Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 411
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета!Отдавна следя темата,но до сега не съм се разпсвала,защото нямах формички за мъфини и само събирах рецепти и съвети от вас!
И сега вече мога да се похваля с първите си мъфини

снимките не са с много добро качество защото са от мобилиният,но мъфините станаха разкошни,поздвах тази рецепта
http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1955
и опраделено ще ги правя само по нея,единственото което промених е че сложих половин ч.чаша олио и към сместа прибавих салам,черен пипер,чубрица и настнен магданоз.

# 241
Да ви покажа един от първите си опити в областта на правенето на малки кексчета  Simple Smile
Las Magdalenas

# 242
  • под тепетата
Gali D , супер са ти първите мъфини с формички! Да си ги ползваш със здраве и ще видиш каква краста е това  Laughing
 purple tulips , страхотно изглеждат и не са трудни за правене. Кажи колко бройки излизат и имат ли нещо общо като вкус с едни купешки кексчета ( ако си ги опитвала де ) - маслени май ги пишат. Дъщеря ми много ги харесва.
 Аз тези дни пробвах да направя пая с вишни на Тина-рина под формата на мъфини - ми получиха си се ! И за да не са самотни и едни за закуска със сиренце - бухнаха и сложиха големи шапки  Grinning

# 243
здравейте!аз съм нова но това не ми пречи да кажа нова рецепта Grinning

# 244
Gali D, чудесен първи опит, наистина кексчетата и мъфините са много зарибяващи. В повечето случаи се приготвят много лесно, носят много на импровизации и са подходящи както за закуска така и за десерт или предястие, ако са солени.
purple tulips, много добре изглеждат тези Las Magdalenas, слагам си рецептата на страна, за изпробване.
И аз да ви покажа мъфините, които последно правих. Този път солени.
Солени пълнозърнести мъфини

# 245
  • под тепетата
by , не само пълнозърнестите мъфини, а и останалите рецепти с пълнозърнесто брашно ме впечатлиха! И в този дух да те попитам - когато рецептите са само с пълнозърнесто брашно като при теб, не става ли по-сбито печивото? Когато правя нещо с такова брашно обикновено смесвам с бяло, за да станат по-пухкави нещата. А и се страхувам да останат недопечени. Издай тайната на пухкави и пълнозърнести едновременно Laughing Може би по-дълго печене на по-ниски градуси  Thinking

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 19:04 от bilqna_69

# 246
присъединявам се с Мъфини Дъга

# 247
Бilqna_69, наистина печенето само с пълнозърнесто брашно е по - различно. Аз лично все още не се осмелявам да заменя бялото брашно с пълнозърнесто. Всички рецепти, които съм показала са направени за пълнозърнесто брашно и предполагам останалите продукти са съобразени с това и за това крайния продукт се получава. Така, че и аз не съм открила тайната, но пък досега съм имала късмета да уцелвам сполучливи рецепти. Simple Smile Но дори и така, крайния продукт наистина е с различна консистенция, плътност и вкус от този приготвен с бяло брашно.
Единственото, което може да мине като вид тайна е, че ровя дълго в Интернет и чета коментарите под различните рецепти. Избирам тази с най - много положителни коментари !  Blush

# 248
  • под тепетата
by ,благодаря! Значи ще се опра на твоя опит  Mr. Green и споделени рецепти !
 lux,много весели мъфини!

# 249
bilqna_69, аз преди замествах 50:50 бялото брашно с пълнозърнесто, а от няколко седмици изцяло замествам бялото с пълнозърнесто брашно. Всички мъфини, които съм правила си стават, т. е. изпичат се, надуват се и т. н. Не се пекат повече време от тези с бялото брашно. Естествено вкусът е малко по-различен от тези с бялото брашно, но на мен така ми харесва- все едно вътре има смлени ядки. Бялата захар също изцяло заменям с кафява и всичко си става чудесно, но е по-полезно.  Peace

По рецептата на Кафенце със сметана за чуден кекс:

С портокал и шоколад, мисля на Петрина беше:

Вчера правих със сирене на Петя, и пак си станаха супер.  Peace

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 17:43 от yagodka

# 250
  • под тепетата
yagodka, благодаря и на теб за споделеното! От известно време добавям към почти всички печива- курабийки, питки, хлябове типово или пълнозърнесто брашно. Стават си прекрасни, а домочадието даже и не включва понякога какви ги бъркам. Ядат като послушни прасенца  Embarassed Но все пак трябва и малко да се погрижа за здравословното им състояние и затова всяка споделена рецепта и опит са ми от полза !
  Липсват ми твоите торти в тортената тема ...

# 251
bilqna_69,  благодаря ти HugLaughing, но аз никога не съм се осмелявала а публикувам там!  Rolling Eyes

Ето и с боровинки на Марабу:

И един пай с боровинки пак на Мрабу и с пълнозърнесто брашно. Знам, че не му е тук мястото, но за доказателство, че смело може да заменяш бялото с пълнозърнесто брашно:

http://media.snimka.bg/8993/024240558.jpg?r=0

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 17:44 от yagodka

# 252

lemon & orange drizzle cake

250гр. брашно
1 ванилия
200гр. пудра захар
1 пак. бакпулвер
кората и сока на 1 лимон
кората и сока на 1 портокал
3 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
100 разтопено масло

брашното,ванилията,1/2 захарта,бакпулвера половината кора от лимона и половината на портокала ( останалата кора е за глазурата) се смесват в купа.В др купа се разбиват яйцата с млякото и после се добавя маслото.Прибавете мокрите към сухите и разбъркайте 10-15 пъти.Разпределете във формичките и печете на 190гр. 14-18 мин.

За Глазурата
останалата кора от лимона и портокала се смесва със сока и останалата захар (аз сложих по малко от 100 гр защото ми се стори много ) Щом извадите мъфините от фурната се вадят от формичките и се заливат с глазурата.

Рецептата е от 1 готварска книга но аз добавих някои неща и от мен.

# 253
yagodka, благодаря и на теб за споделеното! От известно време добавям към почти всички печива- курабийки, питки, хлябове типово или пълнозърнесто брашно.

Peace и аз от няколко години съм заменила изцяло бялото брашно с типово. Пълнозърнесто - понякога, но нямам проблеми с надуването на сладкиши, мъфини, солени тестени...

# 254
  • София
От половин година не съм правила мъфини  Rolling Eyes Май е редно да поправя грешка, ама с тия комплекси за килограмите...А вкъщи само аз си ги ям, диванетата не ги и поглеждат Sad

Общи условия

Активация на акаунт