Отговори
# 435
  • Пазарджик
Ноеми аз кърмих Таня до 6м. но тя си ядеше през нощта/по скоро за заспиване към 22ч/ до яслата  Shocked в резултат на което/поне аз така мисля и зъболекаря и/млечните и зъби са под всякаква критика на 5г. имахме вече 4 пломби.

Понеже все по често почнах ме да питаме за захранването,някъде  newsm78 прочетох ,че не трябва да се дава нова храна три дни преди и три дни след ваксина има логика ,някой може ли да потвърди.
Някой попита защо първо зеленчуково пюре-аз мисля ,че идеята е бебето да не свиква с сладкия вкус на плодовото пюре и вкарването на зеленчука да е "мисия невъзможна".Така се получи с Таня.

А дните за април са 19./това за обезщетението/

# 436
Тути,явно си е до дете...
Аз захраних с плодови пюренца,а сега успешно си хапва и зеленчукови.Но той си ми е апетитко още от вътреутробното си съществуване Embarassed
Днес дадох брокол и бихме 2 -те ваксини.На пентаксима даже не плака ,но на Симфлорикса много се огорчи душичката CryДадох Нуруфен превантивно една дозичка и сега спинка.
Мами,казаха ли ви ,че като се бие Синфлорикс,не се дава Панадол,а Нурофен . NaughtyЗаради парацетамола в Панадола...

# 437
  • sofia
Преди 3-4 дни педи каза ако реша да захранвам да изчакам седмица след ваксината, за да може ако има реакция , да се знае от къде е!

Клечо, да по пощата, има вариант на митницата да дойде, ако е голяма сумата! Поръчката не трябва да е над 1360гр, защото тогава доставката става мнооого скъпа, за това няма как да ти е голяма сумата! За сравнение ще кажа, че лененото масло на Барлинс в Сф 100бр е 36лв, от там ми дойде 250бр за 27-28лв

# 438
  • Пазарджик
тук има примери за захранването,малко си е реклама на пюретата но все може да се вземе нещо.http://www.papa-bebe.com/zahranvanepraktika2.html

elenia това май го коментираха мамите тук,ама Нурофена е от 3м.Едно време на Таня давах Калпол

lyuba84
Hug

# 439
  • бургас
 censored censored censored никой не ми е казал че не се дава панадол след синфлорикс  newsm61  май трябва да се позамисля за друг педиатър  Crossing Arms

# 440
  • В две тъмни очички
Аз давах Панадол! Проблем не виждам! А от педи съм повече от доволна и му вярвам напълно!

# 441
  • в Надежда-та
Във връзка със захранването  вижте какво открих и съм мн впечатлена, не знаех, че съществува такова нещо (има и с мрежичка) Laughing

# 442
  • София
Във връзка със захранването  вижте какво открих и съм мн впечатлена, не знаех, че съществува такова нещо (има и с мрежичка) Laughing

Много е хитро и аз отдавна ги гледам по английските сайтове и се чудя дали да взема на Никол, когато му дойде времето  Laughing

# 443
  • в Надежда-та
Ми аз поръчах, че един приятел искаше за щерка си, та и за нас взех..... да видим.
Не че смятам скоро сок да давам де hahaha

# 444
  • В две тъмни очички
Ми аз поръчах, че един приятел искаше за щерка си, та и за нас взех..... да видим.
Не че смятам скоро сок да давам де hahaha
КАто го видиш на живо, сподели впечатленията си! На мен ми изглежда мнооооого голяма бибата  Whistling

Е, хайде лека нощ от мен! Да сънувате много мъже или един ама качествен  Mr. Green

# 445
  • Варна
Здравейте момичета,не съм писала от 100 годинни...
Бяхме на селото на баба за 2 седмици и освен че аз подивях,Викчо почти през цялото време беше/и все още е/със запек,в смисъл че ака на 3 дена и мноого се мъчи горкичкият.Прехвърлях си какво по-различно ям и достигнах до извода,че е от водата или от пресния чесън,но по-скоро е от водата.Във Варна пия само изворна Девин,но на село нямаше кой да ми мъкне 10л туби и пиех чешмянка-много е варовита.Ако не се оправи до 1-2 дена,започвам да се притеснявам.
Ваксини не сме правили още никакви.На 40-тия ден Вико се разболя,от там болница,в къщи още АБ...след това спаднал имунитет и мен ме достраша да му сложа.После леки сополки-пак не исках да му слагам,след това пък нямаше ваксина SunglassesСега обаче като се завърнахме,ще трябва да ходим и да се почва...Докато бяхме в болница,нещо в мен се преобърна и вече мисля, че трудно ще мога да гледам как го дупчат,да плаче,да ме гледа безпомощно,а аз да си стоя като някакъв садист CryПросто,ще излизам навън,а татко му да го държи.
Alluria защо ползвате различни инхалатори за децата?И аз искам да взема на дребните и се чудя какъв,в болницата бяхме с OMRON,но пробвахме и Панда-та.
Банси смятам да ползваме такъв за да не цапаме и мокрим памперса.
И аз днеска гледах Го/ала и ми стана мн миличко от малките душички..и Преско ми се роди недоносен-32г.с.Такива притеснения,мъка,тревога и щастие са,че..
За "зъбите"-Вики се плюнчи умерено,лапа си ръцете,не е нервен-не мисля,че скоро ще имаме включване.
Не се мъчи да сяда,баба му нещо се пробва да го поощрява,но все пак не му е мн зор де.
Вико не се събужда за нощно хранене от 2-ия месец,това не в отговор на Ноеми,а само за портокола.В началото се притеснявах да не ми повлияе негативно на кърмата,но аз си лягам към 1-3 ч. и си правя едно нощно цедене вместо хранене.
За бебеправенето... Crazy дори не мога да си го представя.Успех на мераклиите Peace
Хайде БАЙ от нас и лека  sleepuu

# 446
На вас ви пречи студеното време, на нас топлото - такава жега настана, че след 9 часа сутринта въобще не може да се мисли за разходки. Вие поне се обличате и излизате, а аз какво да направя. Цял ден вкъщи направо  #2gunfire

# 447
Добро утро, момичета!  Hug
Не разбрах от кой сайт ще поръчвате пюрета! Ще споделите ли?  Thinking

Като стана на въпрос за детски бански и море за дребчовците, как се процедира с толкова малко бебе на плажа и в пясъка?? Знам, че стоят или в количката, или на шезлонг и са постоянно с шапка и под чадър, и че не трябва да стоят прекалено дълго на слънце, но нека мамите с по-големи деца да споделят своя опит. Ще ми е от голяма полза за приключението, в което смятаме да се забъркаме  Crazy Whistling

# 448
  • София
Нашата педиатърка пък е против това да се дават без нужда температурапонижаващи след ваксина. Ако вдигне висока Т - да, но просто така да дам за всеки случай направо ми забрани.
Тя по принцип не ги харесва температуропонижаващите, защото висока Т е опит на организма да се справи сам и ние дефакто му пречим. Казала ми е да давам само след 38.5, а преди това да охлаждам просто, ако се налага.  Peace

# 449
Добро утро,

Pepinka, не можеш да си представиш колко ти завиждам, обичам жегата Mr. Green

Ви, като получиш биберона да го снимаш в реален размер, харесва ми идеята ама ако е много голям Ели няма да го ще.

Това за Панадола и аз не го знаех ама и не ми се е налагало да давам...

Ние ще ходим на вилата за почивните дни, ама пусто това време ще си седим вътре  Tired

Да се похваля най сетне резервирах за морето и съм много доволна  Heart Eyes

Ама и кафенцето забравих

Общи условия

Активация на акаунт