма  newsm78.
Възможно ли е да има такова нещо наистина и наистина ли е необходимо да спра да кърмя детето си за постоянно??? Моля ви за съвет.
Praynig
Само искам да вмъкна и че аз и сина ми сме 0+ кръвна група.

Здравей, vikiimm! В неприятна ситуация си, но се надявам всичко да се нареди по най-добрия за бебето начин.

Алергия към майчината кърма   не ми е известно да има. В някои от случаите, когато някои лекари поставят такава диагноза, всъщност се касае за друг проблем, който може да бъде решен, без да се прекъсва кърменето. Често  причините за объркването може да са вече споменатите и добре обяснените от Люба  Peace . Ако причината е прием на твърде много лактоза, често за подобряване на положението е достатъчно и коригиране на кърменето, а не изцяло прекъсването му. Пишеш, че детето е имало диария. Воднисто ако, голяма част от което попива в памперса ли? Забелязала ли си да е пенесто, зелено, с кисел мирис?
 Диагноза хранителна алергия се поставя след кръвни тестове, а не визуално, но все пак лекарката ви е видяла детето и тя знае състоянието му  Peace , а ти най-добре виждаш и усещаш детето си.

Имате ли в семейството алергии? Детето има ли други симптоми за алергия, освен евентуално диария( акото на децата хранени с АМ е по-гъсто от това на кърмачетата и понякога майките смятат, че кърмачето им е с диария, но не винаги е наистина диария)?

Жълтеницата може да се пребори и без да се налага прекъсване на кърменето - достатъчно кърмене, излагане на слънце(просто съблечено голо бебе в добре осветена от слънцето стая, но НЕ слънчевите лъчи директно да го напичат), ако стойностите са много високи, тогава и по-сериозни мерки, като фототерапия или изваряване на кърмата. Специалистите препоръчват кърменето да не се прекратява, освен ако другите методи не успяват да понижат нивата на билирубин до безопасни.

Споделяш, че бебето е неспокойно при кърмене, а и не е наддавало в последните дни. Как разбра, че детето не наддава? Ако е мерено на различни кантари, може би става въпрос за разлика в кантарите. Също когато става въпрос за наддаване за кратък период, тогава от значение е и дали се мери в едно и също време на деня, дали е чисто голо бебето, преди хранене и т.н.
 Можеш ли да свържеш тази промяна с промяна в кърменето  - колко често кърмиш? Има ли промяна в обичайния режим на хранене на детето?
 Изцеждаш ли след кърмене и ако да, какви количества?
 Допускаш ли, че е възможно бебето да се е нуждаело от оригване и за това така да се присвива и нервничи? Или може би твърде силна/твърде слаба струя мляко? По-скоро в началото или в края на кърменето нервничи детето? Забелязала ли си определено време на денонощието, когато нервничи или се случва в различно време?
 Ти пиеш ли някакви лекарства(или дори витамини или желязо, например)? Детето приема ли някакви лекарства, капки против колики, глюкоза/вода със захар, чай, сок,... освен капките за алергия. Между другото, някои капки против алергия понякога правят децата сънливи. Това може да доведе до "укротяване" на бебето.
  Може би детето минава през период на усилен растеж. Много майки споделят, че в такива периоди децата търсят по-често да сучат и сучат неспокойно. Но с по-често кърмене, този период отминава бързо.
 Ако са ви почнали коликите по това време, може и те да са виновник.

Виждам, че си от Казанлък. Ако имаш желание може да се срещнеш лично с една от помощниците към ЛЛЛ, за да обсъдите случая.

Очаквам отговори и желая успех каквито и решения да вземеш  Peace

# 350
г-жа Стихийно бедствие, мен пък ме вдъхнови твоя пост, защото аз в момента изцеждам по около 40 мл на ден, а ми се иска да е след всяко кърмене. Утре ще си купя бирена мая, защото май само това не съм пробвала.

Маринелка, стискам ти палци за кърмата. Аз давам АМ със свито сърце всеки път и нямам намерение  да се отказвам от кърменето, така че дерзай и беба ще е по-спокойна с кърмата.

# 351
  • София
На които от вас мъжете им бяха някъде си, я споделете как се къпете  Thinking . Аз се чудя кое е по-рисковано: да оставя спящ Никола при Буден Митко, за да може ако се събуди, Митко да му говори докато изляза от банята(като рискувам да му се случи случка на Никола, защото все пак Митко си е малко дете и няма усет за опасно поведение) или да оставя и двамата спящи вечер, като рискувам Никола да реве, ако се събуди и да събуди брат си, че и целия блок. И докато го мисля си чешам мръсната глава, в която вече и въшка не може да оживее  Mr. Green

За срещата - по-близо ми е Южен парк, но нямам претенции. За дата също нямам претенции, но ми се ще по-скоро да е. За това гласувам скорошна дата.

ena4, през цялото денонощие ли няма нито една по-голяма пауза между храненията? Защото и Никола суче начесто, но в определени моменти, а друг път търси рядко и дори спи през цялото време(особено ако е заспал навън в количката). Но и кърменето е доста кратко, та изобщо не ми тежи.  Все ми е тая дали ще го гуша само или ще суче, ако така или иначе е неспокоен. Защо не вземеш да отскочиш на някоя ЛЛЛ среща във вашия град, така ще си поговориш с други майки как са се справили в такава ситуация, ще видиш как се държат други кърмачки и кърмачета  Simple Smile
Anduli, твърде много течности могат да имат обратен ефект, за това се препоръчва достатъчен прием, но не прекалено. До към 3-3.5л вода на ден, освен ако жаждата не ти диктува да пиеш повече.

1. По колко мл изяждат на едно хранене? - не знам
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - не знам колко. Понякога суче начесто за кратко, а друг път прави дълги паузи.
3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - не съм му засичала, но може би около 10тина минути. Ако не иска да се храни суче по-кратко.
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - не го чистя. Той няма млечница, само езичето му е с обичайното бяло.
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - на слаба нощна лампа
5. Махнахте ли вече нощното хранене? - не и нямам намерение да го махам аз.
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - да, когато го храня, когато е неспокоен или искам да му се порадвам, ако не спи.

# 352
Към момичетата от  ЛЛЛ !!!
До 36-тия ден Калоян беше само на кърма, на 30-тия ден ходихме на консултация и беше пораснал с 3 см. и наддал 800гр. Все още беше с жълтеница и затова не му сложиха ваксина. От тогава обаче спря да наддава дори свали 20-30гр до 36-тия ден.В къщи имаме кантарче и няколко пъти правих пробно кърмене,но не изяждаше повече от 40-60гр на ядене
 през тези 6 дни,постоянно плачеше и свиваше коремче, дори пищеше чак! Когато се кърмихме 5 мин.след като започнеше да суче-започваше да извива глава,да присвива корем. Заведох го отново на лекар,казаха заради жълтеницата,която има да спра да го кърмя и да мине само на адаптирано мляко.Много плаках тъй като много исках да си е на кърма докато имам,но послушах лекарката и започнах само с адаптираното мляко - детето веднага се успокои,спря да реве, не свиваше вече коремче,започна да спи и през деня по-спокойно.На другия ден го прегледа и друга лекарка,която потвърди препоръката на първата,че трябва задължително 2 седмици да се спре кърмата,за да мине жълтеницата.Каза също и че детето е спряло да наддава,защото имало някаква непоносимост към кърмата ми(нещо като алергия),  #Crazy та сега пием и капки против алергия. За сега изцеждам и замръзявам кърмата, с надеждата след тези две седмици да кърмя детето си отново,но било възможно и да се наложело да си спирам кърмата преждевременно и детето да продължи с адаптираното мляко,ако се окаже,че наистина има тази непоносимост към майчината кърма  newsm78.
Възможно ли е да има такова нещо наистина и наистина ли е необходимо да спра да кърмя детето си за постоянно??? Моля ви за съвет.
Praynig
Само искам да вмъкна и че аз и сина ми сме 0+ кръвна група.

Здравей, vikiimm! В неприятна ситуация си, но се надявам всичко да се нареди по най-добрия за бебето начин.

Алергия към майчината кърма   не ми е известно да има. В някои от случаите, когато някои лекари поставят такава диагноза, всъщност се касае за друг проблем, който може да бъде решен, без да се прекъсва кърменето. Често  причините за объркването може да са вече споменатите и добре обяснените от Люба  Peace . Ако причината е прием на твърде много лактоза, често за подобряване на положението е достатъчно и коригиране на кърменето, а не изцяло прекъсването му. Пишеш, че детето е имало диария. Воднисто ако, голяма част от което попива в памперса ли? Забелязала ли си да е пенесто, зелено, с кисел мирис?
 Диагноза хранителна алергия се поставя след кръвни тестове, а не визуално, но все пак лекарката ви е видяла детето и тя знае състоянието му  Peace , а ти най-добре виждаш и усещаш детето си.

Имате ли в семейството алергии? Детето има ли други симптоми за алергия, освен евентуално диария( акото на децата хранени с АМ е по-гъсто от това на кърмачетата и понякога майките смятат, че кърмачето им е с диария, но не винаги е наистина диария)?

Жълтеницата може да се пребори и без да се налага прекъсване на кърменето - достатъчно кърмене, излагане на слънце(просто съблечено голо бебе в добре осветена от слънцето стая, но НЕ слънчевите лъчи директно да го напичат), ако стойностите са много високи, тогава и по-сериозни мерки, като фототерапия или изваряване на кърмата. Специалистите препоръчват кърменето да не се прекратява, освен ако другите методи не успяват да понижат нивата на билирубин до безопасни.

Споделяш, че бебето е неспокойно при кърмене, а и не е наддавало в последните дни. Как разбра, че детето не наддава? Ако е мерено на различни кантари, може би става въпрос за разлика в кантарите. Също когато става въпрос за наддаване за кратък период, тогава от значение е и дали се мери в едно и също време на деня, дали е чисто голо бебето, преди хранене и т.н.
 Можеш ли да свържеш тази промяна с промяна в кърменето  - колко често кърмиш? Има ли промяна в обичайния режим на хранене на детето?
 Изцеждаш ли след кърмене и ако да, какви количества?
 Допускаш ли, че е възможно бебето да се е нуждаело от оригване и за това така да се присвива и нервничи? Или може би твърде силна/твърде слаба струя мляко? По-скоро в началото или в края на кърменето нервничи детето? Забелязала ли си определено време на денонощието, когато нервничи или се случва в различно време?
 Ти пиеш ли някакви лекарства(или дори витамини или желязо, например)? Детето приема ли някакви лекарства, капки против колики, глюкоза/вода със захар, чай, сок,... освен капките за алергия. Между другото, някои капки против алергия понякога правят децата сънливи. Това може да доведе до "укротяване" на бебето.
  Може би детето минава през период на усилен растеж. Много майки споделят, че в такива периоди децата търсят по-често да сучат и сучат неспокойно. Но с по-често кърмене, този период отминава бързо.
 Ако са ви почнали коликите по това време, може и те да са виновник.

Виждам, че си от Казанлък. Ако имаш желание може да се срещнеш лично с една от помощниците към ЛЛЛ, за да обсъдите случая.

Очаквам отговори и желая успех каквито и решения да вземеш  Peace

Благодаря за бързото реагиране!
Акото ни беше мн.рядко може би 60%-70% от него попиваше в памперса(според мен),тъй като жълтеницата не ни минаваше,започнах да давам глюкоза 5%,но детето не е изпивало повече от 40мл на ден и то не всеки ден(това в последните седмица две).
Акото забелязах 2-3 пъти да е зелено,пак в седмицата преди да започнем с АМ.
Колики имаме да и давах най-вече colief,пробвах на два пъти да го заместя(след като свършеше шишенцето,давах за по 1-2 дни инфакол,но той не помагаше на Калоян - дори ставаше още по-раздразнителен и повече свиваше коремче,затова вече ползвам само colief!!!
Давам също биогая и ентерокинд.
Кърмата ми потичаше на по-голяма струя в началото и понякога детето едва успяваше да гълта. Тъй като много плачеше и се тормозеше последната седмица преди да започнем с АМ,го слагах по-често на гърда!Не се изцеждах след кърмене,тъй като не чувствах нужда. Забелязах че за 6 дни не е наддал нищо,защото имаме електронна везна(бебешка) и го теглих в къщи. Както и писах на предния пост,започваше да си и извива главата и да свива корем 5-10 мин.след началото на кърменето,като по време на тези извивки с глава не пуска зърното(ставаше едно болене и опъване. Претисних се,защото две седмици по-рано се хранеше и наддаваше добре - по 20-30гр на ден.
В семейството ми незнам някой да има алергии,аз не пия никакви хапчета за нищо.
Сега изцеждам по 80мл. кърма от едната гърда и 60мл. от другата и съхранявам във фризер.

# 353
  • Русе
Добро утро!

marinels,
сигурна съм, че ще успееш!
skrech,
за къпането- влизам с каката в банята- пълня й коритото и там - да я виждам... По-неспокойна ще бъда, ако я оставя при бебето, че е много лЮбвеобилна и вечно е навряна в нея да я целува и прегръща.

1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата?-никак
2. Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка?- не дохранвам
3. Какво АМ давате?-...
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата?- не, като се разбуди, пускам тв, за да има някаква светлина
5. Махнахте ли вече нощното хранене? Ако да споделете как. - не сме
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън?-да, основно за да се храни; вчера я изкарах за няколко мин да види света, докато бехме на една пейка в парка

# 354
Мами влизам с един бърз въпрос и то към тези , които имат домашни любимци- кучета, котки и т.н.- как реагират те спрямо бебето, давате ли да го даближават, лаят ли и разни такива, абе като цяло как реагират

Ние имаме котарак
Не е правил нищо което да ме притесни
Беше му много любопитно първите дни
Като седнех да храня Алекс и той се наместваше край мен и започваше да мърка
Заради пролетната смяна на козината го заведохме да го подстрижат за да не ръси косми
Ето ги сега заедно

1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата?-не съм забелязала такова
2. Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка?- ние сме изцяло на АМ и той изпива около 150 мл. вода на ден
3. Какво АМ давате?- Нан сензитив
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата?- не, като се разбуди светвам нощната лампа
5. Махнахте ли вече нощното хранене? Ако да споделете как. - не съм го махнала, защото той се събужда и си изпива една цяла доза мляко. Последно като го нахраня към 20.30 часа се събужда около 2- 3 часа да хапне и след това към 7 сутринта
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън?- вадя го ако много се разплаче. Вчера го храних на една пейка в Морската градина

# 355
Може ли някой да ми каже защо малката от няколко дни като започни да яде и започва да нервничи рита с крака и раце върти си главата и е почти невазможно да я нахраня започва спокойно и след малко почва да нервничи.Ние сме на изцяло на АМ от 10 -тия ден.НО СЕГА ЗАПОЧНА ТАКА ДА ПРАВИ МОЛЯ НЯКОЙ АКО ЗНАЕ ДА МИ КАЖЕ.

# 356
  • Пловдив
Добро утро на всички! Дано при момичетата от другите градове времето е по-приятно от нашето в Пловдив, за да може дечицата да подишат чист въздух.
natali05225, аз не знам защо така прави бебенцето, но ти се успокой първо, защото ми се виждаш много притеснена. Дано някой се включи и даде предположение. Предполагам, не сте сменяли млякото? На мен друго не ми идва наум, може и от коликите да е ... Както и да е, само спокойно, а ако си много притеснена се обади на джипито за съвет, ако трябва и й покажи какво точно прави бебенцето при ядене. На тях това им е работата, да разрешават проблеми. Дано се нормализирате скоро  Hug
г-жа Стихийно бедствие разсмя с разказа си за кърмата и голямото момченце  Heart Eyes. Много приятно се е получило и хубаво си се сетила да му даваш на детето вместо имуностимуланти. Човек като се замисли, популярната напоследък коластра от новозеландски крави надали е по-подходяща и по-полезна и по-близка до човека от майчиното мляко. Страхотна идея, чак на мен ми вкара бръмбари в главата сега  Grinning.
vikiimm със сигурност хипоалергенното мляко на Фризо има и лактоза, и протеини на краве мляко! Може би лактозата е намалена, но е има. Ние, докато не махнахме изцяло лактозата, не оправихме диарията - диарията при нас беше изхождане по 10-12 пъти на ден, по време на всяко хранене задължително, и при самото изхождане се вижда как е чиста водичка с едно-две твърди нещица, много колики и газове, надуто коремче. Тук една мама беше препоръчала и аз ползвах, позволявам си да препоръчам и на теб - вместо Биогая пробвай с Протексин рестор според мен даде много по-добър резултат от биогаята.
Лек ден на всички мами

# 357
скреч ако просто искаш да си измиеш косата...може на чешмата...навеждаш се на мивката шампоан...балсам..кърпата и си измита коса...в някоя пауза на спящите деца бърз душ на тялото....иначе се къпя по нощите....баткото не смея да го оставя сам с бебето за да се изкъпя....или пускам му филмче...давам от забранените неща за ядене.....и докато е отплеснат....бързи..... смели...сръчни аз в банята.....и влизам да се къпя на отворена врата....за да влезе при бебето трябва да мине покрай банята и виждам.....

за домашния любимец...и аз като Таш котарака на фризьор заради космите, влиза навсякъде не го спирам.

# 358
На които от вас мъжете им бяха някъде си, я споделете как се къпете  Thinking . Аз се чудя кое е по-рисковано: да оставя спящ Никола при Буден Митко, за да може ако се събуди, Митко да му говори докато изляза от банята(като рискувам да му се случи случка на Никола, защото все пак Митко си е малко дете и няма усет за опасно поведение) или да оставя и двамата спящи вечер, като рискувам Никола да реве, ако се събуди и да събуди брат си, че и целия блок. И докато го мисля си чешам мръсната глава, в която вече и въшка не може да оживее  Mr. Green
 newsm62 Голяма скица си , Скреч!
А за яденето Ева си прави по 6 часа пауза вечер, но през деня, ако  е будна, иска да суче на час и половина. Сега имам теглилка вкъщи и в повечето случаи изяжда около 80-90 на едно ядене. не знам дали няма повече в гърдите ми, или просто обича да хапва често по малко. newsm78

1. По колко мл изяждат на едно хранене? около 80-90 или така показва кантарът2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал? - около 9 на денонощие3.За колко време се наяждат ориентировъчно? - 20-30 мин и от двете гърди1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? - никак, нямаме млечница4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? - идва светлина от лампата в коридора
5. Махнахте ли вече нощното хранене? -не, ще го махна, ако тя не го иска6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? - да, редовно. Тя плаче, ако не спи и затова често сме на ръце и навън.
Маринелс, браво на теб!Дано си възвърнеш кърменето! Hug

# 359
  • Бургас
Към консултантите по кърмене
Момичета, не знам дали не направих голяма грешка  Cry Преслав има силни колики и вчера си внуших, че плаче, защото е ненахранен, защото гърдите ми бяха меки. На обяд му дадох АМ - изпи 100 мл, после малко повърна и заспа за 3 ч. Вечерта стиснах гърдата, след като го накърмих и видях, че имам кърма - излизаше на силна струйка като от воден пистолет... Замислих се да не би да се е дърпал от силната струя ...
Тази вечер отново беше много неспокоен - диша тежко, маха с ръчички и крачета, като го сложа на гърдата се дърпа назад, пуска зърното и реве... Паникьосах се и днес сутринта в 9 ч. пак му дадох АМ - изпи 100 мл... Сега спи.
Много ми е объркано... до сега беше изцяло на кърма и вече писах че ака и пишка нормално.
Как да разгранича плача от колики и плача от глад... явно след консултацията, на която педиатърката ми каза, че е наддал недостатъчно (на долната граница)страховете ми стават прекалено големи и започвам да губя самоувереност, че кърмата ми му е достатъчна...
Допустимо ли е да дохранвам с АМ, в случай, че не му стига кърмата и как да го правя? Знам, че е добре да го слагам да суче колкото се може по-често, за да се стимулират жлезите и го правя, но този непрестанен плач и дърпане ме карат да си мисля какви ли не глупости...

Благодаря на всички, които се отзовават на моите въпроси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт