Климатикът или лятната жега - кое е по-опасно за новородените?

• 6 510
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Първото ми дете е родено на 29 май 2007 г., второто - на 21 юни 2010 г., нямам климатик. В къщи е ставало до 30  градуса. Не са се изприщвали и не са се обезводнявали. Кърмени са на поискване. Обличани са с бодита без ръкави и боси. През повечето време като новородени до 3 мес. спяха завити с тензух, а като се събудеха ги кърмех. Така че спокойно, дори и без климатик няма да му стане нищо.

# 16
Стайна Т от 30С + висока влажност на въздуха са далеч по-опасни и неприятни за бебетата, отколкото една нормално охладена стая. Климатиците са част от живота ни, няма защо да ги отричаме. И парното изсушава прекомерно въздуха, ама го използвате, когато навън е студено, нали?

# 17
Жегата е много по-опасна. Новороденото още няма потни желези, не може да регулира температура, много лесно може да прегрее, получават се едни неприятни обриви, които могат да прераснат в не съм мед. лице, но някакви дерматити, особенно ако станат с връх тогава е много опасно.
Климатика от друга страна не бива да духа непосредствено срещу детето, добре е да е в друга стая дори или бебето да е отделено с параван

# 18
Синът ми е роден в безумни августовски жеги. Температурите навън достигаха и 40 по Целзий.

И аз така, но климатик нямахме, а тогава живеехме на едно южно, таванско помещение и беше просто ад  Sick Душа давах за климатик тогава.

Ползвайте си го, но както са ти писали - не директно в бебето и най-добре в съседно помещение.

# 19
  • Pb
Раждах края на юли, жегата беше убийствена, още в 8 сутринта вън вече беше горещо.
В цялото родилно отделение работеха климатиците, иначе не се стоеше.
А за във вас - много зависи от изложението на апартамента ви, на кой етаж сте, панелка или не и т.н. Има апартаменти, в които и лятото е прохладно, но ние сме с южно изложение, панелка, на висок етаж и без климатик е непоносимо и за голям човек.

# 20
Нямам климатик в къщи.Миналото лято малката беше постоянно изпотена(тогава беше на 3-4-5 месеца),но обриви не е имала.Но ако имах климатик с удоволствие бих го пускала.беше ужасно по 3 пъти дневно и поне 2 пъти през ноща да я преобличам(памперс и боди потник),защото е вир водичка и да и сменям чаршафите.Това лято пак нямаме климатик и още отсега ако Т в стаята е над 23 градуса малкато започва много да се върти и поти и да не може да спи спокойно,така че ако имаш климатик по-добре си го ползвай.

# 21
Ooo, aко и сега живеехме постоянно там, където преди... Не бих се zамслила грам, само ако имах климатик. Това е последен етаж, иzточно иzложение, в столичен панелен квартал и в жедите е един горещ ад, в пълния смисъл на думата. Когато се прибрахме лятото, точно преz юли и август, тя беше на почти годинка. Това й беше първото стъпване в БГ. Беше ужасно топло, тя не можеше да спи, беше цялата в обриви от прегряване.. Имам чувството, че вътре става по-топло от навън... или поне нощем е така.. Абе направо не ми се вярваше, че преди сме си живели така и сме били свикнали.. (явно)...

# 22
  • София
Аз съм без климатик. Понасят се жегите.
В хола пускаме вентилатор, като гледаме да не духа пряко.
В стаята се отваря балконската врата.

# 23
И ние изкарахме без климатик, но все пак моето бебе е зимно. С един вентилатор охлаждахме съседната стая. Иначе малката много се кефеше да е голичка из нас. Като дойде есента и почнах да слагам чорапки й беше трудно да свикне.

# 24
Вкъщи климатикът почти не се изключва целогодишно. Peace

# 25
Голямата ми дъщеря се роди на 26 юни. Срашна жега беше. Последен етаж, южно изложение. Но нямаме климатик. Не е прегрявала. Не се е изпрещвала. За пример- в работата колегит( мъжката част от колектива) държаха климатика на много ниски градуси и вечер като излизахме на жегата се чуствах като премазана от валяк. Просто големите температурни разлики според мен не са добри. По-стресиращо е за организма да се нагажда за толкова кратко към такива амплитуди. Ако подържаш примерно около 20 градуса вкъщи, а навън е 30  когато изведеш бебето само помисли. За кратко да се охлади малко  Peace. Иначе според мен е по-голям тормоз. Освен това в корема ти бебето живее на около 37 колкото е нормалната телесна температура, това също не бива да се забравя.

# 26
От всичко казано си вадя извода, че ще сложим климатик, и ще се пазя да не го ползваме много Simple Smile))) смешна ситуация, но все пак ми се иска да съм подготвена, ако стане голяма жега и бебето започне да се изприщва. а съм напълно съгласна, че не трябва да има голяма разлика в температурите вън и вътре. максимум 4-5 градуса,, но понякога тези 4-5 градуса са важни, според мен.

# 27
Аз да питам, ние не сме новородени, а на 8 месеца. Нашият проблем е такъв, че това лято най-вероятно ще се местим и ще слагаме климатици на новото място, обаче на старото нямаме, а най - вероятно ще хванем част от лятото там. Това проблем ли е за толкова голямо бебе? И какво мога да направя ако е? Просто няма смисъл да слагам климатик на място на което ще стоя може би месец ...

# 28
Ние сме с южно изложение,и да не се пуска климатика е лудост,обаче на 26 градуса!

# 29
  • София
У дома поддържаме около 20 градуса от раждането на детето. През лятото също ще е така. Климатикът не ме притеснява, пуснат е непрекъснато  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт