Отговори
# 240
  • Варна
Trufel, Щък-никакви МАЙ-ки,ние да не отидохме в МАРТ-енки Mr. Green
ЧРД Мечтателка! Жива и здрава, винаги преследвай мечтите си!
Eliona снимката е много красива. Ние изтървахме момента, и сега ще чакаме следващия след 2-3 месеца,ЖЗ.
Добре дошла на Биг Мама вкъщи-радвай се, че имаш помощ:)
Хубав ден и стискам палци на всички,които днес мислят да се обебят Hug

# 241
Само да се отчета набързо - все още съм не сама! Имам някакви контракции - неболезнени, надявам се да не родя на зъболекарския стол, за където се отправям след малко!

После ще чета всичко, успех на още неродилите, като се върна искам поне едно бебе, ама не моето де  Mr. Green днес не ми се ражда - вали и е мрачно, ще чакам слънцето  Laughing

# 242
Trufel, Щък-никакви МАЙ-ки,ние да не отидохме в МАРТ-енки Mr. Green
Grinning слушам  Wink
Говорих с докторката си и тя ме посъветва да засиля приема на caulophyllum-a на 4 часа.Пък до другата седмица трябва да излезе беба.Доготвям си супата за домочадието и отивам да меря улиците

# 243
  • Бургас/Пз
И аз тук в компанията на преносващите и все още чакащи бебета!

Вече съм с контракции - доста силнички, но без други симптоми като паднали тапи и изтекли води! Ще чакаме пък ще видим!!

Да питам и тук - късно ли е вече да почвам да пия Арника???

# 244
Прочетох ви,разгледах снимки на бебоци.Толкова са сладки. Heart Eyes
Благодаря за пожеланията,само не ме пращайте да раждам още. Crossing ArmsНикога вече!
Честито на всички мами,които съм пропуснала!  bouquet  bouquet  bouquetНаслаждавайте се на всеки миг с бебета си!Няма по-голямо щастие.
Елиона снимката е страхотна,чакам следващите и координати на фотографа.
Трюфел днес косата ни е пак права.На Джо почна да се къдри на 6 месеца,на бебето явно банята му подейства така,сигурно ще е по-къдрав от батко си.Вчера определено не му харесва банята в болницата не ги къпеха,явно се е накъдрил от нерви. Mr. Green
Днес е много кротичек,пу-пу.Стоя един час буден и само разглеждаше света наоколо.Дано и занапред да е така.В болницата непрекъснато го събуждаха,ако не за тоалет,ще е за инжекция,ако не за визитация ще е за кърмене и така,днес е на свободен режим и явно му харесва.
Честит Рожден Ден на Мечтателка!  bouquet
Кафеви очи,спомням за две момичета в предродилна.Едната е със сива нощница,другата дойде по-късно,имаше три шишенца хомеопатия,искаше нормално раждане,без всякаква намеса,за която чух,че стигна до 10 см разкритие и родилния процес спря и се наложи спешно секцио.За тебе ли става на въпрос?Информацията имам от една руса мацка,която дойде при вас след мен,бяхме заедно в патологията.
Диде,да са не върнеш с беба?
Петя,тук си още ,знам,следя те.
Ройс е ясно че е в болница вече.
Стискам палци на всички,които ще раждат от тук нататък.
Хубав ден на всички!  bouquet

# 245
И аз тук в компанията на преносващите и все още чакащи бебета!

Вече съм с контракции - доста силнички, но без други симптоми като паднали тапи и изтекли води! Ще чакаме пък ще видим!!

Да питам и тук - късно ли е вече да почвам да пия Арника???
Това,което чух от лекарката в предродилна,че хомеопатия не помага на всички еднакво.И само Арника няма да помогне за по-лесно раждане,тя се пие в комбинация с други.В твоя случай мисля ,че можеш да започнеш caulophyllum,но пак това се прави след консултация с хомеопат.Аз смея да твърдя,че на мен Арника ми помогна единственно по-бързо да се възстановя.

# 246

Момичета, нося щъркелови вести!

Днес в 11:35 Жана /jana_/ е родила своята дъщеричка Александра. Бебка тежи 3790 грама и е висока цели 54 см. Раждането е минало нормално и мама и бебе са добре!

Да е жива и здрава Алекс и много да радва мама и тате!

# 247
Честито ни бебченце  Hug да са живи и здрави   bouquet
Арниката се пие след като се роди за по бързо възстановяване.Тя не е за контракции.
Тя е за да може да да се намали кръвотечението и по бързо да се прибере матката,а ако има и шевове по бързо се оправят нещата.
Сготвих изпрах излизам на разходка.Цунки ви,а до довечера още щастливи новини да прочета за други родили мамчета  Wink

# 248
  • Сопот, Пловдив
Честито бебе Александра на мама jana_!  newsm51

big mamma, добре дошли вкъщи!  Hug

me4tatelka :*nbirthday

Върнаха ме от болницата. от което не се оплаквам  Mr. Green . Бебо е слязъл на изхода и имам 2см разкритие, тоновете са му добри, но според лекарката нямаше нужда да ме оставят или включват на системи, според нея бебето ще тръгне най-късно утре-вдругиден от само себе си, и няма нужда да стоя да чакам в отделението от сега. За всеки случай ми се каза, ако не родя до неделя, че тогава вече със сигурност ще ме приемат и ще трябва да предизвикат раждане. Каза, че е добър знак, че имам 2см, без да съм имала сериозни болки досега, но после на УЗ каза, че бебето е много голямо и сигурно няма да излезе лесно. Опита се и да ми помогне с разкритието, направо звездички видях като взе да бърка навътре  #Crazy Mr. Green . Та засега съм още 2в1, ама да се надяваме не за дълго.  Praynig Grinning

# 249
Честито бебче Александра!

Нашето девойче днес пак спи през деня и вчера беше така, но след 21 часа като се почнаха тия колики...Не плака много, но доста се гърчеше. От вреча и давам Лефакс, ама и тези капки са със същата основна съставка като Еспумизана, та ще видим какъв ще е ефекта.
Вчера с баша и излязохме за един час на кафе, дойде ми много добре. Той милия недоспал, изморен хич не му беше до излизане, ама какво да прави Simple Smile
Роис по - хубаво е да си у дома и да чакаш в приятна обстановка. Мен ме изнерви само едната нощ преди операцията, та камо ли ако трябва да се стои с дни в очакване в болнична обстановка. Дано бебето си тръгне само преди неделя.

# 250
Здравейте момичета и от мен.Нека споделя и аз моите преживявания около раждането като сме почнали днес  Simple Smile
Както знаете аз преносвах вече 5 ден и напрежението ме беше обхванало здраво.Именно поради това
реших да се доверя на лекарката си и да пробвам с прословутия рицинов коктейл  Mr. Green  Въпреки
това ме беше страх от ефекта и изпих само 2 супени лъжици към 16.30 часа на 16.04. И да знаете само
колко смешна съм била отстрани след това като седнах и зачаках.Все едно всичко ще се случи на момента.Тук искам да уточня,че тогава си имах едни контракции,но не много силни и нерегулярни още от предните дни.Нещата не се промениха много в следващите 1-2 часа.Дори ходенето до 00 не беше толкова много ,както очаквах от рицина.Както и да е към 20 часа се обадих на докторката ми ,която бе започнала вече нощната си смяна в болницата.Като ме поразпита какви са ми симптомите се разбрахме да се чуем след около два часа.Така и стана,като през това време нещата не претърпяха кой знае каква промяна.Сам дето започнах да усещам по-редовно и малко по-силно контакцийте си.При вторият ни разговор към 22 часа докторката ми предложи все пак да отида до болницата да ме прегледа и да чуем поне тоновете.Не се притесних много и 50:50 бях убедена,че скоро ще се върна обратно.Дори оставихме малкия сам вкъщи да си гледа телевизия.Взех си един душ набързо и сака за всеки случай и към 23 часа бяхме в болницата.Направиха ми бърз запис на тоновете и всичко беше наред.Последва преглед,който ни изненада всички.Оказа се,че съм с напълно изгладена шийка и почти 5 см разкритие Shocked Аз обаче все още не вярвах,че момента най-накрая е дошъл.Лекарката обаче ми вика-сега и да те пусна да си ходиш,сигурно скоро ще се върнеш с това ракритие и както е 2-ро раждане.Така ми предложи да остана и да ми пуснат една система (окситоцин) да видим как ще тръгнат нещата.В 23.15 ме настаниха в предродилна зала и се започна всичко.Поне благодарение на рицина ми спестиха клизмата  Mr. Green Скоро след това нещата започнаха да се развиват и то с доста бързо темпо.Контракцийте ставаха все по-силни и по-начесто.Особено след като ми спукаха мехура и даже започнах да се чудя колко време ще издържа.Най-вече ме притесни факта,че анестезиолога с който имах уговорка за епидурална упойка се оказа възпрепятстван да дойде ooooh! Слава богу обаче нещата тръгнаха много бързо и към 01.30 часа ми казаха ,че е време да се местим в родилна зала-направо онемях.Така само след малко по-вече от 2 часа след приемането ми в 01.40 изплака моето малко съкровище Невенка (3400 кг 49 см) На секундата бях забравила всичко останало и бях невероятно щастлива.Всички също бяха много ентусиазирани ,че си доиде направо с името на един от най-хубавите празници -Цветница.(искам да уточня,че ние си го бяхме избрали още преди 2 месеца и стана много хубаво съвпадение)А най-разчувствено ми стана като пуснаха таткото при нас в родилната зала да се видим.Представете си ни-аз с торбичката на корема,а малката до мен под лампата за затопляне.Направо приказка. Hug За щастие се разминах и само с два вътрешни шева,които са нищо в сравнение с епизиотомията от първото ми раждане.Следващите няколко часа ми минаха като насън,въпреки, че не мигнах от вълнение до сутринта.Настаниха ме в самостоятелна стая,за което съм изключително доволна.Наистина да си насаме с бебчето в тези първи дни хич не е зле-абсолютно пълноценно и се наслаждавах и си почивах на спокойствие.И накарая за да не ви отегчи дългия ми разказ ще кажа,че двете с Невенка сме добре вече в къщи.Кърмим се успешно за сега и мнооого спим.Последното ни хранене е около полунощ и след това се събужда към 5.30-6.00 на сутринта.Педиатърът ни каза,че това е много добре и дано продължи по-дълго време  PraynigДа видим как ще сме с коликите обаче ?
Последно ще ви споделя за реакцията на щастливия ни батко (на 5.5 год.).Изключително мил и внимателен е към бебето,но и много ревним спрямо мен и татито.Вчера например докато кърмех и неможех да му обърна внимание той се нацупи и се затвори в стаята си.После ме вика да ми покажел изненада-отивам и какво да видя  #Crazy  С един флумастер надраскал половината тапети .Направо щях да откача,ако ме разбирате ?!?
Хайде това е за сега от мен.Поздрави за всички новородени,че нещо им изпуснах края последните дни.И стискам палци на оставащите априлчета да излизат по-бързо и по-лесно    bouquet

# 251
Влизам набързо в новата темичка да се похваля Simple Smile На 23.04. се роди нашия син Камен, 4200 кг. Раждането беше нормално....подробности очаквайте по натам WinkSimple Smile Пожелавам успех на всички, за които големият ден предстои, всичко да мине леко и да гушкат здрави и хубави бебенца Simple Smile

# 252
Улисана в разказа си щях да пропусна да приветствам завръщането на Биг мама   Hug
С нейното добро настроение ни действа много позитивно и се надявам и занапред да е така.   bouquet

# 253
Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България Ви предоставям информация за събитията (лекции, срещи, Бебешко кафе и други), организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига България в различните градове на страната до края на м. МАЙ 2011 г.. Моля, имайте предвид, че графикът е предварителен и са възможни промени.
Актуалната информация за събитията, организирани от Ла Лече Лига България, вкл. за евентуални промени на графика, може да следите на сайта на Ла Лече Лига, както и на следните Фейсбук страници: Ла Лече Лига България, Бебешко кафе, Ла Лече Лига Пловдив, Ла Лече Лига София,

Ла Лече Лига срещи

04.05.2011 г., сряда, 10 -12 ч., гр. Варна, ул. А. Дякович 20, ет. 5, ап. 9, тел. за записване и контакти: 0878 601 604 - Ивелина, Тема: “Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
09.05.2011 г., понеделник, 10.30 ч., гр. Карлово, площад "20 юли", до трибуната, Тема: “Аз мога"
11.05.2011 г., сряда, 11 ч., гр. София,, Тема: “Раждане и първи дни с кърмачето. Влияние на раждането върху началото на кърменето."
14.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: “Изкуството на кърменето: Въпросите "какво" и "как""
28.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Бебето се роди: Семейството и кърменото бебе. Приспособяване на по-големите деца."
28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пловдив, Градска градина, Тема: “В новините: предимства на кърменето"

Ла Лече Лига Лекции

10.05.2011 г., вторник, 10.30 ч., гр. Пловдив, Детски център Оранжево небето, ул. "Силистра" 28, комплекс "Райски кът-1" - кв. Смирненски, Тема: “Всичко за хранене на кърмачката, захранване на бебето и хранене на цялото семейство"
14.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Често задавани въпроси"
15.05.2011 г., неделя, 11 ч., гр. София, "Тук-таме", ул. "Гео Милев" 22, вх. А, Тема: "Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми"
28.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, ул. Великокняжевска 13 (сградата на Туристическо дружество "Сините камъни"), Тема: “Успешен старт на кърменето. Хранене на кърмачката"

Ла Лече Лига срещи-лекции

28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, Регионалната Библиотека Никола Фурнаджиев, Тема: “Да научим за храната чрез игра”

Срещи с подкрепата на Ла Лече Лига

03.05.2011 г., вторник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта: http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=2d35c77ca21cc8e688918044c08e4d9d&tip=1), Тема: “Избягване и преодоляване на често срещани трудности и проблеми“
05.05.2011 г., четвъртък, 17.30 – 19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: “Първи дни с новороденото у дома"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 ч., гр. Добрич, на тревата пред "Изида" (в градската градина), Тема: "Често срещани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 11 ч., гр. Казанлък, Парк Розариум - ако е лошо времето, може да има корекция на мястото, Тема: "Често задавани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, парк Остров "Свобода", Тема: “Предизвикателствата на ходещото кърмаче”
25.05.2011 г., сряда, 10.30 ч., гр. Димитровград, пейките пред съвета, Тема: “Подготовка за раждане и кърмене”

Бебешко кафе с Ла Лече Лига

04.05.2011 г., сряда, 12 ч., гр. Пазарджик, галерия Плеяда (тунела при Синегогата), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 -12.30 ч., гр. Хасково, детски център "Смехорани" (до зеленчуковия пазар), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
14.05.2011 г., събота, 11 -12.30 ч., гр. Стара Загора, ресторанта на НТС, до АГ-то, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 15.30 – 17.30 ч., гр. Димитровград, детски център "Светулковци", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 11 -12 ч., гр. Пловдив, Детски център Тон Бонбон 2, ул. Висла 2, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 10.30 -11.30 ч., гр. Шумен, Детски кът Джунглата, ул. Цар Освободител 24, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 10 -12 ч., гр. Варна, Детски клуб "Невеляшка", ул. Кестен 14, до ВиК, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 17.30 -19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
21.05.2011 г., събота, 14 -15 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
26.05.2011 г., четвъртък, 11 -12 ч., гр. Карлово, детски център "Джим Бийм", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
29.05.2011 г., неделя, 11 -12.30 ч., гр. София, "Made in Home", ул. "Ангел Кънчев" № 30А, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
30.05.2011 г., понеделник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта: http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=2d35c77ca21cc8e688918044c08e4d9d&tip=1), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"

Срещите, лекциите и Бебешкото кафе са безплатни. Всеки, който има желание и възможност, е добре дошъл. Информация за тях, както и всякаква разнообразна и интересна информация за кърмене и захранване, се публикува и в е-бюлетина на Ла Лече Лига България.

# 254
Момичета, аз съм щрък днес и нося прекрасни новини!

Снежи(messalina08) е родила днес в 11:48 момченце Рафаел! Бебко тежи 4030 гр, двамата са добре, мама е с доста шевчета, но си заслужава. Пращат ви поздрави!
Да им е жив и здрав Рафаел, винаги засмян и много да ги радва!
   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт