Вода в коляното, износване на хрущяла

• 10 878
  • 4
  •   1
Отговори
Нещо не можах да намеря други теми с моя проблем. Откриха ми след ЯМР някаква ципа в коляното, в която се търка хрущялът. В момента коляното ми е подуто и задържа вода. Имам намалена подвижност и болки. Хрущялът е напукан, но още нямало дупки.
Сега пия Волтарен на хапчета и налагам с лед.
Интересува ме който има подобни проблеми, какви са шансовете да се възстанови коляното. Ще мога ли да карам колело,  да бягам, въобще да се движа нормално? Има ли нещо друго, освен хапчетата, което да направя, за да подпомогна оздравяването?
Въобще приемам съвети всякакви.

# 1
Всички тези въпроси трябва да зададеш на съответния специалист!
Иначе на мен това ми звучи доста зле. Задължително трябва да се консултираш с ортопед. Братовчед ми имаше такъв проблем, който отлагаше с години и накрая му поставиха изкуствена става. При теб може и да не се наложи хирургическа намеса, но действай докато е време, за да не съжаляваш.
Не съм доктор, но не ми е известно лекарство с което да се възстановява ставния хрущял. За информация млад мъж с такъв проблем беше опериран, а коляното гипсирано, за да не го използва. След 4 или 6 месеца(вече не си спомням) специалиста му казал, че всичко е наред. Не съм се интересувал какво конкретно му е правено на коляното, но очевидно са заложили на регенерацията. И сега е "пушка".

# 2
Здравей!
Аз имам износване на хрущяла в някаква степен и недостиг на синовиална течност(според последната диагноза:)След дълго обикаляне по т.нар."ортопеди-светила", поставяне на всевъзможни диагнози-от вода в коляното до артроза и какво ли още не, мисля, че преди около 2 годни попаднах на правилния доктор-д-р Яблански в Токуда.Поставиха ми инжекция Durolane, кяото съдържа хиалуронова киселина (беше доста скъпа-около 600 лв.струваше), но откакто ми я сложиха, нямам никакви оплаквания, болки и т.н. и спрях да се мажа с всевъзможни мехлеми и т.н.Дано и при теб се реши проблема HugМноого късмет и дано съм ти била полезна Simple Smile

# 3
Благодаря ви за отговорите! Моят док. ми каза за тeзи  инжекции с хиалуронова киселина, но било като крайна мярка. За колко време трябва да се повлияе водата и да спадне? Днес вече трети ден пия Волтарен, но не виждам никакво подобрение.

# 4
Soleil, мой близък има проблем с колената. Едва ли е същият като твоя, но износване на ставите и хрущяла и болки. Много му помогна (разбирай болката изчезна) комбинацията от хиалуронова киселина + хондроитин + колаген тип II, бозвелия и куркума. Възможно е да се намерят и в комбинирани препарати, но той си ги поръча поотделно като хранителни добавки.

Отделно само ще спомена, че баща ми с дългогодишни болки в кръста от дискова херния на какви ли процедури не се подложи, то бяха кални бани, какво ли не. Но се оправи със същата комбинация. От миналото лято някъде започна, кръст не го е болял досега. Като "страничен ефект" му мина и болка в палеца на едната ръка.

Поне месец трябва да се пият, за да се натрупат и да се усети ефект. После си се пият с почивки.

Общи условия

Активация на акаунт