Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 782
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Там където е семейството ми
Добро утро
ИВКА по колко мл. мляко изпива?
Да не му идва много количеството
Алекс се храни 6 пъти в денонощието и изпива 80 - 110 мл., но пък не връща
И ние се храним 6 пъти в денонощието.Количеството което изпива е по 130-140 мл. на хранене
Ние сме на 2 месеца и половина.

# 601
  • София
Добро утро, момичета!  bouquet
Аз не съм писала отдавна, но честно казано нямам настроение. Sad
Оченцето е по-добре, но пък имаме "екстра"хрема. Cry
Иде ми да си блъсна главата в стената, все си мисля,че сигурно аз съм я простудила.
Лекарката ни предписа да впръскваме риномер, виброцил по една капка и една ампула дневно витамин С.Днес ще я водя на контролен преглед, май сополките са станали по-гъсти. newsm78
Искам да питам мамите за аспираторите.Тези с тръбичките ефикасни ли са и гъде да ги потърся?В две три аптеки питах, предлагат ми само обикновен, но такъв си имаме и тя много пищи и почти нищо не излиза.

# 602
Майски аз си поръчах аспиратор за нос на Baby Vac
Върши чудеса и е лесен за употреба
Поръчах си го от този сайт http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960

# 603
Жени, на нас ни сложиха петвалентния инфанрикс вместо пентаксима, и си го прие добре детето (е, това е първият прием, де - дано така да е и при следващите). Доколкото четох, няма категорични мнения, че пентаксим е чак толкова по-добрата от двете ваксини.
Сабрина, не се притеснявай, гащичките ще оправят проблема, и наистина са нещо често срещано. Веднага след раждането ги предписаха за месец на детето на една мама от нашата стая (в Токуда правят веднага изследването на ставите), и след този месец всичко е наред. Не си закъсняла, всичко ще е ОК.
Весето, ние вече акаме 1-2 пъти на 24 часа, след един период, през който беше поччти на всеки памперс.
Ивка, винаги сме връщали  храна - отначалото повече, сега много рядко, но след всяко хранене или го държа на ръце за 15 минути, или го слагам в полулегнало състояние в шезлонга. Ние не го уригваме.
Маринелс,  - замисляла ли си се да започнеш да пишеш (ако не си го направила вече)? При теб винаги е толкова интересно и колоритно - и най-хубавото е, че дори и по-големите препятствия при теб завършват успешно Simple Smile  Hug

Искам много да дойда на софийската среща, но ако е този уикенд, няма да мога.

# 604
Добро утро   bouquet ,ИВКА 10,мерси за кафенцето.До колкото разбрах от ЛЛ pentaxim я има вече.
И аз съм за софийската среща,като през уикенда ми е най-удобно  Peace

# 605
Сабрина 1, скоро бях писала и аз за тези гащички. Бяха ни ги изписали при положение, че детето е абсолютно здраво, но така се профилактирала луксацията. Аз отказах да ги ползвам. Питах и мамите тук , които живеят в чужбина, но няма такова нещо ,че трябва да се ползват задължително от всички. Но , ако е установен проблем, може би има защо. Сигурна съм, че бързичко ще се оправите, пиши как са нещата след като минат тези 45 дни.

Някой питаше за питката, а Андули много хубаво е обяснила. Peace И аз знам, че не се отделят парчета за Богородица и бебето. Но , ако ме питате какво правим с това парче на Бъдни вечер-ами на следващия ден го изяждаме, не знам дали е правилно, ама пък да се хвърля е грехота.

За апетита и аз имам голям. Crazy Май е от кърменето, направо се разтрепервам понякога от глад. Но не може да се свавнява с този по време на бременност-тогава беше страшно. Shocked

# 606
здравейте и от мен
Ние днес следобяд ще ходим на консултация...ще се мерим,теглим и ще ни бият 2-те ваксини...Душичката ми малка...като се сетя как ще плаче...таква ми е мъка..ама няма начин...Ще взема Панадол,та веднага след като се приберем да и дам...Ще се отчета след консултацията...

# 607
veset0   Rolling Eyes в януарки/февруарки коментираха, че след ваксина не се дава панадол, заради парацетамола...а нурофен....в 1 от листовките на ваксините пишеше, че "се намалява действието на ваксината.....след употреба на парацетамол...." 

# 608
  • София
Tasha HugБлагодаря  bouquet

# 609
Thomasito , аз до сега не съм давала,но нашата педиатърка ни предупреди,че след тези 2 ваксини е възможно да вдигне Т,пък и самите ваксини били болезнени и каза да дам Панадол след като ни ги бият,защото съм чувала,че дават и преди това....До сега всички мои приятелки са давали Панадол след тези ваксини по препоръка на техните лекари...Не съм чула до сега,че е проблем да се даде сиропа след ваксина...

# 610
Здравейте,момичета!
Консултирах се и с втора лекарка,правихме кръвни изследвания и не се установи някаква алергия за сега,така че ще опитаме да минем отново на кърма (докато все още имам  Wink )
Искам да попитам обаче момичетата от ЛЛЛ:
Тъй като 15 дни бяхме на АМ, как да стане преминаването към кърма.Лекарката ми каза един път на ден да давам да суче от гърда и след това да дохранвам . И така постепенно да увеличавам количеството кърма и да намалявам АМ. Аз си мислех преди всяко хранене с АМ  да му давам да суче от гърдите и тогава да дохранвам, а не само веднаж на ден така, за да може да се стимулира и производството на повече кърма, тъй като в момента количеството и е доста оскъдно. Как да постъпя, моля дайте ми съвет!!!  Praynig

# 611
Здравейте мами!
Тук съм Сиренце,чета ви често,но скоро не бях писала.Постоянно сме на вън на разходки,освен когато вали .Пък през почивните дни сме все някъде с таткото.Много обичаме да пътуваме или излизаме,на пикници ходим.Абе хаймани,то детето на гората ли да се метне и на нея дай й само разходки.Като излезем с количката даже забравя да яде. LaughingКак сте вие?

# 612
  • Стара Загора
Здравейте,мами и бебчета!
Толкова време вече не съм ви чела и не съм писала,и така ми липсвате  Tired Но съм на ръба на силите си и за компютъра изобщо не ми остава време.Влизам само да се отчета за прегледа от вчера-за един месец сме качили 950гр и сме пораснали с 3см-много съм доволна от резултата.С кърменето се справяме добре(благодарение на консултантите) и мисля,че вече започнах да усещам настроенията на бебка и да не се шашкам,че остава гладна  Wink
 Благодаря на мама_веси и миш за съветите за залъгалки,но нищо не помага-явно аз ще съм залъгалката-само докато лапне зърното и вече се е успокоила и заспала.Не ми се мисли като ни започнат зъби какво чудо ще е  Thinking
 И ние като много от вас имаме проблеми с очетата-не е конюнктивит.Когато заплаче започва да излиза бял секрет-само като плаче.Сестрата заключи,че може би са запушени слъзни каналчета,но ни било рано да ги пипаме,а си спомням,че вие прилагахте някакви масажи newsm78 Страшно съм озадачена от новата лекарка-абсолютно нищо не разбира горката,и само се допитва до сестрата ooooh! И никой не казва кога ще се връща нашата доки(била в болнични заради операция и тази я замества).Та докато се върне все едно сетрата ще ни лекува,защото заместничката само нея пита кое и как #2gunfire Как може да се захване  с педиатрия,като никаква я няма в тази област.Вместо да ми преглежда бебето,да поставя адекватни диагнози и да дава компетентни отговори,тя се захласва по мъжа ми ooooh! Затова вече ще влизам без него,че поне той да не я разсейва Whistling
Бяхте засегнали темата за захранването и сега на бързо да отговоря-ще захранвам след 6-ти месец-така процедирах и с баткото въпреки,че беше на АМ.Този метод на захранване,който Г-жа Стихията пусна много ме заинтригува и дори съм си запазила линка,че като остане време се образовам-мисля да опитаме така въпреки мазалото,което ме очаква  Laughing Първо ще си я захраня със зеленчуци.Не помня имаше ли други въпроси,ама пусто куфило-всичко забравям. Embarassed
vikiimm,радвам се,че са отпаднали съмненията за алергия.Накъде назад в страничките на тази тема ллл консултант беше писала как точно да се процедира(ако не се лъжа беше skrech). Peace

# 613
Здравейте   bouquet

Ивка10 Вече ни е почерпила с кафе, та аз реших да ви почерпя с нещо друго  Mr. Green

vikiimm Радвам се че най после сте се успокоили и всичко е наред  Hug И на мен ми се вижда странно само 1 път на ден да се дава да суче  newsm78 как ще стимулираш кърмата ако само 1 път се храни  newsm78 много добре си го намислила на всяко хранене да кърмиш  Hug мисля че и ЛЛЛ ще ти кажат същото  Peace

Майски3 Мила, ама ти май сега се притесняваш повече  newsm78 отколкото с двамата батковци преди. Успокой се, не е задължително ти да си я простудила, все пак има още 3-ма вкъщи които могат да донесат какви ли не бацили  Peace и то без те да са болни. Не се тормози толкова, ще се оправи малката сладурана.  spoko  Радвам се, че оченцето вече се подобрява.  smile3501

Sabrina1 щом се налага да ги носите тези гащички, ще ги носите. Още повече че ако само с тях се оправите, значи всичко е наред  Peace

Жени На мен много ми се виждат 20кг, за 100см. Дидката ми беше 20кг на 5г. и 116см.  Но ти си знаеш  най добре Peace  

# 614
Цитат
Жени На мен много ми се виждат 20кг, за 100см. Дидката ми беше 20кг на 5г. и 116см.  Но ти си знаеш  най добре  

aaaaaaa баткото ми е на 3г и половина и е 112см/вече може и повече да е/, 25 кг и носи 30 номер обувки  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт