Отговори
# 450

Поне да ние слънчево на душите  Hug Добро утро  Hug

# 451

Забравих  ooooh!

Честит Имен ден на празнуващите днес  Hug

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=879503

# 452
  • Варна
Аз сякаш малко се страхувам да поръчвам в момента от iherb, нали натам духаше радиацията от Фукушима... Така че по-добре българските нитрати отколкото...

# 453
Мами,искаме с тати и компания да отидем на малка почивка,някоя събота и неделя извън София.Аз имам голямо желание,но вчера се змислих,че ако отидем няма кой да пази малката докато ние хапваме в ресторанта на хотела.Мислиме да си вземем с нас бейбифона,но не знам дали ще има обхват.Вие как процедирате в такива случай?
Почивката се планува за края на август(подарък за моя ден ден),тогава бебка ще е на около 6 месеца и се чудя дали може да я оставя сама в стаята,след като е изкъпана и нахранена разбира се.

# 454
Мецанче, защо не я вземете в ресторанта? Предполагам, че няма да се пуши...А и ще е топло времето, може да сте навън(ако има тераса). Ще си стои в количката, ще ви прави муцунки Simple Smile
Не бих я оставила сама в стаята.  Thinking

# 455
Мецанке, аз оставям Ели сама в стаята, но тя е още малка и не може да падне или нещо друго, но на 6 месеца по-добре в количката и в ресторанта, иначе бебефона е задължителен Peace

Мила, може да не съм именничка ама фрезиите са ми любими  Hug

# 456
Ноеми аз кърмих Таня до 6м. но тя си ядеше през нощта/по скоро за заспиване към 22ч/ до яслата  Shocked в резултат на което/поне аз така мисля и зъболекаря и/млечните и зъби са под всякаква критика на 5г. имахме вече 4 пломби.
Тути, зъболекаря ли каза, че кариесите са от кърмене?  А от каква възраст започна да и миеш зъбите?

А днес излязох с количката в дъжда - с дъждобран, яке и яки обувки - няма успокояване просто. После ходих на гости на приятелка, после на майка ми, после да вземем Пресиян от градината - какви ли не варианти на Тервел да му е разнообразно и да не се дере  Wink
Ноеми, това го правим всеки ден  Laughing Купи си дъждобран и гумени ботуши и нещата ще изглеждат по-лесни. За мен дъждобрана за количка е една от най-добрите покупки. Peace

Мецанче, защо не я вземете в ресторанта? Предполагам, че няма да се пуши...А и ще е топло времето, може да сте навън(ако има тераса). Ще си стои в количката, ще ви прави муцунки Simple Smile
Не бих я оставила сама в стаята.  Thinking
Peace Трябва да се научим да живеем заедно с децата, а не въпреки тях.

# 457
  • София, Лагера
Добро утро!  Hug
Може времето да е гадно, но аз съм наспана, Тервел ме геудка от шезлонга тихичко (нИвероятно!!!  Shocked) и нищо не може да ми помрачи настроението!  Party Party Party

....Някой попита защо първо зеленчуково пюре-аз мисля ,че идеята е бебето да не свиква с сладкия вкус на плодовото пюре и вкарването на зеленчука да е "мисия невъзможна".Така се получи с Таня.
И аз така направих с Пресиян. Може би и сега така ще процедирам. Но вече не ме е страх. За съжаление на собствен гръб  Twisted Evil стигнах до убеждението, че децата могат да бъдат полюсно различни, така че не мога да предвидя кой как би реагирал в определени моменти.

Бански не смятам да слагаме.

Биричке, за да споделя за плажа: и Пресиян беше на същата възраст, на която ще бъдат дребчовците ни, когато го заведохме на море. Омазвах го с най-високия фактор и го държах само под чадъра. То и така си го близва слънцето, не държах да го изкарвам на пряка слънчева светлина. Иначе си седеше върху кърпата, но на пясъка, не на шезлонга, за да му е по-мекичко. Е, мокреше я от време на време  Laughing, ама без това не може  Wink Спеше на плажа леко завит с някоя дреха. Само да добавя, че ходихме на море началото на юли и края на август, когато жегите не са тежки.

След ваксина не съм давала Панадол просто защото не ми е трябвало. И да вдигне малка Т, ще я свали сам.

Гуцомецанке, ние навсякъде сме ходили с Пресиян. По кръчми - за непушачи, по гостита и у нас - хората пушат по терасите. Като резултат от това (предполагам) Пресиян стана супер социален. Като поотрасна и шума започна да му пречи - с бебефон  Peace
Съгласна съм с Патето, че децата трябва да живеят с нас. Виж, друг е въпросът дали ние ще се научим да се съобразяваме с тях или те - с нас. Но и за това аз бих избрала златната среда  Wink

# 458
 Здравейте, Jorjianaaa, Мила, благодаря за кафето и закуската, страшни сте!
 Момичета, изби мухъл вкъщи, честно казано се притеснявам да ползваме аерозоли, знаете ли някакви алтернативни средства за премахване?
 Имам и въпрос свързан с НОИ, как мога да получа код за преводите, че дълго време нямах превод, сега дойдоха два през няколко дни и нещо не мога да се ориентирам, кое, кога ми е изплатено.
 Мецанка, по-добре с вас в ресторанта, ние така сме правили, аз също не бих оставила само дете в стаята.

# 459
За през деня ясно,че ще си е плътно с нас,притеснявам се за вечерта,но пък то ще е хубаво времето и ако сме в ресторант градина може да си спинка и в количката.  Party
Благодаря за съветите!  Hug
Имах едни познати,който си оставяха само бебето в заключена стая(имаха проблеми със свекървата и брата на момчето) и слизха в кварталното кафе.До ден днешен им се чудя как са имали смелост да го направят?! Стояха си до 23-00 часа и бяха супер спокойни,а бебечето беше на не повече от 3-4 месеца,сам самичко,че даже и заключено.

# 460
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Благодаря за кафенцата!!!

Моите съкровища бяха у нас сега.Свекъра идва за първи път от както се е родила Нели. ShockedГоляма радост беше ,а Нели не спря да реве от него Mr. Green

Грозното Пате не съм се изразила правилно.След като спрях да я кърмя на 6м.-продължих ме на АМ до годинката,а после на кисело мляко до 2г.Почиствах зъбчета от мисля 8-9м.,бяха излезли резците.А за нея пък след годинката беше голямо забавление миенето на зъбките/а сега е по голям зор/Обяснението на зъболекаря е- заради това ,че вечер е заспивала с млякото и вече излезнали зъбки по които остава "храна" за през нощта ,са се образували кариеси.

# 461

Нашата педиатърка пък е против това да се дават без нужда температурапонижаващи след ваксина. Ако вдигне висока Т - да, но просто така да дам за всеки случай направо ми забрани.
Тя по принцип не ги харесва температуропонижаващите, защото висока Т е опит на организма да се справи сам и ние дефакто му пречим. Казала ми е да давам само след 38.5, а преди това да охлаждам просто, ако се налага.  Peace
И нашата така, само че, до 38 да не давам нищо, вече 38.5 го смятат за висока температура.

# 462
  • София, Лагера
Адис, кое те притеснява на аерозолите? Може би ако изкараш детето от стаята, напръскаш, проветриш и вкараш хлапето в помещението чак след 2-3 часа няма какво да му стане. Освен гадната миризма на училищен кенеф  Sick

Момичета, Тервел заспа, сега ми е паднало да пиша  Mr. Green. Да споделя - от седмица преместихме Тервел в креватче в детската стая. Преди това спеше в легълце, залепено на спалнята ни. Доста се будеше, защото ние като се въртим и нашето легло шуми, а в тишината всяко поскръцване стряска. Та се възползвах от факта, че Пресиян е при прабабите и изнесох Тервел. Вечер го слагаме в 20.30 - 21.00, спи си по цяла нощ, събужда се за кърмене чак към 6. Преди 2 нощи Пресиян сънува и говори на сън, аз се събудих, дето съм в другата стая, Тервел - не!  Simple Smile Много съм доволна! Party
(... но да видим какво ще стане като тръгнат зъбите  Whistling  Mr. Green)

Тути, сестра ми живее на 500 м от нас, не преувеличавам - на 1 спирка с трамвая... и още не е виждала Тервел. Не сме скарани. Няма ангажименти - само работи, няма семейство или друг ангажимент. Просто тя е крайно асоциална и не счита за необходимо или интересно да си види племенника.  Wink

# 463
За панадола и на мен не ми е казано. Вчера биха на малката ваксини и вечерта беше малко топличка. Дадох панадол бебе, за да съм по спокойна - страха е голяма работа. В тази връзка колко време след отварянето мога да го ползвам?

# 464

Имам и въпрос свързан с НОИ, как мога да получа код за преводите, че дълго време нямах превод, сега дойдоха два през няколко дни и нещо не мога да се ориентирам, кое, кога ми е изплатено.

Отиваш в НОИ да ти издадат Персонален Идентификационен Код (ПИК), с който в сайта им можеш да следиш всичко.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт