Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 779
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте мамчета,
доста сте изписали, сега ще се върна да ви дочета, само да ви се оплача че напоследък хапва много малко според мен по 60-90 мл.

# 631
Мама Веси, ах, че е слааааааадък Виктор! Heart Eyes
Catwalk, и Ева се стряска много, даже и от собствените си звуци се плаши/пръцкане, цъкане с езиче Laughing/ и започва да плаче. И батко и беше същият.

# 632
  • София
Вместо да ми преглежда бебето,да поставя адекватни диагнози и да дава компетентни отговори,тя се захласва по мъжа ми ooooh! Затова вече ще влизам без него,че поне той да не я разсейва Whistling
  Shocked какво говориш? Я разкажи пикантерийки, какво се случва?
 Моя твърди, че учителката на детето си падала по него, но според мен тълкува погрешно любезността й . Ама от де да знае човек  Rolling Eyes

Цитат
Жени На мен много ми се виждат 20кг, за 100см. Дидката ми беше 20кг на 5г. и 116см.  Но ти си знаеш  най добре   

aaaaaaa баткото ми е на 3г и половина и е 112см/вече може и повече да е/, 25 кг и носи 30 номер обувки  Whistling
А моят клечо е на 4 и е 112 см, но няма и 18 кг. Laughing 30 номер краче-голям мъж си имате. Simple SmileНие сме на 28.
Щом ще си ги мерим  Grinning - моя на 3г беше 12кг. 92см. и носеше 24 номер. Сега ще минава на 25ти.

Жени, аз си взех сапунените ядки от Мататама(онлайн магазин), но не изпират примерно наакани дрешки и за това не съм довлона. Обаче си мия плодовете с тях. Сега ползвам течен препарат за пране от биомагазин(мисля, че от Биомаг го взе мъжа ми). За 1.5л струва към 20лв или малко повечко, но пък е по-икономичен от масовите препарати на пазара(отделно пък аз слагам по-малко от препоръчаното от производителя количество, защото дрехите пак се изпират).
catwalk, аз не пия витамини. През бременността също не пиех. Но последния месец взимах отвреме навреме желязо, че ми беше спаднал хемоглобина.

# 633
  • Лондон
За витамините: аз пих витамини през първите 2 месеца на бремеността, заради фолиевата киселина основно, но после спрях, защото ям доста плодове и зеленчуци. Сега обаче пак започнах, тъй като получавам болки в костите на ръцете, и реших че може да е от дефицит някакъв. Откакто пия витамини бебо наддава много бързо. Първият месец качи много малко - от 4,15 на 4,78. Сега за 2 седмици отиде от 4,78 на 5,50. И болките в ръцете сякаш понамаляха. Пия Прегнакеър за кърмачки.

Ходих на лекар за болките в кокалите  - казаха ми, че било нормално и да пия парацетамол. В тази страна всичко е нормално и ще мине, и всичко лекуват само с парацетамол!

Виктор е голям сладур!

Аз се стягам за България. 3-4 месеца ще прекарам с мама и татко. Това ще е интересно като се има предвид, че от 17 годишна не живея с тях.

Тортата на Катилиас ме впечатли, както и плуването на Крум. Тази вана обаче е по-голяма сякаш... Нали? В обикновена дали ще стане? Бедствие, от къде купи поясчето?

Щях да пиша и други неща, но нямам сили да помня какво! Мозъкът ми хич го няма напоследък. Тръгвам да звъня по телефона, и докато набирам... вече съм забравила на кого се обаждам и защо Crazy Куха лейка! Иде ми понякога да се хвърля от балкона, но после трудно ще ме изчегъртат  Mr. Green

# 634
Щом ще си ги мерим  Grinning - моя на 3г беше 12кг. 92см. и носеше 24 номер. Сега ще минава на 25ти.
skrech, като ви прочетох мерките и стигнах до извода, че си имам великан вкъщи. На 1.8 г. сме с вашия ръст и тегло, само крачето му е една идея по-малко на моя батко.
Искам да питам мамите за аспираторите.Тези с тръбичките ефикасни ли са и гъде да ги потърся?В две три аптеки питах, предлагат ми само обикновен, но такъв си имаме и тя много пищи и почти нищо не излиза.
maiski3, само обикновените аспиратори ги има по аптеките, но не стават за много сополки според мен, а са за профилактично издърпване. Baby-Vac аз го взех от Пакостник, че ми идваше най-изгодно доставката.
Г-жа Стихийно бедствие, ще ги изкупим поясчетата като гледам колко мами запали Simple Smile Някакъв процент за реклама да ти дадат  Wink Попаднах на вратовръзка за плуване, но май не е за бебета

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 03:49 от Лъки

# 635
  • София
Добро утро  bouquet

Момичета, благодаря ви за аспираторчетата  bouquet.Сега поръчах от пакостник Wink
Мама Веси, страхотен е зета Heart Eyes, а за надаването, не се притеснявай както и др.момичета-700гр. си е съвсем в нормата!Ние също качихме този месец толкова, лекарката каза,че било като по учебник LaughingТо е така, един месец повече, един по-малко.Важното всичко да е наред. Peace

# 636
  • Бургас
Ох, днес спах до 8 ч.   bouquet Е, имаше две нощни ставания, но няма как.
За последиците от непиенето на витамини - ами при мен е желязодефицитна анемия, проблеми със зъбите и сега забелязвам леко потъмняване на някои нокти - не е от лак  Naughty Мисля, че не ми достига калций и ме болят костите...
Може да пробвам Прегнакеър за кърмачки, щом  eya е доволна.
Относно стряскането - снощи го наблюдавах... много се сепваше, момичета  Cry Спи си, не се буди, но при най-малкия шум, а понякога при нулев шум се стряска - дига ръцете, мести главичката си... През нощта сякаш спа спокойно... Сега пак си спи... Дано отмине този период, но определено е по-нервен някак... Дори сънувах тази вечер, че звъня на педито да я питам това нормално ли е.
Ние сме още с ръкавички...  Embarassed Изрязани са му ноктите, но той постоянно си дращи лицето или си бърка в очите... Не мога да го оставя без ръкавички... Вие слагате ли ?
eya , лек полет към родината  Wink Относно разсеяността - аз вчера изненадана си открих телефона в джоба на горницата - без да помня кога съм го оставила там  Crazy Редовно оставям нещо включено - тичам при детето и зарязвам елуредите, дано не направя някоя беля  Praynig
И на мен ми стана интересно това с педиатърката на Женичка.Нашата пък постоянно се нервеше на сестрата, защото тя пък правеше някакви грешки  #2gunfire Общо взето не съм доволна от консултацията - да видим следващата.
Относно хапването - аз ям като гладна  Grinning по начало само си ровя из чинията, а сега направо се нахвърлям...

# 637
  • Пловдив
Здравейте мили момичета!
Нямаше ме два дни, бях си вкъщи /все още наричам вкъщи моето си жилище, а там, където живеем - у вас Mr. Green - мъжа ми се сърди/ на почивка, а там нет нямам, и сега съм пак на линия.
Доста се изписали, което е добре, значи дечицата са по-спокойни.
Момичета имам един въпрос към мамите,които дават АМ
По колко често акат на денонощия бебчетата ви???
имам впредвид максимума?

Ами ние откакто уж нямаме диария, вече акаме по 2-3 пъти на ден, което адски ме радва, понякога даже по веднъж /но количеството е огромно и винаги оцапваме всичко.  ooooh!
Браво за хубавите новини на всички Heart Eyes Ние още не сме били на втора консултация, ще ходим скоро, тъй като първия път бяхме малко наддали /а сега още по-малко, ама какво да се прави - добре, че се оттървавам от кантара, защото иначе е някаква болест това теглене ежедневно/
За ортопедичните гащички и на нас ни изписаха, но още не мога да ги намеря. Правя профилактично уж някаква гимнастика, която ни показаха. Иначе, нашия батко дори беше с каиши 3 месеца, много по-неприятно е с тях. Само да споделя - проблема със ставите, когато го има, не се появява, докато сме малки, а след много-много години - коксартроза, износване на тазобедрените стави, нслагане на изкуствени. Така че, на бебо нищо му няма да носи един месц неудобни гащички, но след 30 години да няма проблем Peace А в чужбина тези гащички ги няма, защото били патент на някакъв бг лекар от Горна баня /не изключвам възможността да ги предписват и заради печалбите, де/ Та всеки си решава. Малката се размрънква и изчезвам,
Лек ден ПОСЛЕДЕН С ЛОШО ВРЕМЕ  bouquet  bouquet

# 638
  • Пловдив
catwalk и аз слагам ръкавички, защото когато не сложа /като снощи/ сутринта задължително сме одрани някъде. А що се отнася до стряскането, говори с педиатъра Hug Не би следвало да е притеснително, но все пак трябва да обясниш точно какво се случва, поне за да си по-спокойна. За нервната система могат и да ви изпишат витамин В комплекс - милгама, което уж действа добре, ама по-добре да не се налага. За твое успокоение, моето първо дете така беше стресирано /от болницата/, че имаше тикове до края на първия месец. Минаха му , де . И като стана дума за по-голямото дете, гледам ,че си ги мерим - на 4 години и 9 месеца, 113 см и цели 26 кг /не е дебел, но това е много според мен/. Тази зима много напълня, това, защото много обича да седи пред компа,  и не се движеше, а също и защото всяка вечер в 12 часа искаше да яде. И така... Сега вече е на режим и не му се дава храна след 22 часа. А вие как стимулирате децата да играят навън? Много ми е трудно, а и не мога да му обръщам внимание заради бебето и домакинската работа Embarassed
За яденето при кърмене - моя опит преди беше -кой, по дяволите ме излъга, че се отслабва от кърмене, аз даже качих тогава  Embarassed Embarassed След което, като стана бебо на девет месеца се взех в ръце, приложих си режим и си отслабнах доста за един месец. Ако има някоя щастливка, отслабнала от кърмене, да се похвали, че да й завидя благородно  Twisted Evil
Дописах втори пост, тъй като компа нещо му има и по-дълъг пост не мога да пиша на веднъж.
Хайде лек ден пак от мен

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 09:43 от luba_rizova

# 639
  • Бургас
Влизам пак  да ви  кажа и нещо по-весело.
Преди 2 дни Преслав каза първата си дума  Laughing
Питам го аз
- Ще гледаш ли Пинко розовата пантера ?
И той веднага след въпроса, с едно сладко детско гласче отговори
- ДА!!!  Joy hahaha Joy
Голям смях се смяхме с майка ми  Wink

# 640
Момичета благодаря за подрепата, ще видим как ще се справим. За сега засуква и когато има нещо в гърдата(най-вече сутрин) си суче, но снощи гърдите ми бяха почти празни(след него изцедих едва 10-20мл,) и се спука да реве,докато не му дадох АМ.
mama vessy малкия е голям сладур,
catwalk и моят бебок се стряска така понякога - мисля че е нормално, а за витамините - аз през цялата бременност пих mamavit,след като родих гинеколога ми ми препоръча пак същите - аз съм доволна от тях,а когато ме боляха костите и ми кървяха венците ми препоръча да пия допълнително и калмацин - наистина имаше ефект.

# 641
Момичетаа...мойта дунда вдигна тая сутрин към 3.30 температура...37,3-37,4....Така си мислих,че ваксините няма да имат странични ефекти,ама не...не ни се размина...дадох и Панадол в 4 часа,в 6 мерих и пак си имаше толкоз...сега пак има 37,3...Има ли мамина чиито бебчета са вдигнали Т след тези 2 ваксини?и ако да кажете как се справихте с нея

# 642
Влизам пак  да ви  кажа и нещо по-весело.
Преди 2 дни Преслав каза първата си дума  Laughing
Питам го аз
- Ще гледаш ли Пинко розовата пантера ?
И той веднага след въпроса, с едно сладко детско гласче отговори
- ДА!!!  Joy hahaha Joy
Голям смях се смяхме с майка ми  Wink
newsm62 smile3501 Много сладко!
А по повод на лекарката на Жени дето се захласвала по мъжа и-ами аз обиковено го приемам като комплимент/хубави са ни мъжете Heart Eyes/, но в мое присъствие не е много приятно да се случват тези неща. Мъжо ми разправяше, че магазинерката в кварталното магазинче го гледала предизвикателно и докато му връщала рестото винаги си задържала ръцете повече от необходимото в неговите. Crazy Тя вече не работи в този магазин, ама много се шегувахме с него по този повод. Laughing

# 643
  • София
Добро утро момичета,

maiski3, благодаря за кафенцето:)

Нашият сладур снощи, като заспа към 23 часа и днес се събуди чак в 8 да яде (обикновено ставаме към 6). Сега пак спинка. По принцип ставаме към 10, но днес с този променен график още спи. Събира сили за дневното си будуване Laughing Почти не спим вече през деня. Ако предремне половин час между храненията, пак е добре.

Ние с мъжа ми обсъждаме опцията да отидем юни на море, но се притесняваме от това, че бебо ще е все още много малък. Разбира се, че ако отидем, ще ходим до плажа, само рано сутрин и късно следобед и то повече за разходка, но все пак се притесняваме. Проблемът е, че не знаем дали мъжът ми ще има възможност да отидем края на август или септеври. Май ще останем само с планина. Има ли други ентусиасти като нас?

mama Barba, честито за кръщенето. Как се представи малкият? Къде го кръстихте?

За витамините По време на бременността пих Пренатал около 3 месеца през зимния период, както и желязо около месец. След като родих, тъй като се чувствах доста отпаднала, пих един месец Супрадин, едни ампули Сержинор и желязо. Но да кажа, че аз не кърмя и не знам дали витамините и ампулите се пият при кърмене.

veset0, каква е по принцип температурата на Ванеса, много ли се е вдигнала от обичайната. Ние, като се прибрахме от родилното, му измерихме температурата на малкия, за да имаме някаква мярка за сравнение. Дано бързо се оправите.
catwalk вие казвате "да". Аз имам чувството, че като плаче, когато правя нещо, което той не иска, някакси казва "не" Laughing

mama_vessy много е готин адаша Grinning

Лек и спокоен ден на всички:)

# 644
  • до моите любими хора
radostani, имам едно въпросче относно Пентаксима, дали Вие сте си я закупили или не?
Не сме я купували педиатърката ни я даде. От друго момиче, което е при нея чух обаче, че на нейното детенце не са я поставили, защото то било по-голямо и може да изчака(то е на 1г и половина), за да можело да има за малките бебенца. Така, че явно сме имали късмет. Дано да я има и другия месец, защото до колкото разбрах се поставя 3 поредни месеца. Температура не вдигнахме и не се наложи да давам нещо. Иначе лекарката ми каза да си купя точно Панадол, защото Нурофена е за по-големи деца. Бяхме много раздразнителни и точно от тогава не се храни добре, но лекарката каза че нямало връзка с ваксините.
Виждам, че сте коментирали по-големите дечица колко са големи. При нас и баткото е много злояд. Вече е на 5 години, а тежи едва 18 кг и половина и е висок 114 см. Носи 31 номер обувки. Още се преследваме с храната. Ако го оставя сам да се храни яде колкото една мишка.
mama_vessy голям сладур е твоят Виктор. Да ти е жив и здрав.
veset0 защо се притесняваш за толкова ниска температура. Аз ако бях до 38 градуса , не бих дала нищо. Особенно като знаеш, че е от ваксината, но ти си знаеш. Не смятам, че има място за притеснение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт