Губи вакуум при сукане - моля за разяснение

• 1 125
  • 13
  •   1
Отговори

Здравейте,

принцесата от около 10 дни губи вакуум при сукане и издава един специфичен звук на "празно" в задната част на устата към небцето.

Всъщност аз реших, че губи вакуум, защото силата на сукане не е същата.

Търсих чрез търсачката на сайта, но .....

Притеснявам се, а и милата ми майчица "компетентно" се изказа, че е от намаляване на кърмата, и като се добави пускане от гърдата и рев, което е второто притеснително нещо напоследък и ииии

ако може някой да ме успокои и/или да ми даде акъл, ще съм много благодарна

# 1
Здравей, няма как това да е от намаляне на кърмата, си мисля аз. Имах подобен проблем с моята дъщеря. И тя така прицокваше гърдата и доста въздух гълташе. Мисля, че хууубаво трябва да и слагаш зърното и почти цялата ареола в устата, дори придържай с ръка, ако лесно изпуска гърдата и си мърда главата много. Също така може позата за сукане да не и е много удобна - трябва коремчетата ви да са едно в друго. На си мисля, че в крайна сметка сама ще го преодолее това - с порастването бебчетата променят начина си на сукане. Успех ти желая!

# 2
Не мога да те успокоя, но ще се присъединя към въпроса ти... и моята пиявичка от около 2 седмици нещо си промени начина на засукване и прави същото... пробвах различни пози, гледах пак инструкции за правилно поставяне на гърда, но промяна няма Sad
Не мисля, че има отношение към количеството ядене, даже май тази промяна е откакто почна да изпразва по-бързо гърдата, но така гълта повече въздух, а винаги е била трудна с оригването

# 3
Здравей Klara Bojinova  Simple Smile,
на колко е бебка? Как сте с наддаването досега?
Губи вакума или силата на сукане не е като преди? Това са различни неща - първото предполага пускане от гърдата, второто, че просто суче по-вяло? Ако е първото, причината може да е както неправилно поставяне, така и анатомична особеност на езичето. И в двата случая, е добре да ви види консултант на място, за да помогне. Ако е второто може просто да чака по-силна струя. В кой момент на сукането се случва това и на всяко сукане ли е?
Ето една статия, която е добре да прочетеш и видиш дали спазваш основните моменти за правилното поставяне на гърда.
http://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/
Тук можеш да видиш координатите на НАПК консултантите в цялата страна. Не се притеснявай, с малко помощ нещата ще се получат. Успех  Simple Smile
http://www.podkrepazakarmene.com/

# 4
detelini Благодаря, но мисля че си е баш изпускане на вакуум със специфичният звук от задната част на небцето.

от статията която ми прати обаче видях, че имамда доизкусурявям позата - т.е. не ми е ясно как така отдолу нагоре трябва да засуче, та тя е 60 см ...

исках затова на бебешкото кафе да отида на 17-ти, но..... не можах пфу

и моята принцеса като на cama е на два месеца

първия месец 1.3 кг, втория 870 гр наддаде ? не знам разликата трябва ли да ме притеснява, но напоследък, т.е. то вече две седмици, щото бебешкото кафе беше за 17-ти по този начин суче.

През нощта, когато гърдите ми са по пълни като че ли по-малко "изпуска"?

Cama , ще пробвам подобряване на позите като теб и пак ще докладвам

а имаш ли промяна през нощта?

geri_bebs точно това смятам да направя, Благодаря!

# 5
Първите ден-два като започна проблема през нощта успявах да се нагодя така че да не "цвъка" - в позата кръстосана люлка, която е описана в статията на хедра - бебето с хубаво повдигната брадичка и от време на време притисках леко частта от ареолата, която остава извън устичката така, че да прави по-плътен контакт с устните... но когато бебка "доусъвършенства" новото си сукане, вече и така не се получава.
Опитай варианти, дано се получи.

# 6
Първите ден-два като започна проблема през нощта успявах да се нагодя така че да не "цвъка" - в позата кръстосана люлка, която е описана в статията на хедра - бебето с хубаво повдигната брадичка и от време на време притисках леко частта от ареолата, която остава извън устичката така, че да прави по-плътен контакт с устните... но когато бебка "доусъвършенства" новото си сукане, вече и така не се получава.
Опитай варианти, дано се получи.

аз преди малко пробвах корем към корем и уж по-назад главата и имаше ефект, но не изцяло, т.е. още трябва да се подобрява май позата, затова искам да отида на "среща" - да ме види някоя от майсторките ....

exx тия наши водолейки .... на теб не ти ли обясниха колко били "страшни", в смисъл с характер ....

# 7
Не ми бяха казали, но май почнах да го разбирам от опит Simple Smile

Наистина по-добре някой опитен да погледне, можеш да намериш и консултант по-близо до теб, за да се срещнете... аз засега реших да карам така и само почнах да я уригвам и по време на сукане след като мине по-силната струя

# 8
Клара, видя ли клипчето в статията? Отдолу нагоре,, ако правилно те разбирам, означава , че бебето първо поема долната част, ареолата и веднага след това зърното. То сочи нослето и влиза една идея след ареолата.
Тези кърмачески срещи са чудесни, но след като си изпуснала, не се колебай и звънни на най-близкия до теб национален консултант, ще те посети на място. Пратих сайта за координати  Grinning. Ти откъде си?

# 9
  • София
Здравейте!
От известно време (около седмица) и при нас се появи същият проблем с изпускането на вакуума, придружено доста често с пускане и рев на гърдата. 
Klara Bojinova, cama, бихте ли споделили при вас как се разреши проблемът Praynig

Моята бебка съвсем скоро ще навърши 2 месеца (дали е съвпадение, че се случва на двумесечни бебета не знам Crazy).  Кърмя я предимно легнала заради силна струя, която в поза люлка я задавя...Истината е, че в легнала поза още от самото начало ми е доста трудно да я накарам правилно да захапе, но досега нямаше проблеми и успяваше да си хапва, а и наддаваше добре (1700 гр. за първия месец, до момента е около килограм за втория).

Надявам се някой да сподели полезен опит Hug

# 10
Здравейте!
От известно време (около седмица) и при нас се появи същият проблем с изпускането на вакуума, придружено доста често с пускане и рев на гърдата. 
Klara Bojinova, cama, бихте ли споделили при вас как се разреши проблемът Praynig

Моята бебка съвсем скоро ще навърши 2 месеца (дали е съвпадение, че се случва на двумесечни бебета не знам Crazy).  Кърмя я предимно легнала заради силна струя, която в поза люлка я задавя...Истината е, че в легнала поза още от самото начало ми е доста трудно да я накарам правилно да захапе, но досега нямаше проблеми и успяваше да си хапва, а и наддаваше добре (1700 гр. за първия месец, до момента е около килограм за втория).

Привет,

При мен нищо не се е променило. Аз лично стигнах до извода, че след като не ме разранява, нахранва се, и не я боли коремчето, значи няма проблем  Sunglasses

Забелязах, че колкото е по-силна струята мляко, толкова по-шумно "цвъка". Може би е начин да се справят с по-силната струя, не знам.

А при теб пускането на гърдата и рева чак сега ли се появиха, или го правеше и преди да почне да изпуска вакуума?

# 11
  • София
Здрасти, cama, благодаря ти за отговора! Hug

Горе-долу по едно и също време започнаха да се случват и пускането на гърдата, и изпускането на вакуума.  Не съм сигурна, обаче, че са свързани, по-скоро първото го отдавам на газове (когато пръцка или се оригва й минава като че ли...)  Друг е въпросът дали пък газовете не идват от неправилно сукане newsm78

И аз като теб няма да го мисля засега.  Правя опити да подобря позата, надявам се, че в бъдеще всичко ще е наред и няма да е причина за някакви проблеми с храненето...

# 12
Здравейте!

Здравей,

при мен се оправи положението може би след около 3 седмици. Дойде между другото консултант от асоциацията и я видя, и каза, че си е добре малкото сукалче, но си изпробва възможностите на анатомията.

Аз обаче и показвах, че не е най-доброто това с губенето на вакуум, в смисъл махах я и после пак я слагах...
Консултантката при мен забеляза, че бебето е свикнало да суче без устатата да е в поза риба, но каза, че вече е опитна Simple Smile и това не и пречи.

Във всеки случай като споделих на джипито, въпреки, че ми е нова и много готина, тя каза ооооо захранвай ???!!!??? newsm78 #Crazy #Crazy
Аз обаче се доверих естествено на консултантката и не сбърках Crossing Arms

# 13
  • София
Klara Bojinova, благодаря и на теб за включването  Hug

Аз все не смея да я прекъсвам, да не й смущвам храненето Laughing  Но ще опитам и това Peace  Честно казано, откакто се опитвам да подобря нещата в позата, сякаш имаме някакъв напредък и се случва по-рядко...

Във всеки случай като споделих на джипито, въпреки, че ми е нова и много готина, тя каза ооооо захранвай ???!!!??? newsm78 #Crazy #Crazy

Това ме уби просто  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт