Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 6 тема

• 122 425
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Смятам да направя за празника в у-ще ( Хелоуин ) малки мъфинчета ( дали ще станат в хартиени кошнички за бонбони?  newsm78) Чудех се каква смес да използвам. Гледах до сега в нета за украса отгоре. Има много хубави неща, но ако някой може да даде още идеи и предложения ще стане супер  Peace
Миналта година правих вещерски пръсти, станаха чудни  Peace

# 451
  • До хладилника, който обичам
Аз имам сладко от портокалови кори от баба ми. много вкусно става в каквото и да е тесто, но самото сладко е много тегава работа, защото се преварява по 10000000 пъти. Ако докопаш от някъде пробвай.
А, има и по-лесни начини Grinning Може и да не е на 100% като бабиното ти, но и никак не е лошо.
Ето го моят опит с портокаловото сладко.

# 452
Бу благодаря за рецептата, задължително ще го направя, много обичам портокаловият вкус   bouquet

# 453
  • София
А! Благодаря! Идея си нямах, че съществува такъв продукт (кво остава за баба ми)! Запазвам си го. На вид изглежда по абсолютно същия начин.

Мисля, че идеята с преваряването е да падне гнусотията, с които са обработвани портокалите - парафин или нещо подобно. Много боса съм все още в тези неща! Извинявам се за отклонението от темата.

# 454
Blue_eyes  портокалови и със шоколад любимата ми комбинация    bouquet

е аз съм на тиквена вълна  Rolling Eyes

# 455
ghost13, страхотни мъфинки с тиква... и твоята рецепта, която ползвах е много сполучлива. Чак ми се иска да направя още една доза  bouquet Hug

# 456
ghost13, Петрина, много хубави тиквени кексчета! Фен съм на твоя блог и често ползвам рецепти от него!  Hug  bouquet

От мен кексчета с малинки по рецепта от Гответе с мен за кексчета с боровинки, при мен с пълнозърнесто брашно, кафява захар и замръзени малини:

# 457
  • София
Оф, срам не срам... не мога да намеря рецептата за шоколадовите мъфини с овесени ядки...
От две седмици съм купила продукти...
 Hug

# 458
  • Варна
В момента правя тиквени мъфини и ми се ще отгоре даим шприцовам крем. Какъв би бил подходящ според вас?
marii4e, твоят карамелен крем става ли за шприцоване, че много ми хареса?

# 459
Като стана дума за кремове да ви питам и аз. Какво крема сирене ползвате за крем? Аз пробвах с едно в кутийка, от тези за мазане, но се получи рядък крем и не ставаше за шприцване.
Е, иначе си беше много вкусен и му намерихме приложение  Wink

# 460
  • София
Използвам си най - обикновено крема сирене. Тези в кутииките са по - различни като състав и вид.

# 461
  • До хладилника, който обичам
Млечна извара ползвам.
Джиджи-биджи, на моите тиквени мъфини сложих извара+тиква+захар отгоре.

# 462
Днес експериментирах, събрах няколко рецепти в една, стана много сполучливо.
В крайна сметка- мъфини с тъмен и млечен шоколад + орехи.
Пекох в силиконова форма (за пръв път я използвам)
Извинявам се за лошото качество на снимката.

# 463
  • Варна
Бу, благодаря за идеята, звучи доста добре!

# 464
Извинявам се за закъснелия отговор но карамеления крем не става за шприцоване, той по-скоро има консистенция на пудинговия крем на Йоткер. Остатъците ги смесих с натрушени бисквитки Орео и стана невероятно добра комбинация  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт