може ли това да е дървояд?

• 2 765
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Нансохме се преди 10-тина дена в нов апартамент, от стария остана само паркета, който според майсторите нямал нужда от пренареждане, а само го изциклиха и лакираха. Останаха обаче незапълнени фуги, не съм доволна и от лака, но както и да е. От няколко дни чувам скърцане на едно и също място в хола, определено нещо си похапва там. Не виждам да има някакви стърготини, но явно си гризе отдолу. Четох, че много трудно се моряли. Посъветвайте ме, какво да правя и трябва ли да излизам с децата, когато обработвам паркета? И също нещо важно, да очаквам ли да ми изяде и ПДЧ секцията?

# 1
  • France
Отровата за тези гадини е много силна! Не трябва да има хора поне 12ч след третирането! Мирише ужасно.
Опитай със спринцовка, през фугата.
Секцията няма да бъде изядена, споко....
А и майсторите не са били прави- трябвало е да го прередят. Явно, паркета е второ качество, защото е имало кора или гниеща дървесина, в която се развиват дървоядите.
Абе, да не те отчайвам, но отровата може да няма ефект...

# 2
  • в моя свят на мир и любов
Дървоядите обикновено не се чуват само от едно място, бих заложила на мишка.

# 3
  • France
Дървоядите обикновено не се чуват само от едно място, бих заложила на мишка.

Чак пък мишка !   Shocked

petia_tag, от какъв материал е паркета ?

# 4
Дървояди са! Предимно вечер скърца на отмерени интервали. Не е задължително на повърхността да има някаква повреда, за да разбереш.
За мен единственото решение беше да сменя паркета с ламинат.

# 5
  • София
Много благодаря на всички за отговорите!

Не е мишка, в апартамента няма как да влезе, че и под паркета да се завре.  Laughing
Много ме е яд, че тогава майсторите не са проверили нещата, ама мъжът ми координираше тогава всичко.
Значи, паркетът е на 40год сигурно. Това беше апартамент на моето семейство, но майка ми никога не е чувала нещо да скърца по паркета. Аз и сега го чувам, но е предимно през деня и от миналата седмица го чувам само на едно място. Иначе паркета е буков. А майсторите явно хич не са добри. Обясняваха ни тогава, колко добре си е паркета и като го изциклят добре и го лакират, ще е супер. Нито го изциклиха добре, нито го лакираха хубаво, защото след седмица престой се е надрал много.  Rolling Eyes

# 6
Когато сменяхме паркета се удивихме на лабиринта, който си бяха направили. Дразнещо е, особено, когато следобяд слагах децата да спят, а то гризе ли гризе. Laughing

# 7
Най-вероятно е дървояд, чува се едно монотонно стържене, ужасно е. Докато се усетим какво, си мислехме какво ли не. Crazy
Отглеждахме си го близо 2 години. Беше в дървената ни холна масичка, а целият ни хол в паркет и отделно в близост до нея огромна дървена секция. Идваха да третират масата, пръскаха я с нещо, по едно време се появиха и 2 дупки, и там инжектираха някакви препарати. Ефект = 0.
Накрая, един ден се бях загледала нещо в едната дупка и го видях! И с една клечка от шиш го убих и измъкнах, беше ужасен. #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт