Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 425
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
marii4e  страхотни мъфини!
Напиши моля те рецептата за карамеленият крем!

# 436
Направих карамелен крем в минимални количства, които да ми стигнат за мъфините и ми остана още 2 чашки, които направих на крем с шоколадовите бисквитки орео. Та така, продуктите са следните:
350 мл прясно мляко,
2 с.л. захар,
2 с.л. брашно
мъничко масло
1 яйце
тази захар е крайно недостатъчна, ако обичате много сладки неща и ако ще го ядете като крем, така че може да се добави още.
В дълбока тенджерка сложих малко масло и 2-те с.л. захар. През това време разбих брашното с 50 мл студено прясно мляко и яйцето. Тук е момента да се сложи допълнителната захар, ако искате. Когато карамела стана готов, добавих останалото прясно мляко към него и го върнах на котлона. Като се загря млякото добавих и яйчено-брашняната смес и после яко бъркане, докато се сгъсти. Мисля, че в оригиналната рецепта имаше и ванилия да се добавя, но аз я пропуснах защото исках да си има аромат и вкус на карамел, а не знаех как ще се отрази ванилията.
Върху мъфините го слагах като поизстина малко.

# 437

Портокалови мъфини с шоколад

2 яйца
 100 мл прясно мляко
 150 мл портокалов сок
 100 г. захар
 60 г. меко масло(половин пакетче от 125 г.)
 300 г. брашно
 1 бакпулвер
 1 ванилия
 50 г. начупен тъмен шоколад

Смесваме в една купа мокрите съставки + захарта + маслото и разбиваме с вилица, след това добавяме сухите и внимателно разбъркваме, няма страшно ако има бучки, накрая добавяме начупеният на парченца шоколад и леко разбъркваме.Пълним намаслените формички с по две супени лъжици от сместа и печем за 25 минути в предварително загрятата фурна на 180 градуса.

Пожелание може да ги покриете с глазура от пудра захар и портокалов сок.

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 17:42 от Blue_eyes

# 438
  • София
колко грама е половин пакетче масло. Има по 250 и по 125 гр. масло?
Колко е тъмния шоколад? имам няколко вида с различен грамаж.

# 439
Случайно видях темата. Вчера правих това http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=1955. Много се харесаха на семейството, извинявам се ако ги е имало вече в темата.
Сега ще потърся нещо от тук за да направя и сладки

# 440
  • София
Случайно видях темата. Вчера правих това http://e-kulinari.com/index.php?p=recipe&id=1955. Много се харесаха на семейството, извинявам се ако ги е имало вече в темата.

Тези са много хубави и аз ги правя.

# 441
колко грама е половин пакетче масло. Има по 250 и по 125 гр. масло?
Колко е тъмния шоколад? имам няколко вида с различен грамаж.

редактирах се  Peace

# 442
  • София
Благодаря. Ей сега ще ги направя. Много ми харесва вкуса на портокал+шоколад.

# 443
Пак страхотни вкусотийки сте пуснали   Heart Eyes
Шоколадово-портокаловите и аз ще ги пробвам, страхотно изглеждат.

Може ли рецептата за ябълковите мъфини с хрупкав топинг, не мога да ги намеря назад  Praynig

# 444
Солени само такива правя,много са хубави!

# 445

Може ли рецептата за ябълковите мъфини с хрупкав топинг, не мога да ги намеря назад  Praynig

Има ги на първа страница, но аз ще ти ги копирам от моята папка с рецепти

мъфини с хрупкав топинг на Танита

3/4ч.ч захар(1ч.ч ако обичате по-сладко)
1/2ч.ч олио
2 яйца
1ч.л течна ванилия
1 и 1/2ч.ч брашно
2ч.л бакпулвер
1/2ч.л канела
2ч.ч настъргани ябълки
1/2ч.ч счукани орехи

За хрупкавия топинг:
1/4ч.ч масло
1/2ч.ч брашно
4с.л захар

В малка купа смесете олиото, захарта, яйцата и ванилия и объркайте до получаването на еднородна смес.
В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и канелата.
Към сухата смес прибавете кремообразната смес, разбъркайте докато се усвои, прибавете ябълките и орехите и бъркайте, докато всичко се омеши добре.
Получената смес разпределете във форми за мъфини, покрити с хартиени кошнички, като пълните до 2/3 от височината им.

Приготвяне на топинга:
Изсипете маслото, брашното и захарта в купата на малък блендер и с ножа на блендера омесете до получаването на трохи. Ако нямате блендер, намачкайте продуктите с вилица и притрийте сместа с пръсти до получаването на трохи.
Получените трохи разпределете върху тестото в кошничките.

Печете в предварително загрята до 175С(350Ф) градуса фурна около 30-35 минути(20 минути за мини мъфини).
От тази смес се получиха 24 мини мъфинчета и 6 големи.

# 446
  • Австрия

Давам ти направо линка. Заповядай.

http://tanitaang.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html

# 447
  • София
Направих портокаловите мъфини с шоколад. Чудни са. Много интересно. Сложих фреш от портокал (такъв, който у нас съм си го цедила) и не се усеща ясно портокален вкус, но пък са вкусни, някак особено вкусни, наподобяват купешки дори.

Малко ми се залепиха за кошничките, но като се дръпне по - внимателно се отлепят.

# 448
Радвам се, че са ти харесали, аз неможах да ги опитам но домочадието и колежките ги харесаха много, по-принцип мислех да сложа и портокалова кора, но после се отказах, защото знам ли с какво са ги обработвали тези портокали, другият път може да пробвам с есенция портокал или портокалова захар.

# 449
  • София
Аз имам сладко от портокалови кори от баба ми. много вкусно става в каквото и да е тесто, но самото сладко е много тегава работа, защото се преварява по 10000000 пъти. Ако докопаш от някъде пробвай.

Общи условия

Активация на акаунт