Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 783
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Цитат
] Може би си имаш гурме-кърмаче по стила си на хранене  Laughing . Млякото му бива сервирано с идеалната гърда,  бавно и с акцент върху всяка глътка се наслаждава на приятната топла течност, която така меко запълва стомахчето, докато мириса на мама разбужда сетивата и продължава да кара бебешкото езиче да сервира следваща глътка и после пак... прави паузи, да, те са, за да се наслади не преживяното от предишната глътка.
 В същото време сученето има и ефект на приспивно хапче. Хубаво е да спиш, но още по-хубаво е да заспиш докато сучеш  Simple Smile . Кърмачето се грижи и майка му да си почине, като я предизвиква да вземе задължителна доза почивка, докато кърми.
[/quote
skrech, много добре написано:)

# 616

vikiimm Радвам се че най после сте се успокоили и всичко е наред  Hug И на мен ми се вижда странно само 1 път на ден да се дава да суче  newsm78 как ще стимулираш кърмата ако само 1 път се храни  newsm78 много добре си го намислила на всяко хранене да кърмиш  Hug мисля че и ЛЛЛ ще ти кажат същото  Peace

Само по веднъж на ден и после постепенно да увеличавам , защото небивало рязко да минаваме на кърма - нещо като при захранването (аз така го разбрах ), но пък така как ще стимулирам образуването на повече кърма  newsm78 , затова ако не пречи ми се иска на всяко кърмене да предлагам гърдите.

# 617
Цитат
Жени На мен много ми се виждат 20кг, за 100см. Дидката ми беше 20кг на 5г. и 116см.  Но ти си знаеш  най добре  

aaaaaaa баткото ми е на 3г и половина и е 112см/вече може и повече да е/, 25 кг и носи 30 номер обувки  Whistling
А моят клечо е на 4 и е 112 см, но няма и 18 кг. Laughing 30 номер краче-голям мъж си имате. Simple SmileНие сме на 28.

# 618
Привет отново!
Да благодаря първо на Skrech за инфото Hug и най- вероятно ще се възползвам от някоя среща на ллл, само да се организирам и с баткото, че няма на кого да го оставя.
 Skrech , имам още едно въпросче към теб. Ако не се лъжа мисля, че ти писа, че ползваш сапунени ядки, когато се обсъждаше какви точно препарати да ползваме. Аз съм с непоносимост към всякакви перилни и миещи препарати, още повече ако са и силно ароматизирани, но това е др. тема.   Въпреки това ги ползвам, тъй като в магазините има само такива, или просто те ми се набиват в очите и после в кошницата. Ти от къде си поръчала тези сапунени ядки, и дали си доволна да споделиш.
 Сиренце, мерси за инфото. На Елица датата за ваксина е на 2-ри др. месец, и се надявам до тогава да имам повече яснота.

Цитат
Жени На мен много ми се виждат 20кг, за 100см. Дидката ми беше 20кг на 5г. и 116см.  Но ти си знаеш  най добре  

aaaaaaa баткото ми е на 3г и половина и е 112см/вече може и повече да е/, 25 кг и носи 30 номер обувки  Whistling
В този ред на мисли да споделя, че синът ми има телосложението на баща си, който е 2м. висок GrinningThomasito, а това за номера на обувките е съвсем позната история. Александър носи 28- и номр Laughing, но все пак има още до 48-и на татко му
mama_vessy, все пак ти си имаш девойка, и е нормално да е фина и елегантна.
Мерси за следобедната вкусотийка. Ако имах малко време, бих си спретнала поне една палачинка.
 А за апетита да кажа само, че винаги съм имала, а сега просто яденето е задължително, особено след кърмене и цедене. Направо нямам спиране, но то така и 10- ми килца в плюс не са помръднали
 Поздравления на всички мами и бебоци, които са се отчели след консултацията. А на всички, на които им предстои ваксинация fingerscrossed наистина е неприятно, но какво друго остава след като сме решили, че ще ги ваксинираме дечицата.
 За даването на Панадол след поставяне на ваксина, не съм информирана подробно за вреда, или друго. На синът ми съм давала при първата, но при последващите 2 не съм. Не е вдигал Т, но беше по- поспалив и ревлив.
 И аз съм за срещата Peace

# 619
Skrech в предаването точно не стана ясно какво целят с тази гимнастика, то по скоро беше насочено да разясни на щуравите родители дето са видели като оная жаба как подковават коня и си вдигнала крака.
Тези които практикуват тази гимнастика казват че децата им са по адаптивни, по добре развити на фона на останалите, особено във век в който децата все по късно прохождат, по късно проговарят и все по трудно се развиват. Дали е така, не мога да коментирам не съм се интересувала.
По повод нашето плуване, не бих казала че си поставяме цели, просто мисля че децата харесват водата и тя им липсва, затова не се задоволяваме само с бебешката ни ваничка. Батко му го пуснахме в голямата вана на 20 дена и въпреки особеностите си и сума ти страхове които има, водата му е страст и няма грам срах от басейни, море, което ми коства спокойствието когато сме в близост до водата:lol:

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 17:29 от г-жа Стихийно бедствие

# 620
  • София
Здравейте,момичета!
Консултирах се и с втора лекарка,правихме кръвни изследвания и не се установи някаква алергия за сега,така че ще опитаме да минем отново на кърма (докато все още имам  Wink )
Искам да попитам обаче момичетата от ЛЛЛ:
Тъй като 15 дни бяхме на АМ, как да стане преминаването към кърма.Лекарката ми каза един път на ден да давам да суче от гърда и след това да дохранвам . И така постепенно да увеличавам количеството кърма и да намалявам АМ. Аз си мислех преди всяко хранене с АМ  да му давам да суче от гърдите и тогава да дохранвам, а не само веднаж на ден така, за да може да се стимулира и производството на повече кърма, тъй като в момента количеството и е доста оскъдно. Как да постъпя, моля дайте ми съвет!!!  Praynig

vikiimm, радвам се за доброто развитие на случая при вас!

Не ми е известно да се налага  плавно преминаване към кърма. Тя е добре позната на органнизма на детето и е произведена в синхрон с изискванията на бебешкия стомах - кърма от специална майка специално за това бебе. Няма общо с въвеждането на твърди храни в менюто на детето. По-скоро би имало смисъл при преминаване от кърма към АМ, защото там вече има прилика със захранване.

Имахте ли вече опити за кърмене? Как се държи детето - суче с охота или отказва гърдата, Суче активно или по-скоро вяло? Изцеждането какви резултати дава - по колко пъти на ден и какво количество кърма?

За възстановяване на желанието и уменията на бебето да суче от гърда от голяма полза е гушкане кожа до кожа. Понеже бебетата основно общуват и с кожата си, това е ефикасен метод за разбуждане на инстинктите му. Ако имаш възможност би могла да дадеш отбой на домакинството и да отделиш повечко време специално за теб и бебето - да се гушкате голи(то по памперс де  Wink ), завити заедно с одеяло или ако имаш слинг да го носиш голо в слиг, а ти с разкопчана риза така, че пак да се получава кожа до кожа.

Ако бебето суче и не отказва гърда, възможно най-често сукане би помогнало не само за възстановяване на уменията за качествено сучене, но и за по-бързото възстановяване на количествата мляко. Кърмене не само в часовете за хранене, но и между основните хранения. Също и нощем - кърменето нощем е благоприятно за производството на мляко, защото тогава се отделя най-голямо количество пролактин(хормонът отговорен за производството на мляко). Гушкането кожа до кожа също е от полза, дори да няма проблем с приемането на гърдата.
 Биберон-залъгалка, ако ползва детето, това задоволява сукателния му рефлекс и е възможно да се отрази на желанието му да суче от гърда.

Ето един примерен вариант как би могло да изглежда кърменето - Поставяш детето на гърда, като спре да суче активно, прилагаш компресия Като спре да приема мляко и с компресия, предлагаш другата гърда. При нея също компресия и след като спре да суче, може отново да го сложиш на първата и после пак на втората гърда. Така докато си кърмила от втората гърда, в първата вече са се произвело малко количество мляко, което е от полза за стомаха и за производството на мляко. Така в рамките на едно хранене гърдите могат да се сменят няколко пъти.

След като кърменето приключи, може да дохраниш с количество в зависимост от това до какво количество е намаляла кърмата през тези 15 дена. Или пък според реакциите на детето. Ако не се държи като гладно, би могла да изчакаш то само да си поиска следващо хранене, което може да е и съвсем скоро след това. Вариант е също кърменето да продължава да бъде възможно най-често, а дохранването след кърмене да бъде през 3-4-5 часа.
 Ако имаш съхранена кърма, вариант е да дохранваш с нея, а не с АМ. Ако се нуждаеш от малко количество кърма за дохранване, а ти си замразила на по-големи порции, може да оставиш да се размрази в хладилник(от предишния ден за следващия) и след това да разделиш на хранения(преди това разклати енергично, за да се хомогенизира добре, ако се е утаила).

Ако смяташ, че бебето не суче достатъчно ефективно или количеството мляко, което организма ти има да възстанови е доста, вероятно ще ти бъде от полза да цедиш след кърмене. Дори да не излиза мляко, фактът, че ти го изискваш от гърдата е стимулация тя да произвежда повече.

Повечко почивка, достатъчно течности и някоя "лактогонна" храна, ако си забелязала някоя да ти действа така, също биха могли да спомогнат за по-бързото справяне с проблема.

# 621
Здравейте,идвам на отчет!
Днес ни биха ваксинките...мъжки се държа моето момиче...е то неможе да не се разплаче,ама бързо и мина,та дори взе да се смее...дадох и панадол веднага щом се прибрахме и сега ще следя за Т.
Иначе за 1месец и 4 дни сме наддали 1,280кг. и сме пораснали със 3-4 см:)))папа си стабилно моята кукла  Heart Eyes Сега дано тия дни след ваксините си остане спокойничка и да си папа...
Между другото...погледнах какво пише на Панадола...и то си е написано,че се дава,цитирам при"Температурата при детски инфекции и при  постваксинална реакция"
М/у другото на Ванеса и хареса  Mr. Green така си го изпапа...та се пооблизваше доста след това:) сладичък щото е... Simple Smile

# 622
veset0 кой са ваксините дето ви ги сложиха? Браво на Ванеса за мерките!

# 623
Ух...не запомних какви бяха ваксините,че тези медицински наименования са ми много сложни...Предполагам,че са същите,както на всички останали...

Сега погледнах и нацяло вътре листовката..написано е точно,че се дава след ваксинация

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 20:20 от veset0

# 624
И аз да се отчета от прегледа  Peace  Този месец само 750гр. сме качили, но не съм притеснена и с още 5см. повече та вече сме 60см. дълги  Mr. Green
 Ето го и него:
http://

Thomasito и вие сте много големи  Peace А за краката  ooooh! не ми говори и каката е с голям крак сега сме на 32 номер  Whistling а е само на 6г. И тя на 3г. беше 18-20кг. и си беше голяма дунда та за това ми се виждат повечко вашите, но след това ги задържа кг. след като я сложих на режим на хранене.  Mr. Green

За ваксините нашата доки ни каза, че за известно време нямали пентаксим, но вече ги били получили, така че следващия път ще ни бият такава  а втората е противоменингитната, която сега е задължителна Peace Ние сме назад с ваксините  Peace така че другия месец ще ни ги бодът.  Praynig

За яденето  ooooh! и аз съм така ям си  newsm55 , за сега не виждам онзи ефект дето казват че се отслабвало по скоро виждам обратния ефект  Whistling

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 20:38 от mama_vessy

# 625
ИВКА 10 защо се притесняваш за повръщането. това е съвсем нормално (с някой изключения при повръщането на фонтан напр.). т.нар. рефлукс продължава понякога до 4ти месец и се дължи на незрялата храносмилателна система  Peace

vikiimm страхотни новини  Hug успех с връщането на гърда, дано малчо да съдейства

maiski3 и аз ползвах обикновен аспиратор, но тъй като бебо се разсополиви много купих Baby Vac. Заслужава си инвестицията  Peace

за срещата тази седмица - май ще пропусна, за съжаление  Cry

mama_vessy прекрасен е Виктор  Simple Smile

# 626
  • Бургас
skrech , хареса ми обяснението за гурме кърмачето  Peace
mama_vessy , страхотен е твоя човек  Hug
И понеже пишете за ваксините - на нас не ни биха тази против хепатит на първата консултация... Нямало. Чакам да ми се обади педито, за да ходим да ни я слагат  Rolling Eyes Питах я не мога ли да си я купя - нямало от къде... Малко се тревожа, защото ми казаха, че до втори месец трябва да се ваксинира...
Момичета, знам, че сме го обсъждали, но пак ми е на дневен ред проблема със стряскането... Преслав се стряска от най-малкия шум, а като заспива вечер уж се отпуска и точно като се унесе се сепва... вдига ръчички над главата си и издава изплашен звук или направо се разревава яко... Педиатърката каза, че това е  така поради неизградената им нервна система, но на мен ми е  мъка да го гледам такъв... С вашите бебоци така ли е или моето е по - плашливо ?
По въпроса с какво мажа белега от операцията - с Контратубекс от момента, в който махнах стерилната лепенка.
Много се радвам на всички хубави новини, които чета - само така мацки  Peace
Пиете ли витамини, момичета? Аз по време на бремеността нищо не пих и сега май си нося последствията  Close До сега пих Матерна, не мога да кажа дали имат ефект, но приемам препоръки за други подходящи.

# 627
lilyrose, catwalk Мерси Hug

catwalk и аз не пих нищо по врене на бременността, но за сега не виждам проблеми  newsm78 какви са твоите?  newsm78 Ако може да споделиш  Hug

Ивка10 не виждам защо се притесняваш от това леко връщане и ние сме така, ако не се оригне а понякога и въпреки това  Peace

Женичка сега ти прочетох поста. Сори, че не се е получило с бибата, но пък важното е че се успокоява от теб. При нас не се получава  ooooh! ако не пуска мляко не е интересно  hahaha А това за лекарката  Thinking кофти  Crossing Arms мъжа на вън  Mr. Green Дано си дойде бързо старата  Peace

# 628
mama_vessy много е сладък Виктор,май с каката много си приличат Wink

# 629
Гледам интересни нека дискутирате, а някои са почнали домашно обучение по плуване, Г-жа Стихийно бедствие! Wink

Кетуок, и ние сме така, от 2-3 дни особено... Имам чувството, че порасва и става все по-впечатлителен и затова. Аз го увивам по метода на д-р Карп. Много по-спокоен е. Нон ай-добре му е в слинга на гърдите ми да спи.

Ние се кръстихме на 8 май. Много съм щастлива! Вече и двете са ми християнчета. Simple Smile

Много съм уморена...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт