Майско слънце, цъфнали дръвчета, ФЕВРУАРЧЕТАТА припкат с пъргави крачета (32)

• 24 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
някъде дето ще готвя, чистя и пера хич не ми се ходи...
Че то на кой му се ходи?! При тази алтернатива по-добре си стой у вас. hahaha

# 436
Цитат
Друго ми е любопитно, Пина да ни осведомяваш редовно какво става с бабата-майка, и по скоро с детенцето и - добре ли е, расте ли... Много ми се иска да го видя, сигурна съм че е кукличка... Жива и здрава да е, и майка и също, да я отгледа.

Тъкмо днес я видях на кухнята.  Simple Smile Ами какво да ви кажа... Разхождат се, редовно ги виждам по улиците. Но детето винаги е в количката, че даже и с чувала на количката. Седнало е, стои много кротко и мирно, не му се чува гласчето, в повечето случаи съм го виждала да спи. Днес на кухнята, обаче не спеше, а тя беше с някаква друга баба, и оная влезе да вземе храната, а бабо-майката си стоя с бебето на вън. Даде му вода, и си стоя до него да чакат другата баба. Да ви кажа, то не е хубаво да се говори така, ама май не е много добре така дето е кротко, тихо и да си спи. Дано всичко да му е на ред!  Praynig А между очичките има някаква издутина...  Tired Много ми е жал за него! Горкото!  Tired

Преди малко си погледнах направлението за алерголога, нали утре ще водя Ина, нашата написала диагноза - Остър бронхит  Shocked Направо вечее...  #2gunfire Изправи ми се косата, какъв остър бронхит като не кашля въобще...???  #Cussing out  Сигурно тая пътека е по- скъпа, знаЙш ли... ?!?!  Mr. Green
Отивам да спя, че се ядосах пак..... Лека нощ!   

# 437
Коте, твоя яде бои, моя рови в тоалетната, кака му маже кашата му по ръцете и косата си  Cry и това само докато хвърля една тава във фурната  Cry
И понеже ме достраша да ги къпя и извеждам на разходка (а без разходки вечерта е ад), позамих ги тук там, нахлупих една шапка на Дината, казах й че е мъртва ако я видя без нея ( да не се вижда наклепаната с каша коса) разходихме се, поиграхме и се прибрахме да се къпем... еееей за сефте от година това моето дете не плака (не много) в банята, за сефте установихме контакт, за сефте гледа в тавана, за сефте не й тече вода по лицето,за сефте не изпадна в дива истерия.... вижда се светлина в тунела ви казвам Cry bowuu Cry
По тоз повод, и заради наминалите да ни нагледат приятели пресуших половин бутилка винце, езика е лееекинко обложен вече, ушите ми парят и отивам да лягам, че нямам търпение да ме ритат в хълбоците (тази вечер ще спи при нас за награда, че се изкъпахме като нормални хора)
Лека нощ  Crazy
Ужасно тъжно ми става всеки път когато си спомня за тази жена, и мъчно - за детенцето Cry Дано е живо и здраво и да има щастливо детство  Praynig

# 438
# 439
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Bobi_ko, виждам те на балкона Simple Smile Пиши как сте! Почти всеки ден се сещам за вас, ама сега те хванах Simple Smile

# 440
  • София
ДУ, мадами!  Heart Eyes
Пина, мерси за координатите на хотеля, снощи им пуснах запитване, както и на още един пак там.  Hug
Н съ ядосвай на педката за диагнозата, кой ги знае какви ограничения имат, та затуй пишат страхотии, да не ги заяждат от касата.  Peace Бързо да се оправя Ина и да го забравяте тоз момент!  Hug
Дано всичко е наред с малкото момиченце с майко-бабата също, да е здрава да го отгледа!  Praynig

Бръмби, давай рецептата за дунапрена, не се стискай!  Laughing
Любезна, ей отдъхнАх си и аз с теб, много мразя истериите в банята.  Mr. Green
Борис доскоро пищеше като му мие косата баща му, аз съм по-внимателна. От няколко дни го гледам, че и това преминава, пфуй. Малкия и той 2-3 месеца изпадаше в истерия като го къпех аз  Embarassed, затова мъжо го къпеше когато сколаса, но тия дни се пробвах и не рева от мен, Слава Богу.

Пф, немаше сън тая нощ, Максо спа неспокойно, стана в 5 да яде... ся съм рошава, недоспала и ядосана.  Twisted Evil

# 441
Добрютро!
Юхче, мерси за кафето - пия и бягам. До скоро! Heart Eyes

# 442
  • София
Добро утро и от нас!

Еййй, понаспах се тази нощ, че вчера бях гроги от мероприятия  Crazy
Даже успях и снимките да сваля от фотоапарата та ще ви зарадвам с нЕколко в снимката (специално зарад Котето, че тя фейса не го почита):
http://fevruari2010.snimka.bg/children/proshtapulnik-na-kalina.586153.23428809

Тази сутрин се сблъсках с нов феномен и не знаех как да реагирам - Калина ревеше, че й бавя попарата  Laughing Но да не помисли някой, че я е изяла, нееее - обичайните 3-4 лъжици. Но съм довлона, че поне яде вече на всяко ядене нещо различно от кърма.  Peace

Снощи тържеството беше много хубаво, специално Софи бе удостоена с честта да подари букета от групата на директорката, за да се смилят над нас и да приемат Калина на ясла  Mr. Green Бяхме приготвили годишници на групата, страхотно изработени, мисля че по 15 лв бяха на дете, но съм очарована. Специално ги бяха снимали и дамата, която ги е изработвала определено е знаела какво прави. Доволна съм много. Децата много добре се представиха, личи си, че порастват. Казваха дълги стихчета, пяха много песнички, атмосферата беше супер. Другата сряда е тържеството на цялата ДГ, пак ще го посетя само аз, а как ще бъде отглеждането на Калина (не ме е била още градушката да я водя по таквизи мероприятия  Mr. Green ) ще се види впоследствие. Макар че вчера присъстваха доста бебоци, най-малкото на 7 м, а другите бяха на по 2-3 г, демек вече Ора, а не като Калинка - дребос терминатор. Госпожите импровизирано ги поизпитаха пред нас, дечицата се справиха прекрасно.
За къпането - истерията преминава - тез екстри Софи я напуснаха към 3 г и половина. Любезна, дишай дълбоко, иде  Mr. Green  Hug
Дай Боже да е жива и здрава, столетник нека да е, майко-бабата да си отгледа детенцето поне до 18 г.  Praynig

Хубав ден ви желая, аз чакам баща ми, много любезно ми предложи да ме посети... хмм, то е ясно, ще иска нещо  Mr. Green До после!

# 443
Слънчи, чудни са ти куклите (благодаря за честта)! Heart Eyes
Браво, че така добре сте си изкарали. Аз не искам и да чувам за детски тържества - всичките са били все ужасно организирани, родителите се бутат и ръгат на тълпи, никога нищо не се чува от декламираното или изпятото, хаос цари навсякъде...абе ужас... Twisted Evil
Порастват децата, дам, кога и Мони беше подготвителна, кога стана почти четвърти клас. Cry Shocked Sad

# 444
  • София
Слънч, разкошни са госпожиците, а и цялата група - мале, какви са сладури!  Grinning Ти не се самонавивай предварително, може пък баща ти да иска да ви донесе нещо.  Laughing Hug

# 445
  • гр.София
Цитат
Преди малко си погледнах направлението за алерголога, нали утре ще водя Ина, нашата написала диагноза - Остър бронхит  Shocked Направо вечее...  #2gunfire Изправи ми се косата, какъв остър бронхит като не кашля въобще...???  #Cussing out  Сигурно тая пътека е по- скъпа, знаЙш ли... ?!?!  Mr. Green
Отивам да спя, че се ядосах пак..... Лека нощ! 

Пина, дано не е вярно, но Жори също беше със остър бронхит и не кашляше изобщо, после бронхиолит и пневмония, и без кашлица. Дано не е сериозно.

# 446
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета ..., понеже не ми вдигат тел. в НОИ вече 3-ти ден  #Cussing out да ви попитам нещо:
На 12.04 си получих прословутите 240 лв. за март, а все още няма нищо отразено за април Simple Smile Гледам всеки ден, че сме на ръба, ама ... Може ли по-запознатите да ми кажат по кое време на месеца по принцип се превеждат парите за втората година? Няма забавяне по внасяне на осиг. и други Simple Smile

# 447
  • София
Ла вида, има нещо гнило в... НОИ. Аз още за март нищо не съм получила, нито има нещо отразено, осигуровките и при нас не се бавят.  Thinking Аз за пръв път имам вземане-даване с НОИ, с Борис успях да хвана последния влак и майчинството се изплащаше през работодателя, та нямах и ден забавяне. Ся кво е това чудо и аз не знам.  #Cussing out

# 448
  • София
Момичета ..., понеже не ми вдигат тел. в НОИ вече 3-ти ден  #Cussing out да ви попитам нещо:
На 12.04 си получих прословутите 240 лв. за март, а все още няма нищо отразено за април Simple Smile Гледам всеки ден, че сме на ръба, ама ... Може ли по-запознатите да ми кажат по кое време на месеца по принцип се превеждат парите за втората година? Няма забавяне по внасяне на осиг. и други Simple Smile

И аз не съм си получила парите за април, нищо че са само 120 лв., а осигуровките съм ги внесла съвсем на време.... Мартенските ги получих на 19.04.
Проблема е в НОИ, не във Фирмите-работодател

# 449
  • София
ЗдравейтИ! Чакайте да се разпиша малко, да не ме забравите.
 Crazy

Затрупана съм с ангажименти тия дни, имам едни спешни неща за писане и други за… организиране, така да се каже, затуй не пиша. Blush

Чакам с нетърпение да се постопли малко, че Диди яко скучае вкъщи, вече се чудя какви играчки да ѝ измислям – джобен атлас, кутийка за бижута, ДВДта, които трудно се отварят, подаръчни торбички, малки бутилчици от алкохол (50мл, много са вървежни Mr. Green), подложки за чаши и т.н.  Почна да се катери по всякакви по-ниски (30-40см) препятствия. Иначееее – яде нормално, здрава е, има 5 зъба, много е гушлива напоследък, абсолютно котенце. Heart Eyes

Записана е вече на ясла. Детската градина е на спирката до нас (съвсем близо), но яслата се оказа, че е дори още по-близо, през 1 блок от нас. Първият учебен ден е на 20 септември, така че идеята за сладкарница на Ника може да се пуска в обръщение.  bowuu

За започване (официално) на работа може да се говори чак след февруари-март другата година, обаче Confused. Дотогава не че ще стоя със скръстени ръце – имам дисертация да пиша, имам преподавателски часове да взимам, но поне ще съм маааалко по-гъвкава с адаптацията на Диди. Иначе аЦки трудно се пише с Диди наоколо Tired, въпреки че е страшно спокойна – играе си, разхожда се, от време на време идва при мен и се сгушва, после пак си продължава заниманията – ангелче.  Heart EyesАз активно се занимавам с нея (като се изключи обличане и преобличане, памперси, миене на дупе, приготвяне на храна и хранене) по около 1 час на ден и малко преди сън, междувременно съм я оставила сама да се оправя в живота bowuu.

Кой разправяше, че се възмутил, че не са почерпили чавето със солетки (или квото там беше). Ами то в такива случаи как да реагираш адекватно?  Blush Диди един ден се беше навряла при едни (двойка) и с усмивки и сладки чупки си изпроси тиквени семки, добре, че стигнах навреме, за да не ѝ позволя да дегустира Mr. Green. Аз не мъкна дреболии за ядене, най-много ако сме излезли за повече време някое баш ядене да съм взела – примерно следобедната закуска, но аз я слагам Диди в количката и я храня набързо и се приключва Naughty. Ще видим по-нататък как ще е, идеите на Слънчи (Софи е страхотна и някак горда на тържеството, а Калина си е бонбон Hug) за излизане от ситуацията ми допадат. Но аз съм темерут, не се социализирам с други майки и като нищо и мен могат да ме разнасят, че съм несъобразителна, груба или неадекватна Blush. Така че не се ядосвайте за такива дреболии!  Peace

И аз не съм получила майчинските за април (за март ги получих средата на април). Което е още по-лошо, не съм си получила едни други пари за април, от които буквално зависи съществуването ни ooooh!, та сега ме е налегнало едно лежерно клошарско настроение.  Crazy

Как ли са Неви и Силвъри – май трябва да са почнали работа вече.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт