Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 772
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Редрени2000,била е 36,7-8 .... сега от ваксините се е повишила на 37.3-4....
радостани , права си,ама пусто му притеснение...Иначе си яде,не е раздразнителна...даже напротив...чак взимам да се притеснявам,че е прекалено спокойна и си дреми постоянно...не мрънка,а си лежи лежи...и си заспива...което се е случвало МНОООГО рядко newsm78

# 646
момичета, искам да попитам тези от вас които пазаруват от 4ужди сайтове от рода на амазон как става работата.много искам да взема на малкия кенгуру бейби бьорн от някакъв такъв сайт, но не съм запозната.в премаман ги има но пак са с доставка 1 месец и на доста по- високи цени.дори незнам дали моите дебитни карти варшат работа или ще трябва да си вадя някаква нова.благодаря ви предварително Hug

# 647
catwalk, аз досега не съм му слагала ръкавички, не се драска.

mama_vessy, да го изпапкаш Вики, голямо сладурче е Heart Eyes Hug
За мерките на нашия батко на 3г и 4м е 16.500гр и 104см, 29-ти номер обувки. Добре е, при положение, че не се спира за секунда, щурчо страшен, все тича, катери се, скача, пълна лудница. А навън е като отвързан, все едно съм го държала с белезници вкъщи Laughing. Днес имат концерт цялото ОДЗ и много се вълнувам Flutter А за яденето radostani, все едно аз съм го писала, почти нищо не иска да яде. В градината по цял ден нищо не хапва, как издържа не го знам. На фотосинтеза му е най-добре ooooh!
veset0, след ваксините две нощи Вики беше доста топъл през нощта, но не му мерих Т и нищо не му давах. Педиатърката каза, че е хубаво да вдигне Т, така имунната система се задействала.
mama Barba, честито ви християнче  bouquet Да ви е жив и здрав Hug

Витамини не пия и по време на бременността не пиех нищо. Ям плодове и зеленчуци.
От вчера открих спортния сезон Simple Smile Карах 1 час велоергометъра и после упражнения и накрая се чувствах супер Simple Smile Ще карам през ден до края на месеца, докато свеки е тук, пък после Вики ще ми определя времето Simple Smile
Вчера търсих Baby vac във Вис Виталис, но го нямаше. Ще проверя после в аптеката, ако го няма и там ще го поръчам от Пакостник.
Лъки, за колко време ти казаха, че го доставят и каква цена е доставката да знам ориентировъчно?

# 648
mama Barba Честито ти христианчета, господ да ги закриля!
Момичета за пояса за плуване го взех в ибей.(процент за реклама за съжаление няма да ми даде ибей Crossing Arms, а ако знаете колко хора покрай мен започнаха от там да пазаруват Blush)
Маринелке отдавна се каня да ти отговоря на въпросите, ама все нали знаеш....
За лекарите няма да ти пиша, познаваш ме.
За бабините илачи, много зависи, ако нещо ми изглежда логично и няма да навреди на детето ми пробвам и ако работи го ползвам. Например мама Барба пише  за някъв метод на повиване, а той не е на някой си там доктор, а на твоята майка и на моята нали по същия начин са ни повивали преди.
Аз като се прибрах от родилното и Крум ми висеше по циците и не можеше да спи повече от 20мин, майка няколко пъти ми предложи, ама ние новото поколение нали все знаем много Embarassed, накрая като видях зора и и позволих, да видиш как спа детето повече от 40 мин и сега като го видя че е много нервен повия го и го понося 10 мин и готов.
Не си мажа бебето с маз, но знам че загрява добре и Емил като ми настине освен че го загрея в банята добре, слагам му на гърдите хартия за печене намазана със вътрешна маз. Това дето баба ти  го направила на малката с масло в нослето е много хубаво стига маслото да е натурално а не за 2 лева, аз понеже всичките ми млечни продукти са натурални и не се притеснявам да клепам с тях.Смес от краве масло и сода бикарбонат например ако намажеш зачервено гърло 5-6 пъти на ден до вечерта ще си шес.
Много има хубави рецепти които аз ползвам.

# 649
Добро утро на всички и мерси за кафето  на maiski3 bouquet !

Не съм влизала от сто години и сега се опитах да прегледам поне последните постове  Embarassed ...
НИе се гледахме известно време сами , че таткото ни го нямаше ...За капак и баткото ни беше болен  и не беше на градина , та  се оправяхме някак  ooooh!.

mama_vessy , много сте сладки станали !  Hug
luba_rizova , наистина има известна заблуда за свалянето на килограми при кърмене .... Аз също очаквах , че ще се вталя , но вместо това се бях ошишкала преди . Затова сега внимавам повече  с яденето Blush
veset0 , наистина  права е radostani . Ако можеш до 38 , 0( аз дори чакам до 38,5 градуса ) не давай нищо .Така организма сам изгражда имунитет .
На нас ни предстои слагането на Пентаксим , но ще го отложим с един месец , заради педито , че е болна и. Хич не ми се щеше , но няма начин ... А иначе съм се запасила с Туя и мисля да я дам по схема около деня на боцкането . Казват , че помага   Rolling Eyes.
catwalk , за мазането с Контрактубекс - аз също съм правила грешката да мажа на пресен белег от операция , но всъщност се препоръчва да се приложи около 14 дни (мисля беше ) след засъхване на раната . А иначе е доса ефикасен  Peace .

# 650
Привет –мривет, момичета!
Maiski3, мерси за кафето, точно си допивам моето Hug
Mama barba, честито ти християнче!  bouquet Разкажи за кръщенето!
Mama vessy, голям сладур е Виктор!  Heart Eyes Браво за градинката! Моята я пооправиха бабите и дядовите, докато бяха тук, има още какво да се пипне, но здраве да е, когато тогава.
Luba rizova, и аз съм в групата на неотслабващите при кърмене.
Veset0, и аз давам температуропонижаващо при температура над 38,5.
Catwalk,   развесели ме. Heart Eyes
За мерките на големите деца -  Ники тежи 21кг, висок е 118см и носи 28 номер обувки. Покрай боледуването беше стигнал 19,5кг, после си стигна до 21 и през  ден е на кантара да проверява дали не е станал 22. Не бих казала, че е злояд, хапва много плодове и зеленчуци.
Matza83, браво на теб. Нашият велоергометър сме го заземили.
Хубав ден от мен!
Един призив към слънцето:

# 651
  • Бургас
Saura , като ми махаха конците ми казаха да ползвам Контратубекс, но явно не съм разбрала кога - така или иначе мисля, че нямам проблем  Praynig
Да кажа за отслабването по време на кърмене. Доста хапвам (то за мен доста е по-скоро нормално за другите хора, ама карай) и забелязвам закръгляне на бедрата, но прибиране на корема и по-малка талия  Grinning Абе за сега не се вманиачавам за перфектно тяло - и това ще стане след 9 месеца. Лошото е, че вчера като бягах от дъжда (с количката) се почувствах като пребита после  Confused А преди бремеността правих 3 километрово кросче за закуска и после каланетика  Rolling Eyes Дано се върнат и тези времена.
Вие готвите ли ? Аз от време на време успявам - измислени супички правя - по-лесни и мързеливи, че няма време. А вчера освен супа, направих и кекс  bowuu

Идея за заглавие - Майско слънце МАРТенчето озарява и мама разведрява.

# 652
ортопедични гащи може да поръчате от този сайт
http://eruditabg.com/?pid=31&NewsID=300
18 лева е цената им за брой, без значение от размера , а размера съответства на размера на памперса, който се носи в момента, също и в продавалника има такива гащи втора употреба

# 653
Здравейте момичета,
днес направих последното за тази седмица контролно и сега мисля да направя основно почистване докато бебка още не се е прибрала (утре баща ми ще ми я докара  newsm44). После се залавям пак с ученето че идва следващата седмица.

За белега от секциото - нищо не ползвам,в това отношение съм много небрежна,ако ви покажа на какво ми прилича корема  Sick Но пък аз нямам проблем да се покажа така на плажа,не съм суетна.Този "белег" показва силата ми да мога да дам живот,така че не мисля да се старая да го махна.

За ортопедичните гащи - много "нагласено" ми звучи БГ доктор ги измисля и почва да си ги предписва на всички пациенти.

Нямам избор да не готвя,мъжа ми е 106кг и яде като вълк.Всеки ден готвя (като изключим моментите когато си отидем на Ловеч и баба ми сготви за цяла седмица,но това става все по-рядко вече)

Mama barba, честито ти християнче! Разкажи как мина (извинявам се ако вече си го направила)

Mama vessy, Виктор е голям сладкиш...А за градината - мисля че майките не трябва да се отказват от хобитата си.Или поне моята майка ме е научила че може да жертваш част от съня си ако трябва,но да си доставиш някое малко удоволствие.

Саура, в такива моменти разбираме колко ненормални силни можем да бъдем...

г-жа Стихийно бедствие,благодаря за отговорите.Аз не съм пробвала никога такива рецепти и затова нямам много представа кое на какво действа,но пък и не ми се е налагало много. А за ебей - наистина мисля че трябва да въведат схема ако пазаруваш често или пък за определени суми да получаваш някакви привилегии.Скоро една приятелка,която страшно много пазарува от ЛаРедут ми показа че са й пратили подарък за детето,защото била редовен клиент или нещо такова.

Толкова от мен....

# 654
Saura , като ми махаха конците ми казаха да ползвам Контратубекс, но явно не съм разбрала кога - така или иначе мисля, че нямам проблем  Praynig

Ами по-скоро не се постига добър резултат . Защото се пречи на кожата сама да започне регенерацията на повърхностния слой- това е в общи линиидоколкото помня Rolling Eyes .
Ако намеря инфо ще го метна  Hug .

matza83 Успех днес на концерта   . Да снимаш и да се похвалиш после Hug !
Браво и за фитнеса ! Аз нашия велоелгометър съм го паркирала
 на терасата и чааака  ли чака  Embarassed !
За килограмите ...Нашия батко вървеше наднормен още като бебе . Страшно много наддаваше и на 1 година беше 12,0 кг и около 80 см. Успокояващото беше , че е на кърма и това не е проблем . Сега е на 5 и е 22,0 кг и 112 см.

# 655
Цитат
За килограмите ...Нашия батко вървеше наднормен още като бебе .
..... Успокояващото беше , че е на кърма и това не е проблем . Сега е на 5 и е 22,0 кг и 112 см.  

Thinking не го приемай като заяждане, просто си питам..къде е проблема ако не е бил на кърма, или кърмените бебета могат да са по- едри  Wink   то май си е до ген.....

Mama barba, честито ти християнче!

# 656
  • до моите любими хора
redreny2000 ние сме другите ентусиасти. Вчера платих и ще ходим на море от 30.08-08.09 дано времето да е хубаво. Чувала съм че септември месец е подходящ за бебенца и затова така решихме, защото пък август е много горещо. Тогава ще сме на 6 месеца и се надявам да изкараме добре. Решихме, че и за малката и за баткото ще е добре да не пропускаме морето тази година. Само, че аз какъвто съм кит не знам дали въобще ще се съблека. Този апетит от както съм родила все едно е станал троен. Постоянно ми се яде. Още малко и ще започна да качвам килограми вместо да свалям  Joy Скоро трябва да започна да се ограничавам, но кога ще е това скоро не знам. От 1 месец се каня и все се разминавам и оправдавам с нещо  hahaha Joy
matza83 искам да ти кажа, че не само че не яде, ами като го питам какво е ял обикновено не знае, въобще не е обърнал внимание какво е било. Като питам учителката храни ли се , казва че искал и допълнително  Joy Joy Joy Как да им вярваш не знам, като го знам колко яде  newsm78

# 657
  • София
redreny2000 ние сме другите ентусиасти.
radostani, ние ще организираме нашата почивка юни и затова се чудим дали да има и море или само планина Thinking

за готвенето аз почти не съм готвила, откакто се роди бебо. Почти всяка вечер правя зелена салатка и ядем каквото намерим или си поръчваме храна. Нямам огризения. Бебето ни не от спящите през деня. Аи ако спи гледам да оправя първо неговите неща, да пооправя вкъщи и да изпера. Няма да си кривя душата, че и си поспивам с бебо докъм 10 сутрин вместо да стана да свърша някоя работа. Но съм от хората, на които име много трудно без сън.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 12:52 от redreny2000

# 658
Цитат
За килограмите ...Нашия батко вървеше наднормен още като бебе .
..... Успокояващото беше , че е на кърма и това не е проблем . Сега е на 5 и е 22,0 кг и 112 см. 

Thinking не го приемай като заяждане, просто си питам..къде е проблема ако не е бил на кърма, или кърмените бебета могат да са по- едри Wink   то май си е до ген.....

Не , не го приемам ...   bouquet
В началото ,( преди 5 години )ме беше стреснала една педиатърка , че ще му докарам рахит , че ще остане наднормен и в бъдеще и тнт. ...
Затова почнах по-сериозно да следя таблиците с наддаването и да се притеснявам .
На една консултация при наша близка лекарка , се успокоих , защото ми обясни , че при кърмените деца вероятността да е наднормен в бъдеще е много по-малка . Това го четох после на няколко пъти , когато от кърмен , баткото ни стана - "дългокърмен " Laughing . Един от плюсовете на дългото кърмене се оказа този - значително се намалява риска после детето да боледува от затлъстяване .
Но и гена при нас е от значение , защото таткото ни е в клуб 100 Wink !

Момичета , простете , че не изчетох всичко , но дайте инфо за срещата , плз  Praynig ...
Ще има ли , състояла ли се е вече  Rolling Eyes ?

# 659
Saura Благодаря за отговора, сега разбрах какво имаш в предвид.

Нас много ни мъчат зъбите....едни лиги....едно чудо...един рев.....гелчетата за зъби успокояват, но за кратко. Венеца е червен, зъбите се наместват явно, доста ясно се очертават, то това май е най-болезненото. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт