БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-11

• 21 409
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Благодаря ви за препратка.От изчетеното май стигам до извода, че не е подходящо за толкова малки деца и ако може спешен отговор на моя въпрос, ще съм благодарна.

Сутринта храних малката с АМ, както пише на кутията-210 мл вода и 7 лъжици, давам й Нестле Джуниър, преди малко като стана се закашля два пъти и повърна всичкото мляко на фонтан.Друг път не ми го е правила този номер.Та да попитам възможност ли е от количеството мляко да е това?Просто да й идва много и затова да го е върнала при кашляне.

# 32
  • София
Друг път по колко мляко изпива?

# 33
Искам да попитам от кой месец обикновенно се започва с даването на жълтък?

# 34
Слагам й по-малко, 6 лъжици и 180мл вода.Готовото мляко е 210 мл.Така като се замисля може и гърлото да я боли и като се е закашляла да е повърнала, но такова нещо изобщо досега не е правила, откакто се е родила.След това 1 час се гушкаше в мен и не мърдаше никъде, а иначе е енергично дете, което спирка няма.Температура засега няма, но ако вдигне, ще я водя при педиатърката.
благодаря за включването

# 35
Искам да попитам от кой месец обикновено се започва с даването на жълтък?
За по сигурно,след годинката,въпреки,че педиатрите тук препоръчват от 8 месец твърдо сварен и на четвъртини към храната.

# 36
Благодаря tanyatais . bouquet Аз питах вчера едната от педиатърките, които са на ДК, но нещо не ми хареса отговора и. Тя каза за жълтъка като направи 6 месеца.

# 37
Благодаря tanyatais . bouquet Аз питах вчера едната от педиатърките, които са на ДК, но нещо не ми хареса отговора и. Тя каза за жълтъка като направи 6 месеца.
И на мен ми каза между 6-9 месец,но и на мен не ми хареса,заради алергизиращите качества на яйцата и не дадох,а чак след годинката. Peace

# 38
  • София
Да ви питам - колко е гъста храната която давате? Аз готвя на бебка и принципно една порция и е около 200мл и то доста гъста. Всичко е пасирано. Изяжда си я винаги. Поръчвах 2 седмици от детски кухни да пробвам и храната след като я пасирам е много по-рядка от моята. От кухнята си е течна, а моята е с гъстота на картофено пюре. Дали да и давам по-рядка храна?

# 39
Давала съм овесена каша, спелта и сега пшенцица. След това мога ли да дам мултизърнена?

# 40
Можеш.

# 41
Какво ви е мнението за готовите каши с плодове? Прави ми впечатление, че там има повече плодово пюре и няма да е подходяща за следобедна закуска. По-скоро става за втората закуска сутрин.

# 42
Вероятно имаш предвид кашите в бурканче?
Ако е така - стават за сутрешно, а и за следобедно хранене. Но се добавя АМ в тях или бебето се дохранва с АМ.
Плодовите каши Лека нощ на Хипп, съдържат мляко и са много хубави.

# 43
Мерси. И да споделя информация от моя позната, която е микробиолог. Правено е изследване на киселите млека и се оказва, че само зелената Елена има съдържание на лактобактерии.

# 44
Здравейте,
може ли да се дава скумрия на бебе на 1 година и 2 месеца?
До сега съм давала хек и сьомга.

Общи условия

Активация на акаунт