Този квартал защо се казва така?

• 38 790
  • 171
  •   1
Отговори
# 30
Перловец, където живея. Заради Перловската река.
Даже на фактурите за студена вода си е отбелязано - кв. Перловец.
В Уики-то го няма Confused.

# 31
  • София
Леко встрани от темата, но по пътя за Варна има отбивка за две села - Разбойна и Стража.
Винаги съм си представяла, че навремето едните са били бандюги и са правели нападения, пък другите са се вардили  Mr. Green

# 32
Като пловдивското Плодовитово Laughing.
Като мина оттам и все си представям пълни ниви и бостани.

# 33
Има едно село Челюстница, към Монтана.
И още две са ме впечатлили - Ушинци и Недоклан, Разградско  Simple Smile

# 34
Като дете все ме пращаха в Цацаровци....докато не минах през него на дърти години!!!!! Mr. Green
Сетих се и за Банишора... newsm78

# 35
  • София
Край Враца пък има едно село Краводер. Ако наистина ги дерат живи, ще сигнализирам Бриджит Бардо   Mr. Green

# 36
Кварталите трябва да се преименуват на цифри и всяка да отразява средната цена на м2 жилищна площ. По този начин всички ще сме с чисти отношения при първо запознанство - като се запознаеш с хубава мадама и ти каже, че живее в 300, а ти в 2000 се разбира, че бракът едва ли ще доведе до социално ъпгрейднато поколение.

# 37
Една голяма част от тия цифри са доста изкуствени, като силиконовите импланти, а както е известно те не се предават генетично след поставянето им.

# 38
Ако отворим тук дебат за справедливите цени ще стигнем до сериозни крайности, разбира се Simple Smile Всички знаем, че в София има само един хубав и бял квартал.

# 39
  • София
И той е ? (явно не всички го знаем)  Wink

# 40
  • София
Любим ми е и Кондофрей - местна вариация на Конт дьо Фре, понеже по местата са се помотвали някакви рицари кръстоносци.

# 41
Кой е кварталът, в който се съчетават гора, планина, гледка, въздух, високи цени и най-много скъпи къщи в едно? Кой е кварталът, в който е така от много десетилетия? Кой е кварталът на елита? Има само един възможен отговор.

п.с. този квартал има недостатъците си също - пиша го за да не тласнем веднага темата към плюене на инфраструктура и тн, които са общодържавни проблеми.

# 42
E, само оди му пишеш на тоя квартал, кажи му името, за да търсим откъде е произлязло (по темата) Simple Smile

# 43
Имам чувството, че този квартал е същият, от който аз съм най-недоволна - Бояна.

# 44
Имам чувството, че този квартал е същият, от който аз съм най-недоволна - Бояна.

Бояна е разбира се. А това, че си недоволна е защото сме бедна държава.

Общи условия

Активация на акаунт